• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Saç Bakım Kürleri KOZMETİK VE DOĞAL SAÇ BAKIM MASKELERİ Tarifleri ve Tavsiyeleri

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
Her birinden birer tatlı kaşığı olmak üzere Hint yağı, lavanta, defne, menekşe, zeytinyağı, kekik yağı, susam yağı, çörek otu yağı ve kuru mayayı karıştırın. Saçlarınızın parlaması için bu karışıma elma sirkesi de ekleyin. Saçlarınızı streçle sarıp iki saat bekleyin. Ardından saçlarınızı yıkayın. Haftada bir kere bu işlemi tekrarlayın.ben bu tarifi suna dumankayanın sitesinden buldum ve 1 aydır herhafta yapıyorum saçlarım ipek gibi yumuşacık ve parlak oluyo bende saçlarımı çok sık boyuyodum ve çok kırıklarım vardı zaten bu tarifte yıpranmış ,düzleştiricinin etkileriniden kötü olmuş saçlara çok ii geleceğinide söylüyodu bence iyi bi formül.sizinle paylaşmak istedim :)

Her birinden birer tatlı kaşığı olmak üzere Hint yağı, lavanta, defne, menekşe, zeytinyağı, kekik yağı, susam yağı, çörek otu yağı ve kuru mayayı karıştırın. Saçlarınızın parlaması için bu karışıma elma sirkesi de ekleyin. Saçlarınızı streçle sarıp iki saat bekleyin. Ardından saçlarınızı yıkayın. Haftada bir kere bu işlemi tekrarlayın.ben bu tarifi suna dumankayanın sitesinden buldum ve 1 aydır herhafta yapıyorum saçlarım ipek gibi yumuşacık ve parlak oluyo bende saçlarımı çok sık boyuyodum ve çok kırıklarım vardı zaten bu tarifte yıpranmış ,düzleştiricinin etkileriniden kötü olmuş saçlara çok ii geleceğinide söylüyodu bence iyi bi formül.sizinle paylaşmak istedim :)
çok yag karışımında her birinin varlıgını saç derisi hissedemiyor her defasında enfazla 3çeşit yag ve her defasında farklı şeyi(maya,yumurta,sirke,ampulleri degiştirerek) dönüşümlü olarak yaglara ilave etmek daha güzel oluyo diye düşünüyorum ben degişik maddelerle bakımla saç derisi bagışıklık kazanmaz olarak yapıyorum ve enfes sonuçlar alıyorum

çok yararlı olmuş teşekkürler...

benim saçlarım hem kepekli hemde kepek şampuanı kullanmaktan çok cansızlaşmıştı bende burdaki bilgilerdende fazdalanarak kafama göre bişey yaptım
badem yağı zeytim yağı sirke ve limon karıştırdım bütüm saçıma sürdüm 15 dk sonra yıkadım...

saçımda kepek filan kalmadı ve yumuşacık oldu karma karışık olan saçlarını ince tarakta kolayca taradım tavsiye ederim yerimseniben

Paylaşım için Teşekkürler.. Evde Badem yağı var ben haftada bir kez saclarımı badem yağı ile sarıyorum uzun bir süre saçımda bırakıp daha sonra normal şampuanla kremle yıkıyorum.. Acaba bukadar bırakmamakmı gerekiyor badem yağını saçlarda...

ben tutsam saatlerce tutcam da, akşam 8 eve gel, hazırla, saça sür vs. derken maksimum 2-3 saat kafada kalıyor. Boyanmaktan / açılmaktan yıpranmış saçlarıma zaman zaman yaptığım tek şey 1 yumurtayla 1 kaşık zeytinyağı karıştırıp sürmek. Süper geliyor, saçlarımın kırıkları, yıpranmış yerleri inanılmaz bir hızla düzeliyor. Saçlarım çok yıpranmışsa ve bir süredir bakım yapmıyorsam haftada 2 mutlaka uygulamaya çalışıyorum, yoksa normali haftada 1 sanırım. hepimizin evinde de var malzemeler, kesinlikle tavsiye ederim.

Çok güzel tarifler var denicem saolun..alkisalkisalkisYalnız şu yumurtalı tarifler varya, yumurtanın sadece sarısını mı beyazını mı yoksa ikisinide mi kullancaz bunlarda?fisfisfis

ben 1 haftadır gün aşırı....elma sirkesi, hint yağı, ısırgan otu, zencefil, sarımsak bunları karıştırıyordum ama bugün bunların içine maydonoz, kekik, karanfil ve zeytinyağıda koydum...ben uzasın die yapıyorum ama saçlarım acayip güçlendi ve parladı...uzamasına gelince bekliyoz işte sabırla :)) belki birgün...

ben de bugun kırıklarımı aldırdım ve de kuaforumun tavsıyesı ıle zeytınyagı sürdüm saf zeyfınyagı acaba ne kadar bekletmem lazım sırf zeytınyagı kullanan var mı baska bı sey ıle karıstırmadan kuaforum sacların mahvolmus dedı kı öyleler gercekten duzlestırıye takılmıstım bı ara sımdı de masaya merak saldım :)) bılmıyorum nası olcak deneyen var mı arkadaslar sımdıden cok tesekkurler ne kadar dk bekletıyorsunuz bı de ...

Ben de deneyip çook memnun kaldığım bir kürü yazayım .
>Saçların daha hızlı uzaması için<
Malzemeler:
1.Yılan yağı
2.Hint Yağı
3.Kayısı Yağı
4.Zeytinyağı
bunları aynı oranda karıştırarak (bn göz kararı karıştırıyorum) mesela 1'er yemek kaşığı hepsinden alıp karıştırdıktan sonra saç diplerine sürüyorsunuz . en az 2-3 saat saçınızda bekletiyorsunuz. (Ben sabah sürüp akşam yıkıyorum . yaklaşık 7-8 saat yani) ve ardından saçlarınızı yıkıyorsunuz. Bu kürü rutin olarak haftada bir yaptığınızda saçlardaki gözle görülür uzamayı farkedeceksiniz. Ben bu 4 yağı kullanıyorum ama ek olarak badem yağınıda kullanabilirsiniz.
>Saçlara yumuşaklık kazandırmak için<
2 yumurtayı çırpıp önce saç diplerine sonrada saçınızın tamamına sürüp kurumasını bekleyip, kuruduktan sonra yıkayın . saçınızı durularkende durulama suyuna biraz sirke koyun . >>> Her iki kürde denenmiştir <<< Sonuçlar gözle görülür şekildedir.

Arkadaşlar birisi hergün bakım yap demiş şampuan bölümünde Her gün yağ bakımı yaparsak her gün şampuan da kullanıcaz demektir Zararlı deil mi bu fisfisfis

ya arkadaslar ben gecen gün zeytinyağı ymurta sarisi ve haslanmis sarmisak uyguladim
1,5 saat kdr sardim saclarimi ve bekledim..o gün yumurtanin kokusu çıksın diye
3 kere yikadim sacimi..tam cikti derken dün kufore gittim uçlarından kestirmek için
saclarım suyla temas ettigi an yine buram buram yumurta koktu!! Allah'tan
boya zamanım gelmişti koku gitsin diye boyattim saçlarımı!!!
yumurta surdukten snr koku isini nasil cozuyosunuz?

Back