- 26 Aralık 2007
- 542
- 17
- 35
-
- Konu Sahibi kitapkokusu
Matematik, Sayı Sistemleri bittiTest çözüyorum şu an.
Türkçeye başlıcam vakit kalırsa, Cümlede Anlam çok uzun
Hadi bakalım gözün aydın, ilk adımı attın, hep beraber daha nice konulara
benim de acilen kpss yoluna girmem gerek. fakat öyle bıktım ki ders çalışmaktan :84:
canım nacizane tavsiyem elinin altında varsa ales kitabı (yada banka sınavlarına hazırlık da olur veya dgs hazırlık da olur) onlardan çalış türkçeyi ve matematik problemlerini (akıl vermek gibi olmasın ben öyle yapıcam gerçekten)
saol canım benim =) hep birlikte hepsini bitirmecesineamin
ahhh canım ahhh hiç ama hiç ara vermeden 19 yıldır bi fiil öğrenciyim bende bıktım ama haydi son bi gayret. özel sektörün şartlarını hepimiz biliyoruz bir de bayanız üstüne üstlük bizim işlerimiz çok zor. hem anne hem ev kadını hem iş hayatı ama her şey yine bizim güzel geleceğimiz için, maddi manevi. Rabbim herkese güç kuvvet, sabır ve kolaylık versin.
Matematik, Sayı Sistemleri bittiTest çözüyorum şu an.
Türkçeye başlıcam vakit kalırsa, Cümlede Anlam çok uzun
Türkiye'nin coğrafi konumu bitmiştir =) İlk konumu bitirdim çok heyecanlandım =)
mikro temel kavramlar bitti. sırada arz-talep var. bendeki konular farklı gidiyo. yoksa tüketici dediğiniz arz talep mi? gülmeyin ne olur iktisat özürlüyüm demiştim :18:
canım tüketici teorisi; kayıtsızlık eğrileri,tüketici dengesi, esneklik(talep esnekliği) vs.den oluşuyor. tüketici teorisi talebi inceliyor gibi, üretici teorisi arzı... ama benim şu an elimdeki kaynakta arz-talep diye ayrı bir konu yok. iktisata girişte o şekilde ayrı bir konu var diye hatırlıyorum o da arzın talebin ne olduğunun anlaşılması için... diğer mikro ders kitaplarım yanımda olmadığından bakıp net bir bilgi veremiyorum. ama zaten mantıklı olanı da şu; arzı yaratan üretici olduğuna göre üretici teorisinde, talebi yaratan tüketici olduğuna göre tüketici teorisinde işlenmesi çok normal. tüketici teorisindeki konular yazdığım gibi... istersen internetten de konuları elindeki kaynakla bir karşılaştır, sende arz- talep diye alınan konu bizim tablomuzda hangi konuya denk geliyorsa onu işaretleriz ama bana o daha iktisata giriş gibi geldi..
amma uzattım, kendimi ifade edemedim
yok hayatım ben anladım seni =)
bende ihtiyacın mikro iktisat kitabı var (tüm dersleri ayrı kitap halinde yapmışlar). üniteleri aynen yazıyorum
mikroda
kıtlık
arz-talep
esneklikler
tüketici dengesi
üretici dengesi
maliyetler
tam rekabet piyasası
aksak rekabet piyasası
faktör piyasaları
genel denge
bu kadar canım. ilk konuyu bitirdim kıtlık yani.
ön bilgi gibi şey etmiş herhalde o, ben ilk kez gördüm bu şekilde ayrıldığınıneyse sen tüketicinin sonuna kadar gelince yazarız oraya kadarki konular bitmiş olur
bu arada işçi-havuz problemleri bittiiiii
tamam canım okeydir. arz talebin dibi göründü zaten bi esneklikler var demektir =) o da yarın biter inşallah (hiç bakmadım uzun bi konu mudur diye ama)
bu arada süpersin ya. valla motive ediyosun böyle =)
canım bi gayretle yaptın yaptın yoksa insan bi soğuyunca daha hiç çalışmıyorbu hevesli günlerinin kıymetini bil, iyi değerlendir
teşekkür ederim tatlım
merhaba arkadaşlar nasılsınız iyi misiniz? nasıl gidiyor çalışmalar? umarım iyidir.test çözerken çok ilginç bir soruya denk geldim ve bunu paylaşmalıyım dedim.Türkçe'den sözcükte anlam konusu
''Çok az şair Yunus Emre kadar isimsizin biraz ötesinde yaşamıştır'' cümlesinde altı çizili sözcükle Yunus Emre'nin hangi özelliği vurgulanmıştır?
A)şiirlerine isim yazmadığı
B)gerçek adının bilinmediği
C)kendini göstermek için uğraşmadığı
D)yaşadığı dönemde de tanındığı
E)farklı isimlerle de anıldığı
cevap nedir sizce?
merhaba arkadaşlar nasılsınız iyi misiniz? nasıl gidiyor çalışmalar? umarım iyidir.test çözerken çok ilginç bir soruya denk geldim ve bunu paylaşmalıyım dedim.Türkçe'den sözcükte anlam konusu
''Çok az şair Yunus Emre kadar isimsizin biraz ötesinde yaşamıştır'' cümlesinde altı çizili sözcükle Yunus Emre'nin hangi özelliği vurgulanmıştır?
A)şiirlerine isim yazmadığı
B)gerçek adının bilinmediği
C)kendini göstermek için uğraşmadığı
D)yaşadığı dönemde de tanındığı
E)farklı isimlerle de anıldığı
cevap nedir sizce?
çok değişik bir soruymuş...
bana C gibi geldi cevap. tatmin edici bi açıklama yapamam ama ben ismi, tanınmayı önemsemediğini çıkarttım bu tabirden C seçeneği daha yakın gibi geldi.
D seçeneği bana anlamsız geldi...
B ve E birbirine yakın seçenekler
A yı da eledim çünkü bu tabirle sadece şiirlerinden bahsedilmemiş...
ama doğru cevap nedir? merak ettim, yanılmış olabilirim :44:
doğru cevabı yazmanı bekliyorum :44:
doğru cevap C arkadaşlar.
ben boş bırakmıştım.bilenleri tebrik ederim.bilemeyenler ben de dahil üzülmeyelim önemli olan gerçek sınavdır.
gerçekten çok alengirli bi soruymuşhangi kaynakta var bu soru çok merak ettim?