Kötü etkilendim..

Purpplee

Dünya kaç günlük deyip sarılmalı bugüne..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.278
15.673
Merhabalar,ben sınıf öğretmeniyim.Birinci sınıfa başladım.Bu sınıfa veli ziyaretleri yapıyorum.Sinifimda üç öğrencim boşanmış anne baba çocuğu.Ben de boşanma yolunda olduğum ve oğlum da onlardan biri olduğu için çok hassasım o öğrencilerime karşı. Üçü de anneyle yaşıyor, üçünün de babası ilgisiz Bugün üçüncüyü ziyaret ettim.Cocuk , bakıcısına " Ben babama dokunmak istiyorum,sadece telefon da konuşmak yetmiyor." demiş.Ustelik aynı şehirdeler.Diger ikisinin babaları zaten hiçbir şekilde iletişim kurmuyorlarmis.Cok üzülüyorum böyle şeylere.Boyle sözde babalar yüzünden bütün annesi babasi boşanmış çocuklar okullarda etiketleniyorlar.Keske kaderlerini değiştirebilseydim.Nefret ettiğim ex e bile minnet duyar oldum böyle değil diye..
Paylaşmak istedim sadece..

Böyle durumlarda ben de çocuklara çok üzülüyorum, arada kalıyorlar. Annede kalanlar babadan mahrum, babada kalsalar bu sefer anneyi sık sık görmez. Keşke hiç olmasa böyle bir şey. Ama anlasamayinca mecbur boşanma oluyor. Evlilik gibi boşanmak da doğal hak. Bosaninca çocuklara biz babanla artık eş , evli değiliz ama sen bizim her zaman çocuğumuzsun, seni çok seviyoruz. Biz anlaşamadık birbirimizi daha fazla üzmemek için ayrılmayı istedik. Denilebilir. Velayet meselesi çok önemli. Çocuklar ihmal edilmeyecek şekilde büyüse keşke...

Bu erkekler neden boyle? Arkadasimin eşi bırakıp gitti. Baskasiyla evlendi. Çocuk yapti. Ve cocugunu görmüyor. Konusmak istemiyor. Benden değil diyor tüp bebekle oldu bir de. Ne zorluklarla yani. Çocuk erkeklere sariliyormus disarda tanidik tanimadik. Öfke problemi var. Annesi pedagoga götürüyor. Pedagog babasiyla iletisme gecmesi lazim dedi ama maalesef istemiyor.

Bosaninca çocuğu bosveriyorlar,o çocukların suçu yok hâlbuki.
Bugünkü annenin kendi anne babası da boşanmış üç yaştan itibaren babada yaşamış vs..Kimisi hiç gülmüyor

Ne imde sinifimda var iki öğrenci bir tanesinin anne de babada terketmiş istersen çocuk esirgemye ver demişler babaanneye bırakmışlar kendi oğlu gibi büyütüyor herkes babannesini annesi sanıyor çocuk da ona anne diyor ama gerçeği biliyor.malesef çocuklarda hiç kapanmayacak bir yara olarak kalıyor. Ama ben çocukların böyle etiketlendigini düşünmüyorum sürekli huzursuz bir evde buyumektense tek ebeveynle bile büyümek daha iyidir

Bu konuya herkes üzülüyor ama herkes de en ufak bir şeyde boşan yazıyor..Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..Çocuklar belli bir olgunluğa gelene kadar en güzeli evliliği sürdürebilmek,Evlilik birliği içerisinde çok kötü ise çocuğa hiçbir şekilde babalık yapmıyorsa o ayrı tabi,Bosaninca yaptıkları gramlık babalık da bitiyor gerçekten Ama kocam evdeki vazoyu kırdı ee boşan da olmasın yani..

Benim de kuzenimin 8 yaşındaydı kızı babası gitti 2 yıldır sevgilisi varmış. Üstelik kuzenim de eşi de görme engelliydi. Şerefsiz adamın ikinci evliligiydi kuzenim ilk evlilikten de çocukları vardı. Onları arada bir görüyodu. Biz tabi ki problem eski eşinde bildik hep. Görüştürmüyo bildik. Bu herif pislikmiş. B.mbok hayatı olur inşallah böylelerinin.

