Köylülüğüm nasıl geçer

İnsanın biraz kendini geliştirmek istemesinden daha doğal ne olabilir ki?
Misafirlerini yerlerde iki büklüm ağırlamayı süper bir şey gibi güzelleseniz bence kompleksli olurdunuz. Yada mühendis olmayan kocanızın mühendisten daha mühendis olduğunu hepsinin kocanıza bağlı olduğunu yazsaydınız komplekslerinizin olduğunu düşünürdüm mesela ben.
Bir şeyleri komikliklere goygoya boğunca kompleksler saklanmıyor mesela.
 
Zaten neden üzsün ne arabesk bir yaklaşım insanın kendini geliştirmesine hayran biriyim ama kendini bir kesimden aşağı görme kafasını hiç anlamıyorum.
 
Bakış açısı mesela bu. Konu en başa dönüyor ben istemesem de ama aramda mesafe olan çekineceğim insanları yerde ağırlamam tabii ki. Bunu konunun çıktığı taa o zaman da belirtmiştim ama bazıları sanki evimde sürekli kraliyet ailesi mensuplarını ağırlayıp yere oturtuyormuşım gibi bi algı yapmayı seçtiler.
Kocama gelince de evet kendini geliştirmiş işini severek yapan biridir. Şuanda altında çalışan mühendisler var bunu ayrıntılı yazmadım diye "senin kocana az para verip çok çalıştıryorlardır" diyen oldu işin aslını bilmeden. Evet okumak için maddi imkan bulamamış ama kendini işi anlamında her zaman geliştiren biridir. Bunları açıklamak zorunda olmak bile saçma sapan şuan.
Beni kendini geliştirmeye öğrenmeye düşman gibi lanse etmeniz de komik. Neyin ispatını yapayım burada. İnsanlara kural budur budur diye bazı şeyleri dikte edince mi gelişmeye açık oluyoruz
 
Şimdi şöyle, o da buranın iki yüzlülüğü, o şiiri başka biri paylaşsa sayfalarca üyenin içinden geçilirdi; ama işte üye hakim ya da savcıydı sanıyorum olduğu için insanlar ölü taklidi yaptı. Adamına göre muamele anlayacağınız.

Burada “daha iyi”, “üstün” şeklinde karşılaştırma yapmayı doğru bulmuyorum. Köy kültürü ayrıdır kendi içerisinde bir dünyadır, kent kültürü ayrıdır bambaşka bir dünyadır. Köyden gelmeniz, sizi daha aşağı bir insan yapmıyor. Zaten büyük oranda uyumluymuşsunuz, köy kültürünü kentte devam ettirmiyorsunuz; tamamen köklerinizden kopamazsınız, yazmışlar ya illâki bir yerden patlak verir. Barışık olmak gerekir.

Burada neyin savaşı veriliyor, onu da anlamadım.
 
Zaten neden üzsün ne arabesk bir yaklaşım insanın kendini geliştirmesine hayran biriyim ama kendini bir kesimden aşağı görme kafasını hiç anlamıyorum.
Arabesk ve klişe olan malesef sizsiniz üstelik diğerleri sizi tanıyormuş eski yorumlarınıza dikkat etmişler , ben video esprinizden anladım bunu,güldüğümüz şeyler hakkımızda ipucu verir çünkü (şimdi ironi yaptım anlamadın diyeceksiniz ama ben köylüyüm dedim aptalım demedim, kültür olarak kimseden aşağı da değilim bu sorunun muhatabı sizler değilmişsiniz belli ki ), siz insanın kendini geliştirmesiyle dalga geçen kibirli birisiniz diye görünüyor buradan, üzgünüm
 
Köyde büyüdüm suanda da köyde yaşıyorum mahalle olarak geciyor ama köy yani.Gayet kendimi yetistirdigimi düsünüyorum, çocugumuza karşı da bilinçli bir ebeveyn oldugumuza eminim köy dediğiniz nedir ki m tokuşlarla dere kenarında camasır yıkanan araba görünce arkasindan cocuklarin kostugu ortamlar yok artik doğunun en ücra kösesinde bile bu manzaralar yok.Nasil belli olabilir ki köylü oldugunuz konuşurken "zaar,ellam" falan mı diyorsunuz ? Doğum yapan arkadasıma pestil pekmez findık falan keseleyip koymustum acaba köylü demiş midir benim icin aklima o geldi simdi
 
Ay o "köylülerden nefret ediyorum" diye gezinen üye savcimi?
Umarim Hakim veya savci değildir.
 
Bence en önemli görgü kuralı, nerede nasıl davranacağını, bilip ona göre davranmaktır. Diğer ufak tefek şeyler fazla göze batmaz, aksine olmayanı varmış gibi göstermek çok çirkin görünür. Örnek vermek gerekirse, yetişme kültürünü, aile yapısını, ideolojisini, yaşam tarzını bildiğim bir insanın, başka insanların yanında tamamen farklı davranmaya çalışması beni çok irrite eder.
 
