kötü giden evliliğim ve kizim

winterstorm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2016
5
3
1
40
Bir hata yaptim. Sorunlu olan bir evliliğe çocuk yaptim. Büyük bir hata!
6 yili doldurmus bir evlilik. Kizim 20 aylik. Hamile kalmamla başlayan ve artarak devam eden sorunlar. Şuan da ne yapacağini bilmeyen bir ben!
Eşimle severek evlendik ama en başinda uyum sorunlarimiz oldu aslinda ve sanirim ikimiz de bu sorunlari görmezden geldik. Benim aileme karsi hep mesafeliydi. Ben de hicbir zaman onun ailesine çok sicak olamadim ama bence onun benim ailemle olan iliskisinden çok daha iyiydim.
Evlilikten 4 sene sonra hamile kaldim. Ve hamileligim boyunca yalnizdim. Zaten gurbetteydim bir de, o da bana hep uzak davrandi. Bir kez olsun saçimi dahi okşamadi. Bana karsi ilgisizdi. Doğum yaptim. Dogumdan bir süre sonra ailemin yaninda( baska ildelerdi) kaldim. Ve o siralarda esimin tayini benim ailemin oldugu ile cikti. Eşim benden hepten uzaklaşti. O kendi ailesinin oldugu ili istiyordu. O ilden 18-19 tercih yapti ama 1 puanla kacirdi. Benim ailemi de pek sevmedigi icin isteksizce sadece cocuk var diye, benim de istegimi dikkate alarak ailemin oldugu ilden 3 tercih yapti en altlara. Şansa burasi oldu. (Artik şans mi nasip mi) aramizdaki kopus iyice artti. Tayin döneminde ev aradik. Aama cebinden fazla para cikmasin diye istedigim evi tutmadi. (Esim cok pintidir ayni zamanda) Kücük bir eve tiklim tikis yerlestik. Esyayi getirdigi gün benimle para bahanesiyle kavga edip esyalari eve doldurup ailesinin yanina bayram tatiline gitti . 1 hafta aramadi sormadi. Ben daha 5 aylik cocukla ve ailemin yardimlariyla tuttugumuz evi yerlestirdim. Bu esnada o yokken ben ailemin yaninda kaliyordum.1 hafta sonra geldi ama beni aramadi. O aramayinca ben de eve gitmedim. 2 aydan fazla ayri kaldik. Sonra benim onunla konusmamla bir kez daha deneyelim diye birlestik ve bir süre daha beraber yasadik.
Bu esnada bana bir tartismada eski günlügümü ben hamileyken okudugunu, onunla evlenmeden önce eski sevgilimle beraber oldugumu ögrendigini, bu nedenle de bana uzak davrandigini, hamile olmasam beni çoktan birakmis olacağini itiraf etti. Onu kandirdigimi düsünüyormus. Sonra yine sorunlarimiz oldu ve ben tekrar ailemin yaninda kalmaya başladim. Bu esnada gelip annemle çok ciddi bir kavga etti. Anneme bu günlük meselesini anlatti. Beni anneme kötüledi falan. Boşanacagiz diyerek evden cikti ve ertesi gün beni arayarak konusmak istedi. Çocugumuzu anne babasi ayri buyumesini istemedigini söyleyerek benim eve dönmemi istedi. Ben de annemle arasini düzeltmesini, yaşadigimiz evi değistirmek istedigimi kabul etmesi ve beni seviyorsa şayet dönecegimi söyledim. O da kabul etti. Ben de sirf cocugumu düsünerek son kez deneme kosuluyla, yürümezse bir kez daha denemeyecegim diyerek eve döndüm. 1 aya kalmadan yine sorunlar oldu. Ne annemle arasini düzellti ne de evi degistirmek icin adim atti. Annemle bir daha hic görüsmek istemedigini söyledi. Beni sevmedigini yüzüne vurdumm inkar etmedi. Tekrar tayin hakki verildiginde bir gün beklemeden ailesinin oldugu ile gidecek. Ben de beni sevmeyen bir adamin pesine takilip onunla gitmeyecegimi söyledim. Bu yüzden de beni buraya getirdin ben senin yüzünden buradayim ama sen bana kazik attin diyerek beni sucluyor.
Ayrilmak istedigimde bu kez bana çirkin yüzünü göstererek imalar yoluyla beni tehdit etmeye basladi. Ondan ayrilirsam çok ağlayacagim bir sey yapacakmis. O kizindan asla ayri yaşamayacagina karar vermis. Eşimin çifte vatandaşligi var. Bu nedenle cocugumu benden alip kaciracagini düsündürttü bu söylenleri bana. Korktum. Sindim. O yüzden elim kolum baglandi sanirim. O günden bu güne kah iyi kah kötü devam ettik. Benim ailemle görüsmüyor. suan 1,5 aydir yine ayni evin icinde iki yabanciyiz . Konusmuyoruz birbirimizle. Sadece cocuk icin mecbur kalirsak iste. Bu sürecte beni sevmedigine emin oldum. Beni sadece isine yaradigim icin tutuyor. Bana mecbur oldugu icin. Ondan cocuk isterken beni seviyor sanmistim. Pek belli etmezdi ama sordugumda her seferinde seviyorum derdi. Bu derece sorunlu bir iliskimizde yoktu ayrica. Yanilmisim. Bedeli çok agir oldu. Tüm yasama sevincimi kaybettim. Günlerim kahrolmakla geciyor. Üzüntümden hastalanacagim diye korkuyorum .evlilik bu değil. Aramizda sevgi, saygi, güven bir evliligi ayakta tutacak hicbir sey yok. Bu mutsuzlukla kizima da istedigim gibi odaklanamiyorum ne yazik ki.Artik ondan ayrilmak istiyorum ama bunu yapma cesaretini bir türlü toparlayamiyorum.avukatla da görüstüm bu arada. Esim cok kinci biri. Cocugu elinden alacagim diye yediremiyor ve sirf intikam almak icin bile bana aci cektirecek beni yavrumdan ayri koyacak diye korkuyorum. Ailem çok sükür arkamda hep destekcim. Onlar da ayrilmami istiyor.Çok şey vardi anlatacak. Umarim kisaca anlatabilmisimdir.

