- 23 Temmuz 2014
- 1.035
- 2.131
GunaydinnAnayasa-yasama ozet cikarildi 6 test cozuldu
Tarih-cumhuriyet donemi devrimler ve siyasi gelismeler son konu tekrari yapildi 3 test cozuldu
pofu kalkmadin mi ben yatiyorum nobeti sana devredicem
Kpss kaynakları ygs kaynaklarına göre daha özet.Memurlarda final soru bankası ve karekök soru bankası kpss soru bankalarından zor yazmışlar, ben de o yüzden bunları aldım. Finalin formül adlı matematik konu anlatımlı kitabından çalışıp, sonra soru bankalarına geçiyorum, kpss kaynakları zorlamadı o kadar; ama bu kaynaklar hafiften zorluyor beni o yüzden merak ettim başkalarını da zorluyor mu yoksa orta derecede kaynakta ben mi yapıyorum.
Kızlar bu arada ben açıkçası kpss konu anlatımlı kitapları beğenemedim . Ben video izlemiyorum; çünkü dinleyerek ya da yazarak çalışınca anlayan biri değilim, zaten çok uzun süre de kendimi veremem dinlemeye, çok nadiren hocaları dinleyebiliyorum, o yüzden kitap araştırması yaptım ilkin.
Türkçe için bireyin ygs kitabını tavsiye etmişler, ben eski formül ygs kitabımı çıkardım; çünkü onun da iyi olduğunu hatıtrlıyorum.
Matematik için yine formülün ygs kitabına bakıyorum; ama sadece bu ders için okuyarak anlamak zordur diyebilirim, mantıkta gerektirdiği için bir hocadan dinlemek şart oluyor; ama ben eski defterimi de buldum, onun üstünden gidiyorum biraz da.
Coğrafya için benim hocamın kitabı var elimde; ama bu kitapta bazı şeyler eksik ve bazen tanımlar düşük oluyor, dün buradan Nihan Ataman ismi geçince kitabını aldım; ama bugun geri iade ettim. Dersleri sanırım güzel anlatıyor; ama kitabı özet gibiydi, önden o konuya dair genel coğrafya bilgisi verse ve biraz daha detaylandırsa kitabı daha iyi olabilir. O yüzden bugün gidip, onun yerine başka bir kitap aldım ve finalin ygs kitabını indirdim, benim hocamdan çalışıp, eksik olduğunu hissedersem o kitaptan bakacağım.
Tarihte tarihin pusulası vardı; ama okurken bana çok boş geldi kitap, niye bu kadar sevilmiş anlamadım. Benim hocam'ın tarihini aldım, şimdilik bu iyi gidiyor. Sanırım bir tek bu dersten ygs kitaplarıma başvurmama gerek kalmadı.
Geometri için yine formül'ün ygs kitabını kullanıyorum. Bu konuda pek bir şey diyemiyorum; çünkü eskiden de pek iyi değildim; ama derste önemli olan görmek zaten, hoca ya da kitap çok bir şey değiştirmez. Görürseniz yaparsınız.
Burada final ve formül virali gibi oldum farkındayım, yanlış anlaşılmak istemem. Eğer eski lise kaynaklarınız varsa ve iyi olduğunu hatırlıyorsanız onlara bakmanız daha iyi; çünkü kpss kaynaklarından daha geniş anlatılmış demek istiyorum, benim elimin altında bunlar vardı ve iyi olduklarını hatırladığım için bunları kullanıyorum.
Bir de nasıl çalışalım mevzusu var. Hafızanızın hangi kısmı iyi ise ona yoğunlaşın derim. Mesela benim görsel hafızam iyiydi, o yüzden okuma üzerine yoğunlaşıyorum. Mesela ilk okuyuşta yüzde elli ikinci okuyuşta yüzde seksen üçüncü okuyuşta yüzde yüzünü aklıma kazıyordum lisede, o yüzden bir konuyu üst üste üç kere okurdum. Şu an kaç okuyuşta anlıyorum tam fark edemedim; ama iki kere okuyorum zaman çok harcamamak adına.
Anlatmak için alintilamistim ama anlam isin :)Kızlar soru sormak yasak mı bilmiyorum ama aklıma takılanları size soruyorum hepEğer yasaksa söyleyin.
bi soruya kafam takıldı; hangi bölgelerde denizel iklim iç kesimlerde daha fazla etkili olur demiş? Ben batı karadeniz ve güney marmara dedim ama cevap orta karadeniz ve güney marmara diyor.
Batı karadeniz; orta karadenize göre daha düz olduğu için denizellik etkisi iç kesimlere daha fazla etkili olmaz mı? Bağlantıyı yanlış mı kuruyorum?
