KPSS-A 2014 günlüğüme beklerim kızlar***

Matematik, Sayı Sistemleri bitti Test çözüyorum şu an.
Türkçeye başlıcam vakit kalırsa, Cümlede Anlam çok uzun

canım nacizane tavsiyem elinin altında varsa ales kitabı (yada banka sınavlarına hazırlık da olur veya dgs hazırlık da olur) onlardan çalış türkçeyi ve matematik problemlerini (akıl vermek gibi olmasın ben öyle yapıcam gerçekten)

Hadi bakalım gözün aydın, ilk adımı attın, hep beraber daha nice konulara

saol canım benim =) hep birlikte hepsini bitirmecesine amin

benim de acilen kpss yoluna girmem gerek. fakat öyle bıktım ki ders çalışmaktan :84:

ahhh canım ahhh hiç ama hiç ara vermeden 19 yıldır bi fiil öğrenciyim bende bıktım ama haydi son bi gayret. özel sektörün şartlarını hepimiz biliyoruz bir de bayanız üstüne üstlük bizim işlerimiz çok zor. hem anne hem ev kadını hem iş hayatı ama her şey yine bizim güzel geleceğimiz için, maddi manevi. Rabbim herkese güç kuvvet, sabır ve kolaylık versin.

amin canım. gerçekten çok sıkıntılı ve çelik gibi sinirler isteyen bir süreç. Allah hepimizin yanında olsun

mikro temel kavramlar bitti. sırada arz-talep var. bendeki konular farklı gidiyo. yoksa tüketici dediğiniz arz talep mi? gülmeyin ne olur iktisat özürlüyüm demiştim :18:

Matematik, Sayı Sistemleri bitti Test çözüyorum şu an.
Türkçeye başlıcam vakit kalırsa, Cümlede Anlam çok uzun

Türkiye'nin coğrafi konumu bitmiştir =) İlk konumu bitirdim çok heyecanlandım =)

ne kadar güzel bi topik oldu böyle yahu ben gezip tozuyorum eve gelip bi bakıyorum hatunlar konu bitirmiş

neyse gece ben de çalışırım

listeye şey ediyorum hemen

mikro temel kavramlar bitti. sırada arz-talep var. bendeki konular farklı gidiyo. yoksa tüketici dediğiniz arz talep mi? gülmeyin ne olur iktisat özürlüyüm demiştim :18:

canım tüketici teorisi; kayıtsızlık eğrileri,tüketici dengesi, esneklik(talep esnekliği) vs.den oluşuyor. tüketici teorisi talebi inceliyor gibi, üretici teorisi arzı... ama benim şu an elimdeki kaynakta arz-talep diye ayrı bir konu yok. iktisata girişte o şekilde ayrı bir konu var diye hatırlıyorum o da arzın talebin ne olduğunun anlaşılması için... diğer mikro ders kitaplarım yanımda olmadığından bakıp net bir bilgi veremiyorum. ama zaten mantıklı olanı da şu; arzı yaratan üretici olduğuna göre üretici teorisinde, talebi yaratan tüketici olduğuna göre tüketici teorisinde işlenmesi çok normal. tüketici teorisindeki konular yazdığım gibi... istersen internetten de konuları elindeki kaynakla bir karşılaştır, sende arz- talep diye alınan konu bizim tablomuzda hangi konuya denk geliyorsa onu işaretleriz ama bana o daha iktisata giriş gibi geldi..

amma uzattım, kendimi ifade edemedim

yok hayatım ben anladım seni =)
bende ihtiyacın mikro iktisat kitabı var (tüm dersleri ayrı kitap halinde yapmışlar). üniteleri aynen yazıyorum

mikroda
kıtlık
arz-talep
esneklikler
tüketici dengesi
üretici dengesi
maliyetler
tam rekabet piyasası
aksak rekabet piyasası
faktör piyasaları
genel denge

bu kadar canım. ilk konuyu bitirdim kıtlık yani.

