2016 da lisans güncelleştirme kolaydı ben onlisanstan girdim sınava ve çok zordu. Kalem.oynatamadim hicbirindepofu konular bitsin otursun güncel kitabı alırız, birbirimize söyleriz mesela zeytindalı operasyonu çok büyük ihtimalle gelir, ilk şehidimiz Musa Alkan.. Geçen girdiğim ales'te Ömer Halis Demir ile ilgili soru gelmişti, önem veriyorlar..
Yazarlara bakmak lazım.. Tüik önemli, bu sene k.baş b.baş hayvan sayısı 3 milyon artmış vs güncel için ayrı topic mi açsakbu arada deneme ben de yapıcam inşallah.. cumartesi ve pazar..
Konularım da eksik tabii ki hala.. ama olsun..
Ya gece 3 te felan yazmışın şaşırdım ben de. Kaçta ise gidip kaçta geliyorsun canım sen ?
Bunu yapanlar gördüm canım ise yarar mutlaka. Sen de denemelerde yapamadığım soruları yapmak için başladım ama kes yapıştır zamanımı alıyordu bıraktım yapmayı belki sonra devam ederim
Dersanem mesaj atması yarın deneme yok sanırım. Hafta sonu ben de yaparım canım inşallah.
ahahahapofu konular bitsin otursun güncel kitabı alırız, birbirimize söyleriz mesela zeytindalı operasyonu çok büyük ihtimalle gelir, ilk şehidimiz Musa Alkan.. Geçen girdiğim ales'te Ömer Halis Demir ile ilgili soru gelmişti, önem veriyorlar..
Yazarlara bakmak lazım.. Tüik önemli, bu sene k.baş b.baş hayvan sayısı 3 milyon artmış vs güncel için ayrı topic mi açsakbu arada deneme ben de yapıcam inşallah.. cumartesi ve pazar..
Konularım da eksik tabii ki hala.. ama olsun..
Memurlarda final soru bankası ve karekök soru bankası kpss soru bankalarından zor yazmışlar, ben de o yüzden bunları aldım. Finalin formül adlı matematik konu anlatımlı kitabından çalışıp, sonra soru bankalarına geçiyorum, kpss kaynakları zorlamadı o kadar; ama bu kaynaklar hafiften zorluyor beni o yüzden merak ettim başkalarını da zorluyor mu yoksa orta derecede kaynakta ben mi yapıyorum.cnm sen soru bankasını almışsın, bendekiler mat0-mat1-mat2 mps diye geçiyor, içinde çözümlü örnekler var
Gece gorusuruz pofu ben yatarken sen kalkiyorsun gece :)osmanlı devleti kültür medeniyet testleri bitti- çıkmış sorularıda çözdüm, benden bu kadar arkadaşlar, artık uyumam lazımsizlere ii geceler
Matematikte soruların mantığını kavrama kısmı için dedim ben hocayı, ben hiçbir dersten hoca dinlemiyorum şu anda. Pek dinleyerek anlayamıyorum ben dersleri.Jewels_ nihan atamanı ben söylemiştim, ders anlatışını çok beğendim, onun sayesinde coğrafyam şuan iyi ama kitabını bilmiyordum, ben sipariş ettim bakalım nasıl?
tarihin pusulası sayesinde tarih netlerim iyi geliyor, kitapla meb in kitaplarını karşılaştırdım, bire bir aynı, neden boş geldi ki sana?
mat konusuna gelince, ben matın hoca dinleyerek yapılcağına inanmıyorum, soru çözmeden mantığını anlamadan mat yapılmaz, ha ancak eksik olunan konu varsa orda dinleme yada not alma olur, onun dışında sayısal dersler her zaman bol soru gerektirir tıpki tarih coğrafya gibi..
Orta karadeniz bati karadenize gore daha duzdur yani yukseltisi azdir azcik karismis :)Kızlar soru sormak yasak mı bilmiyorum ama aklıma takılanları size soruyorum hepEğer yasaksa söyleyin.
bi soruya kafam takıldı; hangi bölgelerde denizel iklim iç kesimlerde daha fazla etkili olur demiş? Ben batı karadeniz ve güney marmara dedim ama cevap orta karadeniz ve güney marmara diyor.
Batı karadeniz; orta karadenize göre daha düz olduğu için denizellik etkisi iç kesimlere daha fazla etkili olmaz mı? Bağlantıyı yanlış mı kuruyorum?
Orta karadeniz bati karadenize gore daha duzdur yani yukseltisi azdir azcik karismis :)
Ama daglar daha geriden basliyor yani kiyidan uzakta o yuzden kiyilar daha duz bu yuzden de denizellik daha icerilere girebilmisama önümde harita var daha yeşil batı karadeniz yani daha az yüksek hatta şimdi araştırdım nette bile her yerde öyle diyor.
"Karadeniz’in bölümlerine bakıldığında, Doğu Karadeniz bölgesine ve Orta Karadeniz bölgesine nazaran Batı Karadeniz bölgesi coğrafi özellik olarak daha düz bir yapılanmaya sahip olduğundan buradaki yerleşmeler daha dağınık şekilde olmuştur."
Karadeniz boyunca uzanan dağların yükseltileri batıda 2000 m civarında olup, Orta Karadeniz'de 1000 m'ye kadar inmekte, doğuda ise yükselti 4000 m'ye çıkmaktadır ben de bunu buldum simdi ve ilkokuldan beri bildigim hep bu yondedir :)ama önümde harita var daha yeşil batı karadeniz yani daha az yüksek hatta şimdi araştırdım nette bile her yerde öyle diyor.
"Karadeniz’in bölümlerine bakıldığında, Doğu Karadeniz bölgesine ve Orta Karadeniz bölgesine nazaran Batı Karadeniz bölgesi coğrafi özellik olarak daha düz bir yapılanmaya sahip olduğundan buradaki yerleşmeler daha dağınık şekilde olmuştur."
Canım öncelikle ben orta karadenizliyim . Bi batı ve doğu karadenize göre orta karadenizdeki Canik dağları samsunun bayağı gerisinde yani denizellik iç kesimlere sokuluyor .Kızlar soru sormak yasak mı bilmiyorum ama aklıma takılanları size soruyorum hepEğer yasaksa söyleyin.
bi soruya kafam takıldı; hangi bölgelerde denizel iklim iç kesimlerde daha fazla etkili olur demiş? Ben batı karadeniz ve güney marmara dedim ama cevap orta karadeniz ve güney marmara diyor.
Batı karadeniz; orta karadenize göre daha düz olduğu için denizellik etkisi iç kesimlere daha fazla etkili olmaz mı? Bağlantıyı yanlış mı kuruyorum?
Omur boyu unutmazsin bu bilgiyi :)Sağolun kızlar, anladım.
araştırdım ve buldumOrta karadenizde dağlar geniş yer kapladığı için dağlar batı ve doğu karadenizden daha az yükseklikte 1000-1200 metredeymiş. Dağ yüksekliği az olduğu için, denizellik etki ediyormuş.
Omur boyu unutmazsin bu bilgiyi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?