• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koyu renk oje hakknda dnceleriniz...

rakı beyazı aslında eli kirli gösteriyor dikkat edin grimsi gibi onun yerin ucuk pembe surseniz daha hos bence ben french yaparken bile acık pembe kullanıyorm

evet katılıyorum..aynı durumu bende farkettim...herkesin dilinden düşmeyen flormar 319 (rakı beyazı) alıp kullanıyım dedim neyin nesiymiş diye...ve hakikaten ojenin rengi tam beyaz değil..griye çaldığını ben de farkettim...ellerin rengini açan ve parlak temiz görünüm veren bir renk değil...kendi kendime bumuymuş o herkesin metettiği 319 dedim....nitekim sonradan 319 a alternatif olarak 412 yi çıkardılar..

Ben de koyu renk ojelere bayılıyorum. Özellikle koyu füme, siyah, lacivert gibi renklerin üzerine glitter inanılmaz yakışıyor. Normalde her gün ya da iki günde bir oje değiştiririm ama şu anda tırnaklarımda tam da tarif ettiğim gibi bir kombinasyon olduğundan silmeye kıyamadım bugün 3. günü. :)

ben normal uzunlukta tırnaklar kullanıyorum ve parmaklarım çokta ince değil normal...genelde ya kırmızı kullanıyorum ama iki kat sürüyorum hem daha dayanıklı oloyor hemde renk koyu duruyor daha çekici oluyor.yada açık tonlar kulllanıorum süt beyazı fuşya gibi...onunda ayrı bir havası var...siyah kullanamıyorum malesef herkes sürüyor ama ben bir türlü alışamadım :8::9: koyu olarak tek renk kırmızı :1: dene bakalım beğenirsin umarım.:nazar:

benim de ojede öncelikli tercihlerim koyu renkler:69: bordo, siyah, lacivert, kahverengi, koyu kırmızı hepsini bayılarak sürüyorum. ellerim de beyaz olduğu için koyu renkleri daha çok yakıştırıyorum kendime:)

Bayilirim. Su an tirnaklarimda pastelin laciverti var, tenim de beyaz oldugu icin harika duruyor. Bordo, koyu kahve, koyu yesil. Bunlarin mat olanlari harika. Siyahi uzun zamandir sürmüyorum. Tirnaklarim cok uzadi, yakisir mi ki acaba siyah? Acik renk oje pek kullanmam. Kullandigim en acik renk kirmizi. O zaten her kadinin tutkusudur. :16:

"beyaz ellere koyu renk oje yakışıyor ama esmerlere yakışmıyor ı-ıhh"

ya birkaç gündür uykusuzum geceleri oturdum bu forumu okuyorum. şu benzeri cümlelere kaç kere rastladım hatırlamıyorum. yok şu yazılan şey yanlıştır demiyorum, ama çok açık tenli olma olayını alttan alta bir övünme sebebi yapıyorsunuz bence. çok komik bir şey.

hayır durum bu foruma da özgü değil. bakıyorum çevremde aman tanrım kendini avrupai beyaz, hatta şeffaflık derecesinde beyaz sanan (hadi onu geçtim beyaz olmayı yanık tenli olmaktan üstün sanan) bir dünya kadın var.. sürekli bunun konuşması yapılmakta. aman da beyazlara şu güzel de esmerlere şöyle de böyle de. allahım çok sıkıcı bir şey bu ciddiyim.

insanların sadece ten koyuluğu değil, tenin alt tonları, sıcak mı soğuk mu olduğu da önemli mesela bir şeyler giyerken/sürerken. tabii bu eğer yakıştırarak giymeyi seviyorsanız geçerli, tutup uyumsuz, çirkin giyinme hakkı da vardır..

neyse yani
beyaz tenli olmak çok büyük bir marifet değil haberiniz olsun

ya birkaç gündür uykusuzum geceleri oturdum bu forumu okuyorum. şu benzeri cümlelere kaç kere rastladım hatırlamıyorum. yok şu yazılan şey yanlıştır demiyorum, ama çok açık tenli olma olayını alttan alta bir övünme sebebi yapıyorsunuz bence. çok komik bir şey.

