KPSS-A 2014 günlüğüme beklerim kızlar***

iyi geceler kızlar bugün yeni aldığım iktisat çözümlü soru bankasından sor çözdüm, böylece bitirdiğim konuları da tekrar ediyorum çok iyi oluyor... mikrodan bi 70 soru çözdüm ama tüketici teorisinin testleri bile bitmedi daha... bikaç testi daha kaldı, bol sorulu bir kitap güzel güzel irdeliyorum konuları

Crystalline,ben sana abaküs konu anlatımlıyı şiddetle öneririm.
ben ekonometri mezunuyum haliyle ne muhasebeden ne hukuktan anlarım.
geçen sene alt yapım olsun diye muhasebe ve iktisattan 4 ay dersaneye gittim.
halada aynı dersaneye gidiyorum.
hocamız bu kitabı takip ettiriyor herkese ve üzerinden işliyoruz.
geçen sene ilk kez mehasebeyle tanışmama rağmen ben hiç zorlanmadım.anlatımı gayet açık,hesaplar hakkında farklı örnekler açıklamalar var.neden dili ağır demişler anlamadım.ekonometri mezunu olarak ben bile anladıysam herkes anlar
bu senede abaküsü takip ediyoruz.2.kez gördüğüm için artık daha oturtarak gidiyorum.
ben tavsiye ederim.bir kere kitabın kalınlığıda gözünü korkutmasın.o kitabın anca yarısı kadarı konu anlatımı göreceksin.
diğer yarısı test.
her konu sonunda ortalama 200 tane soru sorulmuş.çıkmış sorular+kurum sınav soruları+abaküsün kendi soruları.
yani bayağı iyi.
hatta ben soru bankasınıda aldım abaküsün.
bu sene yine aynı dersaneye gittiğim için ve kitapları dersane getirttiği için,müdürümüz sağolsun konu anlatımım geçen seneden var diye bana abaküs soru bankasını getirmiş.
onuda öneririm.
çünkü her sorudan sonra ayrıntılı şekilde soruyu çözmüş,bir nevi tekrar kitabı olmuş.
aynı yayın 2 tane olmasın diyorsanda ferhat yıldızı öneririm.
ama kpss zorlu bir süreç.tek bir soru bankası yeter mi bilmiyorum o yüzden ben ikisinide öneririm.
ben abaküsün soru bankasını bitirince ferhat yıldıza başlayacağım..

not:eğer netten alacaksan tavsiyem önce git bir kitapçıda incele gör ne demek istediğimi.ne kadar konu anlatımı var ne kadar sorusu var.atıyorum çok iyi bildiğin basit bir hesabı aç oku.senin bildiğin gibi mi yoksa daha mı farklı bir anlatım tarzı var vs vs...
sonra da istersen netten sipariş ver.

eveeet,
muhasebeden ilerlemeye tam gaz devam.
15 stoklara kadar geldim.yazarak çalışıyorum güzel oluyor.
coğrafyada türkiyede görülen iklim tipler,toprak türleri bitti.
maliye teorisi bitti.
türkçeden sözcük türleri bitti.
matematikten de deneme çözmeye devam.

Canım çok teşekkür ederim cevabın için. Ben de zaten konu anlatımı az, örnekler bol olsun, soru olsun ve hepsi bir kitapta olsun istiyordum :) Tam aradığım kitapmış. Ekstra soru bankası almayacağım şimdilik çünkü. Elimde Ferhat Yıldız var eski Murat 5300 soru bankamda da muhasebe soruları var. Eh yeter. Bunlar bitince soru bankası bakarım belki. Ben abaküsü inceleyip alacağım anlaşıldı.

Bu arada kızlar merak eden varsa x yayıncılığın muhasebe kitabı var bende. kitapçık daha doğrusu. muhasebenin özeti sayılır. tekrar için iyi bence aklınızda olsun.

kızlar bazı konuları bitirdim diye söylüyorsunuz ama tablomuzda olmayabiliyor, konu bitirdiğinizde tabloya bakıp bana eksik olan, eklemem gereken konuları söyleyin. çünkü ben yok diye geçiyorum. elimdeki kitapta neyse konular ben onları yazdım. bu konuda yardımınızı istiyorum

kızlar merhaba
beni de aranıza alır mısınız acaba:)
ben bu topiğe daha önce niye bakmamışım anlamıyorum.
ben de bu sene mezun oldum kpssye hazırlanıcam inş.dersanem de yakın zamanda başlıycak.bu zamana kadar bişey yapmadım,çünkü gerçekten ders çalışma özürlüyüm yahu.internet beni özellikle çok engelliyo napıcam bilmiyorum

