KPSS A GRUBU'NA hazırlananlar gelin beraber çalışalım, kaynaklarımızı paylaşalım :)

selen16

hayırlı bir kapı aç Rabbim..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2012
3.896
174
123
Kızlar bildiğiniz gibi kpss ye 4 ay gibi kısa bir süre kaldı..Deneyimlerimizi paylaşırsak bu süreyi beraber verimli geçiririz diye düşünüyorum..
Gelin çalışma planlarımızı ve en önemlisi de yararlandığımız kaynaklarımızı paylaşalım..veee yüksek puanlar alalım
Herkese iyi çaılşmalar şimdiden..

ben hazırlanıyorum a grubuna ama çok çalışamıyorum haziranda mezun oldum b grubundan 82 puan aldım. Atanmak için bekliyorum aklım hep onda. ama boşum diye alan dersanesine başladım aralıkta..Ve bugun ilk denemeye girdim berbatın berbatıydı ( hukuk çok kötüydü. sen hangi kaynaklardan çalışıyorsun

inşş şu 3 ayı çok iyi geçiririz cnm. p 49 dan 78 80 gibi birşeyler almak istyorum. Malum gelir uzmanlıgı çok alıyor ve 2014 e kadar çok alıcakmış::) iyi çalışmalar bu arada:)

öncellikle Allah yardımcımız olsum işimiz çok zor..bende geçen sene mezun oldum çalışamdım diye derslerim çok ağırdı çünkü b den girdim 70 aldım yeterli değil tabi..ama ben A grubu istiyorum aslında hedef benimde gelir uzmanlığı umarım olur..
dersaneye gitmiyorum bu arada eylülden beri kendim çalışmaya başladım ama sanki zaman yetmiyor o kadar çok konu varki
valla ben internetten alıyorum kitap çok ucuz site var orda gözüme çarpan hangi kaynaklar varsa alıyorum..ama daha çok konu anlatımlı olarak yargı ve ihtiyaç yayınlarını tek geçerim..
eger hukukun kötüyse kesinlikle murat ın konu anlatımlı hukukunu al çok güzel ben ondan çalışyorum şu an..
amma da çok şey anlattım bi an

inşş şu 3 ayı çok iyi geçiririz cnm. p 49 dan 78 80 gibi birşeyler almak istyorum. Malum gelir uzmanlıgı çok alıyor ve 2014 e kadar çok alıcakmış::) iyi çalışmalar bu arada:)

sağol canım sanada iyi çalışmalar..sen hangi kaynakları kullanıyorsun?
bide iktisat zeynel dinler ve yüksel bilgili nin ceteris paribus kitabını çözmeden sınava girme :)

merhaba herkesee
ben de kpss a ya girecegim ama daha biraz zaman var
henuz okul bitmedi malesef
kpss a icin once gk gy cozuyor muyuz?

merhaba herkesee
ben de kpss a ya girecegim ama daha biraz zaman var
henuz okul bitmedi malesef
kpss a icin once gk gy cozuyor muyuz?

meraba canım..valla zaman var deme bi sene yetmiyor maalesf A grubu için..şimdiden boş vakit buldukça başla derim..çözmek zorunda olduğumuz dersler fazla dolayısıyla konularda çoğalıyor yetiştiremiyorum ben açıkcası
evet cnm A grubu için de gk gy çözülmesi şart..iki gün üst üste sınava gircez..
bu arada okulun içinde Allah kolaylık versin, umarım bi an önce biter :)

sağol canım sanada iyi çalışmalar..sen hangi kaynakları kullanıyorsun?
bide iktisat zeynel dinler ve yüksel bilgili nin ceteris paribus kitabını çözmeden sınava girme :)

bende muratın kitapları var cnm. Mikro iktisat için yüksel bilgilinin kitabı var. makro içinde nurdan aslanın kitabını almayı düşünüyorum. Ve biraz öncede ferhat yıldızın tamamı çözümlü muhasebe kitabını ve yüksel bilgilinin iktisat okullarını sipariş ettim :)

