KPSS A GRUBU'NA hazırlananlar gelin beraber çalışalım, kaynaklarımızı paylaşalım :)

merhaba canımm..
yds çok zordu yahu 28 doğru ancak çıkarabildim 35 almışım ama herkes dökülmüş bende sorun yok.. :26: sen girdin mi nasıldı?
çalışmalarım az kaldı ya maliye ve hukuk konularını bitirdim dün itibariyle..iktisat da baya ilerlettim..benim muhasebe sorunum vardı onu da çalışmaya anlamaya çalışıyorum
sen sanırım seneye gireceksin Allah sanada kolaylık versin şimdiden gerçekten zor bi süreç..hiç zaman geçirmeden çalışmaya başla..geçen seneden başlamadığıma ne kadar pişmanın bi bilsen
her sene alım oluyor canım A dan işte kadro açılmasına bağlı..gelir uzmnlığı en son martta alım yaptı..senede 3 defa falan kadro açıyr gerçi az ama napalım..
puanlar gerçekten çok değil 73- 74 le kapattılar hep bu sene..arkadasım izmire atandı bu son alımda gelir uzmn için inş bize de nasip olur..
bebek içinde hayırlısı olsun Allah en kısa zamanda nasip etsin

iyiki girmemişim ygs ye ozaman ben 0 çekerdim sanırım :18: sadece kelime azberlemiştim çok fazla bilmiyorum ingilizceyi.. insan kolay sorar yaa hem öne alıyorlar hemde kazık olmaz yani.. en azından bence tek sevıncımız şu olsun 60- 70 gibi bi baraj istemiyor.. ve baraj geçme vs istememeye devam eder ösym

şöyle dönüp bakıyorum boşşş boşşşş geçti günlerim aylarım... neyseki yine erken dank etti kafama eşim istemıyor ondan yuksek maas alayım kıdemli bi memurluk vs.. öküüüzzzz yoksa daha önce başlardım ben çalışmaya bende kandırdım eşimi dedimki eğer kpss a ya giremezsem bankacı felan olamam unut hee hiç bi yere giremezdemdeee soooonnn girecem sınavda banka sınavları olucak saateennn ..yalan söyledim de sayılmaz zaten

yaaa evlenmeden olacak bu iş yada eşin destek çıkması önemlii... kitaplarımı almıyoorr dersaneye yazdırmıyor kaldım mı nettekilere mecbur evde çalışcam ama nihayetınde ÇALIŞACAĞIM BENİ BÖLEEE CAYDIRAMAZ
emeklerimizin karşılığını versin yüce Rabbim daha ne isteyım

oo hadi az kalmış senınde sınava kadar tekrar etme vaktın olacak hatta denemeler çözmeye bile.. Allah yardımcın olsun canımm..

canım sen alandan hangi derslere çalıştın şimdi?

ben şöle bişi buldum :

Sorumlu Olunan Ders
Yaklaşık Ağılığı
Türkçe (30 soru)
%50
Sözcük bilgisi
% 5
Dil bilgisi
% 10
Anlatım özellikleri
% 5
Okuduğunu anlama
% 30
Matematik (30 soru)
%50
Sayılarla işlem yapma
% 10
Matematiksel ilişkilerden yararlanma
%10
Problem çözme
%20
Temel geometri bilgilerinden yararlanma
% 5
Tablo, grafik okuma ve yorumlama
% 5

[TD="colspan: 2"] GENEL YETENEK (60 soru)
[/TD]

Sorumlu Olunan Ders
Yaklaşık Ağılığı
Tarih (30 soru)
%50
Türk Kültür ve Medeniyetleri (6 soru)
%10
Selçuklular ve önceki dönem
% 5
Osmanlılar dönemi
% 5
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (24 soru)
%40
III. Selim.den itibaren Türk inkılabını hazırlayan etkenler
% 5
Ulusal Kurtuluş Savaşı
% 10
Atatürk ilke ve inkılapları
% 15
Atatürk dönemi: iç olaylar ve dış politika
%10
Türkiye Coğrafyası (18 soru)
%30
Türkiye’nin fiziki özellikleri
%5
Türkiye’nin beşeri özellikleri
%5
Türkiye’nin ekonomik özellikleri
%20
Temel Yurttaşlık Bilgisi (9soru)
%15
Hukuk başlangıcı ve genel kamu hukuku, devletler umumi ve özel hukuku
%5
Anayasa
%5
İdare
%5
Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve Güncel Sosyoekonomik Konular (3 soru)
%5

