- 31 Ocak 2012
- 4.001
- 9.178
- Konu Sahibi pearlshine
Herkese selamlar Pınar labneye veda ettiğimiz son haftamızda çok güzel ve çok pratik bir tarifle karşınızdayım
Közlenmiş Patlıcan ve Biber mezesi
• 2 adet patlıcan
• 2 adet kapya biber
• 1 diş sarımsak
• 4-5 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yemek kaşığı Pınar Labne
• Tuz
Üzeri için;
• Pul biber
• Kırmızı toz biber
• Zeytinyağı
• Tereyağı
Yapılışı
• Patlıcanlarımızı ve biberlerimizi istediğimiz şekilde közleyim ( ocak, fırın,mangal...) ben buzluğa koyduğum, daha önceden mangalda közlediğim patlıcan ve biberlerimi kullandım.
• Patlıcan ve biberlerimizi ince küpler halinde doğrayalım.
• Uygun bir kap içerisine aldığımız yoğurdun içerisine rendelenmiş sarımsak, labne ve tuzu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
• Doğradığımız patlıcanları ve biberleri de yoğurtlu karışımın içerisine ilave ederek karıştıralım.
• Üzerine yağda kızdırılmış pul biber ve kırmızı biber gezdirerek servis edelim.
Afiyet olsun
Közlenmiş Patlıcan ve Biber mezesi
• 2 adet patlıcan
• 2 adet kapya biber
• 1 diş sarımsak
• 4-5 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yemek kaşığı Pınar Labne
• Tuz
Üzeri için;
• Pul biber
• Kırmızı toz biber
• Zeytinyağı
• Tereyağı
Yapılışı
• Patlıcanlarımızı ve biberlerimizi istediğimiz şekilde közleyim ( ocak, fırın,mangal...) ben buzluğa koyduğum, daha önceden mangalda közlediğim patlıcan ve biberlerimi kullandım.
• Patlıcan ve biberlerimizi ince küpler halinde doğrayalım.
• Uygun bir kap içerisine aldığımız yoğurdun içerisine rendelenmiş sarımsak, labne ve tuzu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
• Doğradığımız patlıcanları ve biberleri de yoğurtlu karışımın içerisine ilave ederek karıştıralım.
• Üzerine yağda kızdırılmış pul biber ve kırmızı biber gezdirerek servis edelim.
Afiyet olsun
Son düzenleyen: Moderatör: