Flamenca yeterince aciklamis aslinda ama ben de bir seyler söylemek istedim.
Ojeyle ilgili bir baslik altinda bunu yazmak biraz abes olmus. Oje nereye sürülür; tirnaga. Tirnaga sürülen ojenin rengi neyle uyum saglamalidir; tabi ki de ona eslik eden ten rengiyle. Bembeyaz ellere kalkip da cok acik renk sürmek ne kadar uygun degilse, esmer ellere de koyu renk pek yakismayabilir. Tabi kisinin zevkleri bambaskadir, istedigini yakistirir. Ama genel olarak bu böyledir. Ben de burada lacivert renk ojeyi beyaz tene cok yakistirdigimi belirttim. Hatta baska bir baslikta da beyaz tenli arkadaslarima bunu tercih etmelerini önerdim. Esmer olsam ona göre renkler dener ve ona göre tavsiyelerde bulunurdum. Kalkip da ellerim bembeyaz, damarlarim gözüküyor, mükemmelim ben demedim, diyeni de görmedim. Soruyorum size bu siniriniz kime? Cevrenizdeki insanlarla buradaki tanimadiginiz kisileri nasil mukayese edebiliyorsunuz anlayamadim. Belli ki sizin sinirlendiginiz cevrenizdeki ten renkleriyle övünen insanlar. Onlara bulasamadiginiz icin sinirinizi tanimadiginiz bizlerden cikariyorsunuz sanirim. Cok sIkIldysaniz gidin onlarla tartisin, buranin tadini alakasiz seylerle kacirmayin gözünüzü seveyim. Ayrica sunu da belirtmek istiyorum; benim kiz kardesim esmer tenli, yazin inanilmaz güzel bronzlasiyor, ona imreniyorum biliyor musunuz? Ben yaz kis beyazim ve hic bir zaman aramizda sen esmersin ben beyazim muhabbeti gecmedi. Zaten irklarimizin farkli oldugunu sizin gibi dikkatli insanlar gözümüze soktu. Sen Kürt kökenlisin esmersin, sen Bulgaristan göcmenisin beyazsin. Bu yasimiza kadar biz bilmezdik bunlari! Simdi kalkip da beyaz tenin marifet olup olmadigini burada anlatmayin bana.
Benim de en yakın iki dostumdan biri çok koyu esmer diğeri koyu kumral, kız kardeşim gibidirler, biri 25 diğeri 18 senelik dostum ve bir defa olsun ten rengi muhabbeti yaptığımızı hatırlamam.
Siz de çok güzel anlatmışsınız...