şu 3 buçuk ayı çok iyi değerlendirirsek iyi sonuçlar alırız. tabi alanda sonrada çalışmayı bırakmamız lazım:) işe girinceye kadar bilgileri tazeleyip durmamız lazım :)

ceteris paribs evet almak istiyorum fiyatı pahalı geliyor hep erteliyorum. ama mayısın başında alıp 2 ayda ondan çözmek istiyorum inş alıp çözerim:) kitap hakkında çok çok iyi şeyler söylenmiş

hepsi çok iyi kaynaklar..bende onlardan çalışıcam..ama benim biraz iktisat ve muhasebe açığım var yani üniversitede okuduğum bölüm gereği çok göstermediler o yüzden yargı iktsat temel nitelikte olduğu için ondan başlamıştım..
ben sadece iktisat dersinden kursa gidiyorum hocamız zeynel dinler çözümlü kitabını önerdi ondan da çalışıyorum çok iyi gerçekten..

teşekkürler
ama ancak 2015te giricem daha gerçekten çok vaktim var

hedefleriniz neler bu arada?

teşekkürler
ama ancak 2015te giricem daha gerçekten çok vaktim var

hedefleriniz neler bu arada?

ooo daha varmış sana ama sen yine de sıkı tut ipi :)
ben gelir uzmanlığı istiyorum hem puanı diğer uzmanlıklara göre biraz düşük, hemde mülakat aşamasında istenilenler daha az.. :26:
ee tabi parası da iyi yani

Son düzenleme:

ben de merkez bankası istiyorum da bakalım...
işin içine torpil karıştırmadan olmuyor diyorlar, inanmak istemiyorum

ben de merkez bankası istiyorum da bakalım...
işin içine torpil karıştırmadan olmuyor diyorlar, inanmak istemiyorum

evet ya bide o var torpil olaylarını duydukça çalışmaktan soğuyorum..haksızlık çok var ama napalım elimizden geleni yapalım da Allah yardım eder inş :) merkez bankası da 80 üstü istiyor sanırım inş bu sene puanım yeter de bende başvurabilirm :26:

gelir uzmanlığı için neler gerekiyor peki?
ben kpssden hiç mi hiç korkmuyorum
össde nasıl yaptıysam ve dersaneye bile gitmeden 4 ayda türkiye derecesi yaptysam aynen yaparım yani kpssyi de
zaten yıllarca londrada yaşadım dil sınavları da hiç sorun değil
ama kurum sınavından çok korkuyorum. bazı kurum sınavları testmiş diye duydum
ben gecen elime gecti SPK sınavına baktım abim çalışıyordu çünkü
çok zor geldi

yani korkulacak bişeyi yok ama kapsamı çok fazla dolayısıyla çok zaman gerekiyor..sorun zaman yani herkeste..
gelir uzmn. için maliye, muhasebe, hukuk ve iktisat gerekiyor..
ama ben her ihtimale karşı işletme ve kamu yönetimi de çaılşmam lazım çözücem çünkü..
evet mülakat zor işte hem yazılı sonrada sözlü mülakat var..torpilli kısım yani :)
bazı kurumlarda yazılı sınav yapıyor o daha daha da zor..

torpil konusuna gelince, olay torpil bulmaksa buluruz hiç dert değil
ama içim nasıl rahat edecek ki ben başkasının hakkını yerken?

ama istediğim kuruma benden çok kötü insanların alındığını görürsem de benim yine içim yanar.

merkez bankası
SPK
BDDK
yanlış bilmiyorsam yazılı sınav yapıyor ve ben de bu gibi kurumları istiyorum hep
ama o kısım sıkıntı işte bilemiyorum
bir de uluslararası ilişkiler okuyorum benim için biraz zor elbet ekonomi görüyoruz biz de iibf yiz. ama hiç istemesem de ne yapayım... olmazsa mecburen dışişleri bakanlığına gireceğim, onda yazılı da sözlü de olsa kendime güvenim aşırı fazla tam çünkü

aynen bende senin gibi düşünüyorum iyi puanım olursa, yani hak edipte giremeyecek durumum olursa torpil yapanlar yüzünden bende torpil bulursam neden olmasın
ayrıca tesadüfe bak bende uluslararası iliş. okudum gecen sene mezun oldum..bölümdaş çıktık desene :)

ya ben daha once sormustum da tekrar sorayim. artik kpssye mezun olmadan giremiyor muyuz?
ben girmek istyrm cunku

bir de dun gece cok uyku basti yazamadm pardon.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…