- 28 Mart 2017
- 16.518
- 68.303
- Konu Sahibi Sardunya21
Yok, gun icinde ogrenir yazarim size. ❤Sizi zorlamayacaksa eger.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok, gun icinde ogrenir yazarim size. ❤Sizi zorlamayacaksa eger.
Size önerim amniyosentez yerine Nifty test yaptırmanız. 1 haftada sonuç çıktı benim yaptırdığım yerde. 2 li testte çok yüksek risk çıkmıştı, doktorumuz amniyosentez önerdi riskli bulduğum için yaptırmadım, onun üzerine bir arkadaşım önermişti Nifty test yaptırdım hiçbir sorun görülmedi sonuç %99,99 kesin olarak veriliyor bilginize.. Şu an bebeğimiz 8 aylık ve sağlıklı çok şükür Darısı sizeUykudan uyaniyrm, aklimda. Ruyalarimda bile aklmda.
Sanki bana guc vermek icin tekmeliyor surekli minnak.
Umarim amniosentez in dezavanatajini yasamam. Simdilik kotu bisey olmadi sukur. Is yerindede rapor almayi planliyrm. Isim fizyoterapistlik. Suan hemiplejik hastalar risk teskil edeblr
Cok uzgunum ama yaptrdm. Doktora yaptirmadan once sormustum ama. Yanilma payi olabiliyr onlrda. Bu yuzde yuz sonuc dedi.Size önerim amniyosentez yerine Nifty test yaptırmanız. 1 haftada sonuç çıktı benim yaptırdığım yerde. 2 li testte çok yüksek risk çıkmıştı, doktorumuz amniyosentez önerdi riskli bulduğum için yaptırmadım, onun üzerine bir arkadaşım önermişti Nifty test yaptırdım hiçbir sorun görülmedi sonuç %99,99 kesin olarak veriliyor bilginize.. Şu an bebeğimiz 8 aylık ve sağlıklı çok şükür Darısı size
Cok uzgunum ama yaptrdm. Doktora yaptirmadan once sormustum ama. Yanilma payi olabiliyr onlrda. Bu yuzde yuz sonuc dedi.
Hayır doktorunuz yanlış konuşuyor amniyosentez de %99,99 dur.. Bu testler de aynı şekilde.. %99,99 sonuca zaten kesin gözüyle bakılır. Örnek vermek gerekirse; DNA babalık ya da annelik testinde bile sonuçlar %99,99 olarak verilir ve kesin denilir. Herneyse zaten yaptırmışsınız inşallah güzel sonuçlar gelir çok dua edicemCok uzgunum ama yaptrdm. Doktora yaptirmadan once sormustum ama. Yanilma payi olabiliyr onlrda. Bu yuzde yuz sonuc dedi.
Yok iyi yapmışsınız ..zaten amniyosentezde 4-5 bin genetik hastalığa daha bakabiliyorlar.Üstelik sadece kromozom sayısına bakılıp bir hafta on gün gibi bir zamanda sonuç veriyor da .Tüm genetik hastalıkların taranması bir ay sürmüştü.Cok uzgunum ama yaptrdm. Doktora yaptirmadan once sormustum ama. Yanilma payi olabiliyr onlrda. Bu yuzde yuz sonuc dedi.
Amniosentez de tum genetik hastaliklara mi bakiliyor? Doktrm sadece down riski belrlenecek dediYok iyi yapmışsınız ..zaten amniyosentezde 4-5 bin genetik hastalığa daha bakabiliyorlar.Üstelik sadece kromozom sayısına bakılıp bir hafta on gün gibi bir zamanda sonuç veriyor da .Tüm genetik hastalıkların taranması bir ay sürmüştü.
