• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Koyu sarı veya kumral tonları elde etme..

pigmentasyon ile silme işlemi farklı bişey ayrıca 1sene boyunca sürekli sacını mavi siyaha boyayan birinin silici ile sacı sarı olmaz olamaz!! hangi mantalite de yazar bu ya :)))

pigmentasyon ile silme işlemi farklı bişey ayrıca 1sene boyunca sürekli sacını mavi siyaha boyayan birinin silici ile sacı sarı olmaz olamaz!! hangi mantalite de yazar bu ya :)))

hangi mantalite mi yazar, kendim 3 defa siyaha boyanmış saçımı siliciyle sarı yaptım ve bu işi başkalarına da defalarca yaptım..
ki konu sahibi arkadaşın saçı siyah bile değil!!! boya silme de saça tutunmuş boya pigmentlerinin kusturulmasıdır, profesyonel herhangi bir kuaföre sorabilirsin!! pigmentasyon dediğin işlem de boya tutmayan saça boyanın tutabilmesi için tona göre gereken bir saç boyasıyla saçın boyama işlemi esnasında boyayı tutmasını sağlamak için boyama öncesi yapılan bir işlemdir! SİLME İŞLEMİ İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR!
senin gibi oturduğum yerden sallayarak konuşmuyorum arkadaşım:)
ayrıca doğal tonlarda sarı isteyen bir arkadaşı, doreli,bakırlı tonlara yönlendiriyorsun, bilmem farkında mısın:20:

Son düzenleyen: Moderatör:
7. numara kumraldır ve su an sacında o tonlarda oldugu için boyasanda koyu cıkar ama palettenin acık papatya rengi 2-3 tona kdar acıyor .. sacın ince telli ise daha canlı renkler seç bence .. mesela su fotograftaki saç rengi daha koyu ama daha canlı duruyor? $Dore-Kumral-ve-Balyaj.jpg

daha onceki rengimdi bu platin sarısı ama o istedigin renkte bakırlık yok ki:S

Canım ben bakırlık olsun demiyorum ki?
Doygun bir sarısı olsun demek istedim, insanın ten rengi çok önemli ben sarımsı gibiyim, yani direkt bembeyaz değilim bu sebeple sıcak tonları daha çok beğeniyorum veya atıyorum zemin küllü açık kumral aralarda hafif sarımsı ışıltılar var uçlara doğru sarımsılar yoğunlaşabilir.. Renk ne kumral, ne sarı gibi duruyor. Yani böyle, ama bunu ben tutturamayacağım için koyu sarı, bal köpüğüne çalan renkler de olabilir diyorum.. Bunu da saçımda kızılımsılık olduğundan söylüyorum, ah olmasaydı keşke ne iyi olurdu. :6:

7. numara kumraldır ve su an sacında o tonlarda oldugu için boyasanda koyu cıkar ama palettenin acık papatya rengi 2-3 tona kdar acıyor .. sacın ince telli ise daha canlı renkler seç bence .. mesela su fotograftaki saç rengi daha koyu ama daha canlı duruyor?Eki Görüntüle 590512

Bu süper, forumda gezinirken rastladım ve bayıldım ama sonrasında tekrar bulamadım..
Aynen bu çok hoş bir renk..

yanlış yönlendirme değil, en az 3 defa üst üste boyalı siyahı siliyor. tecrübe ile sabit!
kulak dolma bilgilerle de konuşmayalım ;)
bu ürünün çalışma mantığı da boya pigmentlerinin saçtan atılması, saçın üzerindeki son tabakanın kazınması değil.. 1-2 defa farketmiyor yani..

Burda kendin demişsin ve kendin acıklama yapıyrsun kendine ;kendin çelişiyorsun sımdı de:))) silgi mi bu cıkıp atsın hemen hahah ayrıca ilk fotograflarda bakırlık ve dorelik var o renklerde loreal kutusundaki de 7 numaradır kumral renk o bambaşka bi renk

Ya buna bittim.. :52:
Tam olarak istediğim renk budur, ne renktir peki kızlar bu?
Çok güzelmiş.. :16:
Bu rengi nasıl tutturabilirim peki?
Kızlar bir de bu açma işlemi saçıma çok zarar verir diye korkuyorum?
Ama 6 aydır boyamıyorum, 7 ay önce de kendi rengimdi zaten.
Vermeyeceğini umut ediyorum..

$Dore-Kumral-ve-Balyaj.jpg

Son düzenleme:
Canım ben bakırlık olsun demiyorum ki?
Doygun bir sarısı olsun demek istedim, insanın ten rengi çok önemli ben sarımsı gibiyim, yani direkt bembeyaz değilim bu sebeple sıcak tonları daha çok beğeniyorum veya atıyorum zemin küllü açık kumral aralarda hafif sarımsı ışıltılar var uçlara doğru sarımsılar yoğunlaşabilir.. Renk ne kumral, ne sarı gibi duruyor. Yani böyle, ama bunu ben tutturamayacağım için koyu sarı, bal köpüğüne çalan renkler de olabilir diyorum.. Bunu da saçımda kızılımsılık olduğundan söylüyorum, ah olmasaydı keşke ne iyi olurdu. :6:

bakırlık istemiyorsan yapman gereken basit aslında.
saçındaki boyayı kusturduktan sonra doreli belki de biraz bakır yansımalı bir zeminle karşılaşacaksın.
saç zaten açılırken, turuncuya gideceği için dore yansımalı bir boya değil de küllü boya kullanman gerekir.
tavsiyem saçı kusturduktan sonra loreal majiblond 901S kullanman.
bu boya hem saç rengini birkaç ton daha açacak hem de zemin rengini de dengeleyerek yeşillendirmeden istediğin sarıyı elde etmeni sağlayacaktır.