[TD="colspan: 2"] GENEL KÜLTÜR (60 soru)
[/TD]

Sorumlu Olunan Konu
Yaklaşık Ağılığı
Sözcük Bilgisi
%10
Çeviri
%20
Dil Bilgisi
%20
Okuduğunu Anlama
%50

[TD="colspan: 2"] YABANCI DİL (60 soru)
Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinden oluşan yabancı dil (YD) sınavında
[/TD]

Sadece yabancı dil ve GK-GY puan türleri ile personel alan kamu kurumları bulunmaktadır. Bu kurumlar için alan bilgisi sınavı puanına gerek yoktur.
Örnek verecek olursak KPSS P4, KPSS P5, KPSS P6, KPSS P7, KPSS P8, KPSS P68, KPSS P70, KPSS P106, KPSS P108 puan türlerinden personel alan kamu kurumları alan bilgisi puanı istememektedir.
Bu kurumlar için sadece GY-GK ve YD puan türleri önem arz etmektedir.
KPSS ALAN BİLGİSİ (A KADRO) SINAV OTURUMLARI
KPSS Alan bilgisi sınavı Pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde yapılmaktadır.

Sorumlu Olunan Ders
Yaklaşık Ağılığı
Anayasa Hukuku
% 10
İdare Hukuku ve İdari Yargı
% 15
Ceza Hukuku
% 15
Medeni Hukuk
% 15
Borçlar Hukuku
% 15
Ticaret Hukuku
% 15
İcra ve İflas Hukuku
% 15

[TD="colspan: 2"] Hukuk (40 soru)
[/TD]
-
Sorumlu Olunan Ders
Yaklaşık Ağılığı
İktisadi Doktrinler Tarihi
% 5
Mikro İktisat
% 30
Makro İktisat
% 30
Para-Banka-Kredi
% 20
Uluslararası İktisat
% 5
Kalkınma-Büyüme
% 5
Türkiye Ekonomisi
% 5

[TD="colspan: 2"] İktisat (40 soru)
[/TD]
-
Sorumlu Olunan Ders
Yaklaşık Ağılığı
Temel Kavramlar
% 10
İşletme Yönetimi
% 25
Üretim Yönetimi
% 25
Pazarlama Yönetimi
% 20
Finansal Yönetim
% 20

[TD="colspan: 2"] İşletme(40 soru)
[/TD]
-
Sorumlu Olunan Ders
Yaklaşık Ağılığı
Maliye Teorisi
% 10
Kamu Gelirleri
% 15
Kamu Giderleri
% 15
Kamu Borçları
% 15
Bütçe
% 15
Vergi Hukuku
% 15
Maliye Politikası
% 15

[TD="colspan: 2"] Maliye (40 soru)
[/TD]
-
Sorumlu Olunan Ders
Yaklaşık Ağılığı
Genel Muhasebe
% 70
Mali Tablolar Analizi
% 15
Ticari Aritmetik
% 10
İhtisas Muhasebesi
% 5

[TD="colspan: 2"] Muhasebe (40 soru)
[/TD]
-
Sorumlu Olunan Ders
Yaklaşık Ağılığı
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
% 45
İş hukuku
% 25
Sosyal güvenlik hukuku
% 20
Çalışma Ekonomisi
% 45
Yönetim ve Çalışma Psikolojisi
% 5
Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi
% 5

[TD="colspan: 2"] Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (40 soru)
[/TD]
-
Sorumlu Olunan Ders
Yaklaşık Ağılığı
Ekonometrik Tahmin ve Tahmin Ediciler
% 15
Tahmin Sonuçlarının Ekonomik ve İstatistiksel Olarak Değerlendirilmesi, Hipotez Testleri
% 15
Kukla Değişkenler ve Bağımlı Değişkenin Öngörüsü
% 10
İçsel Bağıntı Sorunu
% 15
Değişen Varyans ve Çoklu Bağıntı Sorunları
% 10
Tanımlama Sorunu ve Gecikmesi Dağıtılmış Değişkenler
% 10
Eşanlı Denklem Sistemleri
% 15
Zaman Serisi Modellemesi
% 10