hayır durum bu foruma da özgü değil. bakıyorum çevremde aman tanrım kendini avrupai beyaz, hatta şeffaflık derecesinde beyaz sanan (hadi onu geçtim beyaz olmayı yanık tenli olmaktan üstün sanan) bir dünya kadın var.. sürekli bunun konuşması yapılmakta. aman da beyazlara şu güzel de esmerlere şöyle de böyle de. allahım çok sıkıcı bir şey bu ciddiyim.

insanların sadece ten koyuluğu değil, tenin alt tonları, sıcak mı soğuk mu olduğu da önemli mesela bir şeyler giyerken/sürerken. tabii bu eğer yakıştırarak giymeyi seviyorsanız geçerli, tutup uyumsuz, çirkin giyinme hakkı da vardır..

neyse yani

Yanlış düşünüyorsunuz, sanki tartışma ortamı çıkarmaya çalışır gibisiniz. Oje bloglarının çoğuna bakın aynı ifadelerin yazdığını görürsünüz. Bakın mesela ben dün yeni fotoğraflar ekledim açık sarı renk ojenin ellerime hiç yakışmadığını yazdım, koyu renkler beyaz ellere ne kadar yakışıyorsa açık renkler de yakışmıyor, çok severek aldığım çok güzel bir oje elime yakışmadı ve ben bunu fotoğraflarla herkese gösterebildim demek ki mesele beyaz elleri övmek değilmiş. Mesela beyaz teni övmek olsaydı o fotoğrafları saklar, paylaşmazdım. Bronz tonlar ve açık renkler, beyazlar esmerlere müthiş yakışıyor bunu da hep söylerim, o zaman demek ki olay beyaz teni övmek değil. Kime ne yakışacağını göstermek, tecrübelerimizi paylaşmak. Ve aynı ifadeleri daha sonra da çok sık görebilirsiniz çünkü yeni alınan ve sürülen bir oje gösterilirken kullanılan ifadelerden biridir ten rengiyle nasıl uyum sağladığı ya da sağlamadığı. Burada yazılan pek çok yorumdan insanlar feyz alıyor, ona göre gidip oje seçiyor, bu yüzden ne yakışır ne yakışmaz yazmamızda bir sorun olduğunu zannetmiyorum.
Bir de diyorsunuz ki etrafımda beyaz teni öven insanlar var, sanırım asıl ordan biraz dolmuşsunuz, burda beyaz ellere renk yakıştıranlardan çıkarıyorsunuz acısını. Genel olarak beyaz ten eskiden beri beğenilir, Türkiye'de de bir hayli göçmen var ve onlar da genellikle oldukça beyazdırlar ne yapsınlar solaryuma mı girsinler sizi mutlu etmek için? :) Yapmayın yaa, espri konusu olacak kadar lüzumsuz bir mevzudan tartışma konusu açıyorsunuz, etrafınızda vurgulanan ve rahatsız olduğunuz bu mevzunun faturasını beyaz tenli insanlara kesmeyin bence, hesap soracaksanız beğenenlerden sorun.
Ve evet herşey herkese yakışmıyor ama tabii ki insanın yakışmayanı da yapmaya hakkı var. Ben o güzelim pastel tondaki sarı ojeyi çöpe atacak değilim, süreceğim elbet, yakışmadığını bile bile. Ama birileri burada yazılanları okuyup Inglot'a gidip 19 liraya (indirimde 10 liraya aldım belirteyim de ordan da bir şey çıkmasın!) oje alacaksa, renk seçerken burdaki yorumlardan faydalanacağını biliyorum, en azından benimki gibi bembeyaz elleri varsa gidip o sarıyı almaz da koyu bir renk alır bu sayede. ("Benimki gibi" dedim ama orda bir kendimi övme yok aman belirteyim de!) İnsanların kendilerine yakışmayan şeyleri sürme hakkı olduğu gibi, yakışanın ne olduğunu da -öğrenme hakkı- var, olaya biraz da burdan bakmaya çalışın!

