kpss A ve kpss B ile ilgili ?

pantera14

Kapesesezede :(
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
6.461
673
198
ben kpss ye girdim ne oldugunuda biliodum ama cok utanarak soruyorum a ve b ne oluyo ben a mıyım b mıyım bılmıyorumda ?

canım insan sorarak öğrenir dımı.. bnde eskiden bilmiyodum. şimdiçok içli dışlıyım kpssyle:):)

kpss a: her yıl oluyor. genel kültür(tarh, çoğrafya,vatandaşlık) genel yetenek(mat, türkçe) ve alan derslerinden sınava giriyosun(işletme iktisat falan)

kpss B : 2yılda bir olur. şuan 2012 beklenmekte. genel kültür(tarh, çoğrafya,vatandaşlık) genel yetenek(mat, türkçe). alan dersleri sorulmaz. herkes buna daha çok hazırlanıyor.

senn bölüm neydi

ben önlisans bilgisayar teknolojileri ve programcılıgı bitirdimm yani B oluyorum ben :))

atanmadım. 2012 ye hazırlanıyorum. puanlar çk yüksek malesef
86 ile ilk atamada değilde 3 4 du atamada gidersin

bende başlıcam en kısa zamanda 2012 için çalışmaya çokmu geç bilmiyorum ama çalıştıgım için sürekli sallanıyo bu durum bakalım napıcamm :26::26:

bende başlıcam en kısa zamanda 2012 için çalışmaya çokmu geç bilmiyorum ama çalıştıgım için sürekli sallanıyo bu durum bakalım napıcamm :26::26:

bugunden ihtibaren başlamazsan geç olucak
bn geçen yıl dersanye gittim. evde 5ay geceli gündüzlü çalıştım.
snavda ellerm ayaklrım titredi olmadı.
bilgi birikimin olmasına ragmen hala çalışıyorum. bnmde yeni oldu başlıyalı

benimde bir sorum olacak ben 2 yıllık önlisans mezunu dikey geçişle 4 yıllık açıköğretim iktisat mezunuyum ben kpss a grubumu yoksa b grubumu sınava girmeliyim

benimde bir sorum olacak ben 2 yıllık önlisans mezunu dikey geçişle 4 yıllık açıköğretim iktisat mezunuyum ben kpss a grubumu yoksa b grubumu sınava girmeliyim

hem A hem B ye girebiliyorsun.

kpss a: her yıl oluyor. genel kültür(tarh, çoğrafya,vatandaşlık) genel yetenek(mat, türkçe) ve alan derslerinden sınava giriyosun(işletme iktisat falan)

kpss B : 2yılda bir olur. şuan 2012 beklenmekte. genel kültür(tarh, çoğrafya,vatandaşlık) genel yetenek(mat, türkçe). alan dersleri sorulmaz. herkes buna daha çok hazırlanıyor.

Ada bölüm dersleride çözüyosun

asmunikall :) bişi daha sorıyım bari sana
şimdi ben önlisans mezunuyumm aöf direk geçiş hakkım varmı ?? hangi bölümlere var madem aynı bölümden mezunuzz biliosundurr sen :))

Arkadaşlar kpss b ile ilgili daha detylı bilgi verebilir misiniz?Bende uzak kaldım fakat hazırlancam İnşallah bu yıl kpss b ye.Normal memur olabiliyoruz biliyorum fkat kurum içinde yükselme şansımız oluyo mu?Ben olmadıgını duydum ama ne kadar doğru bilemiyorum

bende önlisans mezunuyum aöf dikey geçişle 3.sınıftayım ben hangisine giricem anlamadım önlisans olarakmı giricem yoksa B ye mi.iki arkadaşta farklı diyo :S:S

Arkadaşlar bu yıl KPSS B sınavı olacak,,, A grubu kadrolar maaş vs... bu yıla kadar oldukça prestijliydi ama yeni düzenlemeyle birlikte ocak 2012den itibaren A grubu kadroların pek bir artısı kalmıyor,,,bir de A grubu kadrolar için KPSS puanı + kurumun kendi sınavını geçmeniz gerekiyor ki, kurumun sınavı hem yazılı hem de sözlü oluyor genelde ve sözlü kısımda tahmin ettiğiniz gibi fena torpil dönüyor, tavsiyem bu yılki kpssye çok sağlam hazırlanıp işi bu yıl bitirmeniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…