- 9 Aralık 2016
- 4.040
- 9.391
- 158
Bu tip soruların formülü vardı sankikızzllarrr yepyeni bi matematik sorusu ile karşınızdayım
Soru: Pozitif tam bölenlerinin toplamı 12 olan kaç doğal sayı vardır?
merakla yapacak kişiyi bekliyorum....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu tip soruların formülü vardı sankikızzllarrr yepyeni bi matematik sorusu ile karşınızdayım
evet var ama bi anlamadm gitti, daha öncede yapamamışımBu tip soruların formülü vardı sanki
Yalnız İV muevettt gelelim yanlış yaptığım soruya, buyrun kızlarrr
I. yağış rejimi
II. yağış biçimi
III. güneşlenme süresi
IV. güneş ışınlarının geliş açısı
Türkiye'de dağların güney yamaçlarının kuzey yamaçlara göre yerleşmeye ve tarım etkinliklerine daha elverişli olmasında yukarda verilen özelliklerden hangileri etkili olmaktadır?
B??? Doğu batı yönünde en çok alan kaplayan şehir hangisiyse cevap odur çünkü en çok meridyen ondan gecer bu yüzden de yerel saat farkı en fazla ondadırbaşka bir soru daha; bu soruyu açıklarsanız çoookk minettar olurum
yerel saat farkı boylam farkına bağlıdır.
Aşağıdaki illerden hangisinde il içi yerel saat farkı en fazladır?
A Ardahan
B Antalya
C Uşak
D Düzce
E Edirne
Antalyabaşka bir soru daha; bu soruyu açıklarsanız çoookk minettar olurum
A Ardahan
B Antalya
C Uşak
D Düzce
E Edirne
evettt gelelim yanlış yaptığım soruya, buyrun kızlarrr
I. yağış rejimi
II. yağış biçimi
III. güneşlenme süresi
Türkiye'de dağların güney yamaçlarının kuzey yamaçlara göre yerleşmeye ve tarım etkinliklerine daha elverişli olmasında yukarda verilen özelliklerden hangileri etkili olmaktadır?
başka bir soru daha; bu soruyu açıklarsanız çoookk minettar olurum
A Ardahan
B Antalya
C Uşak
D Düzce
E Edirne
Hm doğru bilmişim o zaman açıklim istersen ?2. Soru antalya evet
İlk soru 3-4
evettt gelelim yanlış yaptığım soruya, buyrun kızlarrr
I. yağış rejimi
II. yağış biçimi
III. güneşlenme süresi
Meridyenler arası mesafe kutulardan Ekvatora doğru artar. Şıklarda ekvatora en yakın yani en güneyde olan şık b yani Mersinevet canım b, açıklayabilir misin nasıl çözdüğünü?
kızzllarrr yepyeni bi matematik sorusu ile karşınızdayım
Hm doğru bilmişim o zaman açıklim istersen ?
İlk soruda malum ülkemiz kuzey yarım kürede ve güneye bakan yamaçlarımız daha sıcak. Güney cepheli evler tercih edilir hatta :) çünkü güneşlenme süresi çoktur ve daha dik açı ile alır güneş ışınlarını.
Diğer soruda da şöyle düşünelim ülkemiz kuzey yarım kürede ve güneye indikçe boylam farkı artıyor. Zaten en fazla boylam farkı ekvatorda. Boylam farkı arttıkça yerel saat farkı da artıyor. O zaman en güneydeki seçenek doğru olur, antalya.
Antalya sorusunun açıklaması bence yıldıztozunun yaptığı açıklama. En güneyde olması değil en çok boylama sahip olması. Boylam sözü konusu olduğunda Güney-kuzey fark etmiyor her yerde iki boylam arası 4 dakikadır çünkü.
Meridyenler arası mesafe kutulardan Ekvatora doğru artar. Şıklarda ekvatora en yakın yani en güneyde olan şık b yani Mersin
Bu soruyu baya önceden sormuşsunuz da cevap 2 mi?
evet cnm onun cvbı 2, nasıl çözüldüğünü azcık ucundan anlatırsan süper olur zira kafam basmadı mantığına :)
A B A C Dcoğrafyadan çektiğim nedir arkadaş... buyrunuz hanımlarrrr taze taze fırından yeni çıktı
1. ve 4. Sorularda E şıkkını bir ben mi okuyamadım anlamadım:)) cümlelerin sonu yokcoğrafyadan çektiğim nedir arkadaş... buyrunuz hanımlarrrr taze taze fırından yeni çıktı