ön bilgi gibi şey etmiş herhalde o, ben ilk kez gördüm bu şekilde ayrıldığını neyse sen tüketicinin sonuna kadar gelince yazarız oraya kadarki konular bitmiş olur

bu arada işçi-havuz problemleri bittiiiii

tamam canım okeydir. arz talebin dibi göründü zaten bi esneklikler var demektir =) o da yarın biter inşallah (hiç bakmadım uzun bi konu mudur diye ama )
bu arada süpersin ya. valla motive ediyosun böyle =)

tamam canım okeydir. arz talebin dibi göründü zaten bi esneklikler var demektir =) o da yarın biter inşallah (hiç bakmadım uzun bi konu mudur diye ama )
bu arada süpersin ya. valla motive ediyosun böyle =)

canım bi gayretle yaptın yaptın yoksa insan bi soğuyunca daha hiç çalışmıyor bu hevesli günlerinin kıymetini bil, iyi değerlendir

teşekkür ederim tatlım

canım bi gayretle yaptın yaptın yoksa insan bi soğuyunca daha hiç çalışmıyor bu hevesli günlerinin kıymetini bil, iyi değerlendir

teşekkür ederim tatlım

doğru diyorsun canım benim. valla hırslanıyorum böyle konuştukça. biraz kitap okuyup uyuyacaktım ama arz-talep'i de bitirmeye karar verdim. haydi kolay gelsin sana da =)

Tarihte; Osmanlı Devleti'nde Kültür ve Uygarlık
Vatandaşlıkta; Temel Hukuk Kavramları
Maliyede; Kamu Borçları

konularını bitirdim. İktisatta ağır gidiyorum zeynel, ceteris, kendi notlarım derken konu çöz çöz bitmedi, çiz çiz bitmedi valla.
:126:

merhaba arkadaşlar nasılsınız iyi misiniz? nasıl gidiyor çalışmalar? umarım iyidir.test çözerken çok ilginç bir soruya denk geldim ve bunu paylaşmalıyım dedim.Türkçe'den sözcükte anlam konusu
''Çok az şair Yunus Emre kadar isimsizin biraz ötesinde yaşamıştır'' cümlesinde altı çizili sözcükle Yunus Emre'nin hangi özelliği vurgulanmıştır?
A)şiirlerine isim yazmadığı
B)gerçek adının bilinmediği
C)kendini göstermek için uğraşmadığı
D)yaşadığı dönemde de tanındığı
E)farklı isimlerle de anıldığı

cevap nedir sizce?

merhaba :) gerçekten ilginç bir soruymuş a da olabilir c de olabilir e de olabilir bence yunus emrenin birçok ismi olduğunu biliyorum derviş yunus miskin yunus tapduk yunus diyorlar. o yüzden E diyorum

buarada bende ilk konularımı bitirdiiim
tarihden islamiyet öncesi Türk tarihi
coğrafyadan coğrafi konum
matematik temel kavramlar :) Alan konularına henüz geçmedim şimdilik böyle devam edicem..

Son düzenleme:

çok değişik bir soruymuş...
bana C gibi geldi cevap. tatmin edici bi açıklama yapamam ama ben ismi, tanınmayı önemsemediğini çıkarttım bu tabirden C seçeneği daha yakın gibi geldi.
D seçeneği bana anlamsız geldi...
B ve E birbirine yakın seçenekler
A yı da eledim çünkü bu tabirle sadece şiirlerinden bahsedilmemiş...

ama doğru cevap nedir? merak ettim, yanılmış olabilirim :44:
doğru cevabı yazmanı bekliyorum :44:

doğru cevap C arkadaşlar.
ben boş bırakmıştım.bilenleri tebrik ederim.bilemeyenler ben de dahil üzülmeyelim önemli olan gerçek sınavdır
.

gerçekten çok alengirli bi soruymuş hangi kaynakta var bu soru çok merak ettim?

tasarı akademi yayınları gk-gy 6000 soruluk içinde bütün gk gy derslerinin soru bankası.Türkçe soruları çok acayip ve zorlayıcı,matematikte bir kaç hata buldum onun dışında idare eder,mesela her konudan 3 test var ilk test kolay,2cisi orta zorlukta 3.test en zoru böyle gidiyor matematik.coğrafyası ve vatandaşlığı kolay,tarihini çözmedim henüz.genel olarak görüşlerim bunlar fiyatı da ucuzdu,netten almıştım indirimli 16.90 dı sanırım.yalan olmasın emin değilim ama.tavsiye etsem mi etmesem mi diye düşünür ya insan işte o aralıkta bir kitap canım arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…