Bence fazla hassas bakıyorsunuz kendinizle empati kurduğunuz için.
Fakat babası döven söven, evde kavga eksik olmayan çocuklara da sormak lazım. Onlar ne hissediyor? Bu tip sorunlu evlilik içinde büyüyen çocuklar sakladığı için daha az duyulduğu için onların yaşadığı şeyi bilemiyoruz aslında
İlgisiz bir babayla aynı çatı altında büyüyen çocuklar da boşanmış babasını az gören çocuklar kadar etkileniyor aslında.
Boşanınca çocuğunu aramayan adam aynı evde de çok ilgili bir baba olmuyor zaten. Duygusal istismara uğruyorlar aynı evin içinde de.
Benim ablam ilgisizlik nedeniyle 6 yaşındayken kızı boşandı. Ex enişte ilgisizin tekiydi. Gelirdi eve kapanırdı odasına sigara içer film izlerdi. Çocuk babayı yine görmezdi ki.
Şimdi 20li yaşlarına geldi yeğenim, tıp okuyor. Çok aklı selim, çalışan, güçlü bir genç kadın oldu. Küçük yaştan beri kendine yetebilen bir çocuk oldu.
Hiç öyle acınacak bir çocukluk yaşadığını da düşünmüyorum.
Aynı evde suratına bakmayan bir adamla yaşamaktan daha iyi bir hayatı oldu annesiyle.

Benim bi yakınımın eski eşi pisliğin tekiydi bir sürü para kazanırdı ama çocukları en ufak bi şey için bile yalvartır yine de almazdı. Eşine şiddet de uyguluyodu. En sonunda boşandılar şimdi mükemmel baba oldu. Çocukları her izinde gelip alıyor ne isterlerse en iyisini alıyor falan. Bu defa da küçük kız eskiden olanları haliyle unuttuğu için sürekli babasını özlüyor. Günlük yazmış keşke babamla yaşasak diye yanındayken kıymet bilmedi öküz. Yani görüşse bi dert görüşmese bi dert.

Vazoyu kırıp çocuğa kadına dokunmayınca sevimli baba mı oluyor? Çocuk görmüyor mu korkmuyor mu o vazonun kırılmasına? Bardak yere düşse kırılsa korkuyorlar. Eline çekiç alıp yavaşça kimse görmeden nazikçe kırmıyor, sağa sola duvara fırlatıyor.

Kazık kadar heriflerin gönlü olacak diye çocuklar en güvenli olmaları gereken evlerinde odalarında korku içinde yaşasın, çünkü babaları vazo kırıyor salonda. Baba öfkesini kontrol etmesin şiddet göstersin, anne de pısıp otursun bir köşede. Dışarıdan bakınca herkes ne güzel aile desin. Ben daha ileri gidiyorum, kocasına sesini çıkarmayan, çocuklarını korumayan annelere de çocuk bırakılmasın, alsın sosyal hizmetler.

Zaten baba düzgün bir baba olsa durduk yere hiç bir kadın boşanmaz.
Ya aldatma ya şiddet, ya ilgisizlik yada maddi şiddet görüyor ki kadının canına tak edip boşanıyor.
O tip bir adamla evli kalsa adamın çocuğa ne hayrı olacak ki? Adam eve gelecek yayılacak koltuğa elinde telefon, belki tuvalette oturacak saatlerce. Çocuk yine anneyle tek oynuyor, çocuk yine anneyle yalnız.
Değişen bir şey de olmuyor esasında.
Ama kavgadan korkup üzülüyor. Çocuk yine mutsuz.
Yada boşanıyor annesiyle huzurla yaşıyor babasını özlüyor. Yada görünce babayla büyüyen çocukları imreniyor.
Göreceği babalık değişmiyor esasında.

Burada sorun boşanmak değil yanlış insanların baba olması çünkü çocuktan boşanmıyorsun baba aynı baba ilgilenmeyen adam aynı evde de ilgilenmez eve gelip iki baş okşamak ilgilenmek değil annesine büyünce neden boşanmıyosun diyecek çok annesi babası aynı evde yaşayan insan var

Türk kadını kolay kolay boşanmıyor zaten merak etme.yorumun gerçek hayatı yansıtmıyor ç.Kocam evdeki vazoyu kırdı boşanayım diyen çok az kadın var. Aldatılıp dayak yiyip sürdürenlerle dolu

Babam evden gitsin diye ne dualar ettim. Dış kapıda anahtar sesi fobim var. Babam gelecek ve evin içi b.k gibi olacak diye. Adam olsalar zaten sahip çıkarlar ailelerine. Defolup gitsinler daha iyi. Leş gibi bir babayla büyümektense hiç görmemek daha iyi. Keşke ölse de en azından öldü diye üzülsem.