Ne kadar hizliii :) nerden almistinKızlar kargom geldi:) akşama bakıp yazacağım size de:))
Ne kadar hizliii :) nerden almistin
Kitap sec sanırımKızlar kargom geldi:) akşama bakıp yazacağım size de:))
Yargı yayıneviAnlatmak için alintilamistim ama anlam isin :)
Dün coğrafi konumu bitirip anayasaya başladım.. Bugün coğrafi konum testlerini çözmeye çalışıcam, akşam evde değilim geldiğimde de yaş problemlerine bakarım diye düşünüyorum.. Yarın deneme günümüüz
Bi kac sayfa geriye gidip benim deneme sonuclarima bakarsan yalniz olmadigini gorursun :) ben de deneme yapmaktan korkuyordum ama ilkini yapinca insan rahatliyor simdin2.yi iple cekiyorum :)))ben deneme çözmüyorum daha moralim bozulmasın diye çünkü anayasa hiç yok; hiçbir sene de çalışmadım anayasaya ben.Tarihim az. Türkçe sayısal mantık az. Coğrafya 2-3 konum bitti. Denemeyi niyeyse Nisanda başlamayı düşünüyorum son 3 ay her gün deneme, son bir ay günde 2 deneme şeklinde...
Sizin konular bitmeden mi deneme yapıyorsunuz? Ama temeliniz var sanırım derslerde?
ben deneme çözmüyorum daha moralim bozulmasın diye çünkü anayasa hiç yok; hiçbir sene de çalışmadım anayasaya ben.Tarihim az. Türkçe sayısal mantık az. Coğrafya 2-3 konum bitti. Denemeyi niyeyse Nisanda başlamayı düşünüyorum son 3 ay her gün deneme, son bir ay günde 2 deneme şeklinde...
Sizin konular bitmeden mi deneme yapıyorsunuz? Ama temeliniz var sanırım derslerde?
Bu 3. Hazirlanisimben deneme çözmüyorum daha moralim bozulmasın diye çünkü anayasa hiç yok; hiçbir sene de çalışmadım anayasaya ben.Tarihim az. Türkçe sayısal mantık az. Coğrafya 2-3 konum bitti. Denemeyi niyeyse Nisanda başlamayı düşünüyorum son 3 ay her gün deneme, son bir ay günde 2 deneme şeklinde...
ben deneme çözmüyorum daha moralim bozulmasın diye çünkü anayasa hiç yok; hiçbir sene de çalışmadım anayasaya ben.Tarihim az. Türkçe sayısal mantık az. Coğrafya 2-3 konum bitti. Denemeyi niyeyse Nisanda başlamayı düşünüyorum son 3 ay her gün deneme, son bir ay günde 2 deneme şeklinde...
yok canım benim hiç tecrübem yok, bu sene ilk kez çalışıyorum.. matematikte konuların yarısındayım, türkçem herzaman iyiydi neyse ki ve çok kitap okurum, o yüzden önceliğim değil.. coğrafya tarih yazın konuları bitirdim ama tamamen unuttum, şimdi tekrar yapıyorum ama tekrarın da başındayım.. vatandaşlıkta daha anayasaya geldim.. yani benim bi dünya konu eksiğim var aslında, geçen hafta denemede de netlerim berbattı moralim çok bozuldu ama sağolsunpofu çok moral verdi.. konu eksiğin de olsa her hafta deneme çöz dedi, onun sözünü dinliyorum bi bakıma.. ve bence doğru olan da bu, üniversiteye hazırlanırken de daha konular bitmeden deneme yaparlardı zaten, demek ki önemli denemelere alışmak.. o yüzden bence sen de başla, sonuç kötü gelse de moralini bozma, daha zamanımız var.. ama tabii yine de en güzel çalışma sistemini yine kendin belirlersin bence, hazır değilim diyorsan da konular bitmeye yakın başlarsın..
Canim dersane daha çok motivasyon sağlıyor. Senin maşallah motivasyon tavankızlar bugün yargı akademiyi aradım, kurs var mı diye, haftasonları kursa gitsem mi bilemedim :S baya çalışıyorum ama amacım test kaynak deneme
Önemli olan bir sonraki denemede artırmak canim. Şu anki net lerin bir geçerliliği yok nasıl olsa,teşekkürler kızlar. Yarın benim eğitim bilimleri günüm ama ben de kalkıp deneme çözücem.
Korkularımın üzerine gitmem gerek, düşük olsa da bozmayacağım moralimi bissürü eksiğim var nasılsa.
Ben kolay kolay not almam, yazarak çalışınca çok zaman gidiyor gibi geliyor bana. Bazıları yazarken anlıyor ya, ben yazarken hiçbir şey anlayamıyorum. Onun yerine önemli gördüğüm yerlerin altını çizip, tekrar ederim genelde. O yüzden biraz detaylı kaynak diye benim açımdan.Kpss kaynakları ygs kaynaklarına göre daha özet.
Bu kaynaklar hazırlanırken bir de bu konuları lisede gördük temeli iz var diye düşünülerek daha yüzeysel hazırlanıyor sanırım.
Ama şu da bir gerçek ki, kpss soruları üniversite sınavı sorularından çok daha basit.
Ama yine de tek kpss konu anlatım kitabı tek ders için kesinlikle yeterli değil.
Ben 2014 te şöyle çalışıyordum tarih coğrafya ve anayasa derslerine. Dersanede hocayı dinliyor evdeki 3 kaynaktan okuyor sonra kendim her konu için 1 sayfa 3 kitaptan özet C ikartiyordum, bu çok verimli olmuştu. olmuştu notları hala duruyorum ve o notlardan tekrarimi yapıyorum.
Ama canim çıkmış kpss soru,arinj incele mutlaka ygs sinav formasından çok daha yüzeysel kpss.