Cilt Bakımı Ürünleri Kozmetik Ürünlerin İnsan Sağlığına Olumsuz Etkileri

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri
SLS'den bahsetmiştim fakat biraz daha acı gerçeklere inelim... sempatiksalakcinni

“Doğal” güzellik ürünü olarak bilinen yaygın olarak kullanılan bir madde sodyum laureth/lauryl sülfat’tır (SLES/SLS).

Ve bu madde çoğunlukla donmaya karşı ve motor yağında kullanılır. akannehir

Bu madde gözleri ve cildi tahriş eder çoğunlukla. Ancak hindistancevizi yağından yapıldığı için bazı ürünlerin etiketlerinde yalnızca “hindistancevizi yağı” olarak gösterilir, oysa ürün aslında SLES/SLS içerir.

“Organik” cilt bakım ürünlerinde bulunun diğer zararlı maddeler ethyl paraben, propyl paraben, butyl paraben ve isobutyl paraben veya E216’dır.

Bu maddeler yaygın bir şekilde koruyucu olarak kullanılırlar ve pek çok çeşit kanserle doğrudan bağlantılıdırlar. :kahve:
Eline sağlık bu kadar önemli bilgileribizmle paylaştığın için teşekkürler.Sana bir sorum var şu sıralar dermotoloğum bana OBAGI önerdi.Çok pahalı ürünler bunlar hakkında bilgin var mı acaba? tekrar teşekkürler
 
Merhabalar EMA

Adını verdiğin jelin ne yazık ki birebir içerik sonuçlarına ulaşamadım.

Fakat bu markanın genel anlamda yüz temizleme ürünlerini sorguladığımda, ciddi anlamda alerjik bir etkisi olduğunu vurguluyor.

Ve en önemlisi % 70 oranında PEG var... İlaveten asit türleri ve parfüm var.

Dermatologlar için sadece "parfüm" bile kullanmama sebebi...

Sana önerim, bu ürün bitiminde tercihini değiştirmen canım... yerimseniben


değerli bilgilerin için tşk kızıma ileteyim ve başka marka araştırayım sağlıklı günler dilerim
 
güzel bir konu olmuş, zamanla bu maddeler toparlanıp özet tek bir liste halinde ilk mesaja editlenirse insanlara daha kolay ulaşır. iyi araştırmalar öncelikle,
fakat işin iç yüzü, burada yazılan içerikler hemen hemen her üründe var. nispeten az olanlar da sıradan birinin alamayacağı pahalı ürünler. zaten pek çok marka kremini ayrıca karton kutuya koyup içerik bilgisini oraya yazıyor yani asıl üründe herhangi bir bilgi yok. elimdeki loreal, bioderma,olay kremlerde şuan bununla karşılaştım. olay ve bioderma kutularını saklamışım. bioderma sebium pore refiner adı gözenek sıkılaştırıcı bir çeşit kremde bol bol dimethicone, olay in günlük bir losyonunda bol bol parabenler metilden propile seç beğen al misali. yaşım gereği çok fazla kremim olmadığı için listeye fazla bi ekleme yapamıycam.

