KPSS çalışma sürecim-2018 B grubu

ben de çok memnunum konu anlatımı olarak Pegem'den çalışıyorum hepsine. sadece coğrafya biraz eksik gibi geldi bana
Evet ben de coğrafya yi eksik buldum.
Anayasa da çok düz yazı gibi şablonu felan olsa daha iyi
Ama hiçbir kaynak tek başına yeterli değil zaten

Evet ben de coğrafya yi eksik buldum.
Anayasa da çok düz yazı gibi şablonu felan olsa daha iyi
Ama hiçbir kaynak tek başına yeterli değil zaten
anayasa bölümümden dolayı az çok aklımda çok sorun yaratmıyor da tarih ve coğrafyayla başım dertte malesef hep kötüydü o derslerim hala başıma belalar :)

Bugün denemede kamu yönetim okuyan biriyle tanıştım bende.
Kaç puanla tanıyorsunuz dedim 84 dedi :)
benim istediğim şehirlere atanabilmem için 87yi falan zorlamam gerekiyor :KK43: sizin hangi bölüm

selam:)
hadi size çalıştığım yerlerden sorular sorayım kızlar:
1.) Kuranı kerimi arapçadan türkçeye çevirten ilk Türk Hükümdar?
2.) Osmanlı Devletinin çeyiz yoluyla Kütahya, Simav, Emet, Tavşanlı bölgelerini aldığı ve kendisine miras olarak kalan beylik hangisidir?
3.) Anadoluda siyasi birliği kuran ilk Osmanlı hükümdarı kimdir?

:p Süreniz başlamıştır.:)
●Akkoyunlu uzun hasan (küçük fatih)
●bu yerleri çeyiz yoluyla germiyanoğullarından almıştır
●Yıldırım bayezıd (ankara savaşıyla TSB tekrar bozulmuştur)

bende de bu tarih hep; ilk türk devletlerinde sakat. Oraları niyeyse hep karıştırıyorum hani ana şeyler hariç detayları falan bilmiyorum çalışsam da ya.
Ama konular İlk türk islam devletlerine falan geldi mi bi rahatlama geliyor; daha zevklileşiyor. Hele osmanlıda falan her şey daha net. Bi de temelim de var az bir şey... çağdaş türk şeysi ve ilk türk devletlerini sevemedim. :KK43:

Dün de zaten moralim bozuldu. Çıkmış kpss mat sorularını çözüyordum, bi soruda takıldım başladım ağlamaya... :KK70:
Bugün devam tam gaz...

bende de bu tarih hep; ilk türk devletlerinde sakat. Oraları niyeyse hep karıştırıyorum hani ana şeyler hariç detayları falan bilmiyorum çalışsam da ya.
Ama konular İlk türk islam devletlerine falan geldi mi bi rahatlama geliyor; daha zevklileşiyor. Hele osmanlıda falan her şey daha net. Bi de temelim de var az bir şey... çağdaş türk şeysi ve ilk türk devletlerini sevemedim. :KK43:

Dün de zaten moralim bozuldu. Çıkmış kpss mat sorularını çözüyordum, bi soruda takıldım başladım ağlamaya... :KK70:
Bugün devam tam gaz...
Bende osmanli dan sonraki tarihi seviyorum
Ilk konular hep karışıyor benim

Cevap 36.
Nasıl çözülüyor birisi bana anlatabilir mi lütfen

Eklentiler

• 20180213_204830-1.jpg
    20180213_204830-1.jpg
    55,3 KB · Görüntüleme: 35
bulamadıklarınızı sorabilirsiniz kızlar :KK70: he gerçi ben de iyi değilim çok ama seviyorum, yapmaya çalışabilirim :)

Canım senin indirdiğin dikme olabilir de AD nin BC yi dik kestiğini nereden çıkardın?
dik kestiğini çıkarmadım ki zaten dış açıorta kuralı o, açıortaydan uzatıldığı zaman dik oluyor. Uzattığım kenar doksan derecelik açı oluyor kuraldan ve iki uzunluk eşit oluyor. resim de attım netten kuralı hatta... :)

türk islam devletlerinin gelir kaynaklarında; öşür, haraç, cizye, ağnam ve iltizamı almış.
And. selçuklu iltizam ve ağnam vergileri alıyor mu ki? kafam karıştı.. osmanlı alıyordu o vergileri :/

X