Yok canım 5000 kadar genetik hastalığa daha bakılıyor ama 45 üstü genetik hastalık var..benim sonuç raporumda yazan öyleydi.Amniosentez de tum genetik hastaliklara mi bakiliyor? Doktrm sadece down riski belrlenecek dedi
Fakat 37 yıl öncesinin tıbbi gelişmişliği ile şu anki aynı değil.En küçük kardeşimde annem 37 yaşındaydı, gebeyken aynı şeyleri söylediler alalım dediler, başka doktor almayalım dedi, kardeşim gayet sapasağlam hatta fazla zeki bir çocuk. Sonrasında baya geç konuştu, o zaman da otizm vs dediler fakat şimdi 8 yaşında bizimle dizi dedikodusu yapıyor çocuk :) Siz yüreğinizi ferah tutun, kendinizi strese sokmayın bebeğiniz için zararlı. Ne kadar elinizde olmasa da, olabildiğince artık. Arkadaşların dediği gibi bir iki doktora daha görünün, testler yaptırın. Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz ❤
Bu nifty testler vs sonucu %95-99 aralığında doğru çıkıyor fakat diyelim ki sonuç hasta geldi, yasal prosedür o teste dayanarak gebeliğin sonlandırılmasına müsade etmiyor, illa amniyosentez sonucu gerekiyor. Teste gittigeldi 1 hafta 10 gün. Sonra amniyosentez onun da ön sonucu erken çıkıyor ama kesin sonucu 2, 3 haftayı buluyor, gebelik haftası ilerlediği için tam emin değilim ama sanırım 22 veya 24 haftadan sonra yaşamla bağdaşan anomalilerin sonlandırılmasına müsade etmiyorlar. Gebelik 20. Haftada olduğu için amniyosentez önermişler sonrasında sonuca göre isterlerse gebeliği sonlandırabilme zamanları olsun diye.Hayır doktorunuz yanlış konuşuyor amniyosentez de %99,99 dur.. Bu testler de aynı şekilde.. %99,99 sonuca zaten kesin gözüyle bakılır. Örnek vermek gerekirse; DNA babalık ya da annelik testinde bile sonuçlar %99,99 olarak verilir ve kesin denilir. Herneyse zaten yaptırmışsınız inşallah güzel sonuçlar gelir çok dua edicem
Cok guzel aciklamissin durumumu. Bu sebeple doktir direkt amnio dedi zatenBu nifty testler vs sonucu %95-99 aralığında doğru çıkıyor fakat diyelim ki sonuç hasta geldi, yasal prosedür o teste dayanarak gebeliğin sonlandırılmasına müsade etmiyor, illa amniyosentez sonucu gerekiyor. Teste gittigeldi 1 hafta 10 gün. Sonra amniyosentez onun da ön sonucu erken çıkıyor ama kesin sonucu 2, 3 haftayı buluyor, gebelik haftası ilerlediği için tam emin değilim ama sanırım 22 veya 24 haftadan sonra yaşamla bağdaşan anomalilerin sonlandırılmasına müsade etmiyorlar. Gebelik 20. Haftada olduğu için amniyosentez önermişler sonrasında sonuca göre isterlerse gebeliği sonlandırabilme zamanları olsun diye.
24. Hafta son hafta.Bu nifty testler vs sonucu %95-99 aralığında doğru çıkıyor fakat diyelim ki sonuç hasta geldi, yasal prosedür o teste dayanarak gebeliğin sonlandırılmasına müsade etmiyor, illa amniyosentez sonucu gerekiyor. Teste gittigeldi 1 hafta 10 gün. Sonra amniyosentez onun da ön sonucu erken çıkıyor ama kesin sonucu 2, 3 haftayı buluyor, gebelik haftası ilerlediği için tam emin değilim ama sanırım 22 veya 24 haftadan sonra yaşamla bağdaşan anomalilerin sonlandırılmasına müsade etmiyorlar. Gebelik 20. Haftada olduğu için amniyosentez önermişler sonrasında sonuca göre isterlerse gebeliği sonlandırabilme zamanları olsun diye.
Alper bey i duymustum. Alaninda iyiymis soylenene gre. Ikisini de dikkate alacagim.Tekrar merhaba, bahsettigim hekim gurlifte imis yanlis hatirlamisim. Ahmet uysal.
Bir de ozel muayenehanesi olan alper yurdasiper var. O da cok iyi bir radyolog.
