Köylülüğüm nasıl geçer

Gayette sorabilirden kastım, para konusunu, fiyatları konuşabilir. Tatillerinin ne kadar tuttuğunu, masraflarını sorabilir.
Hayatımda hiçkimseye yakın arkadaşlarım da dahil tatil kaça patladı diye sormadım , 45 yaşındayım 🤓

Çok değişik bir site iki dakikada herkes nasıl saldırmış 😂 köylülüğümden utanıyorum demedim buraya da belirttim zaten aksine becerilerim konusunda mutluyum fakat atıyorum bir iş yemeği ya da resmî bir ortamda bazı şeylerden emin olamıyorum mesela eşimin akrabası hakim onlar tatillerinden bahsediyordu ben de ne kadara mal oldu demiştim aslında bir bayanın böyle şeyler sorması hoş değil para sorma demişti eşim benim aklıma kaba olacağı gelmezdi , bu tip detaylar demek istiyorum anlatabildim inşallah
Eşiniz şehirli mi?
Tatiliniz ne kadar mâl oldu sorusunu çok yakın harici birilerine sormaya gerek yok ama bunun kadın olmanızla alakası yok mesela. Kadin neden para mevzularini konuşamasın?

Üniversite okuyup kendinizi geliştiremediyseniz bu sizin eksikliğiniz, doğdunuz yer ile alakası yok. Sonuçta diğer insanlarla aynı eğitimi aldınız.Benim köyde doğup büyümüş bayağı kültürlü tanıdıklarım var. Reçel götürdüğünüz için köylü olduğunuzu düşünen zaten şehirli de olsa görgüsüzdür. Şimdi bu konuyu açtığınız ve linçlendiğiniz için de "ben köylüyüm bu yüzden linçlendim" diye düşünürsünüz, bakış açınızda problem var.
Böyle bir akrabam var "kuzenim" 😂 Aldığı eğitim bilgisayar mühendisi. Köy peyniriyim köy peynirisin diyip duruyordu 😂😂 Nişanı oldu köyde yapmamak için Ankara'da yaptı. Sözde elit oldu. Karşı taraf da batılı bir şehrin köylüsü 😂😂 Nişanına 3-5 akrabası hariç adım atan olmadı. İnsanlar şu ekonomik sıkıntıda kalkıp senin için özel olarak keyfiyetin öyle istedi diye niye gitsin ki. Şimdi de kimse gelmedi diye küsüyorlarmış😂

Bu köylü,kentli çatışmaları yeşilçam filmlerinde çok işlenirdi.2024 yılında hâlâ var mı böyle saçma çatışmalar anlam veremiyorum.Yedi kuşak İstanbul'lu değilsek hepimiz bir miktar köylüyüz.Bunu içinde sindiremeyen ve ya karşısındaki kişiyi köylü diye eziklemeye çalışan insanlar ise bariz kompleksi ve bomboş insanlardır.Ciddiye bile almam.

Merhaba arkadaşlar ben memurum aktif çalışıyorum ailem çiftçi atanana kadar da köyde yaşadım o ortamda büyüdüm ailem genel nezaketten yoksundu köyde nezaket olmaz zaten bilirsiniz ben çok kitap okudum büyükşehirlerde yaşadım ama özümdeki o köylü kızı silinmiyor sanki o üstüme yapışmış modern birisi olsam da ailesi memur olan öyle yetişmiş biriyle aynı ortamda bazı detaylarda geri kaldığımı hissediyorum misal ben birine misafir giderken ev yapımı şeyler ( reçel , evde yapılan ekmek vs ) götürmeyi hoş bulurum ama diğerleri daha şık ( çikolata, paketli bişi ) götürüyor, sohbette de içimdeki kısıtlı görmüşlük acaba belli olıyor mu diye düşünüyorum diğerlerinin sanki duruşu bakışı bile daha kendinden emin hatta sokakta kim köylü bi aileden gelmiş kim modern bi ortamda büyümüş anlıyorum bakışından duruşundan yanlış anlaşılmasın köylülükle bir derdim yok zaten her fıssatta köyde büyüdüğümü söylerim ama her ortamın farklı bir dokusu oluyor ya ben bi tık üst ortamlarda kendimi pek iyi hissetmiyorum, kendimi her açıdan geliştirmiş olmama rağmen, sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz, benim gibi hisseden varsa dertleşmek isterim.
Kendiniz gibi olun köydekiler insan değilmi ne saçma tripler bunlar.🙄

