KPSS çalışma sürecim-2018 B grubu

pofu pofu konular bitsin otursun güncel kitabı alırız, birbirimize söyleriz mesela zeytindalı operasyonu çok büyük ihtimalle gelir, ilk şehidimiz Musa Alkan.. Geçen girdiğim ales'te Ömer Halis Demir ile ilgili soru gelmişti, önem veriyorlar..
Yazarlara bakmak lazım.. Tüik önemli, bu sene k.baş b.baş hayvan sayısı 3 milyon artmış vs güncel için ayrı topic mi açsak :KK70:bu arada deneme ben de yapıcam inşallah.. cumartesi ve pazar..
Konularım da eksik tabii ki hala.. ama olsun..

pofu pofu konular bitsin otursun güncel kitabı alırız, birbirimize söyleriz mesela zeytindalı operasyonu çok büyük ihtimalle gelir, ilk şehidimiz Musa Alkan.. Geçen girdiğim ales'te Ömer Halis Demir ile ilgili soru gelmişti, önem veriyorlar..
Yazarlara bakmak lazım.. Tüik önemli, bu sene k.baş b.baş hayvan sayısı 3 milyon artmış vs güncel için ayrı topic mi açsak :KK70:bu arada deneme ben de yapıcam inşallah.. cumartesi ve pazar..
2016 da lisans güncelleştirme kolaydı ben onlisanstan girdim sınava ve çok zordu. Kalem.oynatamadim hicbirinde

Ya gece 3 te felan yazmışın şaşırdım ben de. Kaçta ise gidip kaçta geliyorsun canım sen ?

Bunu yapanlar gördüm canım ise yarar mutlaka. Sen de denemelerde yapamadığım soruları yapmak için başladım ama kes yapıştır zamanımı alıyordu bıraktım yapmayı belki sonra devam ederim

Dersanem mesaj atması yarın deneme yok sanırım. Hafta sonu ben de yaparım canım inşallah.
:KK70: ne sen sor ne ben diyeyim
akşam 10-11 yatıyorum, sabah 2-3 gibi kalkıyorum, 6.10 da evden çıkıyorum:KK70: bu ara mesaim yok 7.30 da evdeyim, bu hafta rahattım pek işim yoktu, ama başka şansım yok

ahahaha :KK70::KK70: açarız evellaallaahhh :KK70: biz herşeyi yaparız bacım

cnm sen soru bankasını almışsın, bendekiler mat0-mat1-mat2 mps diye geçiyor, içinde çözümlü örnekler var
Memurlarda final soru bankası ve karekök soru bankası kpss soru bankalarından zor yazmışlar, ben de o yüzden bunları aldım. Finalin formül adlı matematik konu anlatımlı kitabından çalışıp, sonra soru bankalarına geçiyorum, kpss kaynakları zorlamadı o kadar; ama bu kaynaklar hafiften zorluyor beni o yüzden merak ettim başkalarını da zorluyor mu yoksa orta derecede kaynakta ben mi yapıyorum.

Kızlar bu arada ben açıkçası kpss konu anlatımlı kitapları beğenemedim . Ben video izlemiyorum; çünkü dinleyerek ya da yazarak çalışınca anlayan biri değilim, zaten çok uzun süre de kendimi veremem dinlemeye, çok nadiren hocaları dinleyebiliyorum, o yüzden kitap araştırması yaptım ilkin.
Türkçe için bireyin ygs kitabını tavsiye etmişler, ben eski formül ygs kitabımı çıkardım; çünkü onun da iyi olduğunu hatıtrlıyorum.
Matematik için yine formülün ygs kitabına bakıyorum; ama sadece bu ders için okuyarak anlamak zordur diyebilirim, mantıkta gerektirdiği için bir hocadan dinlemek şart oluyor; ama ben eski defterimi de buldum, onun üstünden gidiyorum biraz da.
Coğrafya için benim hocamın kitabı var elimde; ama bu kitapta bazı şeyler eksik ve bazen tanımlar düşük oluyor, dün buradan Nihan Ataman ismi geçince kitabını aldım; ama bugun geri iade ettim. Dersleri sanırım güzel anlatıyor; ama kitabı özet gibiydi, önden o konuya dair genel coğrafya bilgisi verse ve biraz daha detaylandırsa kitabı daha iyi olabilir. O yüzden bugün gidip, onun yerine başka bir kitap aldım ve finalin ygs kitabını indirdim, benim hocamdan çalışıp, eksik olduğunu hissedersem o kitaptan bakacağım.
Tarihte tarihin pusulası vardı; ama okurken bana çok boş geldi kitap, niye bu kadar sevilmiş anlamadım. Benim hocam'ın tarihini aldım, şimdilik bu iyi gidiyor. Sanırım bir tek bu dersten ygs kitaplarıma başvurmama gerek kalmadı.
Geometri için yine formül'ün ygs kitabını kullanıyorum. Bu konuda pek bir şey diyemiyorum; çünkü eskiden de pek iyi değildim; ama derste önemli olan görmek zaten, hoca ya da kitap çok bir şey değiştirmez. Görürseniz yaparsınız.
Burada final ve formül virali gibi oldum farkındayım, yanlış anlaşılmak istemem. Eğer eski lise kaynaklarınız varsa ve iyi olduğunu hatırlıyorsanız onlara bakmanız daha iyi; çünkü kpss kaynaklarından daha geniş anlatılmış demek istiyorum, benim elimin altında bunlar vardı ve iyi olduklarını hatırladığım için bunları kullanıyorum.
Bir de nasıl çalışalım mevzusu var. Hafızanızın hangi kısmı iyi ise ona yoğunlaşın derim. Mesela benim görsel hafızam iyiydi, o yüzden okuma üzerine yoğunlaşıyorum. Mesela ilk okuyuşta yüzde elli ikinci okuyuşta yüzde seksen üçüncü okuyuşta yüzde yüzünü aklıma kazıyordum lisede, o yüzden bir konuyu üst üste üç kere okurdum. Şu an kaç okuyuşta anlıyorum tam fark edemedim; ama iki kere okuyorum zaman çok harcamamak adına.

