Kpss çalışma süreci

Dün işlerim sebebiyle çalışmaya pek zaman ayıramadım. Program geliştirmeyi bitirmem lazım bittikten sonra geriye sadece ölçme kaluyor ve eğitim bitiyor. onu da tekrar ettikten sonra gk kısmına yani tarihe geçebilirim :)
Ancak bugün alan da çalışacağım. Alandan Konularım birikti ve ezber yapmam lazım.
Kendime ay sonuna kadar eğitimi bitireceğim demiştim, görünüşe göre ay sonunu bulmayacak ben de araya alanı alayım dedim, zaten belli bir süre sonra sadece alan çalışacağım.

Program geliştirmeyi bitirdim :) eğitimden sadece tekrar edeceğim 1 dersim kaldı onu da hallettikten sonra deneme çözmeyi düşünüyorum.ama önce alana da çalışmalıyım. Alanı bu aralar çok boşladım.
Şimdi biraz dinlenip akşamüstü alana başlayacağım.

Sen yolunu bilirsen, yol sana gelir.

Herkese günaydın bugün tarihe başlamayı düşünüyorum yavaş ve sindirerek ilerlemek istiyorum islamiyet öncesi uygarlık ve türk islam devletlerini bitirmek hedefim.tarih çok çabuk unutuluyor bu yüzden bol tekrar yapmam lazım.zamanımın büyük bir çoğunluğunu tarihe ayıracağım.
Soru bankalarım da bol miktarda var daha önceden video izlerken bir kısmını çözmüştüm ancak konu anlatımına daha çok yer verdiğim için çoğu duruyor. Elimdeki kaynaklar pegem, yargı , murat ve beyaz kalem.daha silkelensem bir iki kaynak daha çıkarırım elimde denemeler de var.
Yani bu yol uzun olacak sindire sindire çok soru çözerek ilerleyeceğim.
Herkese iyi çalışmalar

Tarihten ilk ünitemi bitirdim, sorularımı da çözdüm. Şimdi dinlenip ikinci üniteme başlayacağım. Yavaş yavaş ilerliyorum çünkü tarihim pek iyi değil.önceden ramazan yetginin videolarını izlemiştim ve notlar çıkarmıştım şimdi o notlardan çalışıyorum bana büyük bir faydası oldu. Konu anlatımlı kitaptan uzun uzun okumaktansa pratik bir şekilde çalışıyorum. Böylece soru çözmeye daha fazla zamanım kalmış oluyor.
Akşama da alandan özel dersim var.

Özel dersten geldim, çok yorgunum :KK43: bu kpss beni öldürecek, ama pes etmek yok :KK50: hemen yarının programını yapacağım.
Bu süreç zor bir süreç, hepimiz yoruluyoruz.ancak bir hedef için çalışıyoruz bunu unutmamak gerekiyor, yorgunluk motivasyonumuzu düşürmemeli çünkü ikisi ayrı şeyler. İleride geri dönüp burayı okuduğumda belki iyi ki diyeceğim ve gülüp geçeceğim biliyorum. Geleceğimi inşa ederken çıktığım bu yolculukta Allah benimle, hepinizle birlikte olsun.
Şimdilik günü kapatıyorum, iyi geceler :uykucu:

Son düzenleme:
Bugün kendime yeni bir program yapıyorum haftalık olarak hazırlamayı düşünüyorum, programım bence biraz hafif kalıyordu çalışmalarımı yoğunlaştırmalıyım.çalışma saatlerimi arttıracağım günde 2 saat en fazla 3 saat çalışıyordum sınava 3,5 ay kaldı artık daha fazla çalışmalıyım. Özel derslerin olduğu günleri hafif tutacağım geri kalan günleri artık daha yoğun daha aktif hale getirip her günümü değerlendireceğim.
Çalışma saatimi kademe kademe arttırmayı düşünüyorum. Bugün 3,5 saat çalışacağım tarih ile başlayacağım sonra da alan test çözeceğim

Tarihten iki ünite daha bitirdim islam öncesi türk tarihi, türk islam devlatleri ve türkiye tarihi bitmiş oldu :) bundan sonra osmanlı kültür ve medeniyeti geliyor ancak ben bu üniteyi ikiye bölerek çalışmayı düşünüyorum. Yarısını bugün çalışacağım kalan yarısını da ertesi gün çalışacağım. Sonra da programımda alandan test çözmek var.