Evlilik terapistine gitmeyi denediniz mi?

kızını alamaz çünkü daha çok küçük. Allah yardımcın olsun.

Yazik ya gunah gercektenisnanlar kendi kendilerne hayatlarini zindana ceviriyor elindekinin degerini neden bilmez insanlar anlamiyorum,evliligin tek tarafli surmesi kendini yipratmaktir sende oyle yapmisisn canim, oyle buyuk sorun goremdim ama su var iletisimsizlik ve kaybetme korkusu yok bu damda birbseyelrin bahanesiyle sürdürmüş esiniz evliligini icinde neler var kim bilir bol bol dua et canim cok uzuldum senin adina keske bir faydam olabilsede degisse hersey bir andua etmekten tek yapabildigimiz iste.allahim o evladinin yuzuhurmetine baksin insalah neden bukadr uzk esniz size karsi acaba ailenizi sevmemeside cok etken diye dusunuyirun kinciyse olabilir yani, sana karsi aoguk olmasda bu neden etken edebilir babam hep derdi aileni sevmeyen istemeyen senide sevmez derdi hep umarim allahim bir an once evnize huzur versin

Aile terapisti bir çözüm ama sizi ne kadar çözer tartışılır .
Eşinizin tehdit vs lerini kayıt altına alabilir kendiniz ve kızınız için uzaklaştırma almasını sağlayabilirsiniz .
Kızı daha 20 aylık bir pedagogla konuşup kızınız için boşanma ayrılma sürecini nasıl atlatmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz . Çok sağlıklı olur :)

Hukuk devletinde yaşıyoruz . Her şeyin bir çözümü var kendinize güvenin başarabilirsiniz :)

Son düzenleme:
En doğru kararı siz vereceksiniz .Kızınızı kaçırma gibi bir ihtimali yok her halükarda sizde kalır çünkü henüz çok küçük...

Oturup sakin kafa ile konuşun , eteklerinizdeki taşları tek tek dökün ,ziraa en doğru kararı vermenizi umut ediyorum Allah yardımcınız olsun...

Böyle konular okuyunca gelen acaba biz de mi böyle olucaz hissi
Degisse, degistirebilseniz 6 yılda yoluna girerdi evliliginiz. Kendinize eziyet etmeyin adam ha var ha yok zaten istemiyomussunuz da.

Bunlar yasanirken esinizin kiymetli ailesi neredeymis bir el atsaydilar evliliginize yanlarina gittiginde esin,karini yalniz birakma deselermis ya onceden sahip cikmamis cocuguna buyudu ya tatlandi, iyi bir avukat tutup onceden haklarini ogrenip hic o adama acik birakmadan bosamak lazim evladin zaten sende kalir ailende arkandaymis hic ugrasma cunku kendine ve bebegine yapiyorsun

Benim garibime giden bi kaç nokta var. Eşiniz sizin daha önce başkasıyla birlikte olduğunuzu nasıl oldu da okuyana kadar anlayamadı. Bir diğeri de eşinizden sakladığınız böyle büyük bi durumu not aldığınız defteri hangi cesaretle hala eşinizle yaşadığınız evde saklamayı uygun gördünüz.