açıkçası çok da fazla düşündürmüyor beni bunları kullanıyor olmak. sonuçta kozmetik manyağı olmasam da pek çok ürünü kullanıyorum, bitlenmemek, sefil halde dolaşmamak adına kullanmak zorundayım. param yok doğal geçinen ürünleri alamam. zaten sırf marka için o parayı vermem, insanları enayi yerine koyuyorlar. kesinlikle o kadar yüksek maliyeti yok! ayrıca sanki bir ürün ne kadar pahalıysa o kadar iyi bir etki yaratıyormuş gibi düşünüyor herkes.
satıcı kızların yüzündeki o bilmiş ifadeyle '' ama bu firmanın ürünleri tamamen doğal, hiçbir kimyasal madde yok'' demeleri bana çok komik geliyor. içerisinde kimyasal madde olmayan ürün yok. raf ömrü boyunca o ürünün bozulmadan kalması için bir şeyler yapılması gerekiyor ve bu kötü bir şey değil. yani her kimyasal zararlı diye bir kural yok.
yine de burayı okuyanlar ''ay yarın aktara gideyim de doğal ürün alayım'' diyecekler biliyorum bazen ben bile diyorum:KK1:
gelelim kozmetik zararlı diye aktar zengin edenlereee, örneğin pek çok kişi doğal sabun adıyla satılan değişik ürünler kullanıyor. google a sabun üretimi yazıp okumalarını tavsiye ediyorum kendilerine. sabun üretimi başlı başına kimyasal bir işlemdir. zararlıdır değildir bir şey diyemem, kaldı ki aynı markanın aynı ürününü bir sonraki alışınızda bile aynı kaliteyi yakalayamamanız olası.genel olarak sabunlar, ciltte kalıntı bırakması, ph larının yüze uygun olmayışı vb. nedenler yüzünden zaten tavsiye edilmiyor.
sonra şu minik kahverengi şişelerde satılan yağlar var. soğuk pres yöntemiyle elde ediliyorlar, bu yöntemin zararı yok. bazen ben de alıyorum ama yağlarda oksidasyon denen bir olay var yani yağın kapağını açtığınızda havayı gördükçe o yağ bozuluyor(kabaca anlatırsak). yani bir süre sonra o yağın içeriği bozuluyor bu genelde kokuya da yansıyor. yine sıcakta ve ışıkta kalınca da bozulma oluyor. içeriğini testle anlıyoruz ama kokusu bozulan bir yağı çöpe atarak da önlem alabilirsiniz. en iyisi mi yağınızı ışıksız serin yerde saklayın ve bir süre sonra çöpe atın. süre yağın cinsine göre çook değişir. yine metale değince bozulan yağlar var vb. yani o yağı üretmek ve tüketmek pek kolay değil. bu hem şişedeki yağlar için, hem de ''doğal'' takılan içinde bitki yağları bulunan kazıkçı kremler için geçerli. çünkü o kremlerde de bu yağlar var.

kozmetikten biraz uzaklaşmak isteyenlere önerim,
tonik olarak gül suyu veya zengin mineralli maden suyu(soda değil maden suyu üstünde öyle yazacak!) kullanın
cilt tipinize göre araştırarak patates salatalık bal vb. midenize giden güvenilir ürünleri maske olarak kullanın
yüzünüzdeki kusurları saklamak için fondötene bulanmak o kusurları daha da artırıyor. bunun yerine bir süre öyle gezmeyi göze alın yüzünüze yoğun fondöten kapatıcı uygulamayın ve gizlemek yerine tedavi edin o kusurları
 
Eveeet şimdi bir tesbit haberimde SEBAMED'ten...

Bildiğiniz gibi içerisinde kimyasal içerik barındıran özellikle hashas ve alerjik ciltler için uygun olarak bildiğimiz; ve özellikle bebek ürünlerinde güvenerek kullandığımız bir marka...

Şimdi dikkat. Sizin bebekleriniz için kullandığınız Sebamed'in temizleme mendillerinin içeriğinde "Parafinnium Liquidum" var.

Bu madde bir tür petrol türevidir. Düşünebiliyormusunuz; bunu bebekler için kullanmışlar.akannehir

Bende güneşlenirken dudaklarıma Sebamed'in spf 30 faktörlü Lip Defense ürününü kullanıyordum. Az önce inceledim; gariptir ki bebek temizleme mendiline koyulan madde gibi herhangi zararlı bir bulgu yok!

Yani bu demek oluyor ki, Sebamed gibi ürünlerede gözü kapalı güvenmemeliyiz.

süpersin canım, ilgiyle okuyorum yazılarını.... bende aynı senin gibiyim... kozmetiğe aşırı ilgim var... ve su son 5-6 aydır organik ürünlerle aşırı ilgiliyim ve kullanıyorum.... yanlnız bebek şampuanına dikkat cekmek istiyorum züra o da kesinlikle güvenilir değil, hele yüzü için kullananları uyarmak istiyorum çünkü içinde SLS barındırıyo.....vichy nin hiçbirşeyini tavsiye etmesemde yeni "essentials" serisi paraben içermiyo bilginize..... ve birde evet la roche bu konuda cok duyarlı....bu arada bi paylaşımda bulunmak istiyorum la roche toler. mouss. yüz temizleyicisi kullanıyorum kuru ve hassas ciltliyim çok memnunum... paraben , parfüm, sls içermiyor.... aynı markanın güneş koruyucusunu kullandım yazın fakat nefret ettim. şimdi avenin güneş koruyucusunu kullanıyorum çok memnunum.... evet parfümlü ne yazıkki tüm avene ürünleri gibi ama inanın cildim daha rahat etti....nazicane paylaşımlarımı sunmak istedim hepinize.....bu arada yararlı bilgilerinizi paylaştıgınız için hepinize cok teşekkürler arkadaşlar elinize emeğinize sağlık. :1hug:
 