Bayilirim. Su an tirnaklarimda pastelin laciverti var, tenim de beyaz oldugu icin harika duruyor. Bordo, koyu kahve, koyu yesil. Bunlarin mat olanlari harika. Siyahi uzun zamandir sürmüyorum. Tirnaklarim cok uzadi, yakisir mi ki acaba siyah? Acik renk oje pek kullanmam. Kullandigim en acik renk kirmizi. O zaten her kadinin tutkusudur. :16:

Genelde kısa tırnağa siyah yakıştırılıyor ama ben özellikle parlak siyahları uzun tırnaklara da müthiş yakıştırıyorum.

bir seyi tartışmaya açmak kötü bir şey olarak mı görülmekte bu sitede bilmiyorum ama evet tabii ki de konuşmak istedim.

pardon siteyi de tam bilmiyorum nasıl alıntı yapılır, Flamenca nicki kullanıcıdan kopyalıyorum yazıyı:

"Bir de diyorsunuz ki etrafımda beyaz teni öven insanlar var, sanırım asıl ordan biraz dolmuşsunuz, burda beyaz ellere renk yakıştıranlardan çıkarıyorsunuz acısını. Genel olarak beyaz ten eskiden beri beğenilir, Türkiye'de de bir hayli göçmen var ve onlar da genellikle oldukça beyazdırlar ne yapsınlar solaryuma mı girsinler sizi mutlu etmek için? :) Yapmayın yaa, espri konusu olacak kadar lüzumsuz bir mevzudan tartışma konusu açıyorsunuz, etrafınızda vurgulanan ve rahatsız olduğunuz bu mevzunun faturasını beyaz tenli insanlara kesmeyin bence, hesap soracaksanız beğenenlerden sorun."

olayı benim kıskanç olmam boyutuna çekmeye gerek yok sanırım.

"genel olarak beyaz ten eskiden beri beğenilir.."

eski derken ne kadar eski, ten rengi, estetik, kadın bedeni, vs. bir sürü tartışma var bu konularda.

örneğin sanayi devriminden evvel tarlada çalışan insanlar doğal olarak güneşe maruz kalırlardı ve tenleri koyu olurdu.. bu sebeple tarlada çalışmaya mecbur olmayan burjuva kadınların beyaz tenleri daha çok beğenilirdi.. hatta evinden çıkmayan bu zengin kadınlar şişman ve selülitli olurdu hareketsizlikten, şişmanlık da bir güzellik unsuruydu selülit de.

sonra ne oldu: bi bronz ten modası başladı
bunda coco chanel de öncü olmuştur mesela

bronz tenin alt metinleri neydi: güçlülük, işi gücü bırakıp tatilde kararana kadar yatabiliyor olmak..

bu dönemden sonra beyaz ten yeniden moda oldu. günümüzde hala bu moda var.
bunun sebebi de küresel ısınma, ozon tabasındaki delik vs. gibi şeylerden ötürü güneş ışınlarının zararlı olduğunun anlaşılması. yeni trend buna göre belirlendi.

bugün beyaz tenin verdiği altmetin şudur: güneşe çıkarken zararlı ışınlardan korunmayı biliyor olmak.

yani estetik, güzellik, hepsi döneme ve algıya göre değişen durumlardır efendim.. daha başka örnekler de vermek mümkündür.

sırf kişisel bir zevke dayanarak şu güzeldir bu çirkindir diye konuşmak suretiyle insanlara dayatılma yapılmasından hoşlanmıyorum. göz zevki faşizmidir bu, ingilizcesi lookism'dir.

beyaz tene onun yakıştığı veya esmer tene bunun yakıştığı biraz kendi takdiriniz oluyor. yani çok emin olmanız şaşırtıcı bence.

