- 23 Ocak 2020
- 1.239
- 1.291
-
- Konu Sahibi Canangul133
çok teşekkür ederim.Hayattaki tek başarıları yiyip içip üremek olan, laftan anlamayan, insaliktan nasibini alamamış kişilere maalesef anlatılmıyor. Umarım en kısa zamanda bunlardan kurtulursunuz.
İnsanlar artık her türlü ilan koyuyor, yalnızca çocuklu kalabalık ailelere satılacaktır vs. yazın ya da Arapça ilanlar çok arttı o şekilde ilan vermeyi deneseniz belki bulunur. Normal konuşarak anlaşılacak insanlar değiller anlattığınıza göre, şikayet etseniz vs. huzur vermezler bu sefer de. Onların dilinden konuşacak insanlar lazım.Ah keşke bulabilsem, öyle birilerini.
181 ı arayın?Benım ust kat cok kavga edıyor.60 yasında ınsanlar kufur kıyamet.Yonetıcının kardesi.Indım yonetıcıye boyleboyle dedım.Eger devam ederlerse 181 ı arayacagım,zabıta ceza kesıyormus boyle ınsanlara dedım.Seslerı kesıld.Yıne kavga edıyorlar ama arka odada edıyorlar bıze gelmıyor:)Herkese merhaba,
Olayı kısaca anlatmaya çalışacağım; 7 yıl önce eşim ve ben ortak birikimlerimizi ortaya koyarak, küçük bir ev aldık, eşyalarımızı aldık, ve evlendik. ikimizde çalıştığımız için apartman bahçesinde inip, oturmak gibi vaktimiz olmuyordu.Fakat bazı kişiler sürekli bahçede oturma, mangal yapma, vs.
gece geç saatlere kadar apartman bahçesinde oturuyorlardı.
apartmanda aynı memlekette olanlar, arasında bariz bir gruplaşma vardı. apartman grubunda, bu kişiler ile ilgili şikayet yazılınca biribirini savunma, şikayet edene hakaret boyutuna kadar, yazılar yazılyordu. (bunu konu anlaşılsın diye yazıyorum)
ama biz hep uzak durduk, iyi veya kötü hiç kimseyle samimi olmadık.
Neyse, bu zaman içinde benimde çocuklarım oldu. ve benim üst katıma 5 çocuklu bir aile taşındı, 2 yıldan beri ne tadilatları bitti, ne çocuk sesleri bitti. çocuklari aşağı inince, diğer çocukları da dövüyormuş, sürekli evlerinde misafir var. sürekli balkon yıkama, su olduğu gibi aşağı iniyor, yada pencerelerden çocuklar su döküyor. halı , kilim çırpıyor, çırpma deyince sadece toz var dı diyor.
şimdi kırılma noktası, artık biz bu seslere dayanamaz olduk. ve kadını aradım , biraz sessiz olabilrmisiniz diye rica ettik, ya 5 tane çocuk falan filan işte ses olur tabiki dedi, yeni doğum yaptım, bebek sürekli seslere irkiliyor, kalkıyor dedim, tamam dedi.
pek değişen birşey olmadı o dönemde, yine ya sabır dedik.
şimdi yaz geldiğinden beri, balkon pencere yıkama işi başladı, yöneticiyi aradık,
aldığımız cevap, köylümü size ezdirecek değilim, belki senin çocuklarında onları rahatsız ediyordur, yapacak birşey yok, çok rahatsız oluyorsanız taşınabilirsiniz.
nereye taşınacağım, zaten burayı ortak paramız ile aldık, 60 bin lira borçlandık, ozaman, kiraya çıksam çok yüksek kiralar ödeyemem.
ben bunlarla nasıl başedeceğim. artık uyku bile uyuyamaz hale geldim. çaresiz kaldım. Bu gürültülerde iyice artmaya başladı, artık inada bindirdiler işi. Ne yapayım
çok mantıklı. 4 suriyeli aileye satın. hepsi birlikte otursunlar. o şartı koyunİnsanlar artık her türlü ilan koyuyor, yalnızca çocuklu kalabalık ailelere satılacaktır vs. yazın ya da Arapça ilanlar çok arttı o şekilde ilan vermeyi deneseniz belki bulunur. Normal konuşarak anlaşılacak insanlar değiller anlattığınıza göre, şikayet etseniz vs. huzur vermezler bu sefer de. Onların dilinden konuşacak insanlar lazım.
Ben de yaklaşık 6-7 sene oturdum. Çok severek almadım ama konumu, fiyatı, evin sıfır oluşu vs derken çok çekici idi ve aldık. Biraz da kredi cektik. Geçen kıs taşındım. Hala kredi borcumuz vardı ama resmen kaçtım. Arkama bile bakmadım ilk firsatini bulduğumda.zaten çok kötüyüm, artık kendi kendime ağlama boyutuna geçtim. Hikayenizi dinlemek isterim ,anlatmak isterseniz.