Bu süper, forumda gezinirken rastladım ve bayıldım ama sonrasında tekrar bulamadım..
Aynen bu çok hoş bir renk..

Loreal MAjirel 7.3 Dore Kumral alt zemmin üzerine balyaj uygulaması var. mış bu resimde sen balyajlı filan bişiler isiyorsun galiba yansımalı .. o yüzden kuaföre gitmen gerek balyaj için söyle yaparsın alt tonunu secip boyarsın aralarına da acık balyaj ve cila yaptırırsın kuaföre daha ucuza gelir evde balyaj yapmak imkansız ...

bakırlık istemiyorsan yapman gereken basit aslında.
saçındaki boyayı kusturduktan sonra doreli belki de biraz bakır yansımalı bir zeminle karşılaşacaksın.
saç zaten açılırken, turuncuya gideceği için dore yansımalı bir boya değil de küllü boya kullanman gerekir.
tavsiyem saçı kusturduktan sonra loreal majiblond 901S kullanman.
bu boya hem saç rengini birkaç ton daha açacak hem de zemin rengini de dengeleyerek yeşillendirmeden istediğin sarıyı elde etmeni sağlayacaktır.

Teşekkür ederim canım, peki üstteki rengi tek bir boyayla sağlayabilir miyim? Yoksa bir kaç boya mı karıştırmalıyım..
Tam istediğim renk o, dün topiclerde gezinirken görmüştüm ama bulamadığımdan ekleyemedim buraya..
Birde açılan saça küllü vurunca yeşerme yaptığımı duymuştum iyi olduğu söylediğin içim rahatladı. :16:

Burda kendin demişsin ve kendin acıklama yapıyrsun kendine ;kendin çelişiyorsun sımdı de:))) silgi mi bu cıkıp atsın hemen hahah ayrıca ilk fotograflarda bakırlık ve dorelik var o renklerde loreal kutusundaki de 7 numaradır kumral renk o bambaşka bi renk
biraz saç anatomisinden anlasaydın demek istediğimi anlardın, saç palmiye ağacı gibi pul pul yapının üst üste gelmesiyle oluşur. renk pigmentleri de bu pul yapıların arasına girerler, boya siliciler de bu araya giren pigmentlerin oradan dışarı çıkmasını sağlar.
yaa ben niye hala açıklama yapıyorum ki sana ayrıca, ne yazsam kendi bildiğinden ötesini göremeyeceğin aşikar.
arkadaşım bildiğin neyse onu yap, ama başkalarını yanlış yönlendirme! ben laftan anlayana açıklama yaparım. daha okuduğunu bile anlayamıyorsan diyebileceğim bir şey yok sana:))
garip takıntılarından doğruyu göremeyen insanlarla daha da tartışıp siteden ceza falan almak istemiyorum

Loreal MAjirel 7.3 Dore Kumral alt zemmin üzerine balyaj uygulaması var. mış bu resimde sen balyajlı filan bişiler isiyorsun galiba yansımalı .. o yüzden kuaföre gitmen gerek balyaj için söyle yaparsın alt tonunu secip boyarsın aralarına da acık balyaj ve cila yaptırırsın kuaföre daha ucuza gelir evde balyaj yapmak imkansız ...

Aynen canım parlak duran renkler istiyorum..
Ben onu düşünmüştüm zaten, hoş bir renk yakalarsam aralara balyaj, ışıltı her ne ise yaptıracağım..
Peki bu rengi elde etmem için ne kadar açmam gerekir saçı? Hiç turunculuk kalmaması lazım dimi?
Birde oryal şart mı?
Çünkü ben bir kere oryalden saçımı yakmıştım kardeşim becerikli değildir yapamamıştı..

tek renk ile saglayamazsın işte onda balyajlar var . Küllü diyor arkdaş hala yaa:))) küllü kızılı bakırı yok etmez kırar sadece matlaştırır hayret bişeyyy ya 7.3 istedigi renk arkdaşın dore yansıması var sen küllü yap diyorsun sadece sarı istese haklısın ama öyle değl işte istediği renkte dorelik kumrallık cok az bakırlık var önce bi ögren numaraların anlamları yaa bilmiyosan da sus

Arkadaşlar.. :26:
Birbirimizi kırmayalım, ikinize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum az çok kafamda bir şeyler oturmuş oldu.