Kontrast renklerin uyumu ezelden beri bilinen bir gerçektir "çokiyibirinsan", bu görüşü ben yaratmadım. Koyu renkler neden beyaz ellere yakışır çünkü kontrast sayesinde ojenin rengi ortaya çıkar ve kendisini daha güzel gösterir. Aynı şekilde koyu renk ellerde de açık tonlar kendilerini gösterme şansı bulurlar ve daha güzel görünürler. Bunları bilmek için ressam olmaya gerek yok.
Sanırım size cevap vererek ekmeğinize yağ sürmüş oldum ama ben sizinle tartışmayacağım. Sadece yazdıklarınız nedenli insanların bizi yanlış anlamasına izin vermem, onu da söyleyeyim.
Ayrıca belirteyim benim kastettiğiniz türde yargılarım yoktur, "beyaz ten esmer tenden güzeldir" anlamını yazdığım hiçbir mesajdan çıkaramazsınız. Bir şeyin beyaz tene daha fazla yakıştığını söylemek beyaz teni övmek değildir. (Şimdi ben de sizin kendinize seçtiğiniz rumuza bakıp "bu ne kendini beğenmişlik, ne kadar iyi bir insansınız bırakın da başkaları söylesin söyleyeceklerse" desem hoş olur mu, mesela yani? Yazılanları başka yerlere çekmek hoş değil.)
Ve evet insanların genel beğenisi dönemlere göre değişir Google copy-paste'leri yapmaya lüzum yok bence, bunlar bilinen gerçekler. Hatta kuzey ülkelerinde koyu renk gözler esmer ten daha çok beğenilir çünkü daha azdır, bizde de beyaz ten, açık renk gözler aynı sebeple daha çok dikkat çekicidir v.s. v.s... Bence konu bunlar değil. Size gayet net açıkladım. Burası bir paylaşım forumu, bilgilerimizi, tecrübelerimizi paylaşıyoruz ve insanlar bundan yararlanıyor. Hangi renk tene hangi ojenin yakışığı yakışmadığı bilgisi ile burada daha çok karşılaşacaksınız.

Son düzenleme:

neyse yani

beyaz tende esmer tende üstünlük değildir, bu zenci beyaz ayrımı yapan ırkçı amerikanvari tavra benzer ki hiç hoş değildir.sanırım bütün takıntı şundan kaynaklanıyor.beyaz tenli güneş solaryum vs.esmer olabilir ama esmer tenli beyaz tenli olamayacağının farkındadır,bu da amerikada zenci beyaz ayırt etmeyen beyaz bi adamın zencinin bi suçu olduğunda ona tavır göstermesini zencinin bu adam ırkçılık yapıyor olarak algılamasıdır..yani olay tende değil beyinsel algılamadadır...

eskiden koyu renk sadece uzun tırnakta güzel dururdu. Şimdi bakımlı ve kısa tırnaklarda da çok hoş duruyor.

neyse yani

Flamenca yeterince aciklamis aslinda ama ben de bir seyler söylemek istedim.

Ojeyle ilgili bir baslik altinda bunu yazmak biraz abes olmus. Oje nereye sürülür; tirnaga. Tirnaga sürülen ojenin rengi neyle uyum saglamalidir; tabi ki de ona eslik eden ten rengiyle. Bembeyaz ellere kalkip da cok acik renk sürmek ne kadar uygun degilse, esmer ellere de koyu renk pek yakismayabilir. Tabi kisinin zevkleri bambaskadir, istedigini yakistirir. Ama genel olarak bu böyledir. Ben de burada lacivert renk ojeyi beyaz tene cok yakistirdigimi belirttim. Hatta baska bir baslikta da beyaz tenli arkadaslarima bunu tercih etmelerini önerdim. Esmer olsam ona göre renkler dener ve ona göre tavsiyelerde bulunurdum. Kalkip da ellerim bembeyaz, damarlarim gözüküyor, mükemmelim ben demedim, diyeni de görmedim. Soruyorum size bu siniriniz kime? Cevrenizdeki insanlarla buradaki tanimadiginiz kisileri nasil mukayese edebiliyorsunuz anlayamadim. Belli ki sizin sinirlendiginiz cevrenizdeki ten renkleriyle övünen insanlar. Onlara bulasamadiginiz icin sinirinizi tanimadiginiz bizlerden cikariyorsunuz sanirim. Cok sIkIldysaniz gidin onlarla tartisin, buranin tadini alakasiz seylerle kacirmayin gözünüzü seveyim. Ayrica sunu da belirtmek istiyorum; benim kiz kardesim esmer tenli, yazin inanilmaz güzel bronzlasiyor, ona imreniyorum biliyor musunuz? Ben yaz kis beyazim ve hic bir zaman aramizda sen esmersin ben beyazim muhabbeti gecmedi. Zaten irklarimizin farkli oldugunu sizin gibi dikkatli insanlar gözümüze soktu. Sen Kürt kökenlisin esmersin, sen Bulgaristan göcmenisin beyazsin. Bu yasimiza kadar biz bilmezdik bunlari! Simdi kalkip da beyaz tenin marifet olup olmadigini burada anlatmayin bana.

