Kötü komşu , Ağlamaktan helak oldum. Lütfen sadece yardımcı olabilecek kişilerden yorum bekliyorum.

Ah keşke bulabilsem, öyle birilerini.
İnsanlar artık her türlü ilan koyuyor, yalnızca çocuklu kalabalık ailelere satılacaktır vs. yazın ya da Arapça ilanlar çok arttı o şekilde ilan vermeyi deneseniz belki bulunur. Normal konuşarak anlaşılacak insanlar değiller anlattığınıza göre, şikayet etseniz vs. huzur vermezler bu sefer de. Onların dilinden konuşacak insanlar lazım.

181 ı arayın?Benım ust kat cok kavga edıyor.60 yasında ınsanlar kufur kıyamet.Yonetıcının kardesi.Indım yonetıcıye boyleboyle dedım.Eger devam ederlerse 181 ı arayacagım,zabıta ceza kesıyormus boyle ınsanlara dedım.Seslerı kesıld.Yıne kavga edıyorlar ama arka odada edıyorlar bıze gelmıyor:)
Zabıtayı arayın ceza kesıyorlar sese.Alo 181 Gürültü Şikayet Hattına

Anlattığınız her şey buram buram varoşluk kokuyor. bu tarz insanlarla uğraşmak zor maalesef. evi satıp biraz daha borçlanıp yemi ev almanız mantıklı. çünkü bunlara kiracı da dayanmaz. Ama bahsettiğiniz ortam çok da iyi olmayan bir semt izlenimi verdi bana. o nedenle piyasaya göre ucuza gidebilir eviniz ve yenisini almakta zorlanabilirsiniz ne yazık ki

çok mantıklı. 4 suriyeli aileye satın. hepsi birlikte otursunlar. o şartı koyun

zaten çok kötüyüm, artık kendi kendime ağlama boyutuna geçtim. Hikayenizi dinlemek isterim ,anlatmak isterseniz.
Ben de yaklaşık 6-7 sene oturdum. Çok severek almadım ama konumu, fiyatı, evin sıfır oluşu vs derken çok çekici idi ve aldık. Biraz da kredi cektik. Geçen kıs taşındım. Hala kredi borcumuz vardı ama resmen kaçtım. Arkama bile bakmadım ilk firsatini bulduğumda.
Yan daireme her sene bir kiracı geliyordu. Her gelen tıp farkli bir versiyondu. Çocuk büyütürken evimizde TV sesi bile olmazken yan komşuların küfür, kavga, hakaret ve değişik başka ses ve gürültülerine maruz kaldık. (Duvarlar sanırım kağıttan hallice imiş)
Üstelik banyodan ve apartmanın içinden sürekli yoğun sigara kokusu ve dumanı geliyordu. Sigara içilmeyen evimde sanki iki kişi sigara yakmış gibi.
Üç beş şikayet ettim. Burda benim biraz sert nazik cikislarim sebebi ile lafım sözüm dinleniyordu. Bir de yönetici değildim ama dişim geçiyordu (öyle sanmıştım)
Apartman bahçesi ortak kullanım ama o daireye kim gelse mali gibi kullanıyor bizleri de kovuyordu. O iş için apartmanda bayağı kavga oldu. Bayağı derken hem çok hem de seviyesiz anlamında :))) hiçbir tartışma kavgada ben yokum hep uzak durdum. Ama komşular sürekli taraf tutmam icin baskı yaptı. Ya o daire ya biz gibi. Her daire kendi içinde kavga edip (birbirlerini tehditler vs gerçekten korkutucu ve güvensizlik hissi veren durumlardi) bizim kapımıza dayanıyordu. Hakem miyim ben ?
Çocuğum uyuyor, ben çalışıyorum lütfen kapımızı çalmayın. Mesaj atın musaitsem size ulaşırım diye yüzlerine kaç kez dedim. Akşam 10-11 inadına yapılmış gibi saçma sebeplerden kapımi çaldılar.
Yönetici tam bı fiyasko idi. Meğer aidatları kendi keyfine göre harcamış. Biz de diyoruz neden sürekli eksik çıkıyor.
Dananın kuyruğu bu olaya et atmamizla koptu. Apartmanın girişinde bir işletme vardı. Orayla da ciddi sıkıntılar yaşadık. Gece 3 e kadar kahvehane gibi ne onu boş ne içi boş, kaç kez polise şikayet ettik. Küçük kızları içeri davet etmeler filan. Polis kaç kez geldi ama asla bir yaptırım olmadı.
Sonra olaylar çok detaylı bir sürü şey oldu (biz kavgaya gürültüye hep uzak kaldık ama bir şekilde hep bizi çekmeye çalıştılar çünkü son söz sizin diyip topu bize atmaya çalıştılar) işletmeyi cikarttirmak istedik, tehdit edildik. Tüm apartman istiyor ama tehdit edilen daire biz olduk ve korktum. Çocuğu okula kendimi ise goturuyorum. Eşim akşama dek yok. Bir başıma kapıya dayansalar, yolda garajda yolumu kesseler napabilirim?
İnanın sadece özet geçtim. Bana şunu da dedi komşularım -sen bizi begenmiyorsun, sen bu apartmana fazlasin, sen bize katılmıyorsun- falan filan. Bahçeye de onlar diyor diye kirilmasinlar diye inmeye başlamıştım. Sonuç: kovulduk.
Seviyesi düşük insanlarla muhattap olmak, işletme tarafından psikolojik şiddete maruz kalmak vs yildirdi. Çok güzel komşularım da vardı. Aklı selim ve görmüş geçirmiş ama mecburen onlar da sessizdi bir yerden sonra. Çünkü cirkeflik kazanıyor.

semt, aslında orta düzeyde bir yer. aynen dediğiniz gibi. Fiyatlar çok uçuk.

Ben olsamydı taşınmazdım. Başkaları da şikayetçiyse devamlı toplanıp zabıtaya şikayet edin. Yılarlar bence.
Bir kaç kişi daha çocukları, diğer çocukları dövüyor diye şikayet etmiş fakat, onlarıda birşekilde baskılamışlar, Yani yönetici, yönetim kurulu falan hep onlardan yana olunca, haklıyken bile haksız konumuna düşüyorsun. çok garip bir iş. Başedebilirmiyim sence bunlarla.

Bence Amerika usülünde müstakil ev olsa daha büyük sorunlar olur . Son ses müzik açıp her gece mangal partisi verirler. Siz şikayet etseniz müstakil evim kim ne karışır derler. Bence ev yerine zihniyet değişmeli

İnsanların böyle medeniyet nedir bilmeyen , dağ ayıları yüzünden evlerini satması ya da satmayı düşünmesi ne kadar kötü bir durum
Çok haklısın. Borçlarımız bittikçe evin içine küçük tadilatlar yapmıştırdık, çok üzülüyorum. Cam balkon yaptırdım. kaç ay taksit ödedim. Girişe büyük dolap yaptırdım. Mutfakta ışık azdı. Sensörlü küçük ışıklar yaptırdım. Böyle böyle, güzelleştirdk evi. şimdi satıp gitmek çok zor geliyor bana, hep maddi, hem manevi çok yıpranacağım fakat,, başka da çarem yok galiba. Onları Allah'a havale ediyorum.

Ben de daha taşınmadan 8 ay önce koca koca dolaplar, kiler yaptırmis evi boyatmistim. İçime oturdu taşınırken. Ama şu açıdan bakin iç tadilat ile evin değerini artiriyorsunuz ve çok daha hızlı satiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…