Hypo-alerjik cildime ''daha hiçbir şey sürmem'' diye kendimce söz veriyorum ama yaşım gereği mutlaka bir şey sürmem gerekiyor nemlendirici olarak. Parasında değilim ama ne süreceğimi hakikaten bilmediğim için almıyorum. Her kafadan ayrı ses çıkıyor, inanamıyorum. İlk Vichy aldım beğenmedim, sonra Bioderma aldım hoşuma gitmedi nemlendiricisi, sonra da La Roche aldım kesmedi. Ben de içten besliyorum cildimi napim. Geçen yıl dermatoloğa çıktım, kadın kendi sattığı ürünü tavsiye etti,(artıstry) almadım. Özel hastanelere gitmek yerine, bu konuda doçent ya da profesörle görüşmek en iyisi bence.

Emin ol; hastane ve dr adı vermek istemiyorum ama bende doktorlar tarafından tavsiye aldığım bir prof'a gittim.

Akne sorunum var benim, çok fazla abartılı olmasada. Bana La Roche Posay ürünlerinden ve yanında 2 adet tıbbi jel verdi.

Demeye çalıştığım şu; benim kullandığım La Roche'un Effeclar serisi. Ki, bu markayı dermatologlar gözü kapalı öneriyorlar. Çokta memnun kaldım üründen, o ayrı... :nazar:

Fakat şimdi bir elimde o ürün; aynen zararlı içerikleri yazıyorum...

PEG-8, Frangrance (bu parfüm oluyo...) ve asit türleri...

Demeye çalıştığım şu; ne yazık ki en iyi üniversite hastanelerinin prof.larınada gitseniz sonuç değişmiyor.

Merak ediyorum,acaba kaçı verdiği ürünün içeriklerinden haberdarlar? :nazar:

Sanıyorum bir tarafımızı düzeltirken başka bir tarafımızı işgal ediyor bu tür ürünler, ne kullanacağım ben de çıldırmak üzereyim.
 
Eline sağlık bu kadar önemli bilgileribizmle paylaştığın için teşekkürler.Sana bir sorum var şu sıralar dermotoloğum bana OBAGI önerdi.Çok pahalı ürünler bunlar hakkında bilgin var mı acaba? tekrar teşekkürler

Rica ederim...

Canım açıkcası OBAGI'yi hiç duymadım, ama senin için bir araştırırım.

Bulduğumda tekrar bu başlık altında OBAGI'nin içeriklerini yazarım en kısa zamanda, nasıl bir ürün bende merak ettim açıkcası...
 
Sevgili HuzunApla, paylaşımın için teşekkürler; son derece haklısın. Özellikle yağlarla ilgili hiçbir bilgim yoktu...

Sevgili Kuncuk; bende aynı kozmetik delisiyim. Ne yalan söyleyim, "organik" veya "dermokozmetik" adıyla piyasada cirit atan ürünlerin,içerik konusunda bu kadar masumane olmamaları beni şaşırttı...

Bebek şampuanlarını yüze "iyi geliyor" düşüncesiyle kullananları okumuştum... Bunun açıklamasını yapman çok iyi olmuş.

Fakat La Roche'a gözüm kapalı güvenirdim, fakat ne yazık ki bu markada üründen ürüne göre içeriği değişmekteymiş...

Nuxe markasınıda sorguladığımda, 6'dan başlayıp 9'a kadar çıkan risk faktörünü buldum. akannehir Bildiğiniz gibi bu markada eczanelerde ve tamamen organik sıfatıyla satılan bir üründür...
 
Şimdi size genel olarak bir kaç ürünün içinde bulunduğu sağlığı ciddi anlamda bozduğu içerikler....