Genelde kısa tırnağa siyah yakıştırılıyor ama ben özellikle parlak siyahları uzun tırnaklara da müthiş yakıştırıyorum.

Genelde öyle diyorlar evet. Uzun tirnagi cadi tirnagi gibi gösteriyormus siyah oje. :1: Bence tirnaklar bakimli ve düzgünse hic de öyle durmaz. Su an koyu kahve var, eger bu yakisiyorsa siyah da fena olmaz herhalde. :61:

ben beyaz tenliyim parmaklarımda beyaz ama bana her renk yakışıyor :27::63:
evet ben güneydoğuda yaşamış ve güneydoğulu birisiyle evlenmiş birisi olarak söyleyeyim
ister kabul et ister etme canımcım ama esmerler beyaz insanlara takmış durumdalar
o kadar ilginç olaylar yaşadımki anlatmak yetmez yani
tamamiyle tek sebep beyaz insanların esmerleşebilmesi ancak esmerlerin beyazlaşamaması
bunu tadamadıklarından olsa gerek biraz hırs oluyor işte böyle
senin görüş açın çok önemli bebeem sen kendini güzel hisset yoksa her renk yakışır yeterki sen yakıştırmasını bil
benim bi parmağım yok ama yinede tırnakların ne kadar güzel diyen insanlar görüyorum
nedeni sadece komplexsiz olmam bence sende komplexini yen

Genelde öyle diyorlar evet. Uzun tirnagi cadi tirnagi gibi gösteriyormus siyah oje. :1: Bence tirnaklar bakimli ve düzgünse hic de öyle durmaz. Su an koyu kahve var, eger bu yakisiyorsa siyah da fena olmaz herhalde. :61:

Ben hiçbir renkte ojeyi çok kısa tırnaklara yakıştıramıyorum, tırnağım dipten kırılırsa tek yapacağım şey birkaç gün sonrasında ince bir french yapmak olur sadece. En koyu renkleri de ben en çok uzun tırnaklara yakıştırırım ama devasa uzunlukta olmasın tabii.
Bu benim en sevdiğim siyah ojem, içinde minik kırmızı simler var ama fotoğraflar karanlıkta çekildiği için belli değil pek. Tırnaklarım eğer uzattıysam genelde bu boydalar, ve siyah ojenin yakışmadığını sanmıyorum. :)

$siyah1.jpg

$siyah2.jpg

ben beyaz tenliyim parmaklarımda beyaz ama bana her renk yakışıyor :27::63:
evet ben güneydoğuda yaşamış ve güneydoğulu birisiyle evlenmiş birisi olarak söyleyeyim
ister kabul et ister etme canımcım ama esmerler beyaz insanlara takmış durumdalar
o kadar ilginç olaylar yaşadımki anlatmak yetmez yani
tamamiyle tek sebep beyaz insanların esmerleşebilmesi ancak esmerlerin beyazlaşamaması
bunu tadamadıklarından olsa gerek biraz hırs oluyor işte böyle
senin görüş açın çok önemli bebeem sen kendini güzel hisset yoksa her renk yakışır yeterki sen yakıştırmasını bil
benim bi parmağım yok ama yinede tırnakların ne kadar güzel diyen insanlar görüyorum
nedeni sadece komplexsiz olmam bence sende komplexini yen

Arkadaş bu yazdıklarına da kızabilir zira birilerine karşı çok dolmuş. :) Artık onlar da ne yaptılarsa, ten renklerini filan övdüler herhalde. Oysa o konu başka, burda hangi tene hangi ojeler daha çok yakışır fikirlerimizi paylaşmak başka. Ama kendisi bizler sanki beyaz teni övüyoruz gibi yazmış eleştirilerini, benim kızdığım tek şey bu oldu çünkü olmadığımız biri gibi gösterilmemize izin veremem.
Ben hep esmer tene gidecek renkleri de yazıyorum zaten. Bizim paylaşımlarımız sahiden de aklımızı bozduğumuz ojelerle ilgili sadece. :) Mesela geçen gün rengine bayıla bayıla aldığım bir oje ellerim beyaz olduğundan bana hiç yakışmadı ve yakışmadığını göstermek için fotoğraf da eklemiştim. Şimdi bu güzelim oje, esmer bir elde muhteşem durmaz mıydı? ;)

$sarı2.jpg

$sarı1.jpg

Back