Ev ortamı daha iyi. O çocuklar babasını özlemesin diye, kavga dövüş ortamında yaşamasınlar. Eften püften sebeplerle boşanan azdır.... Çocuk olunca anneler 40 kere düşünüyor zaten...

Şiddet aldatma olmadan kolay kolay boşan yazmıyorum.

Vazo burda örnek verildi ..Artık kocamı beğenmiyorum,kocam haftada 3 değil de 2 kez cinsellik istiyor falan diye bir sürü boşanmaya yetmeyecek konu var..Evet kadın mutsuzsa doğru kalmasın ama bence çocuk belli bir olgunluğa gelene kadar,Baba baba diye ağlayan bir çocukla da mutlu olunmuyor çünkü..Ve ayrıca kendim boşanmış bir kadınım çoğu kadının cesaret edemediği şeye ettim o konuda müsterih olun o yüzden gazla değil de akli selim hareket edilmeli diye düşünüyorum

Türk kadını kolay kolay boşanmıyor zaten merak etme.yorumun gerçek hayatı yansıtmıyor ç.Kocam evdeki vazoyu kırdı boşanayım diyen çok az kadın var. Aldatılıp dayak yiyip sürdürenlerle dolu
Türk kadını boşanmıyor kolay kolay doğru orasına katılıyorum da benim zaten yorumum boşan diye buradaki gazlamalara, türk kadını boşanmıyor diye burada geçirilen sinir krizlerine :)

Beynimiz o kadar mükemmel yaratılmış bir mekanizma ki, nöroplastisite gücü ile yeni nöronların oluşması, yani kendinde oluşan hasarı kendi kendine telafi etmesi mümkün.
Ve bunun çocuklardaki hızı yetişkinlerden katlarca fazla.
Bunun için çocuğun duygusal olgunluğa erişmiş sağlıklı “tek bir” ebeveynle tutarlı ve istikrarlı bir bağ kurması kâfi.
Yani bizler anneler olarak, şayet kendimizi geçmişin yüklerinden onardıysak, ayaklarımız yere sağlam basıyor ve hayatla güçlü bir bağ kurduysak, tek başımıza çocuğumuza yeteriz.
Bunu bilim söylüyor.
Yılların travma uzmanı Gabor Mate’nın bu konudaki teşhislerini incelerseniz, içinizdeki gücü bir kez daha fark edersiniz.

Gönül ister ki, anne baba benzer düzlemde ve senkron şekilde çocuğuna duyarlı ebeveyn olsunlar.
Ama ben bu yaşıma kadar evli ebeveynlerde bile buna rastlamadım.
Aynı çatının altında olmak bunu sağlamıyor.
Bugüne kadar, tekrar ediyorum, iki ebeveynin birden duyarlı olduğu tek bir aile görmedim, ki bu konuda saha araştırması yapan biriyim.
Ya anne, ya da baba daha bilinçli, diğeri fiziken mevcut ama duygusal olarak erişilebilir değil.

O nedenle kendimizi onarıp, kendi gücümüzü fark edip, hayat enerjimizi arttırıp, hayattan aldığımız lezzete çocuğumuzu dahil edeceğiz.
Küçük çocuklar bizim gözümüzle görür dünyayı ve onlarla ayna nöronlar sayesinde görünmez bir iletişimimiz var.
Nedir bu?
Bizi aynalıyorlar.
O anneler, bir şekilde toparlanıp “ben varım, bu hayattan bir -ben- geçiyorum” bilinciyle kendi içsel dinamizmini fark edip ex eşle duygusal bağını iradi olarak sonlandırdığı an, o çocuklara bahar gelecek.
Ve arttırıyorum, o çocukların o baba buhranı, yukarda anlattığım ayna nöronların dışa vurumu.
Yani esasen anne yorgun, tükenmiş, kaygılı.
Ama güçlü durmaya zorluyor ve onun çocuk bedeninde görünür hale gelen duyguları, işte o çocukların semptomları.

Çok geçmiş olsun size de, yaptığınız iş çok kıymetli ve bu günleri aşacaksınız.
Lütfen kendinize kendi gücünüzü hatırlatın, bu da geçecek.
Kalpten kolaylıklar diliyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…