Yav bırak Allah aşkına. Bunlar gibi iş yerimde 1729293365 tane var.
Yani cidden bir kez haklı olmak yetmemiş, üstüne defalarca yorumlara yorum yapmışsınız. Bence de empatiden uzak bi yaklaşım, özgüven sorunu diyenlere katılıyorum ki biri özgüvenli deği
Merhaba arkadaşlar ben memurum aktif çalışıyorum ailem çiftçi atanana kadar da köyde yaşadım o ortamda büyüdüm ailem genel nezaketten yoksundu köyde nezaket olmaz zaten bilirsiniz ben çok kitap okudum büyükşehirlerde yaşadım ama özümdeki o köylü kızı silinmiyor sanki o üstüme yapışmış modern birisi olsam da ailesi memur olan öyle yetişmiş biriyle aynı ortamda bazı detaylarda geri kaldığımı hissediyorum misal ben birine misafir giderken ev yapımı şeyler ( reçel , evde yapılan ekmek vs ) götürmeyi hoş bulurum ama diğerleri daha şık ( çikolata, paketli bişi ) götürüyor, sohbette de içimdeki kısıtlı görmüşlük acaba belli olıyor mu diye düşünüyorum diğerlerinin sanki duruşu bakışı bile daha kendinden emin hatta sokakta kim köylü bi aileden gelmiş kim modern bi ortamda büyümüş anlıyorum bakışından duruşundan yanlış anlaşılmasın köylülükle bir derdim yok zaten her fıssatta köyde büyüdüğümü söylerim ama her ortamın farklı bir dokusu oluyor ya ben bi tık üst ortamlarda kendimi pek iyi hissetmiyorum, kendimi her açıdan geliştirmiş olmama rağmen, sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz, benim gibi hisseden varsa dertleşmek isterim.
Bu soruyu terapistime sormuşluğum var 😅😅😅 şimdi tabi garip de bir soru tepji çekmesi normal ama ben anlıyorum sizi. Aslında köylülükten ziyade aile yapısı ve kültürle de ilgili. Bizim köyde de sevgisiz, aşırı kıyaslamacı, iletişimsiz.. berbat bir ortam var. Annem babam o kültürle büyümüş; ben de kendisine aşırı eleştirel yaklaşan biriyim bu durumda. Bahsettiğiniz o özgüvensizlik niraz da ailenin biz büyürken katamadığı sosyal becerilerden kaynaklanıyor bence. Nerde ne yapacağını ne diyeceğini bilememe hali… kendini geliştireceksin başka yolu yok sanırım. Oku, gez, öğren, yaşa, iletişim kur… işte klasik özgüveni geliştirecek şeyler önerilebilir heralde ki yazanlar olmuş zaten.

Yani cidden bir kez haklı olmak yetmemiş, üstüne defalarca yorumlara yorum yapmışsınız. Bence de empatiden uzak bi yaklaşım, özgüven sorunu diyenlere katılıyorum ki biri özgüvenli deği

Bu soruyu terapistime sormuşluğum var 😅😅😅 şimdi tabi garip de bir soru tepji çekmesi normal ama ben anlıyorum sizi. Aslında köylülükten ziyade aile yapısı ve kültürle de ilgili. Bizim köyde de sevgisiz, aşırı kıyaslamacı, iletişimsiz.. berbat bir ortam var. Annem babam o kültürle büyümüş; ben de kendisine aşırı eleştirel yaklaşan biriyim bu durumda. Bahsettiğiniz o özgüvensizlik niraz da ailenin biz büyürken katamadığı sosyal becerilerden kaynaklanıyor bence. Nerde ne yapacağını ne diyeceğini bilememe hali… kendini geliştireceksin başka yolu yok sanırım. Oku, gez, öğren, yaşa, iletişim kur… işte klasik özgüveni geliştirecek şeyler önerilebilir heralde ki yazanlar olmuş zaten.
Başlık o kadar çirkin ki valla kendimi tutamadım 😂

Tamam dostlar ne deseniz haklısınız pes 😂
Sakın üyeliğini iptal ettirme. Malûm artık çok linçlenenler 1 saat içinde üyelik iptali yapıyor.😁😁

Misafirliğe ev yapımı şeyler götürmen fabrika ürünü çikolata götürmekten çok çok iyidir.