Jewels_ Jewels_ nihan atamanı ben söylemiştim, ders anlatışını çok beğendim, onun sayesinde coğrafyam şuan iyi ama kitabını bilmiyordum, ben sipariş ettim bakalım nasıl?

tarihin pusulası sayesinde tarih netlerim iyi geliyor, kitapla meb in kitaplarını karşılaştırdım, bire bir aynı, neden boş geldi ki sana?

mat konusuna gelince, ben matın hoca dinleyerek yapılcağına inanmıyorum, soru çözmeden mantığını anlamadan mat yapılmaz, ha ancak eksik olunan konu varsa orda dinleme yada not alma olur, onun dışında sayısal dersler her zaman bol soru gerektirir tıpki tarih coğrafya gibi..

osmanlı devleti kültür medeniyet testleri bitti- çıkmış sorularıda çözdüm, benden bu kadar arkadaşlar, artık uyumam lazım :KK70: sizlere ii geceler

Jewels_ Jewels_ nihan atamanı ben söylemiştim, ders anlatışını çok beğendim, onun sayesinde coğrafyam şuan iyi ama kitabını bilmiyordum, ben sipariş ettim bakalım nasıl?

tarihin pusulası sayesinde tarih netlerim iyi geliyor, kitapla meb in kitaplarını karşılaştırdım, bire bir aynı, neden boş geldi ki sana?

mat konusuna gelince, ben matın hoca dinleyerek yapılcağına inanmıyorum, soru çözmeden mantığını anlamadan mat yapılmaz, ha ancak eksik olunan konu varsa orda dinleme yada not alma olur, onun dışında sayısal dersler her zaman bol soru gerektirir tıpki tarih coğrafya gibi..
Matematikte soruların mantığını kavrama kısmı için dedim ben hocayı, ben hiçbir dersten hoca dinlemiyorum şu anda. Pek dinleyerek anlayamıyorum ben dersleri.
Benim lisede tarihim baya iyiydi, 7-8 sene olmuştur tarih görmeyeli; ama yine de yarı temelli bilgim diyebilirim; müfredatta değişiklikler falan olmuş da olabilir belki, yani tam bilmiyorum şu andaki müfredatı; ama ben tarihin daha detaylı olduğunu hatırlıyorum. Eksik olduğunu okuyunca anlayabiliyorum.
Coğrafyada mesela enlem ve boylam özelliklerini falan es geçmiş, direkt coğrafi konumundan Türkiyenin nasıl etkilendiğine girmiş. Genel bilgiler yoktu yani. Mesela jeopolitik konum tanımına baktım, o da yoktu ki benim hocamdaki tanım eksik ya da düşük olduğu için diyim iyi olmadığını düşünüp, başka coğrafya kitabı arıyordum. Tarih ve Coğrafyadaki olaylar aslında neden ve sonuç ilişkisi içerisindedir. Bu neden ve sonuç ilişkilerini kavrarsanız direkt ezberleyemeseniz de bazı soruları mantıkla çözebilirsiniz, ben o yüzden direkt ezberi verip, al bunları ezberle tarzı kitapları çok sevmiyorum ki o tarz kitapların ezbere vermediği bilgiler de çıkabilir sorularda. Bu doğru bir ders anlatış biçimi değildir coğrafya ve tarihte.