Zaar, ellam deyince köylü olunuyor da gari, göbel deyince olunmuyor mu? Sen nerelisin bakiim yörem üzerinden linç ediliyorum yetişin
 
Kendi köklerine bağlı olmak ve geleneklere saygı duymak çok değerlidir. Ancak, modern yaşamın getirdiği farklı beklentilere uyum sağlamak da önemlidir. Kendine güvenin, içindeki öz değerleri korurken aynı zamanda farklı ortamlarda da rahat hissetmenin yollarını bulabilirsin. Herkesin kendine özgü bir kimliği vardır ve bu kimlik çeşitlilik içinde zenginlik yaratır. Geçmişin ve köklerinin seni şekillendirmesine izin verirken, aynı zamanda modern dünyada da kendini ifade etmekte özgür olabilirsin.
 
Işte yol bulamamış. Arıyor. Çözümün farkında.
 
Konu sahibi ben ara ara okudum aydınlandım. Kamu meselesi haline gelen konunuzda biraz düzenleme yapmak ister misiniz? Ben okudukça ilk mesajımın çok sert olduğunu farkettim mesela.
 
Konu sahibi ben ara ara okudum aydınlandım. Kamu meselesi haline gelen konunuzda biraz düzenleme yapmak ister misiniz? Ben okudukça ilk mesajımın çok sert olduğunu farkettim mesela.
Teşekkür ederim ben aslında soruyu açarken ortak şeyler hisseden kişilerin beni direkt anlayacağını düşünüp çok detay vermemiştim sorumun başlığı çarpıcı olsa da içerikte derdimi anlatmıştım aslında çoğu sadece başlığa bakıp yorum yazmış bu da ne kadar okumaktan uzak olduğumuzu gösteriyor, köylüleri hemen tanırım dememe de bozulmuşlar yahu ben de köylüyüm ve el kol yürüyüş tavır uzun süre köyde yaşayan insanlarda ortak şeyler gözlemledim neden hakaret ettiğim düşünülmüş , ha bayılmıyorum işte bu özelliklere özünü reddetmek değil modern medeni bi kimliğim de olsun istiyorum işte gülerken dokunmak bile bana normal gelirken yanımdakini rahatsız edebilir sonuçta, ama ailemle vs öyle takıldığım için bazı şeyler refleks gibi de olmuş değiştirmek zor oluyor , birisi evde de dikkat et demişti o mantıklı geldi deneyeceğim önerileri, yapıcı ve işe yarar yorum yapan herkese teşekkür ediyorum
 
Zaten gereekli cevapları almışsınız. Okumaktan uzak olmak değil asla bahsettiğiniz durum. Başlık yazı kadar mühimdir. Bir nevi özet ya da ana fikir bile olabilir. Icerikle alaksızsa neden başlık olsun zaten. Ve içerikte de bence açıklama düzenlemeler gerekli zaten bunu ilerleyen sayfaları okuduğum için önerdim. Herkes bunca sayfayı okuyamaz. Tabi siz bilirsiniz.
 
Türkiye’de köy diye bir şey kalmadı ki. Benim babam Çankırı’nın bir köyünde doğdu. 6 kardeşler. Hiçbiri köyde kalmadı. Keza annemlerde aynı köyden. Onlarda 6 kardeş. Sadece bir abileri köyde kaldı. O da okumadığı, başka imkanı olmadığı için. Şimdi Türkiye nüfusunun sadece %6,8’i köyde yaşıyormuş. Halbuki Atatürk “Köylü milletin efendisidir” demiş. Kötü politikalar sonucu köylü diye bir nüfus kalmadı. Bizde meyve-sebzeyi çürük çarık, hormonlu, eti kilosu 400 tl.den yiyoruz.
Sorunuza gelince de köylü olmaktan kurtulmanız gerekmiyor. Köylü olduğunuz için sizi hakir gören insanlardan kurtulmanız gerekiyor.
 

Eklentiler

  • 383657B6-4D5A-4013-BC24-190F9657AE32.jpeg
    48,1 KB · Görüntüleme: 20
Eee ne oldu kentli olabildin mi portakal keki. Yani inşallah. Şu ramazanlıkta canımızı portakal keki çektiriyorsun sana da aşk olsun.
Bence davranışlar düşüncelerin yansımasıdır. Kendini köylü(!) gördüğün için köylü davranıyorsun. Misal veriyorum özgüvenli hissettiğim zaman mutluyumdur etrafa ışık saçarım. Arkadaşlarım yüzüme saçıma başıma bir şey yaptırıp yaptırmadığımı sorarlar. Tadım yokken de vasat dururum. Bu mevzu bence tamamen kafanda bitiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…