• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama koyu kumral veya kestane saçı boyayla açanlar

aslında boya boyayı açmaz kuralı vardır evet ama uzun vadede az da olsa açılıyor..
koyu kumral boyuyordum ben saçlarımı,ama orta kumrala kaymıştım..
şöyle ki,yıkadıkça akıyordu bende 6 lık oksidan yerine 9 luk oksidan kullanıyordum 1 ton farkediyordu ton.uzun vadede bu şekilde açılıyor kısmende olsa.. oksidanı bazen biraz fazla koyduğumda olurdu boyaya,ama çok abartmadan boyayın karışımın kıvamını da çok bozmadan..9 luk yerine daha yüksek volümlü oksidanı denemedim hiç ..

çok açık sarılarla denesek açılır mıki birazcık olsa
canım bendaha dün boyadım yine ,benimde kızıllarım var onları söndürmek ve saçımı az da olsa açmayı kumrala çevirmeye çalışıyorum..boya boyayı azda olsa açıyor,o kural her zaman geçerli değil..
ben dün saçıma 7.1 ile 9 u (küllü kumral ve sarı) 1 ton kadar açıldı oksidanı biraz fazla koydum yarım kahve fincanı kadar sadece ve 1 ton farketti artı kızıllarım bayağı södü resim eklerim bugün koum var benimde orada saçların boyanmamış hali vardı bu benim 2. boyaymmadı 7.1 e..bir sonrakinde ise 10.1 küllü açık sarı ile boyayacağım mesela.. bence olay daha çok oksidanda,saçın rengini açan o...atıyorum kumrala boyayacaksan kendi oksidanı yerine 1 üst volüm oksidanla boya 1 tonkadar farkeder 10-15 gün sonra yine yap böyle böyle 2-3 ton açarsın 1 -1.5 ayda..

bence 2 ton kadar açılabilir. özellikle palettenin papatya sarısı açıcı olmasa da rengi kırabiliyor. onun haricinde kolestonun ve lorealin çok açık sarıları var. ama doreleşme olur bence....

bence 2 ton kadar açılabilir. özellikle palettenin papatya sarısı açıcı olmasa da rengi kırabiliyor. onun haricinde kolestonun ve lorealin çok açık sarıları var. ama doreleşme olur bence....

çok açmasada o koyuluk gitsin istiyorum sanırım koleston hep koy çıkarıyor palette alıyım bu sefer sizce palette daha mı iyi ?

canım bendaha dün boyadım yine ,benimde kızıllarım var onları söndürmek ve saçımı az da olsa açmayı kumrala çevirmeye çalışıyorum..boya boyayı azda olsa açıyor,o kural her zaman geçerli değil..
ben dün saçıma 7.1 ile 9 u (küllü kumral ve sarı) 1 ton kadar açıldı oksidanı biraz fazla koydum yarım kahve fincanı kadar sadece ve 1 ton farketti artı kızıllarım bayağı södü resim eklerim bugün koum var benimde orada saçların boyanmamış hali vardı bu benim 2. boyaymmadı 7.1 e..bir sonrakinde ise 10.1 küllü açık sarı ile boyayacağım mesela.. bence olay daha çok oksidanda,saçın rengini açan o...atıyorum kumrala boyayacaksan kendi oksidanı yerine 1 üst volüm oksidanla boya 1 tonkadar farkeder 10-15 gün sonra yine yap böyle böyle 2-3 ton açarsın 1 -1.5 ayda..
açtığım konularda şuanki saçımın hali var sence hangi renge boyamalıyım oksidanı ne kadar koymalıyım ?

biraz açıldı burdakine göre

Eklentiler

• $100_4861.jpg
    $100_4861.jpg
    77,1 KB · Görüntüleme: 520
ne kadar açmak istediiğine göre sen belirle tonları.. 8.1-9.1 ile 7 yi karıştırrısın yada sadece küllü ton ile boyarsan.. sana kalmış..kendi oksidanı ile ek baynı volüm oksidanından alırsın yarım kahve fincanı daha eklersin yada kendi oksidsnından 1 üst volüm fazla olanı alırsın gibi..

9.1 yada 10.1 al küllü tonu saçların çok koyu değil aralarda açık tonların var doreli bigi..onların da küllü ton doreliğini söndürür belki ilk boyamada ,belki 2. boyamada. küllü tona 2. bir boya karıştıracaksan dorelik -bakırlık olmasın dikkat et. ve kendi saçların açılır onlarıda boyarsan ..son 3-5 dk kala boya onları fazla açılmadan yıka en azından..

evet o dorelik turunculuk kendi saç rengimden kaynaklanıyor küllü olmasa boya sarı çok mu kötü yapar ki diplerine sürmem boyayı açılmasın çünkü benim zemin açık saç rengim açık yani :)

8 değil de 10 felen olursa daha iyi açar sanki 8/0 açmadı çünkü denedim
yani dedim ya açmak istediği tona göre sen belirle onu.. 8e boyadığında oksidanı dediğim gibi olsaydı ,az da olsa ton farkederdi.9.1 yada 10 .1 ile boya o halde, içine sarı da karıştırabilirsin ama dorelik -bakırlık olmayan bir sarı olmalı ,aksi olursa turuncu yansımalı olursun bu kezde..

evet o dorelik turunculuk kendi saç rengimden kaynaklanıyor küllü olmasa boya sarı çok mu kötü yapar ki diplerine sürmem boyayı açılmasın çünkü benim zemin açık saç rengim açık yani :)
küllü ton katmazsan o dorelik devam eder ,o doreliğin üzerine direk sarı çiğ duru,küllü ton doreliği kıracak,çiğliği alacak ..direk sarı ile boyama bence... karıştır küllü sarı ile sarıyı ama direk sarı yapma..

tamam canım çok saol (: dediğin gibi yapıcam bakalım nasıl olcak (:
ben yaptım yine yapıorumve sonuç alıyorum kısa vadede olmasada:) ..ama ben kutu boyalardan kullanmıyorum..
exicolor veya neva nın tüp olanlardan kullanıyorum.tüp boyalar bence daha etkili olabilir..bu da dip not olsun

Merve, saçın baya koyuymuş, canım.
pr_01_786_max.jpg

veya
pr_01_781_max.jpg

bak , canım.
rengini 2-4 tona kadar açıyormuş.

evet tatlım ya bayağ koyu benim saçım açıktı gitti koyu yaptım merak edip şimdide açmaya çalışıyorum işte palette hiç kullanmadım açarsa benim saçımı ne güzel olur :) çok açmasada kendi saçımın tonlarına gelse

Back