[TD="colspan: 2"] Ekonometri (40 soru)
[/TD]
-
Sorumlu Olunan Ders
Yaklaşık Ağılığı
Olasılık- Matematiksel İstatistik
% 15
Yöneylem Araştırması (Karar ve Oyunlar Kuramı dahil
% 10
Çok Değişkenli Analizler
% 10
Parametrik Olmayan Testler
% 5
Zaman Serileri
% 5
Deney Tasarımı
% 5
Örnekleme (Araştırma Teknikleri, Anket Düzenleme dahil)
% 10
Sayısal Çözümleme
% 5
Doğrusal Cebir
% 10
Regresyon Analizi
% 10
Uygulamalı İstatistik
% 15

[TD="colspan: 2"] İstatistik (40 soru)
[/TD]
-
Sorumlu Olunan Ders
Yaklaşık Ağılığı
Siyaset Bilimi
% 15
Anayasa
% 15
Hukuk
% 10
Yönetim Bilimleri
% 15
Yönetim Hukuku
% 15
Kentleşme ve Çevre Sorunları
% 15
Sosyoloji
% 5
Türk Siyasal Hayatı (Osmanlıdan Günümüze Siyasal Olaylar)
% 10

[TD="colspan: 2"] Kamu Yönetimi (40 soru)
[/TD]
-
Sorumlu Olunan Ders
Yaklaşık Ağılığı
Uluslararası İlişkiler Teorisi
% 35
Uluslararası Hukuk
% 35
Siyasi Tarih
% 30

[TD="colspan: 2"] Uluslararası İlişkiler (40 soru)
[/TD]

bunca alan konusuna calışmak mı gerekıyor yoksa bazılarına... inanki çok cahilim hiç bişi bilmiyorum :18:

ayy güldürdün beni öküzzz mü
valla hiç sorma benimde başımda bi sevgilim var çok destek oluyor ama ara ara da senin maaşın ya benden yüksek olursa diye takmıyo değil anlıyorum bennn erkekler hep aynı mı ne :26:
aynen bende olmazsa bankalar ama oda pek kolay sayılmaz umarım gerek kalmaz da atanaırım bu sene gerçekten yıprandım ya bi sene daha sabredeblir miyim bilmiyorum..evde sadece ders çalışmak işe girmeden sinirlerimi bozdu..temmuzdan sonra hemen bi şe gircem kısmetse içim şişti valla..
yaparsın canım evde de çalışırsın kurs şart değil bende kendim çalışıyorum..hiç birsey yıldırmasın seni izin vermeeee
sağol canım bu arada iyi dileklerin için Allah herkese içinde de bana uzman memurluğu nasip etsin :119:

güzel araştırma yapmışsın şimdik hangi kuruma girmek istiyorsan belli puan türleri var kurumların tyani hangi dersler çözmen gerektiği ona göre istediğin kurumu belirleyip o derslere çalışabilrsin..
ben gelir uzmanlığı istediğim için hukuk-iktisat-maliye-muhasebe yapmam lazım alandan bu 4 dersi istiyor tabi ingilizce gk gy le beraber..
ama ben tüm derslerden giricem yani pzar sabahı ve öğleden sonra oturumlarına..çünkü bi soru dahi işaretlesen puanın o ders için hesaplanıyor..yani yüksek puan alırsam ki inşallahhh tek maliye bakanlığına bağlı kalmayayım diğer kurumlara da başvurabileyim diye..

amiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

topiğin sayfaları bırbırımıze dua etmekle geçicek anlaşılan

bu arada bebiş içinde hayırlısı olsun..aceleye gerek yok..sonra olmayınca insan stres sinir üzüntü heyheyler gelıo işte bi andaa koyverdimmm gitti anacımmm neydiimm

o da bana geevuuuurrrr die bagırıo istediğini yapmayıncaaa
öküzlüğe tercih ediyorum gevurluğu insan ne de olsa devir değişti bundan sonra kadınlar çok maas ''in'',erkekler az maas ''out''

neyse canım senı tutmayayım sana iyi ders calısmalar,,Allah zihin açıklığı versin

çok sağol canım iyi oldu bunu öğrendimm yol gösterdin bana doğru bide Allah göstermesin olmazsa demi işi şansa bırakmamak gerek..hepsine çalışmalı o zaman :18: iyi dersler canım..

