- 12 Mart 2013
- 585
- 14
-
- Konu Sahibi kitapkokusu
SevgiliMelek, spaniard arkadaşım gerekli cevabı vermiş fakat ben sana bir kpss kitapçığı alıp iyice okumanı da öneririm çünkü burda bizim söylediklerimizle de tam oturtamayabilirsin
spaniard; benim bu dönemdeki yoğunluğum sebebiyle ilgilenemiyorum ve yokluğumda ilaç gibi yetişiyorsun çok teşekkür ederim
estağfurullah ne demek yardımcı olabildiğim kadar işte.her soruya cevapla atladığıma kızmıyorsundur inş.
ne bileyim ben yardımcı olmaya çalışırım herkese,karakterim böyle sanırım.
neyse umarım topiğin hep böyle aktif olur kitapkokusu.
yavaş yavaş öğreniyorum artık, bir sürü şey araştırıpokuyunca bilgiler birbirine giriyo biraz
teşekkürler ilginiz için
iktisat mezunuyum.
teşekkürler...
İktisadi Düşünceler Tarihinde
Merkantilizm
Fizyokratlar
Keynesyen
Klasikler
Monetaristler
Konularını bitirdim.(Kalanları makro iktisatta çalışıcam sıkıldım)
Osmanlı kültür ve medeniyeti ile Kamu Gelirlerine geçiyorum.
tarihi yapamayınca matematiğe yöneldim ve temel kavramlar bittibu gece yine tarihe dönmeyi düşünüyorum hırs yaptım bitecek o konu
sor tabi canım
hatta iktisatla ilgili soruların olursa bireysel olarak mesaj ya da mail yoluyla iletişim kurarsan yardımcı olurum, elimden geldiğince (çok iyi bildiğimden değil)
şimdi puan türlerine göre alım yapan kurumları da bir yerden buldum liste halinde 1.sayfaya ekleyeceğim.
ara ara 1. mesajı kontrol edin yeni tablo vs eklemiş olabilirim, sonra vay efendim ben görmedim denilmesin***
önceki sayfalara baktın mı bilmiyorum daha önce de bikaç kez söylemiştim: sağlam konu anlatımı ve mantığının oturması için hiçbir kpss hazırlık kitabı yeterli gelmez çünkü hepsi özet... en güzel verimi Erdal Ünsal ve Zeynel Dinler kitaplarından alırsın. bende Zeynel Dinler-Mikro ve Erdal Ünsal-Makro var. sadece şu şöyledir diyip geçmiyor ikisi de nedenini nasılını açıklıyor ve tüm iktisat hocalarının tavsiye edeceği ilk kitaplardandır bunlar. hiçbir dersten tek kaynak yararlı olmaz bu saydıklarım benim sadece başlangıç kaynaklarım konuları bitirdikçe yeni kaynklar alıp pekiştirmeyi düşünüyorum, ne kadar farklı kaynak o kadar çeşitli soru tipi.. mezun olalı çok olmuş eğer konuları unuttum diyorsan kesinlikle erdal ünsal ya da zeynel dinlerle başla, ikisinin de kitaplarını incele sana daha güzel daha iyi geleni edin derim ben
ben de bu sene ingilizce ağırlığı düşük yerlere yönelmeyi düşünüyorum çünkü ingilizcem yok gibi bişeysayfa 30da bir mesajda ben ağırlıklarını paylaşmıştım oradan bakabilirsin
tarihi yapamayınca matematiğe yöneldim ve temel kavramlar bittibu gece yine tarihe dönmeyi düşünüyorum hırs yaptım bitecek o konu
kitapkokusu merhaba forumuna bende geldim ;
bende geçen hafta tarihle bismillah deyip başladım tarihten islamiyet öncesi türk tarihini bitirdim
şimdi iktisada girişteyim h.sonuna kadar girişi bitirip mikro iktisada başlamayı düşünüyorum bakalım kısmetse
aynen şekerim Zeynel Dİnler bu işin alfabesi deyim yerindeyse benimde iktisad ve hukuk temelim zayıf aylardır araştırıyorum Zeynel dinler ve Erdal Ünsal ismini zikretmeyen yok gibi
bende iktisada girişi almayı düşünüyorum zeynel dinlerin
gece tarih çalışabiliyor musun? ben hiç sözelleri geceye bırakamıyorum.tarih-coğrafya sabah daha çok kafama giriyor.gece matematik güzel oluyor müzikle.
gece tarih çalışabiliyor musun? ben hiç sözelleri geceye bırakamıyorum.tarih-coğrafya sabah daha çok kafama giriyor.gece matematik güzel oluyor müzikle.
Kızlar hukuku nasıl çalışmalıyız sizce? İdare, Ceza, Borçlar, Medeni, İcra... Ben hepsine değil de en kolaylarına mı odaklansam acaba diye düşünüyorum. Bi de yazarak mı yoksa okuyup soru çözerek mi nasıl yapılmalı sizce?
Uzun lafın kısası hukuklardan çok korkuyorum:18:
ben gece her dersi daha verimli çalışıyorum yani sözel yada sayısal farketmiyor hiç uykumda gelmiyor nedense:)
Merhaba kızlarrr :)
Beni de aranıza alınüniversite son sınıfa geçtim ve dershanesiz çalışmanın yöntemlerini arıyordum ki sizi keşfettim :) umarım herkes emeğinin karşılığı alır güzel ve faydalı bilgiler paylaşmak dileği ile
hoşgeldin şennazbölüm ne? ben de son sınıfa geçtim ben dershaneyi gereksiz buluyorum, özellikle bilgilerimiz tazeyken.. bu dersleri aldık/alıyoruz sonuçta, konu anlatımlı kitaplarla hatırlanabileceğini düşünüyorum. o kadar para kazandıramam onlara
tşk ederim canım hoşbulduk :)
işletme okuyorum. ben dgs ile geçiş yaptım 2 yıl okula ara verdim dolayısıyla bilgilerimin çok taze olduğu söylenemez. bu yıl alttan diğer üniversiteyle uyuşmayan dersleri temizlemekle geçti dönemde 14 ders aldım düşünama imkanlarım doğrultusunda hem üniversite hem dershaneye gitmem söz konusu değil o yüzden kendim çalışcam hatta başladım diyebilirim. ilk etapta hukuk ve kamu maliyesiyle başladım konu ağırlıklı çalışıyorum ama itiraf etmeliyim baya zorlanıyorum...
peki sen ne okuyorsun ? nasıl hazırlanıyorsun sınava?
Merhaba kızlar. Ben de iktisat mezunuyum. Adliyede memur olarak çalışıyorum ancak bu memurluğa lise kpss ile atandım ve işim inanılmaz yorucu. Okuduğum onca dersin karşılığı bu olmamalı diyerek ben de aranıza katılmaya karar verdim. Ben de kpss ye çalışmak istiyorum ancak henüz hiçbir konuya başlamış değilim. İlk sorum sizce başlasam konuların yetişme imkanı var mı? Yoksa sadece genel kültür genel yeteneğe abanıp normal bi memurluğu mu tercih etmeliyim? İkincisi de hem iş hem kpss birlikte yürür mü? Akşam saat 5 te işten çıkıyorum yemek bulaşık derken saat 7 yi buluyor. Alan yetişir mi kiBi de evliyim tabi onun da sorumlulukları var. Bana kaynak önerirseniz hemen sipariş verip kitaplarımı alıcam. Yardımlarınızı bekliyorum. Hepimize başarılar.