cnm sen soru bankasını almışsın, bendekiler mat0-mat1-mat2 mps diye geçiyor, içinde çözümlü örnekler var
Memurlarda final soru bankası ve karekök soru bankası kpss soru bankalarından zor yazmışlar, ben de o yüzden bunları aldım. Finalin formül adlı matematik konu anlatımlı kitabından çalışıp, sonra soru bankalarına geçiyorum, kpss kaynakları zorlamadı o kadar; ama bu kaynaklar hafiften zorluyor beni o yüzden merak ettim başkalarını da zorluyor mu yoksa orta derecede kaynakta ben mi yapıyorum.
Kızlar bu arada ben açıkçası kpss konu anlatımlı kitapları beğenemedim . Ben video izlemiyorum; çünkü dinleyerek ya da yazarak çalışınca anlayan biri değilim, zaten çok uzun süre de kendimi veremem dinlemeye, çok nadiren hocaları dinleyebiliyorum, o yüzden kitap araştırması yaptım ilkin.
Türkçe için bireyin ygs kitabını tavsiye etmişler, ben eski formül ygs kitabımı çıkardım; çünkü onun da iyi olduğunu hatıtrlıyorum.
Matematik için yine formülün ygs kitabına bakıyorum; ama sadece bu ders için okuyarak anlamak zordur diyebilirim, mantıkta gerektirdiği için bir hocadan dinlemek şart oluyor; ama ben eski defterimi de buldum, onun üstünden gidiyorum biraz da.
Coğrafya için benim hocamın kitabı var elimde; ama bu kitapta bazı şeyler eksik ve bazen tanımlar düşük oluyor, dün buradan Nihan Ataman ismi geçince kitabını aldım; ama bugun geri iade ettim. Dersleri sanırım güzel anlatıyor; ama kitabı özet gibiydi, önden o konuya dair genel coğrafya bilgisi verse ve biraz daha detaylandırsa kitabı daha iyi olabilir. O yüzden bugün gidip, onun yerine başka bir kitap aldım ve finalin ygs kitabını indirdim, benim hocamdan çalışıp, eksik olduğunu hissedersem o kitaptan bakacağım.
Tarihte tarihin pusulası vardı; ama okurken bana çok boş geldi kitap, niye bu kadar sevilmiş anlamadım. Benim hocam'ın tarihini aldım, şimdilik bu iyi gidiyor. Sanırım bir tek bu dersten ygs kitaplarıma başvurmama gerek kalmadı.
Geometri için yine formül'ün ygs kitabını kullanıyorum. Bu konuda pek bir şey diyemiyorum; çünkü eskiden de pek iyi değildim; ama derste önemli olan görmek zaten, hoca ya da kitap çok bir şey değiştirmez. Görürseniz yaparsınız.
Burada final ve formül virali gibi oldum farkındayım, yanlış anlaşılmak istemem. Eğer eski lise kaynaklarınız varsa ve iyi olduğunu hatırlıyorsanız onlara bakmanız daha iyi; çünkü kpss kaynaklarından daha geniş anlatılmış demek istiyorum, benim elimin altında bunlar vardı ve iyi olduklarını hatırladığım için bunları kullanıyorum.
Bir de nasıl çalışalım mevzusu var. Hafızanızın hangi kısmı iyi ise ona yoğunlaşın derim. Mesela benim görsel hafızam iyiydi, o yüzden okuma üzerine yoğunlaşıyorum. Mesela ilk okuyuşta yüzde elli ikinci okuyuşta yüzde seksen üçüncü okuyuşta yüzde yüzünü aklıma kazıyordum lisede, o yüzden bir konuyu üst üste üç kere okurdum. Şu an kaç okuyuşta anlıyorum tam fark edemedim; ama iki kere okuyorum zaman çok harcamamak adına.