okuduğum bölüm itibariyle hukuk,maliye,muhasebe,iktisat diyince zihnimde hiçbir şey canlanmıyo.Ucundan iktisat azıcık işte..bu bilinmezlik beni öldürücek.bu aralar uyuyamıyorum,nasıl çalışıcam,napıcam diye.rüyamda kütüphaneye falan gittiğimi görür oldum

yani kpss gibi bir sınav anlamk üzerine mi kurulu,bilgi-ezber üstüne mi kurulu,mantık üzerine mi kurulu hiçbir fikrim yok.zor zor deniliyo,kolay diyeni niye görmüyorum hiçbiraz beni aydınlatır mısınız kızlar...
şimdiden kaygılıyım,ve kaygı öğrenmeyi engeller farkındayım

kaç gündür çalışamıyorum günlük olaylar beni baya etkiliyor ya bu alışkanlığa son vermeliyim dersler ayrı dertler ayrı değil mi

hoş geldin canım daha önceki sayfalarımızı inceledin mi? ben ara ara yapılması gerekenleri söyledim ama tekrar söyleyeyim, bu aydan itibaren artık sıkı çalışmalara başlamamız gerekiyor, hadi bu ay herkes düzen oturtmaya çalışsın vs ama ekim 1'den itibaren asla bahane kabul etmeyeceğim. o konu listesinde adının olmasını isteyen ve bizimle devam etmek isteyen herkes buraya uğrayıp "ben ders çalışamadım" ya da "şu konuları bitirdim" demek zorunda çünkü ayda 1 gelen birinin bizimle devam ettiğini düşünmüyorum, biz burda birbirimize destek olalım diye varız.
onun dışında zor evet ama bu zorluğa göre çabalamak gerek. benim bu dönem 14 tane dersim var okulda ve hepsinin devam zorunluluğu var, inanılmaz ağır geçecek ama kpss'ye de çalışmak için elimden geleni yapacağım, ilk senemde başaramasam da "elimden geleni yaptım" diyebilmem gerek. herkesin hayatında sıkıntılar var, herkes ailevi sorunlar yaşıyor ya da herkes eşiyle/sevgilisiyle sorun yaşıyor. herkesin çeşit çeşit derdi var. önemli olan geleceğimiz için çabalayabilmemiz ve birbirimize destek olabilmemiz. ben hep diyorum; ben her zaman yanınızdayım. çok oldu bu topikte tanışıp mail yoluyla vs sürekli iletişim kurduğum, dertleştiğim arkadaşlarım. kimse karamsarlığa düşmesin istiyorum. bu dönem zor geçecek ama bir yerden başlamak zorundayız, ahlanıp vahlanarak olmuyor ne yazık ki arkadaşlar.

eğer henüz çalışmalara başlamadıysan benim sana önerim gy-gk bir an önce halletmen ve alana yönelmen. gy-gk çalışırken alandan da konu çalış ama çünkü çok konu var. kaynaklarla ilgili, ne şekilde çalışılması gerektiğiyle ilgili önceki sayfalarda çok konuşuldu.
herkesin algısı farklıdır; kendi yöntemini bulmalısın.
ama bir mikroyu grafikleri çizmeden çalışırsan, grafikleri oturtamazsan unutursun sormak istediğin bir şey olduğunda sen yaz ben cevap veririm elbet ama ola ki görmedim görüp de cevap veren arkadaşlarım çıkacaktır
herkes için geçerli bu söylediklerim kızlar artık ciddi anlamda sıkmanın zamanı geldi...

kaç gündür çalışamıyorum günlük olaylar beni baya etkiliyor ya bu alışkanlığa son vermeliyim dersler ayrı dertler ayrı değil mi

aynen canım ben de olabildiğince kendimi derse yönlendirmeye çalışıyorum ama ne kadar olursa... seni ders çalışmaya zorlayacak birini bul aileden ya da arkadaşlarından

geçen gün yeni bir soru bankası almıştım iktisat(çözümlü) bol testli... tüketim teorisini oradan tekrar bitirdim bi güzel, tekrar etmiş oldum ve bilmediğim yerler çıktı onlara baktım vs.. bugün de coğrafya- Türkiye'nin Fiziki Özellikleri'ne başladım, çok uzun bir konu. konu anlatımı videolarını izleyip not çıkartıyorum, daha sonra konu anlatımlı kitaptan çalışıp soru çözeceğim ama biraz uzun sürecek gibi çünkü çok uzun bir konu

