- 21 Şubat 2016
- 2.978
- 7.495
- 158
- Konu Sahibi Prenses Annesii
-
Hayır 2 erkek bide görümcem varÖyle dediğine bakma. Allah ne kapılar açar
Tek erkek çocuk mu?
Söylesin dursun. Bizimki de köyüne gider emekli olunca. Belki oğlum istemeyecek. Hadi yallah sen git baba dicek. Gitmek isteyen kendi gitsin aha kapı ahada sapıHayır 2 erkek bide görümcem var
Maalesef o inatlarinda devam ediyorlar eşim ben hamileyken köyüne gitti bir daha gelmedi Su an boşanma aşamasındayız 6 yıldır arkadaşım var onun eşide öyle haftanın belli günleri 4 gün en kısa zamanı annesiyle köyde kalıyor bence biran önce oturun konuşunEşim köyde kaynanamların durduğu yerin alt katını tamir etmeyi düşünüyo asla istemiyorum. Dönüp dolaşıp gideceğimiz yer orası diyo. Kira verene kadar durur yerim onu köyde diyo ama hiç istemiyorum ister istemez rahat olamicam her an tetikte acaba kaynanam kayınpederim kapıya vurur mu bana seslenirler mi rahat rahat giyemicem kapalıyım sürekli uzun kolmu durayım kendi evimde rahat edemiceksem niye benim evim haksız mıyım eşime istemediğimi söyledim gerçekten bigün öyle bişeye kalkışırsa boşanmayı düşünürüm 3 aylık kızım var eşim 5-6 sene sonra diyor ama o zamanda okula başlşcak kızım servis o bu hep sıkıntı şehirde çalışıp sürekli yakıt parası verene kadar kira versin adam akıllı geçinelim yanlış mıyım?
Anneleri arkasında olunca ediyorlar maalesef bizde öyle oldu kayınvalide kendi annesinin tarlası olmak üzere 1000 dönüm yer kiraladı,traktör ekipman hepsini kadınlara destek olduğu için devletten aldı bizde ayrıldık hayatımı mahvettiler hamileyken gitti bir daha dönmedi çok büyük bir acı yaşadım umarım bizim gibi olmazsınız konu sahibiBenim eşim de öyleydi ya ama bu konu maddi yük gerektiriyor yani ha diyince ev taşıyıp köye yerleşip birde tavuk şu bu almak kolay değil o yüzden hemen cesaret edemiyorlar
Kahveye gitse yine iyi gece hayatı oluyor hepsinin barda pavyonda adam 2 inek satıp onu gece aleminde yedikten sonra kazada vefat ettiÇok geçmiş olsun, Allah bir daha böyle bir afet yaşatmasın inşaallah
Buradaki kadınların çoğunluğunun derdi köyde yaşamayı istememek değil aslında, eşleri kendi köylerine yerleşince hele bir de ben artık işi bırakıyorum, 3-5 koyun, birkaç inek bir de tarla alacağım dediyse, o işlerin hepsini kadına yıkıp kendisi köy kahvesinde okeye 4. oluyor.
Kadın tüm gününü hayvan gütmek tarlayı sulamak kayınvalide kayınpedere hizmet etmekle geçiriyor, koca da ne zaman keyfi olursa o zaman eve geliyor, kimsenin kimseyi yargılamadığı hiçbir hısım akrabanın olmadığı bir köyde yaşamakla, tüm köyün evinize giren çıkanın bile çetelesini tuttuğu eşinizin ailesinin de yaşadığı bir köyde yaşam sürmek arasında da fark var maalesef, konu sahibesinin durumu da bundan ibarettir bence, köye gitmeyi kabul ederse birbirlerine eş olmak hayal olacak, adam kahvede kadın kayınvalidenin hizmetinde, kayınvalide kayınpederin izni olmadan köyden dışarı adımını bile atamaz hale dönecek.
tv kalması köyler şehirden çok daha kötü çünkü eşimin ve arkadaşının köyünün çıkışında pavyon var hepsi gece tarla sulama diye araba ile önce köyün çıkışındaki pavyona sonra şehir merkezindeki yerlere oralarda yetmezse yakın ille gidiyorlar bu arada iç anadoluda bir köy dediğimSizcede o sadece tvleerde kalmadı mı kadınlar çalışıp erkekler kahvede keyif sürme öyle bir dünya yok evet akşam saatlerinde kahve düzenleri oluyor benım eşimde de var ancak tek sıkıntı o yönde benım ıcınde elimin aılesıne uzak yerde oturuyorum yanı yürüme mesafesi 15 dakıka falan benim Özgür irademe bağlı oraya gıdıp gıtmemek ve evıme gıdıp çıkanı da ben belırlerım kapımı sureklı kapalı tutarsam ınsanlarla evıme gelmesın ıstemedıgım ınsanlarla arama mesafe de katarsam hcbr sorun yoktur hayyan meselesine gelınce de öyle herkes de hayvancılık yapamaz emın olun yıllarını vermıs ınsanlar var burada sadece evlerınıze ıkı uc cıvcıv tavuk alırsınız oda çocuklar ıcın belkı otesıne müsade etmezseniz yada bakmazsanız eşiniz alamaz ha aldıysa da kendısı bakar madem köye kadar götürdü sızı eyvallah cektınız okadar da değil yanı umarım hersey gönlünüz gıbı olur ama byle ufak sebeplerden ötürü boşanmayı aklınızdan bıle gecırmeyın cnku dünyanın sonu değl..
