- Konu Sahibi Sabriye_1970
-
Ecrin kulağa çok kaba geliyor nasıl beğeniliyor anlamıyorum ama zevk meselesi işte. Benim kulağımı tırmalıyor ve söylemesi de zor.
benim kuzenim olacak bi kaç güne kadar melis koymayı düşünüyordu kardeşim
melis: şişman tembel kişi demekmiş
hemen haber vermeliyim....
bu konuyu açan arkadaşa çook teşekkür ederim
Canım Aleyna da kötü bi isim değil ki...Mastar eki sadece mek mak gibiben bu bilgilerin doğru olduğuna inanmıyorum..
bu bilgilerin kaynağınıda yazmalısın bence..herksin aklını karıştırmaya gerek olmadığını düşünüyorum.benim kızım yok bu isimlerde tanıdığımda yok ama kızım olur die düşünerek ufak çaplı araştırma yapmıştım..ve çok güvendiğim bilindik hocalardan netten değil tabi... kiii ecrin dualarda da geçer ve kötü bi anlamı yok evet aleynanın,kezbanın kötü isimler olduğunu biliyorum ama bu yazdıklarının içinde uzaktan yakından ilgisi olmayan isimlerde var bazı arkadaşlarımız aa ben bu ismi koycaktım demesi yerine evet ben bunu bi araştırayım demesi gerekir bence..nette yazılanlar herzamn doğru değildir..birde bi arkadaşım da arap isimlerini koymaya ne kadar meraklıyız türk isimleri varken yazmış herkesin kişisel görüdür yaşayışıdır ama elhamdulillah müslümanız ve özümüz olan ve arapça olan kuran-ı kerimden koymamız merakla değil çocuklarımızın ismiylede sual oluncağımız içindir .bunları düşünmek ve yakışır şekilde koymamız gerekiyo..herşeyden sual oluncağımız gibi isimiylede sual olacağımızı unutmayalım lütfen.kerim ismi ALLAHIN ismi ama ALLAHIN ismi konulmaz die bişey varmı samette,esmada ALLAHIN isimlerinden ozaman onlarda koyulmamalı LİBYANA arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum çok doğru kelimeler seçerek yazmış sölemek istediklerimin yarısının aynısını yazmış tekrar okumanızı tavsiye ediyorum.. biraz uzun oldu ama yazmak istedikelrim dahada uzun ama bu kadarı yeterli olur die düşünüyorum arkadaşlar ben size özet olarak çok iyi araştırmanızı tavsiye ediyorum her duyduğunuza da inanmayın derim ben....ve ben bu bilgilerin kaynağını bilmek isterim vede bu bilgilerinin hepisinin olmasa bile doğruluğuna inanmıyorum...yerimsenibena.s.
İnsanlar sıkıştımı herşeyi cennete bağlıyorlar.Misal Sude yunanca kökenli bir kelimedir Sezen Aksunun şarkısı bile vardır ama her nasılsa cennete soktular. Birde benim katımda böyle iyi diyenler var.Haşa kendimizi ne yerine koyuyoruz ki katımız var .Kullandığımız dile dikkat edersek şirke gitmemiş küfre sürüklenmemiş oluruz.Allaha emanet olalım.çok dogru demışsın. hangı saçma ısmın anlamını sorsam verdıklerı yanıt cennetın kapısı. yahu dıyorum bu cennetın kaç kapısı var acaba? ıyıce cılkını cıkardılar. bır suru manasız kelımeyı cennetın kapısı dıyorlar ıyıce saçmaladılar Allah sonumuzu hayır etsın
dünkü duydguğum kızın ismine cok üzüldüm(
kızına kur an da geçen -yeda- koymuş
yeda tebbet suresinde gecer ve anlamı ellerin kurusun demektir, düşünsenize kızınızı her cagırdığınızda , ELLERİN KURUSUN diye seslendiğinizi
benim kızımın adı ecrin anlamı sevap iyi ALLAHIN HEDİYESİ MANASINDADIR...
BUNU HEM KENDİİM ARAŞTIRDIM TÜRKÇESİNE BAKTIM HEMDE HOCALARA İMAMLARA SORDUM AYNI ŞEYİ DDİLER SEVAP ANLAMINDAYMIŞ...DAHA GEÇENLERDE DE DEDİLER ÇOK GÜZEL ANLMAI DİYE...AŞAĞIYADA YAZIYORUM KUR ANI KERİMDE YASİNİ ŞERİFTE 11..AYETTE GEÇMEKTE OLAN ECRİN KERİM..ANLAMI...
Sen ancak Kur'ân'a tabi olan ve görünmediği halde Rahman olan Allah'tan korkan kimseyi sakındırırsın.İşte onu bir bağışlanma ve çok şerefli bir mükafatla müjdele.
AYETİN HEPSİNİ YAZDFIM NEREDE BURDA ÜCRET HANİ NEREDE GEÇİYOR HJERYERDE FARKLIMI ANLAMI ANLAMDAN DİNLEMEDEN YAZMAYIN...ARAŞTIYIRN ONA GÖRE YAZI YAZIN...
karen ismi için yorum alabilirmiyim acaba?bilen varmı bu ismin manasını?
Karen isminin anlamı "Allah'ın sunduğu cennet meyvesi" demektir.
Mina isminin anlami ne peki kizlar iyimi kötümü :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?