KPSS çalışma sürecim-2018 B grubu

200-250 soru çözdüm ben de anlaya anlaya not ala ala çözünce çok vakit gitti. çıkmış soruları çözemedim kafam gidiyor artık, yarın ilk iş çıkmış soruları bitirip; vatandaşlık ilk konu çalışıp özet çıkarcam inş. :)

Anayasa-yasama ozet cikarildi 6 test cozuldu
Tarih-cumhuriyet donemi devrimler ve siyasi gelismeler son konu tekrari yapildi 3 test cozuldu

pofu kalkmadin mi ben yatiyorum nobeti sana devredicem
Gunaydinn)

Bu sabah kalkmadim, bugun cuma ya hani :)))) bugun serbest gun benim icin aldigim notlari okuyorum, soru cozumu yapmiycm

Kpss kaynakları ygs kaynaklarına göre daha özet.
Bu kaynaklar hazırlanırken bir de bu konuları lisede gördük temeli iz var diye düşünülerek daha yüzeysel hazırlanıyor sanırım.

Ama şu da bir gerçek ki, kpss soruları üniversite sınavı sorularından çok daha basit.

Ama yine de tek kpss konu anlatım kitabı tek ders için kesinlikle yeterli değil.

Ben 2014 te şöyle çalışıyordum tarih coğrafya ve anayasa derslerine. Dersanede hocayı dinliyor evdeki 3 kaynaktan okuyor sonra kendim her konu için 1 sayfa 3 kitaptan özet C ikartiyordum, bu çok verimli olmuştu. olmuştu notları hala duruyorum ve o notlardan tekrarimi yapıyorum.

Ama canim çıkmış kpss soru,arinj incele mutlaka ygs sinav formasından çok daha yüzeysel kpss.

Anlatmak için alintilamistim ama anlam isin :)

Dilbilgisi eylemsi testi çözdüm şimdi. Çok mutluyum konuyu anlamisim
Dil bilgisi çok büyük yoktu benim için
Bu arabi devede kulak bir konu dilbilgisinde

Dün coğrafi konumu bitirip anayasaya başladım.. Bugün coğrafi konum testlerini çözmeye çalışıcam, akşam evde değilim geldiğimde de yaş problemlerine bakarım diye düşünüyorum.. Yarın deneme günümüüz

ben deneme çözmüyorum daha moralim bozulmasın diye çünkü anayasa hiç yok; hiçbir sene de çalışmadım anayasaya ben. Tarihim az. Türkçe sayısal mantık az. Coğrafya 2-3 konum bitti. Denemeyi niyeyse Nisanda başlamayı düşünüyorum son 3 ay her gün deneme, son bir ay günde 2 deneme şeklinde...

Sizin konular bitmeden mi deneme yapıyorsunuz? Ama temeliniz var sanırım derslerde?

Bi kac sayfa geriye gidip benim deneme sonuclarima bakarsan yalniz olmadigini gorursun :) ben de deneme yapmaktan korkuyordum ama ilkini yapinca insan rahatliyor simdin2.yi iple cekiyorum :)))

yok canım benim hiç tecrübem yok, bu sene ilk kez çalışıyorum.. matematikte konuların yarısındayım, türkçem herzaman iyiydi neyse ki ve çok kitap okurum, o yüzden önceliğim değil.. coğrafya tarih yazın konuları bitirdim ama tamamen unuttum, şimdi tekrar yapıyorum ama tekrarın da başındayım.. vatandaşlıkta daha anayasaya geldim.. yani benim bi dünya konu eksiğim var aslında, geçen hafta denemede de netlerim berbattı moralim çok bozuldu ama sağolsun pofu çok moral verdi.. konu eksiğin de olsa her hafta deneme çöz dedi, onun sözünü dinliyorum bi bakıma.. ve bence doğru olan da bu, üniversiteye hazırlanırken de daha konular bitmeden deneme yaparlardı zaten, demek ki önemli denemelere alışmak.. o yüzden bence sen de başla, sonuç kötü gelse de moralini bozma, daha zamanımız var.. ama tabii yine de en güzel çalışma sistemini yine kendin belirlersin bence, hazır değilim diyorsan da konular bitmeye yakın başlarsın..

Bu 3. Hazirlanisim

denemenin amacı ona zemin hazırlamak, alışmak, sıkılmadan soru çözmek... hız kazanmak..yapabildiğini yapıp yapamadığını bırakacaksın..

:) ne mutlu bana, etkim olmuş :)

kızlar bugün yargı akademiyi aradım, kurs var mı diye, haftasonları kursa gitsem mi bilemedim :S baya çalışıyorum ama amacım test kaynak deneme

kızlar bugün yargı akademiyi aradım, kurs var mı diye, haftasonları kursa gitsem mi bilemedim :S baya çalışıyorum ama amacım test kaynak deneme
Canim dersane daha çok motivasyon sağlıyor. Senin maşallah motivasyon tavan
Gerek yok bence ama bir süre deneyip, gorebilirsin. Aklında kalmasın.

Eşim dersaneye gitmemi istedi bu sene. Dersaneye konuştuk ama dersane başlayana kadar ben konuların yarısına gelmiştim. Dersaneye basladigimda sil baştan konuları yeniden alacaktım. Bu yuzden gitmemeye karar verdim.

Seni de dersane oynamayacağını düşünüyorum aslinda

teşekkürler kızlar. Yarın benim eğitim bilimleri günüm ama ben de kalkıp deneme çözücem.

Korkularımın üzerine gitmem gerek, düşük olsa da bozmayacağım moralimi bissürü eksiğim var nasılsa.

Önemli olan bir sonraki denemede artırmak canim. Şu anki net lerin bir geçerliliği yok nasıl olsa,

Ben kolay kolay not almam, yazarak çalışınca çok zaman gidiyor gibi geliyor bana. Bazıları yazarken anlıyor ya, ben yazarken hiçbir şey anlayamıyorum. Onun yerine önemli gördüğüm yerlerin altını çizip, tekrar ederim genelde. O yüzden biraz detaylı kaynak diye benim açımdan.
Çıkmış sorulara da bakmayı düşünüyorum; ama şu an kaynak araştırması yapmadım ona dair. Bi de şöyle bir düşüncem var, derslerin mantığını kavradıktan sonra zor ya da kolay tüm sorular yapılabilir, ezberi unutsan da yapılabilir ki zaten beyin o kadar ezberi tutmaz, yenisi geldikçe eskiyi yavaş yavaş unutur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…