• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss-çözemediğimiz sorular-gk/gy

Neyse işin şakası bir yana, pofu pofu yapabildiğim iki soruyu açıklayayım:
1. Soru Karadeniz’de kıyıdan iç kesimlere doğru gidildikçe karasal iklim başlar dolayısıyla karasal iklim bitki örtüsü bozkırdır.
3. Soruyu da gözünden kaçırdın diye düşünüyorum çünkü nem oranının az olduğu bölgeler iç kesimler ve Doğu Anadolu, buralara baktığında sıcaklık farkının az değil tam tersi fazla olduğunu görüyoruz.
Onun dışında 6. ve 14. sorular yanlış bence:KK53:

Neyse işin şakası bir yana, pofu pofu yapabildiğim iki soruyu açıklayayım:
1. Soru Karadeniz’de kıyıdan iç kesimlere doğru gidildikçe karasal iklim başlar dolayısıyla karasal iklim bitki örtüsü bozkırdır.
3. Soruyu da gözünden kaçırdın diye düşünüyorum çünkü nem oranının az olduğu bölgeler iç kesimler ve Doğu Anadolu, buralara baktığında sıcaklık farkının az değil tam tersi fazla olduğunu görüyoruz.
Onun dışında 6. ve 14. sorular yanlış bence:KK53:
tşkler

Bugun gottım dersanye yenı baslamıc hagtasonu 2 fun hafta ıcı de ıkıgun aksam cok kararsz kaldm bana katkısı olurmu acaba

soruya bi bakar mısınız lütfen,

a ve b farklı doğal sayılar olup bu sayıları bölen en büyük tamsayı 45 tir.

a ve b nin böldüğün en küçük pozitif tamsayı 675 olduğuna göre a+b nin alabileceği en küçük değer kaçtır?

soruya bi bakar mısınız lütfen,

a ve b farklı doğal sayılar olup bu sayıları bölen en büyük tamsayı 45 tir.

a ve b nin böldüğün en küçük pozitif tamsayı 675 olduğuna göre a+b nin alabileceği en küçük değer kaçtır?
a=45.x
b=45.y
675=3.3.3.5.5=45.15
Bu durumda a=45.15=675 olabilir o zaman b=45 olur
a=45, b=675 olabilir
a=45.3=135 olabilir bu durumda b=45.5=225 olur
a=225 b=135 olabilir.

a+b=675+45=720 olabilir
a+b=360 olabilir.

Cevap 360 mı?

a=45.x
b=45.y
675=3.3.3.5.5=45.15
Bu durumda a=45.15=675 olabilir o zaman b=45 olur
a=45, b=675 olabilir
a=45.3=135 olabilir bu durumda b=45.5=225 olur
a=225 b=135 olabilir.

a+b=675+45=720 olabilir
a+b=360 olabilir.

Cevap 360 mı?
evet 360 cnm çözdüm ama soru burda kalsın istedim :) tşkler

Merhaba konu çok güzel olmuş bende çözemediklerimi atarım burdan bildiğim ölçüde sizinkilere de bakabilirim :)

hadi bi el atalım şuna :)

Osmanlı devletinde uygulanan tımar sisteminin;

I. her üç bin akçe için bir cebelü yetiştirilmesi,

II. toprakların rütbe ve derecelere göre verilmesi,

III. köylünün tohum ve gübre ihtiyacının karşılanması

özelliklerinden hangileri toprakların maaş karşılığı verildiğine kanıt olarak gösterilebilir?

Ewet cnm yalnız 2,açıklar mısın neden
1 ve 3 te tımar sahiplerinin aldıktan sonra yükümlü olduğu şeylerden bahsediyor ama 2 de nasıl verildiği maaş gibi düşün herkes ne iş yapıyorsa ona göre para alıyor onlarda rütbesine uygun büyüklükte tımar aliyor

Back