Diş Macunları :Florin, sodyum florid, sodyum lauryl sulfat

Makyaj malzemeleri:Talk pudra, Toulen, formaldehid

Allık-Fondöten : Talk pudra, Titanium Dioxide, Mineral yağ, Petrolatum.

Saç boyası:peroksit ve diğer kanserojen maddeler. Hamilelerde düşük yapmaya yol açabilir.

Ruj: Lanolin, propilen glikol, bütilparaben...

Şimdilik fazlasını yazamayacağım, bayılmak üzereyim... akannehir
 
siz yazdıkça benim de aklıma geliyor.
acid=asit genelde bu içerikte görülünce endişelenilir ama çok çeşidi var ve birçoğu da çok yararlı.
özellikle en çok karşımıza çıkanlar oleic, lineloic,linelonic, palmitic vb. acid. yediğimiz yağlarda varlar. korkulacak bir durum yok.

lanolin in zararlı olduğuna dair bir şey duymamıştım daha önce. koyunun tüyünden elde edilen nemlendirici ve su geçirmez bi madde. pek çok üründe var bu nedenle.
lanolin zararlı diyemeyiz de bazı lanolin üreticileri yeterince kaliteli üretemiyor diyebiliriz.
 
Ben Roc'un cilt bakım ürünlerini kullanıyorum tabi içeriklerine şu ana kadar çok dikkatli bakmadım ama riskli grupta mıdır bilmiyorum Roc ürünleri hakkında bilgisi olan varsa ve yazarsa sevinirim.
Makyaj ürünlerine gelirsek fondöteni,pudrayı ayda, yılda bir kullanan birisiyim daha çok göz kalemi, ruj kullanıyorum o bile her gün değil ve açıkcası şu ana kadar hiç makyaj malzemelerinin içeriklerini okumamıştım bundan sonra alırken daha dikkatli olmaya çalışacağım.

Bu arada cilt temizliği için doğal ürünlerin yanında bir de artık mikrofiber bezler çıktı.
Açıkcası ben makyajımı uzun zamandır temizleme jelleri veya ıslak mendille temizlemek yerine petra'nın makyaj temizleme bezi ile temizliyorum hemde yüzüme peeling yapmış oluyor.
Ayrıca yüzümüze kullandığımız kozmetikler ne kadar zararlıysa bu deterjanlar içinde geçerli uzun zamandır toz deterjan kullanmıyorum onun yerine sıvı çamaşır deterjanı kullanıyorum.
Ve artık ülkemizde de yavaş yavaş yayılmakta olan kansorejen madde içermeyen temizlik malzemeleri satılıyor banyo, bulaşık, çamaşır temizliği, oda kokusu vb. gibi ürünlerde de içeriğine özen gösteren firmalar var.
Makyaj temizleme bezini kullandığım firmanın ürünlerini tavsiye ederim özellikle piyasada satılan deterjanlarda edta maddesi mevcut hele ki sabunların çoğunda yer alan kimyasallardan birisi ve tehlikeli sayılacak maddelerden.
Demem o ki sadece kozmetik ürünlerinde değil temizlik ürünlerinde de özellikle çamaşır ve bulaşıkta kullandığımız deterjanlarda da dikkatli olmakta fayda var.
Mesela uzun senelerdir bulaşık makinemde parlatıcı kullanmıyorum deterjandan kat be kat içerik olarak zararlı olan birşey kullananınız varsa en kısa zamanda çöpe atmasını tavsiye ederim.

Bir de sormak istediğim birşey var bebek pudrası, pişik kremi, bebek vücut ve saç şampuanı gibi bebeklerin cildine sürülen ürünler içinde en iyi üretim yapan marka hangisi bu konuda bilgilendiren olursa sevinirim.
 
Son düzenleme:
Kızlar cilt bakım ürünleri ve kozmetik ürünlerinin içerikleri hakkında yaptığım araştırmayı sizlerle paylaşmak istedim...

Ve kimi cümleler ve markalar hakkında sonraki sayfalarda duyacaklarınıza son derece şaşıracağınıza eminim. :kahve:

Sizlere tavsiyem kozmetik ürün alırken içerik okumayı alışkanlık haline getirmenizdir.

