Köye taşınma boşanma sebebi midir?

Benim için boşanma sebebidir.
Bana senelerce baskı yapıldı eşimin memleketine taşınmamız konusunda.
Kv bir yandan, görümceler bir yandan, eşimin ikna etmeye çalışması bir yandan.
Yok orası daha ucuzmuş, yok onlarla yaşayıp kira vermezmişiz, çok rahat edermişiz.
Ben yapacağım varsa da baskı yapıldığında hayatta yapmam o şeyi. İnsanların müdahale etmesine, annem dahi olsa hiç gelemem.

En son kv' dem birlikte yaşamak istemiyorsan biz iki kişiyiz kiraya çıkarız, siz bizim evimize yerleştiriniz dedi. Kırmamak için bakarız anne dedim. Kv' dem iyi bir insandı, kırmamak için hep geçiştiriyordum ama anlamak istemiyorlardı.
Maalesef Maraş depreminde bize yaşarsınız diye ısrar ettikleri ev kum yığınına döndü.
Kv' ve kaynımın cesetini 7. Gün çıkarabilirler.
Bu olayı şunu söylemek için yazdım.
Ben İstanbul'da yaşıyorum.belki burada da enkaz altında kalacağım. Ama öleceksem kendi tercihlerimin sonucunda ölmek isterim. Başkalarının tercihlerini yaşamak zorunda değil hiç kimse.
Umarım gönlünüze göre sonuçlanır.
Sevgiler,

Maalesef o inatlarinda devam ediyorlar eşim ben hamileyken köyüne gitti bir daha gelmedi Su an boşanma aşamasındayız 6 yıldır arkadaşım var onun eşide öyle haftanın belli günleri 4 gün en kısa zamanı annesiyle köyde kalıyor bence biran önce oturun konuşun

Benim eşim de öyleydi ya ama bu konu maddi yük gerektiriyor yani ha diyince ev taşıyıp köye yerleşip birde tavuk şu bu almak kolay değil o yüzden hemen cesaret edemiyorlar
Anneleri arkasında olunca ediyorlar maalesef bizde öyle oldu kayınvalide kendi annesinin tarlası olmak üzere 1000 dönüm yer kiraladı,traktör ekipman hepsini kadınlara destek olduğu için devletten aldı bizde ayrıldık hayatımı mahvettiler hamileyken gitti bir daha dönmedi çok büyük bir acı yaşadım umarım bizim gibi olmazsınız konu sahibi

Kahveye gitse yine iyi gece hayatı oluyor hepsinin barda pavyonda adam 2 inek satıp onu gece aleminde yedikten sonra kazada vefat etti

tv kalması köyler şehirden çok daha kötü çünkü eşimin ve arkadaşının köyünün çıkışında pavyon var hepsi gece tarla sulama diye araba ile önce köyün çıkışındaki pavyona sonra şehir merkezindeki yerlere oralarda yetmezse yakın ille gidiyorlar bu arada iç anadoluda bir köy dediğim

Kahveye gitse yine iyi gece hayatı oluyor hepsinin barda pavyonda adam 2 inek satıp onu gece aleminde yedikten sonra kazada vefat etti
Benim de bir akrabam pavyonlardan çıkmazdı paranın da haddi hesabı olmayınca şehir şehir pavyon geziyordu ne oldu? Bir gece kuytu köşede sıkıştırıp bıçaklayarak öldürdüler.
Her köy ve köyde yaşayan erkek aynı olacak diye bir şey yok lakin biraz meyilliyse, kadın sabah ezanından akşam ezanına kadar bağda bahçede çalışırken erkek kahvede veya daha da abartıp pavyonda para yiyor, kahvelere dümdüz çay kahve içmeye gitmeyen erkekler de var, okeyi kumara çevirip dünya kadar borca batan var, bir tanesi kuzenimin kocası, adam köy köy diye ölüyor ama bu ölüp dirilmeleri köye merakından değil, kahvede kumar oynamak için köy diye tutturuyor, 10 küsür yıldır evliler adamın borçları öde öde bitmedi, sürekli kumar borcu çıkarıyor.

