Köyde Öğretmenlik

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.394
27
Merhaba,umarım bu yıl herkese hayalini kurduğu ne varsa getirir.Benim konularımı takip edenler bilir,ilçeye uzak bir köyde sınıf öğretmeniyim.Bu süreçte sosyal medyadan tanıştığım biriyle konuşuyordum,dün itibariyle benim için doğru kişi olmadığına kesin olarak karar verip ayrıldım.Bu süreçte köye dönüp tekrar boşluğa düşmek istemiyorum.Köyde kendimi geliştirmek için neler yapabilirim,okuldan sonra kalan vaktini nasıl değerlendirebilirim?

Ah yakınımdan biliyorum çok zor ilçeye uzak köyde öğretmenlik.sizin nasıl bi köy bilmem ama bizimkinde market otobüs hiçbişey yoktu resmen mezra diye geçiyordu.telefon bile yarım yamalak çeker elektrik gitti mi günlerce gelmezdi.Tv izliyorduk sadece bide iki üç kişi olunca tabu oynuyorduk.Haftasonu da merkeze iniyorduk.Köylü türkçe bilmezdi ki oturup konuşalım ki samimi olunca da hergün eve gelmek isterlerdi.O yüzden ne tavsiye vereyim size bilemedim o günler geldi aklıma sadece umarım tez vakitte merkeze geçebilirsiniz

Ben lojmanda kalıyorum,lojmandaki kişilerle ilgili de konu açmıştım.Onlarda gezebileceğim kişiler değil.

Ben lojmanda kalıyorum,lojmandaki kişilerle ilgili de konu açmıştım.Onlarda gezebileceğim kişiler değil.
Evet hatırlıyorum konunuzu.Bizde akrabalar gelirdi onlarla gezerdik ama lojmanda tektim ben bi sene kaldım şansıma.kulaklık alın birşeyler izleyin uzaktan ders kurs vs internetiniz çekiyorsa öyle şeylerle uğraşabilirsiniz

Ya bu kafayı anlayamıyorum ben.
Bir ton insan arasında hiçbiri mi kafanızı sarmaz? Ama gidip saçma sapan erkeklere uzun zaman ayırıp sevgili olabiliyorsunuz? Adamlara gösterilen taviz neden normal arkadaşlık ilişkisine gösterilmiyor?
Köyde başka çevreniz olmadığından en azından çevrenizle daha yakın olmak için çabalamanız gerekir diye düşünüyorum.

Ben olsam online dil öğrenirdim, akşam kursları oluyor, hem online da olsa sınıf ortamında olduğun için birileriyle de tanışma şansın olabilir. WhatsApp grubu kurup konuşma yazma pratiği de yapılabilir. Onun dışında haftada 1 gün bi enstrüman kursuna ilçeye gidilebilir, saz piyano artık hangisi ilgini çekerse. Bir de spor önemli, evde pilates falan yapardım sanırım, bir sürü video var.

İçinde bulunduğum durumu bilmeden yargılama hakkına sahip değilsiniz.

Merhaba, ben Çorum'un dağ köyüne atandığım zaman Ankara'da yükseğe başlamıştım.

Sizin bulunduğunuz yer biraz ters. İnternet imkanınız varsa uzaktan eğitim ile yüksek lisans önerebilirim.

Olumsuz bir durum maalesef ama güzel yanı da aldığınız paranızla birikim yapabilirsiniz harcayacak yer olmayacağından. Görev süreniz ne kadar bilmiyorum ama umarım çabucak geçer.

Eğer insanlarla iletişimi seviyorsanız köy muhtarı ile görüşüp okuma yazma bilmeyen ve öğrenmek isteyen kişiler var ise fayda sağlayabilirsiniz :)

İnternet tam çekiyor mu? Çekiyorsa online eğitim alabilirsiniz,youtube aracılığıyla dans,yoga yapmaya başlayabilirsiniz. En kötü dizi,film izlersiniz. Haftada bir de şehir merkezine gidersiniz. Bir şekilde idare edeceksiniz el mecbur. Size uygun insan yoksa kendinizle vakit geçirmeyi öğrenmeniz ve normalleştirmeniz lazım. Korku ve gerilim dizilerini seviyorsanız American Horror Story'i öneririm. Tam olarak 12 sezon Tüm sezonları izleyene kadar görev süreniz biter zaten.

ne kadar güzel bir düşünce.
köyde katılan olmasa bile fikriniz çok hoşuma gitti.

evet artık online yoga, pilates güzel kurslar var evden katılınabiliyor. ama tabii internet sorun sanırım bulunduğu yerde

evet artık online yoga, pilates güzel kurslar var evden katılınabiliyor. ama tabii internet sorun sanırım bulunduğu yerde
Internette sorun varsa konu sahibine hak veririm çünkü bu çağda internetten uzak kalmak çok zor. Herkes yapamaz. Hele kış ayında insan evde delirecek gibi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…