Cilt Bakımı Ürünleri Kozmetik Ürünlerin İnsan Sağlığına Olumsuz Etkileri

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri
Şimdi son zamanlarda keşfettiğim, önünden geçerken buram buram harika kokan ve her defasıyla beni dükkanının içine çeken LUSH markasına...:nazar:

Bu ürünün kalpli çikolatalı masaj ve nemlendirici kremiyle tanışmıştım.Tabi bir sürü tasarım ve koku harikası sabunları, katı parfümleri, nemlendiricileri de dahası...

Mağazaya (hiç görmemiş olanınız var ise web sayfasına bakabilir) bakanlarınız tabelayı; alışveriş yapanlarınız ise poşetlerini farketmiştir.

- Bu arada bilmeyenler için küçük bir açıklama; tabelada fresh hand-made cosmetic (taze el yapımı kozmetik) diye geçer. Poşetlerinde ve ambalajlarında testlerimizi hayvanlarda denemiyoruz der; dahası kullanılan tüm maddelerin bitkisel(!) yağ olduğunu vurgular-

Peki o zaman sorarım...:nazar:Ürünlerinin içeriklerinde açıklamalar bölümünde bazı maddelerin bitkisel madde olduğunu vurgular.

Ne hikmetse bu maddeler arasında PARABEN'de vardır...Böylesine her ürününü taze ve doğal olarak ürettiğini savunan ve doğal(!) bir firmanın ürünlerinde bunun ne işi vardır, değil mi?:nazar:

Sanıyorum bu yaz çıkmıştı; bir de fondötenimsi renkli bir krem çıkarmışlardı piyasaya. Onun içinde de PARABENİN iki türlüsünüde görebilirsiniz.

Aynı zamanda aynı ürünün içinde Titanium Dioxide vardır...Sorarım size; dermatologların kesinlikle kullanmayın dedikleri iki maddeninde bu markada(!) hele hele yüze sürülen bir üründe ne işi vardır? :nazar:

Sonuç... Elveda LUSH... :kahve:

Hypo-alerjik cildime ''daha hiçbir şey sürmem'' diye kendimce söz veriyorum ama yaşım gereği mutlaka bir şey sürmem gerekiyor nemlendirici olarak. Parasında değilim ama ne süreceğimi hakikaten bilmediğim için almıyorum. Her kafadan ayrı ses çıkıyor, inanamıyorum. İlk Vichy aldım beğenmedim, sonra Bioderma aldım hoşuma gitmedi nemlendiricisi, sonra da La Roche aldım kesmedi. Ben de içten besliyorum cildimi napim. Geçen yıl dermatoloğa çıktım, kadın kendi sattığı ürünü tavsiye etti,(artıstry) almadım. Özel hastanelere gitmek yerine, bu konuda doçent ya da profesörle görüşmek en iyisi bence.

Son düzenleme:

emeğinize sağlık bu topiği yeni keşfettim kızım sivilceleri için clean and clean /advantace-mor küçük tüplü olan kullanıyor bunuda bir araştırsanız rica etsem acaba sakıncalımı?

çok önemli bilgiler,teşekkür ederim

ducray ve avene hakkında bilgin var mı ?

Son düzenleme:
sevgili GnotiSeavton bu ne güzel ve yararlı bir konu özellikle ben kendi adıma çok memnun kaldım çok teşekkürler takip edeceğim bu konuyu zira 23 yaşımdayım, cildimi hızla eskitmemek için ve uzun vadede beni ona bağımlı yapmayacak bir marka arıyorum biotherm veya roc düşünüyorum cilt nemlendirici ve temizleyicileri konusunda ne diyorsun bu markalara? bir de bugün kozmetikçi de bayan bana barbara bort önerdi bitkisel filan dedi yüz bakımı nemlendirmesi konusunda bu markayı ilk kez duydum !!

Benimde kullandığım ürünlerden biridir La Roche Posay... Bahsettiğim database sayfasına göre; La Roche'un Tolereine serisi 1 puana sahip kanser riskli maddeler arasında. Bunu kullananlar rahat olsun.

Gel gelelim benimde kullandığım ve doktorumun verdiği Effeclar serisi 8 puanlı... Nedeni ise jellerin SLS (ilk bölümde açıklamıştım) içermesi... :1closedeyes:

Loreal, Max Factor, Nars, Maybelline puanlamalarını merak edenlere not düşeyim... 7-8 puan almışlar. İçerik bakımından da en zararlı olanlar hiç şüphesiz AVON...