Benim test sonucumda %99,99 yazıyordu ondan dolayı o şekilde bilgi verdim.. Nifty teste benzer başka testler de var onlarda sizin dediğiniz gibi oluyor güvenilirlik aralığı biraz daha aşağıda, bu konuda çok araştırarak en güvenilir olanını seçtim açıkçası ve en çok hastalığa bakılanı da Nifty (70 farklı yapısal ve sayısal kromozomal hastalık). Ama ben 13. gebelik haftamda yaptırmıştım baya erkendi, zamanlaması konusunda kesinlikle haklısınız, gebeliği sonlandırmayla alakalı prosedürü biliyorum Umarım hiç gerek kalmaz böyle bir karar verme ikileminde kalmayaBu nifty testler vs sonucu %95-99 aralığında doğru çıkıyor fakat diyelim ki sonuç hasta geldi, yasal prosedür o teste dayanarak gebeliğin sonlandırılmasına müsade etmiyor, illa amniyosentez sonucu gerekiyor. Teste gittigeldi 1 hafta 10 gün. Sonra amniyosentez onun da ön sonucu erken çıkıyor ama kesin sonucu 2, 3 haftayı buluyor, gebelik haftası ilerlediği için tam emin değilim ama sanırım 22 veya 24 haftadan sonra yaşamla bağdaşan anomalilerin sonlandırılmasına müsade etmiyorlar. Gebelik 20. Haftada olduğu için amniyosentez önermişler sonrasında sonuca göre isterlerse gebeliği sonlandırabilme zamanları olsun diye.
Amin kardesim. Dua niyetineBenim test sonucumda %99,99 yazıyordu ondan dolayı o şekilde bilgi verdim.. Nifty teste benzer başka testler de var onlarda sizin dediğiniz gibi oluyor güvenilirlik aralığı biraz daha aşağıda, bu konuda çok araştırarak en güvenilir olanını seçtim açıkçası ve en çok hastalığa bakılanı da Nifty (70 farklı yapısal ve sayısal kromozomal hastalık). Ama ben 13. gebelik haftamda yaptırmıştım baya erkendi, zamanlaması konusunda kesinlikle haklısınız, gebeliği sonlandırmayla alakalı prosedürü biliyorum Umarım hiç gerek kalmaz böyle bir karar verme ikileminde kalmaya
Rica ederim. Umarim saglikla alirsiniz kuzunuzu kucaginiza. ❤Alper bey i duymustum. Alaninda iyiymis soylenene gre. Ikisini de dikkate alacagim.
Cok tesekkur edtm
Gecmis olsn.. bunu allahtan baska kimse bilemz. Ne prof. Olursa olsun benim kuzenime oyle dediler dogdu suan sapa saglam. Gorumcemin iki kizinada ayni seyi solediler erken dogum yapti biri suan nurtopu gbi oglu var cokta sagliklilar hatta aldralm mi down sendrmu dedilr aldrmadilr suan gayet iyi moralinizi bozmayin ondanda su aldrl bisey olmdi bol bol dua edin.. kendinizi ne kadarda uzerseniz okadr zarar verirsniz Alanda Allah verende Allah engelli olsa dogurmuycak msnz evladiniz o sizin dua edin insallah sagsalim kucagnza alirsiniz Allahtan Umit kesilmezzSuan o kadar caresizim ki. Dunden beri aglamaktan helak oldm. Bilinmemezlik meger ne kotuymus.
20 haftalik gebeyim.suana kadar hersey guzel giderken dunku detayli ultrason surecinde basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Onceki gebeligimde de bu haftada bebegimin vefat ettigini ogrenmistim ve tedirgindim. Yine ayni seylerle karsilasmaktan korkuyrdm.
Detayli ultrasonda hersey guzel giderken bebegin burnunun kucuk oldugunu (4.2 mm) saglikli bebek ihtimali olsa bile down riski tasidigini ve bebegin beyindeki bir alaninda genisleme oldugunu bu ikisinin down sendromu riskini arttirdigini soyledi doktorum. Islemi yapan prof. Isinin ehli biri.
Amniosentez( karindan girilerek bebegin alanindan su alacaklar) yapilacak. Cook ama cok uzuluyrm. Riskleri de var. Sonucun kotu gelme ihtimali de. Ki kotu gelirse bu bebegi sonlandiracagiz dedi. Gecen seneki trawma sureci olacak yine. Yasim 32 bitmek uzere. Gec kalmislik hissi, caresizlik hissi.
Okudugunuz icin tesekkur ederm
Merhaba canm, hatirldm seni. Daha sonuc cikmamis. Simdi aradi esim. Oluruna biraktm. Gec olsn guc olmasn dyrm. Bol bol dua ediyorum. Hayirlisi neyse o olsnS Sardunya21 Canım sonucun geldi mi? Seninle aynı topikteydik, ben de hamile kalmıştım ama benimki kimyasal oldu Allah gönlüne göre versin inşallah güzel sonuçlanır almışsındır