Hem bence herkesin içinde eser miktarda köylülük vardır. Boş ver. İyisin böyle. 😁

Evet bence aynı yoldan geçtiğimiz için beni anladınız demek istediğim bu nerde nasıl davranılır ne konuşulur yemek yerken bile temel becerileri sonradan öğrenmek cidden yorucu ve özünde öyle olan gibi rahat olamıyorsun gene de benim de ailem kalpleri çok iyi fakat asla resmî ortamlarda bulunmamış doğal tipler ben köyde çok rahat kendim olabilirken bazı ortamlarda kendim olduğumda sakil duruyor bunu neden anlamamış yazarlar ilginç bence şehirde yaşayan kişi kalbi karakteri kötü de olsa bazı becerileri aileden görüyor daha otomatik davranıyor terapiste gitmeyi de düşünüyorum çünkü özgüvensiz biri değilim bence , daha eleştirel bakıyorum bazı şeylere , kaçmak yerine bunu yenmek düzeltmek istiyorum samimi yorumunuz için sağolun

Kendini geliştirdiğini söylemişsin ama başarılı olamamışsın.Bazi şeyler nerede büyüdüğün ile alakalı değildir.Sorun götürdüğün reçel de değil ki düşünce yapın çok farklı bunu kitap da okusan şehir değil ülke de gezsen fark etmez.

Farklı ortamda farklı hissedersiniz bu normal zaten. Eğreti mi duruyorsunuz neden öyle durasınız. Kendinizi bir topluluğa kabullendirmeye mi çalışıyorsunuz ya da göze batmamaya mı? Köylüyseniz köylüsünüz aşağılık kompleksi var bunun altında inceden yok diyemezsiniz her ne kadar köylü olduğumu belirtirim gocunmam desneiz de içten içe "üst" gördüğünüz ortama da kendinizi kabullendirmek istiyorsunuz. Ne iseniz o olun ki bazı şeylerin de köyle kentle alakası yok densiz her yer de densiz

Kendini geliştirdiğini söylemişsin ama başarılı olamamışsın.Bazi şeyler nerede büyüdüğün ile alakalı değildir.Sorun götürdüğün reçel de değil ki düşünce yapın çok farklı bunu kitap da okusan şehir değil ülke de gezsen fark etmez.
Öyle düşünmüyorum ama peki

Köyde yaşayan tanıdıklarım var düşüneyim kaba gelen şeyleri.

Mesela şunu sevmiyorum yemiyorum denildiğinde küçümser şekilde aman neden yemiyorsun bak bu böyle güzel olur diye ısrar edilmesini sevmiyorum. Sen de varsa bu huy değiştirebilirsin. Ya da bir huyundan bahsedince şımarıklık olarak görülmesi hoşuma gitmiyordu atıyorum küçük böcekten korkmak gibi.

Köyler genelde daha muhafazakar olur, insan ilişkilerinde böyle bir şey duyarsan abartılı tepki verme. İşte atıyorum bir kız sevgilisinden hamile kalmıştır bunu böyle dedikodu kıvamında bahsedilmesi hoş değil herkesin kendi özel hayatı olarak görebilmelisin. Diğer konularda da herkesin kendi hayatı seni rahatsız etmediği sürece istediğini yapabilir fikrini yerleştirmelisin.

Konuşurken elbette ne kadar para harcadınız diye sorulmaz ailen ya da çok yakın arkadaşına sorarsın onu. Maddi konulara pek girilmez, Çok yüksek fiyatlar verildiğinde çok yüksek naptınız falan da denmez. Daha ne yazayım bilemedim.

Vallahi en sevdiğim aktivitelerden biri köylü pazarında doğal ve el yapımı ürünler aramak.Acayip seviyorum,biri bana böyle şeyler getirirse çok mutlu olurum.Marketten çikolata almayı ben de biliyorum😁.
Kız sen zaten köyde yaşamıyor muydun

X