Devlet gerçekten çiftçiye güzel destek veriyor ben inanmıyorum kazanamıyoruz demelerine hepsinin elinin altında ziraat bankasının kartı var fabrikatör olan limit onlarda da var hangisini anlatayım ki sizlere ben çok büyük bir acı yaşadım hayatın alt üst oldu umarım konu sahibi eşiyle konuşur anlaşır aklından siler

Aynen mune katılıyorum ben gözlerimle gördüm hepsinin birde metresi var saka gibi ama gerçek bunlar neden biliyor musun devlet bunlara destek diye veriyor ama harcadıkları parayı kısıtlamıyordu simdi sanırım sadece gübre,tohum gibi malzeme almada kullanacaklar o parayı ama bizim insanımız bununda bir ali cengiz oyunun bulur

Buradaki mevzu köy veya köy insanı kötülemek değil aslında, her ne kadar anne babam ve bizler İstanbul’da doğmuş olsak da ebeveynlerimin kökeni köyden geliyor, köy hayatını biliyorum babamın akrabalarının olduğu köylerde ama düğün dernek ama akraba ziyareti için kalmışlığımız var, üzerime şalvar giyip ayağıma lastik ayakkabı geçirerek meyve bahçelerine giderdim dalından meyve toplayıp yemek için, köy kadınlarının yaşadıklarını az çok biliyorum akrabalardan.

Her köy ve tüm köy erkekleri olmasa da büyük kısmı zevki sefasındadır, kahveleri bile genelde köy merkezinde olur ki köye kim gelmiş kimin karısı ne giymiş ne sürmüş ne takmış görüp lafını etsinler, o yüzden galiba ilk mesajımda yazmıştım eşinizin ailesinin akrabalarının yaşadığı köyde yaşamakla hiç tanımadığınız bilmediğiniz bir köyde yaşamak arasında fark vardır diye, köyler bölgeden bölgeye bile değişiklik gösterebiliyor, Ege’de turizm bölgesine yakın köyleri gezdim çok farklılar.

Allah acınızı unutturacak acı yaşatmasın inşaallah Valla destekleri tam bilmiyorum biliyorum dersem yalan olur ama bizim köyümüzde gariban yok, gerek mal varlıkları gerek banka hesapları gerek her birinin eşlerinin 1 kuyumcu açacak kadar olan ziynet eşyalarıyla hepsi ülkenin gizli zenginlerinden.

Amin inşallah 6 senedir yaşadığımi ben biliyorum su konuyu okumak bile gözlerimden yaş getirdi içimi sikti tekrar o günler geldi aklıma simdi zaten hep kadınlara destek verdiği için bizde hepsi kayınvalide üzerinde tarlada ekipmanlarda borçta

Eşiniz haklı biraz şehirde yaşamak çok zorlaştı.Hele maddi durumu iyi olmayanlar için.
sizi zorlayamak tabii ki.ilerde belki sizin de fikriniz değişir.sonra karar verirsiniz

Köy yazın güzel oluyor. Ayriyeten mesela deprem olduğunda da herkes köyüne, köydeki evine sığındı. Eşiniz yine orayı tamir etsin yedek olarak. Yazları gidersiniz tatile. Fakat gitmek istemediğinizi net şekilde paylaşın. Seviyorsa işi yokuşa sürmez.

İkinizde bir yaşamı var. İki tarafta birbirini bazı konularda zorlamamalı.orta yolu bulmak için uğraşmalı. Siz şimdilik sakin durun.
Evde gerilim hattı gibi durmayın.
Siz beni seviyorsa gitmez diyorsunuz o da beni seviyorsa gelir yanımda olur diyor. Böyle bir durum.
5-6 yıl sonra çocuğun okulu olacak düzgün bir yerde eğitim almasını istiyorum diyeceksiniz, siz de çalışmıyorsanız işe başlayıp kendi düzeninizi kuracaksınız. Bir şekilde istemediğiniz bir yerde olmayacaksınız.

Tatlım benım aldatmayı koydekıler mı sadece yapıyor ınsanın ıcınde olacak hersey aldatan erkek ceza evınde de olsa aldatır dağ başında olsada Allah ınsanı iyilerle karşılaştırsın

Hı hı tabi deyin ama 5 6 yıl sonra olabilecek bir mevzu için tartışmayın zamanın ne getireceği bilinmez belkide sizde isteyeceksiniz zamanla bellimi olur hayat bu ...zamanı gelirde iş ciddiye binerse o zaman konuyu ele alırsınız bu süreçte 2.cocugu umarım duzunmezsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…