Benim de bir akrabam pavyonlardan çıkmazdı paranın da haddi hesabı olmayınca şehir şehir pavyon geziyordu ne oldu? Bir gece kuytu köşede sıkıştırıp bıçaklayarak öldürdüler.Kahveye gitse yine iyi gece hayatı oluyor hepsinin barda pavyonda adam 2 inek satıp onu gece aleminde yedikten sonra kazada vefat etti
Aynen mune katılıyorum ben gözlerimle gördüm hepsinin birde metresi var saka gibi ama gerçek bunlar neden biliyor musun devlet bunlara destek diye veriyor ama harcadıkları parayı kısıtlamıyordu simdi sanırım sadece gübre,tohum gibi malzeme almada kullanacaklar o parayı ama bizim insanımız bununda bir ali cengiz oyunun bulurBenim de bir akrabam pavyonlardan çıkmazdı paranın da haddi hesabı olmayınca şehir şehir pavyon geziyordu ne oldu? Bir gece kuytu köşede sıkıştırıp bıçaklayarak öldürdüler.
Her köy ve köyde yaşayan erkek aynı olacak diye bir şey yok lakin biraz meyilliyse, kadın sabah ezanından akşam ezanına kadar bağda bahçede çalışırken erkek kahvede veya daha da abartıp pavyonda para yiyor, kahvelere dümdüz çay kahve içmeye gitmeyen erkekler de var, okeyi kumara çevirip dünya kadar borca batan var, bir tanesi kuzenimin kocası, adam köy köy diye ölüyor ama bu ölüp dirilmeleri köye merakından değil, kahvede kumar oynamak için köy diye tutturuyor, 10 küsür yıldır evliler adamın öde öde bitmedi, sürekli kumar borcu çıkarıyor.
Buradaki mevzu köy veya köy insanı kötülemek değil aslında, her ne kadar anne babam ve bizler İstanbul’da doğmuş olsak da ebeveynlerimin kökeni köyden geliyor, köy hayatını biliyorum babamın akrabalarının olduğu köylerde ama düğün dernek ama akraba ziyareti için kalmışlığımız var, üzerime şalvar giyip ayağıma lastik ayakkabı geçirerek meyve bahçelerine giderdim dalından meyve toplayıp yemek için, köy kadınlarının yaşadıklarını az çok biliyorum akrabalardan.Aynen mune katılıyorum ben gözlerimle gördüm hepsinin birde metresi var saka gibi ama gerçek bunlar neden biliyor musun devlet bunlara destek diye veriyor ama harcadıkları parayı kısıtlamıyordu simdi sanırım sadece gübre,tohum gibi malzeme almada kullanacaklar o parayı ama bizim insanımız bununda bir ali cengiz oyunun bulur
Allah acınızı unutturacak acı yaşatmasın inşaallahDevlet gerçekten çiftçiye güzel destek veriyor ben inanmıyorum kazanamıyoruz demelerine hepsinin elinin altında ziraat bankasının kartı var fabrikatör olan limit onlarda da var hangisini anlatayım ki sizlere ben çok büyük bir acı yaşadım hayatın alt üst oldu umarım konu sahibi eşiyle konuşur anlaşır aklından siler
Amin inşallah 6 senedir yaşadığımi ben biliyorum su konuyu okumak bile gözlerimden yaş getirdi içimi sikti tekrar o günler geldi aklıma simdi zaten hep kadınlara destek verdiği için bizde hepsi kayınvalide üzerinde tarlada ekipmanlarda borçtaAllah acınızı unutturacak acı yaşatmasın inşaallahValla destekleri tam bilmiyorum biliyorum dersem yalan olur ama bizim köyümüzde gariban yok, gerek mal varlıkları gerek banka hesapları gerek her birinin eşlerinin 1 kuyumcu açacak kadar olan ziynet eşyalarıyla hepsi ülkenin gizli zenginlerinden.
Tatlım benım aldatmayı koydekıler mı sadece yapıyor ınsanın ıcınde olacak hersey aldatan erkek ceza evınde de olsa aldatır dağ başında olsada Allah ınsanı iyilerle karşılaştırsınKahveye gitse yine iyi gece hayatı oluyor hepsinin barda pavyonda adam 2 inek satıp onu gece aleminde yedikten sonra kazada vefat etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?