Kızlar soru sormak yasak mı bilmiyorum ama aklıma takılanları size soruyorum hep :KK43: Eğer yasaksa söyleyin.

bi soruya kafam takıldı; hangi bölgelerde denizel iklim iç kesimlerde daha fazla etkili olur demiş? Ben batı karadeniz ve güney marmara dedim ama cevap orta karadeniz ve güney marmara diyor.

Batı karadeniz; orta karadenize göre daha düz olduğu için denizellik etkisi iç kesimlere daha fazla etkili olmaz mı? Bağlantıyı yanlış mı kuruyorum?

Kızlar soru sormak yasak mı bilmiyorum ama aklıma takılanları size soruyorum hep :KK43: Eğer yasaksa söyleyin.

bi soruya kafam takıldı; hangi bölgelerde denizel iklim iç kesimlerde daha fazla etkili olur demiş? Ben batı karadeniz ve güney marmara dedim ama cevap orta karadeniz ve güney marmara diyor.

Batı karadeniz; orta karadenize göre daha düz olduğu için denizellik etkisi iç kesimlere daha fazla etkili olmaz mı? Bağlantıyı yanlış mı kuruyorum?
Orta karadeniz bati karadenize gore daha duzdur yani yukseltisi azdir azcik karismis :)

Orta karadeniz bati karadenize gore daha duzdur yani yukseltisi azdir azcik karismis :)

ama önümde harita var daha yeşil batı karadeniz yani daha az yüksek hatta şimdi araştırdım nette bile her yerde öyle diyor.

"Karadeniz’in bölümlerine bakıldığında, Doğu Karadeniz bölgesine ve Orta Karadeniz bölgesine nazaran Batı Karadeniz bölgesi coğrafi özellik olarak daha düz bir yapılanmaya sahip olduğundan buradaki yerleşmeler daha dağınık şekilde olmuştur."

ama önümde harita var daha yeşil batı karadeniz yani daha az yüksek hatta şimdi araştırdım nette bile her yerde öyle diyor.

"Karadeniz’in bölümlerine bakıldığında, Doğu Karadeniz bölgesine ve Orta Karadeniz bölgesine nazaran Batı Karadeniz bölgesi coğrafi özellik olarak daha düz bir yapılanmaya sahip olduğundan buradaki yerleşmeler daha dağınık şekilde olmuştur."
Ama daglar daha geriden basliyor yani kiyidan uzakta o yuzden kiyilar daha duz bu yuzden de denizellik daha icerilere girebilmis

Karadeniz boyunca uzanan dağların yükseltileri batıda 2000 m civarında olup, Orta Karadeniz'de 1000 m'ye kadar inmekte, doğuda ise yükselti 4000 m'ye çıkmaktadır ben de bunu buldum simdi ve ilkokuldan beri bildigim hep bu yondedir :)

Canım öncelikle ben orta karadenizliyim . Bi batı ve doğu karadenize göre orta karadenizdeki Canik dağları samsunun bayağı gerisinde yani denizellik iç kesimlere sokuluyor .

Sağolun kızlar, anladım.

araştırdım ve buldum :KK70: Orta karadenizde dağlar geniş yer kapladığı için dağlar batı ve doğu karadenizden daha az yükseklikte 1000-1200 metredeymiş. Dağ yüksekliği az olduğu için, denizellik etki ediyormuş.

Sağolun kızlar, anladım.

araştırdım ve buldum :KK70: Orta karadenizde dağlar geniş yer kapladığı için dağlar batı ve doğu karadenizden daha az yükseklikte 1000-1200 metredeymiş. Dağ yüksekliği az olduğu için, denizellik etki ediyormuş.
Omur boyu unutmazsin bu bilgiyi :)

Omur boyu unutmazsin bu bilgiyi :)

Şu an sorularda yaptığım hataları ve kafa karıştırıcı güzel soruları yazdım bi kağıda.

pofu pofu ben yapıyorum bu yöntemi. Yaptığım yanlışları bi kağıda yazdım. "şöyle şöyle olmasının sebebi--> xxx yüzündendir. " soruyu değil direkt sorunun vermek istediği bilgiyi yazdım. 1 sayfa bile çıkmadı hemen hemen. Her konu için böyle yapabilirim.

kpssden 90 almış biriyle konuşmuştum memurlar netten, çocuk demişti bana bunu. Yanlışlarımı yazdığım defter vardı, ona çalışıp da asıl yükselttim diye.

sağolun kızlar sevdim bu grubu ben ^^ hadi inşallah hepimiz atanırız. herkes emeğinin, uykusuz gecelerinin karşılığını alır umarım. Gecenin bu saatinde içimden geldi:)

Anayasa-yasama ozet cikarildi 6 test cozuldu
Tarih-cumhuriyet donemi devrimler ve siyasi gelismeler son konu tekrari yapildi 3 test cozuldu

pofu pofu kalkmadin mi ben yatiyorum:uykucu: nobeti sana devredicem :KK70:

X