• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss Coğrafyaya nasıl çalışıyorsunuz?

denizkabugu

Evli, mutlu, ...
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
725
5
96
Diğer
Arkadaşlar coğrafyada çok zorlanıyorum..
Ova, dağ, göl, akarsu vs ve bunkarın nerelerden geldikleri nerelere gittikleri of of bir sürü
ezberlenecek isim var kafayı yicem
siz nasıl başarıyorsunuz
coğrafya yüzünden korkmaya başladım senağlama

hepsini aklında tutman zor. belli başlılarını öğrensen yeter.
haritadan çalış ve de her bölgeyi ayrı ayrı zamanlarda çalış.bütün bölgeleri bir günde bitirmeye çalışma

harıtalar satılıyor hangı akarsu nerede baslamıs bıtmıs uzerınde hangı baraj var onlardan al calış işe yarıyoer dedıler ama ben almıycam ezber yapcam..

Beni matematik ve geometri dışında zorlayan hiç bir ders yok...Çoğrafyayı okuyarak ve ünite sonunda aklımda kalanları not alarak çalışıyorum..Eğer bişey kalmadıysa tekrar okuyorum.. Ama mutlaka not alın derim,insanın hafızasına daha çok yerleşiyor..kaydirigubbakcemile5

tarih,coğrafya hemen unutulabilen dersler..not alarak çalışıyorum bende...arada geriye dönüp tekrar da
iyi oluyor..

bende sözel dersleri yazarak çalışıyorum
küçük küçük notlar alıyorum
hemen sonrasında da test çözüyorum:ecrin_bebek:

canım cografyayı aklında tutabılmek ıcın bos bı a4 kagıdına harıtalar cız onun uzerıne kendın su daglar su akarsular yazz en azından hem harıta bılgın genıslser hemdce unutmassın aklında kalırr

coğrafya da elbet ezber ama vatandaşlık kadar değildir mesela.. çoğu nokta neden-sonuç ilkesine dayanır. direk ezber yapmak yerine bu noktaları tespit edip ona göre çalışmak mantıklı bence..

bir de kaynak önemli.. ihtiyaç almıştım. çok ezber anlatmış. madde madde sıralamış resmen. kafam allak bullak oldu. yargı aldım onu beğendim hatta yargı alırken ona da güvenmeyip data da almıştım.

ona bakmam herhalde 2 konum kaldı benım coğrafya iyi gidiyor

hepsini aklında tutman zor. belli başlılarını öğrensen yeter.
haritadan çalış ve de her bölgeyi ayrı ayrı zamanlarda çalış.bütün bölgeleri bir günde bitirmeye çalışma

bende haritadan çalışıyorum, çok faydalı oluyor bana
ben bide görsel şeyleri daha çok aklımda tutabildiğim için
direk soruda harita gelio gözümün önüne. kaydirigubbakcemile5
bence o yüzden önce nasıl çalışmak aklında daha rahat kalmasını
sağlıyor ona bakılmalı. yani çalışan arkadaşım sen görsel olarak mı duyarak mı
daha fazla aklında tutabiliyosun onu belirle ilk önce
sonra çok rahat gidiyo zaten
kolay gelsin herkese
opuyorumnanaktan

tarih coğrafya türkçe bence en kolay dersler kpsde. derste dinlediğim aklımda kalıyo.çünkü çok ilgimi cekiyo coğrafya ve tarih.severek isteyerek giriyorum derse. sevmek çok etkili gercekten.

bende a4 ün önüne gölleri karstik mi tektonikmi yazıyorum arkasına harita çizim gösteriyorum görsel daha çabuk aklıma geliyor takıldığım yerlerde açıp o kağıttan göz gezdiriyorum bana çok faydası oldu

evet haritadan çalışmayı bende tavsiye ediyorum.bazı göl akarsu isimlerinin akılda kalıcı kodlarla yazılmasıda olabilir.

Back