çok sağol canım iyi oldu bunu öğrendimm yol gösterdin bana doğru bide Allah göstermesin olmazsa demi işi şansa bırakmamak gerek..hepsine çalışmalı o zaman :18: iyi dersler canım..

rica ederim canım faydam olduysa ne güzel..hepsine çalışmak imkansız da işte kendine hedef belirleyip o derslere yoğunluk vermek daha mantıklı ben şu 4 dersi dahi yetiştiremezken hepsine çalışmayı hayal edemiyorum
sağol iskorpit balığım ben derse devam edeyim sonra görüşürük

kızlar merhaba:)
ne zamandır girmiyordum çok çalıştıgımdan değil ama yinede son ay diye yogun geçiyorr:)

selencim ygs 28 dogru mu:) benim de aynı :) neyse 3.5 puan cepte fena değil:)

nasıl gidiyorr çalışmalar:))

valla zorla gidiyor çalışmalar, artık iyice sıkıldım ama zamanın geçmesini de istemiyorum..sanki çok eksiğim var gibi..
konularım bitti ama ufak tefek eksiklilker var onları tamamlamaya çalışıyorum, çıkmış soru çözüyorum..
gk gk zaman ayıramıyorum ne yazıkki..
sen ne yaptın konular bitti mi?

selencim altnays ben. sınavı atlattık umarım güzel geçmiştir. benim pek iç açıcı değil gibi sorularda yayınlanmadı. sonuçları çok merak ediyorum...umarım p49 dan puanımız güzel gelir. haziran atamalarında da atanamadım kaldım öyle ortada her şey muallakta. bakalım hakkımızda vardır bir hayır

sorular yayınlandı ama ben bakamadım cesaretim yok henüz..
o kadar çalıştım emek verdim ki bir sene eve kapandım çalıştım işe bile girmedim bunun için..sonuç pek de istediğim gibi değil maalesef ama belli olmaz bakalım puanlarımız ne gelecek..
her şeyin hayırlısı..inşallah hepimiz, tüm emek verenler bir an önce atanırız..

bi açıklansın bakalım sonuçlar

sonuç nasıl ayşemcim

gk gy 65.50 net 75.1 puan getirdi

hukuk 12 net 16 d 16 y

iktisat 13 net 15 d 8 y

maliye 20 net 22 d 8 y

muhasebe 19 net 21 d 8y

ve P49 puanım 75.16 geldi sıralamam 8901

selencim böyle nasıl bilemedim. inş senin iyidir canım ? tecrübeli olanlar geçen seneden iyi diyor bu sene dolu alım var ilk guy sınavında bile listeye girebilirsin diyorlar çalışıp bekleyeceğiz cnmm

P49 puanın iyi canım kadro acarsa eger guy için malıye bakanlığı kesin sınava girmeye hak kazanırsın..
benim kötü canım P49 72 geldi sınırda kaldım sanırım çok üzülüyorum ama yapacak bişey yok..
ama iki sene önce 70 puanla arkadasım istanbul guy atandı yani bellide olmaz diyorum kendi kendime..tabi bu sene alım çok olursa..
bakalım hakkımızda hayırlısı olsun bu mübarek günde çok dua edelim..

cnm hiç moralini bozma dolu vmy alıyorlar herkes guyun çok düşeceğini söylüyor. sen ders çalışmaya deam et eksiklerini kapat ben de öyle yapmalıyım çünkü. sınav açtıgı anda hazır oluruz. ilk sınav bile olabilir 1000 kişi alsalar msela bu sene 3000 lik alım diyorlardı bakalım daha 600unu aldılar inş nasibmizde vardır da olur cnm kadir gecende mübarek olsun bol bol dua edelim

inş canım inş tek dileğim o çok kişi almaları..kısmetimizde varsa olur tabi..
eksiklerim var özellikle hukuk ve muhasebeden ama ramazan da çalışamıyorum bayramdn sonra hemen başlıycam çalışmaya..hazır olmak çok önemli canım doğru söylüyosun ne zamana açacakları belli değil çünkü her an hazır ve nazır olmalıyız :)
senin muhasebe netin iyiymiş canım hangi kaynaktan çalışmıstın ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…