Normal yollarla alamazz biliyorum. Ama hukuk dışı davranabilir. Haberlerde neler duyuyoruz. Baslarken iyi ama ayrilirken insanca ayrilamiyoruz maalesef
Asigin kalitesi vedada belli olur derler. Ne kadar bu korkuyla evliligini surdurursun yada nw zaman kendini hazir hissedersin bilemem. Tek bildigim insanin kafasinda bitince ayni evdede olsa olmuyor. Arasina gorunmex bir duvar oruluyor ve o duvar asilamiyor. Ben 12 sene bosanabilmeyi beklemis bir kadinim. Tek bir gun aklimdan cikmadi sonuc ayrildik. Fazla yipranmadan kurtulmanin bir yolunu bulursun umarim

Eviyle ilgilenmeyen, karısını çocuğunu ihmal eden pinti bir adam bebeğinizi alıp yurtdışına yalnız yaşamaya cesaret edemez. Çocugu kacırıp ailesine gotururse de polisle birlikte gidip alabilirsiniz ve mahkemeye bildirebilirsiniz. Korkmayın sadece blöf yapıyor

Aslında büyük sorunlarınız yok. İlgisiz bir eş ve baba ... Evlilik terapistine gitmeyi düşünebilirsiniz diğer arkadaşların da dediği gibi. Umarım herşey yoluna girer ve siz mutlu olursunuz.

nasıl anlasın anlaşılacak bir durum değil bakirelik doktor mu adam günlük de günlük yani tabiki evinde olacak aklına bile gelmemiştir konu sahibinin

nasıl anlasın anlaşılacak bir durum değil bakirelik doktor mu adam günlük de günlük yani tabiki evinde olacak aklına bile gelmemiştir konu sahibinin
Bunun için dr mu olmak gerek ayrıca eşinin bu konuya takılacağını biliyordu belli ki o zaman o günlük imha edilir okumayacağının garantisi mi var. Ayrıca bu saldırgan uslup da neyin nesi. Herkes fikrini yazıyor. Bende konu sahibine kafama takılanları sordum.

Çift terapisti önerilmiş ancak bana kalırsa geç bir müdahale olur. Daha önceden eşinize açık olsaymışsınız daha iyi olurmuş tabi ama geçmiş geçmişte kaldı, keşkelerle sizi üzmek anlamsız. Güven sarsılmış, saygı kalmamış, tehditler kötü sözler edilmiş, aileler işin içine dahil olmuş. Benim uzmanlık alanımda çift terapisi olmadığı için kesin bir yorum yapamam ama muhtemelen terapistiniz de boşanmanızı önerir. Zaten siz de soğumuşsunuz, evlilik bağı nereden tutsam elimde kalıyor.

Eşiniz çocuğu sizden alamaz. Daha çok küçük. Yurtdışına da kaçırmaya cesaret edebileceğini düşündürtmedi bana daha çok sizi ezerek ayaklarına kapanmanızı sağlamaya çalışıyor. Ben boşanmak istiyorum, kendi ayaklarımın üstünde duracak gücüm var, ailem de destek diyorsanız bir dakika durmayın derim.

Birkaç arkadaş ilgisiz bir baba falan yazmis. Sanirim ben orasini yanlis ifade ettim. Eşim kesinlikle ilgisiz bir eş ama ilgisiz bir baba degil. Kizimla gayet ilgili. Benden bir tek o yuzden ayrilmiyor zaten. Onu görebilmek için. Yani bence öyle. Bence evlilik terapisi su nedenle işe yaramaz artik. Onca söylenen kötü sözden sonra karşidakinin gercek niyetini ögrendikten sonra eskisi gibi olamiyor insan asla. Ne o ne de ben ne yazik ki. Günlük meselesine gelince orada eski sevgilimle olan yakinlasmalar yaziyor sadece. Öpüstük falan. Bir de eski sevgilimle bir gece ayni evde kaldigim. Ben eski sevgilimle gercekten birlikte olmadim. Bu sadece kendi çikarimi. Bunu bahane ettigini düsunüyorum gercekte. Çunkü aimdi bakiyorum da bu meseleden öncesi de hicbir zaman bana aşik gibi , cok deger veren biri gibi davranmadi zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…