Özellikle içinde 1,4 Dioxane, parabenler (methyl, propyl, butyl ve ethyl), phthales, BHT, formalhedit ve SLS diye bilinen (açılımı sodyum loreth sufate'dir) ürünlerden tamamen uzak durmanızdır.

Bu arada 1,4 Dioxene ve parabenlerden üstüne basa basa söylüyorum kesinlikle uzak durun.
Bunlar nemlendirici ürünlerde yaygın olarak bulunuyor ve etiket üzerinde "PEG" , "Polyethylene", "Polyethylene glycol", "polyoxyethylene" Kelimeleri ile tanımlanıyor. Kansere kadar yol açabiliyor.

Bu maddelerin ciltte tahriş ve ve alerji yol açabileceğide kanıtlanmış durumda. :nazar:

Aynı zamanda ürün satın alırken "mineral yağlar"dan kaçınmalısınız.
Çünkü mineral yağ diye tabir ettikleri yağ; petrolün işlenmesiyle elde edilen yağlardır.

Özellikle bu yağ cilt tarafından emilemiyorlar ve cilt üstünde su geçiremez bir tabaka oluşturuyorlar. Ve tabi ki içinde parfüm ve boyar madde ürünleride kullanmamamız gerekiyor.

Ve ne kadar garip ve ilginçtir(!) ki; bu yağlar bizim dermokozmetik diye tabir ettiğimiz CLINUQUE'nın Dramatically Different Lotion'nın neredeyse en yoğun içeriklerinden biri... bilmiyorumkismile

Kozmetik ürünlerinden vazgeçmemiz imkansız, ama daha dikkatli olmamız gerekiyor.Bu bilgileri Material Safety Data Sheets (MSDS)nin sitesinden bulabilirsiniz; tamamen bilimsel verilerdir.

Şimdi sıkı durun... Bu ürünler Body Shop'ın Body Butter'ının kiminde var kiminde yok.

Çoğu zaman bizim daha da güvenerek aldığımız "everyday minerals" allık ve fondötenler, içeriklerindeki titanium dioxide yüzünden CANCER işaretli...

Bende sıkı bir Dior,Lancome ve Estee Lauder kullanıcısı olarak ne yazık ki bu maddeleri kendi kozmetik ürünlerimde dahi buldum... :1no2:

Bunun içine Nivea markası gibi bir çok markada dahildir...

Maybellinin allıklarında bulunan "Asbest" içeriğide ne yazık ki lanetlenmiş durumda.:1shok:

Birde Dimethicone(silikon) maddesi zararlıymış fakat bunlarda kullandığımız saç kremi, şampuanlarda ve kremlerde bolca bulunmakta.

Yine temizleme jelleri ve ve kremlerinde bulunan DEA, MEA ile biten kimyasallar cildi tahriş edici özelliğe sahiplermiş; şöyle ki bunlar bildiğiniz detarjanmış. Bunu da dermatoloğum söylemişti ve kesinlikle uzak durmamı belirtti...

Genelde vücut ürünlerine koyulan Mineral Oil ve Paraffinium Liqudium adlı ürünlerinden uzak duruyorum.

Yani; mümkün olduğu kadar organik ve sertifikalı ürünleri ( BDHI,INCI vs.) kullanmakta yarar var.

Ne yazık ki bu kötü yazımın daha devamı var; en kısa zamanda yazacağım...

(not: yazdıklarımın ve yazacaklarımın bazı kısımları elbette alıntıdır)

yazın ve arastırman emınmkı cıldıne onem veren bır cok bayann yaptgı seydır=) ama bu sekılde ınce detaya gırersenz ıcınden cıkmanz ımkansızdr.adı uzerınde kımyasal yanı evde kullandıgnz sabun bıle baslı basına bır kımyasldr.zararsız urun dıye bısey neredeyse yok.alıp yuzunuzu sadece su bal vb seylerle temızlersnz ancak zararsız olur.suan dunyanın parasını verılen lancome estee gbı marklrda da bu ıcerıkler var.)) yanıı yıkama jelı nemlendırıcı vs alacaksnz mecbrsnz malsf
 