Tarihten iki ünite daha bitirdim islam öncesi türk tarihi, türk islam devlatleri ve türkiye tarihi bitmiş oldu :) bundan sonra osmanlı kültür ve medeniyeti geliyor ancak ben bu üniteyi ikiye bölerek çalışmayı düşünüyorum. Yarısını bugün çalışacağım kalan yarısını da ertesi gün çalışacağım. Sonra da programımda alandan test çözmek var.

hocam kolay gelsin tarih çok nankördür bol soru ve bol tekrarla iyi sonuç alınabilir. 2019 kpss mi hazırlanıyorsunuz?

hocam kolay gelsin tarih çok nankördür bol soru ve bol tekrarla iyi sonuç alınabilir. 2019 kpss mi hazırlanıyorsunuz?
Evet, aynen 2019'a hazırlanıyorum. Tarih çok nankör evet, çalışıyorum bakalım ama bizim için önemli olan alan sınavı.tarihi sınavda orta derece yapabilirsem bana yeterli olacak.yol aldım biraz zaten.

Son düzenleme:
Evet sorularımı bitirdim, sonuclardan memnunum:) yalnız benim hocam tarih soru bankası soruları bana abartılı ayrıntı ve zor geldi. Göktürk hükümdarının tahta geçtiğinde aldığı ünvana kadar sormuş. Ben de yargı ve pegemden çözdüm pegemi özellikle daha iyi buldum.gereksiz sorular yok, konuyu kavratmaya yönelik sorular var.
Ve bugün çözdüğüm soru sayısı 130.
Alandan da sorularımı çözdükten sonra günü kapatıyorum

Evet, aynen 2019'a hazırlanıyorum. Tarih çok nankör evet, çalışıyorum bakalım ama bizim için önemli olan alan sınavı.tarihi sınavda orta derece yapabilirsem bana yeterli olacak.yol aldım biraz zaten.

allah kolaylık versin inş istediğiniz sonuçları gerçek sınavda görürsünüz.

• Beğen
Reactions: Den
Bugün osmanlı kültür ve medeniyeti konuma devam ediyorum, sonra osmanlı kuruluş ve yükselme dönemlerini çalışacağım. Tarihin osmanlı kısmını bitirdikten sonra ara verip alan çalışmayı düşünüyorum çünkü benim için önemli olan alan sınavı. Ayrıca tarihte de yazı dil ve edebiyat kısmında benim alanım ile ilgili sorular da geliyor.bu açıdan alana da bakmak iyi oluyor.

Osmanlı kültür ve medeniyeti bitirdim. Kuruluş ve yükselmeye geçmeyeceğim çünkü alan çalışmak istiyorum. Bugün çözdüğüm soru sayısı şimdilik 85.

Saat kaç oldu hala masa başına geçemedim :bicak: ama artık geçmek zorundayım osmanlı kuruluş ve yükselme devirleri beni bekler...

Osmanlı kuruluş ve yükselme devirlerini bitirdim. Hızımı alamayıp gerileme ve duraklama dönemlerini de bitirdim. Çözdüğüm soru sayısı 100.bugünlük bu kadar yetsin diye düşünüyorum. Yarın işlerimden dolayı ders yapamayacağım, herkes tatildeyse ben de kendime 1 günlük tatil ilan edebilirim:)

Merhaba Den hocam günde 2 3 saat çalışarak 5 ayda egitim ve gyk mi bitirdiniz
Alana ne zman başladınız

• Beğen
Reactions: Den
X