Evet öyle bir durumda var.O olayda yoldan geçenler çağırmış ..Böyle bir olayda ise ceza kesilirse o grup konu sahibini ve eşini döver
semt, aslında orta düzeyde bir yer. aynen dediğiniz gibi. Fiyatlar çok uçuk.Anlattığınız her şey buram buram varoşluk kokuyor. bu tarz insanlarla uğraşmak zor maalesef. evi satıp biraz daha borçlanıp yemi ev almanız mantıklı. çünkü bunlara kiracı da dayanmaz. Ama bahsettiğiniz ortam çok da iyi olmayan bir semt izlenimi verdi bana. o nedenle piyasaya göre ucuza gidebilir eviniz ve yenisini almakta zorlanabilirsiniz ne yazık ki
Bir kaç kişi daha çocukları, diğer çocukları dövüyor diye şikayet etmiş fakat, onlarıda birşekilde baskılamışlar, Yani yönetici, yönetim kurulu falan hep onlardan yana olunca, haklıyken bile haksız konumuna düşüyorsun. çok garip bir iş. Başedebilirmiyim sence bunlarla.Ben olsamydı taşınmazdım. Başkaları da şikayetçiyse devamlı toplanıp zabıtaya şikayet edin. Yılarlar bence.
Bence Amerika usülünde müstakil ev olsa daha büyük sorunlar olur . Son ses müzik açıp her gece mangal partisi verirler. Siz şikayet etseniz müstakil evim kim ne karışır derler. Bence ev yerine zihniyet değişmeliyemin ediyorum şu apartman kültürsüzlüğü gibi rezil bişey yok ya. en güzeli amerika usulü müstakil ev ama işte ne mümkün bu ülkede. ister akraba ister 7kat yabancı olsun hepsi aynı halt. insanoğlu işte. inadına yapıyo. bu konuda bu kadar çeteleşme varsa yapacak bişey yok adam açık açık ezdirmem diyosa hiçbi şey gözlerini korkutmaz zabıta vs iki ağlarlar gidince tepenize çöker tüm apartman. bence en temizi o evi satmak. değerinde illaki baska ev bulunur. zarar etcegnzi düşünmüyorum. çevrenizde evlerin fiyat araştrmasını yapın. ne kadara giderse istediginiz baska semtteki evlerle karşilaştirip aynı fiyata kapatın. masraf veya borç düşünmeyin yarın bigün durumu abartıp sesiniz çıkmaya basladı diye dahada sıkıştırcaklar kışkırtcaklar sizi. pislik mahlukatlar asla bosvermez ilerde daha kötü şeyler gelebilir basınıza. bi an önce oradan kaçın
Çok haklısın. Borçlarımız bittikçe evin içine küçük tadilatlar yapmıştırdık, çok üzülüyorum. Cam balkon yaptırdım. kaç ay taksit ödedim. Girişe büyük dolap yaptırdım. Mutfakta ışık azdı. Sensörlü küçük ışıklar yaptırdım. Böyle böyle, güzelleştirdk evi. şimdi satıp gitmek çok zor geliyor bana, hep maddi, hem manevi çok yıpranacağım fakat,, başka da çarem yok galiba. Onları Allah'a havale ediyorum.İnsanların böyle medeniyet nedir bilmeyen , dağ ayıları yüzünden evlerini satması ya da satmayı düşünmesi ne kadar kötü bir durum
Kesiyorlar mi gercekten?Birdaha halı cırptıgında ya da pencere balkon yıkadıgında video kaydı al . Zabıtayı çağır , ceza kesiyorlar . Akılları başlarına gelir o zaman .
Evet kesiyorlar ve paşa paşa da ödedi bizim komşu.Kesiyorlar mi gercekten?
Bu mantalite ile yaşayan biriyle ne yaparsanız yapın konuşamazsınız. Mantığa bak...köylümü size ezdirecek değilim
Süper. Yapacağım bunu. Başka türlü olmayacağı belli.Evet kesiyorlar ve paşa paşa da ödedi bizim komşu.
Ben de daha taşınmadan 8 ay önce koca koca dolaplar, kiler yaptırmis evi boyatmistim. İçime oturdu taşınırken. Ama şu açıdan bakin iç tadilat ile evin değerini artiriyorsunuz ve çok daha hızlı satiliyor.Çok haklısın. Borçlarımız bittikçe evin içine küçük tadilatlar yapmıştırdık, çok üzülüyorum. Cam balkon yaptırdım. kaç ay taksit ödedim. Girişe büyük dolap yaptırdım. Mutfakta ışık azdı. Sensörlü küçük ışıklar yaptırdım. Böyle böyle, güzelleştirdk evi. şimdi satıp gitmek çok zor geliyor bana, hep maddi, hem manevi çok yıpranacağım fakat,, başka da çarem yok galiba. Onları Allah'a havale ediyorum.
Mesaj atın kibarca. Size mesaj atsın taraf tuttuğuna dair. Saklayın. Yazılı belgeniz olsun.Bende bunu düşünüyordum.