Teşekkür ederim canım, peki üstteki rengi tek bir boyayla sağlayabilir miyim? Yoksa bir kaç boya mı karıştırmalıyım..
Tam istediğim renk o, dün topiclerde gezinirken görmüştüm ama bulamadığımdan ekleyemedim buraya..
Birde açılan saça küllü vurunca yeşerme yaptığımı duymuştum iyi olduğu söylediğin içim rahatladı. :16:

siliciyle saçı kusturduktan sonra ki hiç saçta boya kalıntısı kalmadan bunu yapabilirsen üstüne majiblond 901S yi uyguladığında..
elde edeceğin yaklaşık 1. mesajında 1.eklediğin gibi olur (yaklaşık diyorum çünkü saçının cinsini kalınlığını, kolay açılan bi saç mı bilmiyorum) ama en fazla bikaç ton açığı ya da koyusu olur.

dediğim majiblondu bulamazsan da , garnier 111 kullanabilirsin, majiblond gibi başarılı sonuç vermese de çok yakın bir sonuç elde edebilirsin.

bu arada loreal efassoru tekli satan biyer buldum:)) 7 liradan veriyor, googledan aratınca çıkıyor.
çoklu paket almaktan daha iyidir:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen canım parlak duran renkler istiyorum..
Ben onu düşünmüştüm zaten, hoş bir renk yakalarsam aralara balyaj, ışıltı her ne ise yaptıracağım..
Peki bu rengi elde etmem için ne kadar açmam gerekir saçı? Hiç turunculuk kalmaması lazım dimi?
Birde oryal şart mı?
Çünkü ben bir kere oryalden saçımı yakmıştım kardeşim becerikli değildir yapamamıştı..

Şimdi oriel ile mutlaka yıpranacaktır saçın ondan kacısın yok.. ama saçın ince telli ve yıpranmıssa oryal filan kullanma hiç yazık saçlarına:( su an ki rengini fotografını yüklesen daha dogru olur oryal gerek var mı yok mu?..
diğer loreal kutusundaki renkten kat kat güzel bu renk sıcak alt tonunda varsa mükemmel olur bence ..
turuncu kumraldn acıktır üzerine boyasan tutar ama mutlaka balyajlar olması gerek istedigini elde etmek için

loreal majirel 7.3' e şimdi baktım da bakırımsısı daha yoğun sanki şuan ki halimden 2-3 ton açık gibi..

$Loreal-Majirel-7.3-Kumral-Dore-Saç-Boyasý.jpg

siliciyle saçı kusturduktan sonra ki hiç saçta boya kalıntısı kalmadan bunu yapabilirsen üstüne majiblond 901S yi uyguladığında..
elde edeceğin yaklaşık 1. mesajında 1.eklediğin gibi olur (yaklaşık diyorum çünkü saçının cinsini kalınlığını, kolay açılan bi saç mı bilmiyorum) ama en fazla bikaç ton açığı ya da koyusu olur.

dediğim majiblondu bulamazsan da , garnier 111 kullanabilirsin, majiblond gibi başarılı sonuç vermese de çok yakın bir sonuç elde edebilirsin.

bu arada loreal efassoru tekli satan biyer buldum:)) 7 liradan veriyor, googledan aratınca çıkıyor.
çoklu paket almaktan daha iyidir:)

Tekli satanı göremedim canım.. :44:

tek renk ile saglayamazsın işte onda balyajlar var . Küllü diyor arkdaş hala yaa:))) küllü kızılı bakırı yok etmez kırar sadece matlaştırır hayret bişeyyy ya 7.3 istedigi renk arkdaşın dore yansıması var sen küllü yap diyorsun sadece sarı istese haklısın ama öyle değl işte istediği renkte dorelik kumrallık cok az bakırlık var önce bi ögren numaraların anlamları yaa bilmiyosan da sus

numaraların anlamını bilmeseydim, zaten turuncuya doğru açılacak bir saça bir de dore-bakır yansımalı boyalar önerip arkadaşın sarı isterken bildiğin bakır bir saçla karşılaşmasını sağlardım senin gibi:)

Şimdi oriel ile mutlaka yıpranacaktır saçın ondan kacısın yok.. ama saçın ince telli ve yıpranmıssa oryal filan kullanma hiç yazık saçlarına:( su an ki rengini fotografını yüklesen daha dogru olur oryal gerek var mı yok mu?..
diğer loreal kutusundaki renkten kat kat güzel bu renk sıcak alt tonunda varsa mükemmel olur bence ..
turuncu kumraldn acıktır üzerine boyasan tutar ama mutlaka balyajlar olması gerek istedigini elde etmek için

Oryal 3 kere kullandım zamanında 2 kere kuaför, bir kere kendim kullanmıştım ben kardeşimden ötürü yakmıştım saçımı sonrasında kısacık kestirdim, uzatmak neredeyse 4 senemi aldı kullanamam sanırım, çok korkuyorum.. O işlemlerden sonra kestirdim neredeyse 2 sene saçıma boya sürmedim, işte 7 ayda 4 kez boyadım o da hep tek seferde.

Şuan işyerindeyim, usb kablom yok yanımda bakıcam pc2 ye şuanki halime yakın bile olsa bir resmimi bulursam ekleyeceğim hemen..

Son düzenleme:
Back