Bu arada bir not düşeyim; az önce Petrolium maddesinden bahsetmiştim. Bu genelde ambalajlarda ve ürün kutularında PEG sözcüğü olarak geçer... :dilcikar: Bu da ufak bir detay!

içim rahatladı biraz... ben yüz temizliği ve nemlendirici olarak toleriane serisini kullanıyorum.

arkadaşlar risk derecesini ve içeriğini merak ettiğiniz ürünler için cosmeticdatabse diye bir site var, ordan araştırabilirsiniz

bende Alphaderma ce almayı dusunuyodum oldukca pahalı bı urun bundada varmıdır acaba

burdan link vermek yasak mı bilmiyorum ama google'dan cosmeticdatabase diye aratıp bakarsan öğrenebilirsin.

bir markanın farklı ürünleri için bile risk derecesi değişiyor, o yüzden tek tek bakmak lazım.

artık ne kullanacağımızı şaşırdık avona zaten hiç güvenim yokdu özellikle yüz ürünlerine asla
kullanmam ama
diğer güvenilir markalar bile yanıltıyor bizi özellikle este ye şaşırdm kırk yılda bir olsa da
kullandığım tek fondoten este double wear...

bir de benim öğrendiğim kadarıyla sodium laureth sulfate kanserojen değil, zararları var tabii yine de.
ama sodium lauryl sulfate KANSEROJEN.

Valla kızlar okuyunca cok normal oldugunu soylemek ıstedım
Urunlerden neler cekenler var . Ben annem sayesınde rahatım
Annem uzman bır estetısyen ki bende daha 3 yıllık bır estetısyen olarak kendı urunlerımızı kullanıyoruz
Doğal otesı dogal tek bır kımyasal kullanmadan ozel labaratuarda hazırlanan urunler :)
Cilt kırısıklıkları doğum catlakları dogum sonrası ve oncesı catlaklıklar cılttekı pıgment lekelerı ve anı yanıklar ıcın azaltıcı urunler gece ve gunduz yagları ve kremlerı :) Hepsını gonul rahatlıgıyla tavsıye ederek kullanıyoruz. Ki yurtdısında bıle rahatca kullanıp sureklı tavsıye eden ınsanlarımız mevcut
Size onerım su devırde kesınlıkle ama kesınlıkle test etmeden urun kullanmayoın ...

burdan link vermek yasak mı bilmiyorum ama google'dan cosmeticdatabase diye aratıp bakarsan öğrenebilirsin.

bir markanın farklı ürünleri için bile risk derecesi değişiyor, o yüzden tek tek bakmak lazım.

sağol canım baktım şimdi yarısı zarar yarısı yarar gıbı anladım zararlı yanlarıda varmıs napıcaz bılmem glıserını al sur yuzune olsun bıtsın :uhm:
orta tehlıke cıktı bu urun

Son düzenleme:

emeğinize sağlık bu topiği yeni keşfettim kızım sivilceleri için clean and clean /advantace-mor küçük tüplü olan kullanıyor bunuda bir araştırsanız rica etsem acaba sakıncalımı?

Merhabalar EMA

Adını verdiğin jelin ne yazık ki birebir içerik sonuçlarına ulaşamadım.

Fakat bu markanın genel anlamda yüz temizleme ürünlerini sorguladığımda, ciddi anlamda alerjik bir etkisi olduğunu vurguluyor.

Ve en önemlisi % 70 oranında PEG var... İlaveten asit türleri ve parfüm var.

Dermatologlar için sadece "parfüm" bile kullanmama sebebi...

Sana önerim, bu ürün bitiminde tercihini değiştirmen canım... yerimseniben

çok önemli bilgiler,teşekkür ederim

ducray ve avene hakkında bilgin var mı ?

Avene ürünleri hakkındaki bilgim; şifalı suların kullanıldığı bir kozmetik firması olması.

Çevremde kullananlardan olumlu yorumlar aldım açıkcası.

Fakat işin gerçeği; bu tür ürünlerde de ne yazık ki bahsettiğimiz içerikler ne yazık ki mevcut.

Hatta "organik" diye bilinen markalarda bile %100 doğal ürünler mevcut değildir. Bunun nedeni; ABD de dahil olmak üzere, bir çok ülkede doğal ya da organik olduğu iddia edilen hiçbir üründe devletin resmi sertifikasının bulunmamasıdır.

Ayrıca, ABD hükümeti kozmetik ürünlerin veya içeriklerinin güvenlik çalışmaları konusunda yetkin değildir ve cilt bakım ürünlerinde kullanılan 10.000’den içerik mazemesinin yanızca yüzde 13’ünün güveniği kozmetik sanayi gözlemcilerince denetlenmiştir.

SLS'den bahsetmiştim fakat biraz daha acı gerçeklere inelim... sempatiksalakcinni

“Doğal” güzellik ürünü olarak bilinen yaygın olarak kullanılan bir madde sodyum laureth/lauryl sülfat’tır (SLES/SLS).

Ve bu madde çoğunlukla donmaya karşı ve motor yağında kullanılır. akannehir

Bu madde gözleri ve cildi tahriş eder çoğunlukla. Ancak hindistancevizi yağından yapıldığı için bazı ürünlerin etiketlerinde yalnızca “hindistancevizi yağı” olarak gösterilir, oysa ürün aslında SLES/SLS içerir.

“Organik” cilt bakım ürünlerinde bulunun diğer zararlı maddeler ethyl paraben, propyl paraben, butyl paraben ve isobutyl paraben veya E216’dır.

Bu maddeler yaygın bir şekilde koruyucu olarak kullanılırlar ve pek çok çeşit kanserle doğrudan bağlantılıdırlar. :kahve:

X