la roche posay da zararlı urun en aza ındırgenıyor cunku hassas cıltelere ozel bı marka.hassas cıltte derı zayıftr cabuk kızarır,morarır.yanı cıldı hassas olmayanlar ıcın la roche posay pek onermem.bende de tolerıane yıkama jelı var.ama gıttım nıvea young yıkama jelı aldım.kasmaya gerek yok bence
 
bayanlar bu arada paylasmak ıstedgm bısey var.. annem mbr urunlerını kullanıyo.urun fıyatları 300- 3 bın lıra arasında degısıo.yanı bıcaksız estetık etkısı yapıo bu bır gercek.fakar daha demın urunlerının ıcerıklerıne baktım full paraben var:)) yanıı bence hepsınde var bosuna kasmayalım en ıyısııı
 
bayanlar bu arada paylasmak ıstedgm bısey var.. annem mbr urunlerını kullanıyo.urun fıyatları 300- 3 bın lıra arasında degısıo.yanı bıcaksız estetık etkısı yapıo bu bır gercek.fakar daha demın urunlerının ıcerıklerıne baktım full paraben var:)) yanıı bence hepsınde var bosuna kasmayalım en ıyısııı

Haklısın, her bir şeyin içerisinde var bu tür kimyasallar bu işin altından kalkamayız.

Ama en azından kaş yaparken nasıl göz çıkarıyoruz, bunu öğrendiğim kadarıyla burada da paylaşmak istedim biraz daha bilinçli tüketici olmak adına :KK31:

Bu arada dediğin markayı duymamıştım hiç, merak ettim bir bakayım... :KK8:
 
OBAGI; teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için fakat siz alenen reklam yaptınız...

Ve forumda bu tarz reklamların yapılması yasaktır... :82:
 
AVON ürünlerinin saglıklı olmadıgını tahmin ediyordum aslında. Oriflame ürünleri hakkında bilginiz var mı acaba onu da cok merak ettim dogrusu??
 
Merhabalar,

Ben bu siteye bugün üye oldum. iyikide olmuşum ilgimi çeken çok konu var. ve bu konularda azda olsa bilgim var burada cilt ilgili sorunları olan arkadaşlarla irtibata geçmek isterim.

Saygılar,

Aslı
 
Şu gerçeğide vurgulamak istiyorum...

Ne yazık ki Türkiye'de tamamen organik olarak kullanılan markalar yok gibi birşey. Kozmetik çöplüğüne dönmüşüz.

En kabul gören dünyaca organik markalar; Miessence, Darphin, Anna Sui, Nuxse (her ürünleri değil), Avalon, Levera, Martina Gebhart, Living Nature, Yalia gibi ürünler.

Bu arada çoğu ünlü markalarda "Estee Lauder, Lancome" gibi Urea adlı madde bulunuyor. Tam açılımı imizodyl urea galiba...

Bu maddede ciltte egzamaya neden oluyormuş. Bu arada ben fondötende Lancome Photogenic ve Estee Lauder'ın Double Wear'ını kullanıyorum.

Şimdi baktığımda ise, Lancome'un şişesinde hiçbir içerik yazmıyor. Kutusunda yazıyorsa da ürünü çıkardığımda zaten atmıştım. Aynı şey Estee Lauder şişesi içinde geçerli...

Sizce de bu bir nevi strateji değil mi... :nazar:


şimdi arkadaşlar EWG nin web sitesini yuttum diyebilirim ve evet türkiyede risksiz ürün çok az...Lüks tüketim kozmetikler bile fena halde riskli...Ben internet üzerinde bazı ürünlere ulaştım sizinle paylaşayım...Living nature nin web sitesi varhttp://www.cayagaci.com/index.php buradan ulaşabiliyorsunuz, sante ve logona ürünleri BDIH sertifikalı saç boyaları da var biraz pahalı ama 10 tane rujunuz olacağına 1 tane olsun...Jane iredale, bare escentuals STRAWBERRY EDV-SYSTEME | Wachstum durch mehr Effizienz | Home den alınabilir. Aubrey türkiyede internet üzerinden satış yapıyor google de Aubrey kozmetik yazıp aratın, ayrıca avalon ve earth mama angel baby de bazı ecza depolarında var interne üzerinden araştırın...Şimdilik bu kadar
 
X