herkese iyi akşamlar umarım iyisinizdir.
sonunda geldim bu hafta çok iş vardı kışlık tarhana,turşu,salça yaptık,biber patlıcan dizdik fazla konu bitiremedim.özledim ya burayı kitap kokusu olsun,happy olsun,civciv olsun bütün arkadaşları özlemişim.
bitirdiklerim;matematik işçi problemleri,temel kavramlar,faktöriyel,rasyonel,üslü,köklü sayılar,oran orantı,çarpanlara ayırma.
Türkçe'de ,sözcükte anlam(bundan 1 test kalmıştı onu da çözdüm bitti),cümlede anlam bitti.paragraftan hala yanlışlarım çıkıyor :44:
kitap kokusu benim bitirdiklerimi listeye ekler misin?

bir de bir şey söyleyeyim arkadaşlar,ablamlar bizim eve gelmişti işletme konu anlatımlı murat yayınlarının kitabını getirmiş,kesinlikle tavsiye etmiyorum.bir konu anlatırken başka konuya geçiyor,çok sonra önceki konuya devam ediyor bayağı karışık.artı atlanmış üniteler-konular var,temel kavramlar diye ilk ünite var ya onu almamış diğer konuların içinde ara ara not verir gibi yazmış.hatta bazı kelimeleri açıklama gereği bile duymamış halbuki kpss de soruyorlar kelimelerin anlamlarını.tavsiye etmiyorum

son olarak happypisces olayları bilmiyorum ama etkilenmemeye çalış çünkü etkilenirsen zararı sadece sana dokunur.düşünmemeye çalış,benim de etkilendiğim üzüldüğüm olaylar var takmaya takmaya artık üzülmüyorum valla.senin de söylediğin gibi dersler ayrı,duygularımız ayrı...

rica ederim canım.abaküs tam sana göre o zaman: )
ama dediğim gibi önce bi gör çok iyi bildiğin bi kaç hesabı aç oku ki sana hitap edip etmediğini gör.
x yayıncılığın alanı çok iyi değil,eksiği çok diye duydum.
bende gk gy var.
gy fena değil ama gk çok güzel.

tamam patron

günaydın kızlar
dersanem başlayalı 1 ay oldu ve ben bayağı ilerledim: )
muhasebede dönen varlıklar bitti artık.duran varlıklara geçeceğiz.
duran varlıklarda bitince genel muhasebe defteri kapanmış olacak: )
coğrafyada nüfüs,yerleşme bitti,ekonomik coğrafya ya geçtik ama daha bitmedi henüz.
coğrafyada dil bilgisinin bitmesine çok az kaldı.sadece fiilimsi kaldı.
kitapkokucum tabloda hala biten konular kısmına yazacağım yer yok: )
sadece coğrafyada nüfus var: )
ayrıntısıyla nereleri bitirdiğimi belitmek için detaylı yazdım.
onun dışında ekim 5 ten sonra. 5 hukuk dersi matematik ve maliye başlayacak.
herkese iyi çalışmalar diliyorum

canım bir sürü konu bitirmişsin maşallah

memnuniyetle eklerim

öyle deme canım kötü hissettim kendimi

kolay gelsin canım maşallah bayağı ilerledin
canım bu arada bebiş nasıl

Son düzenleme:
canlarım benim, ilgilenemedim sizinle özür dilerim...
okuduğum şehre geldim, ders kayıtları vs çok uğraştırıyor hala tam olarak düzene girmiş değil, 15 tane dersim var bu dönem
hava değişimi yüzünden de biraz sağlık sorunları yaşıyorum, şu sıralar ilgilenemeyebilirim ama ilgilenmeye çalışacağım, derslere de çok bakamıyorum
eğer biraz iyi hissedersem bu gece ders çalışmayı düşünüyorum...

kendinize çok dikkat edin

şaka olsun diye dedim kız niye kötü oldun
kıyamam tamam geri aldım sözümü
dersane erken başlayınca bende erkekn ilerledim çok da iyi oldu bana.
2 hafta sonra muhasebe,türkçe,coğrafya tamamen bitmiş olacak.
benim için öyle iyi oldu ki dönem içine kalmaması.
şuan kendimi çok rahat hissediyorum.
türkçe,coğrafya,mat,muhasebe yüküm yok.
sene içinde sadece tarih ve geri kalan alan dersleri olacak.
dersane müdürümüz çalışma planı yaptı.şuan günlük 5 6 saat çalışıyorum.
her ay 1 saat artacakmış.
hamilelik güzel gidiyor,cinsiyet kesin değil ama doktor erkek olabilir dedi :))
tek sıkıntım midem çok bulanıyor.
son zamanlarda azaldı ama yinede tam bitmedi.
o yüzden kütüphaneye gitmiyorum,bulantılarım geçene kadar evde çalışacağım.
hele hafta sonlar tam bir macera
2 adımlık yere(dersaneye) eşim arabayla götürüp getiriyor.9 saat ders oluyor.
öğle araları 1 saat.millet yemek yemeğe gidiyor biz eşimle koştur koştur eve kusmaya
başka biri olsa bu kadar bulantının içinde gitmezdi belkide dersaneye ama ben acayip direndim
bazen dersten bile çıkıp lavaboda soluğu aldığım oluyordu.
Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın.
kendi adıma çok uğraşıyorum umarım bebeğimin bereketiyle meyvesinide alırım: ))

sana gelince... çok çok geçmiş olsun öncelikle.Allah acil şifalar versin
hava değişimi kötü etkiliyor insanı o yüzden dikkat et canım.
15 ders sadece bu dönem mi yoksa 1 sene boyunca alacağın ders toplamı mı?
eğer tek dönem dersleriyse çok fazlaymış
benim son senemde 2 dönemin toplamı 11 dersti,seni düşünemiyorum,Allah kolaylık versin canım
okulla yürütmek gerçekten zor ama imkansızda değil.
ama sana tavsiyem eğer niyetin mezun olduktan sonra hazırlanmaksa,
bu sene 2 tane alan dersini kestir gözüne ve onları adamakıllı bitir bir de gk gy.
eğer bu sene sıkacağım kendimi diyorsanda ağırlığı gene 2 derse ver.
çünkü 4 ders aynı anda mükemmel olamıyor malesef.
bu mezunkende böyle.
hocalarımızın bize verdiği bi taktik bu.
ben gözüme muhasebe ve maliyeyi kestirdim hedefim 30 un altına düşmemek.
hukukta da 20 civarı,iktisatta ise olduğu kadar.
bu şekilde 80 üstü rahat gelir.
şuan çoğu hoca bize 2 derse tam odaklanıp,diğerlerini olduğu kadar yapmayı öneriyor.
geçen senenin türkiye 36.sı bizim dersane bizim şubeden çıktı.
çocuğun netleri panoda asılıydı.
çocuk kamu yönetimi mezunu ve muhasebeye hiç girmemiş sevmemişte.
çocuğun hukuğu ve maliyesi çok iyiydi,iktisat ortaydı,muhasebeden ise sadece 10 net yapabilmiş.
yani o da muhasebeyi gözden çıkarmış.

merhaba canım,maşallah çok güzel ilerlemişsin
murat yayınları abimden kalma bende de var ve hiç hoşuma gitmiyor benimde,boşuna getirmişim buraya diyorum.
ceteris paribus,zeynel dinler çözümlü iktisat soruları,abaküs konu ve soru şuan için favori alan kaynaklarım

canım eşinle yaşadığınız çok tatlı telaşlar Allah sağlık sıhhat versin bebeğinize cinsiyeti kesinleşince bize de söylersin

benim 1 dönemlik 15 ders canım ben 5.yarı yıl derslerini alamamıştım o yüzden 5 ve 7. yarı yılı beraber alıyorum

çok haklısın okulla çok zor olacak gibi... bu sene daha çok gy-gk ve bakabildiğim kadar alana bakmayı düşünüyorum, okulu aksatmamam gerek.
hepimiz için hayırlısı olsun

öncelikle çok geçmiş olsun canım ark.arada nane limon iç çok iyi gelir.senin için bu dönem bayağı tempolu olacak demek ki.ama çok kolay atlatırsın sen ben inanıyorum.sende o azim var kesinlikle.bütün derslere yetişmeliyim diye de sağlığını aksatma sakın umarım tez zamanda iyileşirsin ve inşallah bütün derslerini geçersin.

amin canım: )
cinsiyet öbür ay netleşir muhtemelen,yazarım mutlaka: )
dönemde ders çokmuş yaa :26:
Allah kolaylık versin canım.
önemli olan okul tabi önceliğin o olsun.
zamanın kaldıkçada kpss ye zaman ayırırsın
benim geçen sene .dönem hep uygulama derslerim vardı o yüzden hiç kpss ye bakamamıştım sadece matematik çalışıyordum boş kaldıkça..dönem çok kolaydı dersler.hemen gittim muhasebe ve iktisattan dersaneye başladım 3 ay gittim verimli oldu.
yani ne çalışsan kardır: )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…