Kötü Anlamlı İsimler??

cevahir/değerli taşlar
şimel/buğday destesi
Zehra/Beyaz ve parlak yüzlü olan
Zeynep/ Değerli taşlar, mücevherler - Süs, bezek
Zülal /Berrak, saf, tatlı soğuk su - Şakaklardan sarkan saç lülesi
Selmin/ Barış ve sevgi duygusuyla olan
Semiramis/ Babil'in Asma Bahçeleri'ni kurduran Asur kraliçesi
Sevda/ Vurgunluk, tutkunluk, aşk
Sevin/ Memnun ol, neşelen
Sitare /Yıldız

bildiğim kadarıyla buğra erkek deve demek...

Hz. Muhammed'in miraca yükselten hayvan burak diye biliyorum ben.

her dilden geçmiş onlarca isim var...farsça-arapça-ermenice-fransızça-yunanca-sanskritçe-ibranice-lazça-kürtçe-zazaca-çerkezce...
bazen anlamlar farklılaşabiliyor aslında...ama konu güzel olmuş...

ben fazla mı klasik biriyim......

anlamam lazım manasını....

kulağımada hitap etmeli..

kültürümüde yansıtmalı....

cocukkende gençkende,yaşlandığında da yakışmalı....

evet güzel konu olmuş.asiye koymak iyi değil.cemre ismini çok beğendiğim halde koymadım iyi değilmiş kor ateş anlamına geliyormuş dini isim kitaplarında cemrenin dağ taş toprak rüzgar gibi isimleri koymanında iyi olmadığını okudum.müge anlının kızının adı lidya.duyunca çok şaşırdım tuhaf geldi.bildiğimiz anadoluda medeniyet kuran lidyalılardan farklı bir anlamı varmı acaba.tabi herkesin kendi taktiri

konu çok güzel...
bende henüz bişey yok ama kızım olursa berre yada berru düşünüyodum...vazgeçtim konuyu okuyunca..
çedeneninde söylediği gibi bi isim her çagda insan yakışmalı mesela bnm kardeşimin adı buse gençlik ve çocukluk için çok güzel bi isim ama 60 yaşına gelince ismiyle görüntüsünün hiç uymucanın düşünüyorum kendi fikrim.....

bu ara kimse aılınmasın ama ecrin furyası var, mana cok güzel belki ,,bana kulağıma irin gibi geliyor,,

kızım ayşe olsun istiyorum,, oğlum alp mehmet zaten,,

mete olcak ikinci oğlum,,

ayrıca hamileler rüyalarına dikkat etsinler.mesela ben hamileyken rüyamda kendimi tarık suresini okurken gördüm.o zamanlar isim düşünüyorduk.eşim tarık nasıl demişti ben pek istememiştim.rüyamda bu sureyi görünce koymam gerektiğini düşündüm.tarık buğra koydum.güzel oldu beğeniyorum.

Haklısınız..Ben de özellikle şu sıralar çevremde çok farklı isimlerle karşılaşıyorum , bu yüzden bu konuyu açtım..

Ama özellikle İrem ismi beni çok şaşırttı..Kulağa hoş hoş gelen bir kız ismi çünkü..

kezban da yalancı demekmiş.
düşünsenize çocuğunuza hayatı boyunca yalancı diyorsunuz

ah cnm önce görseydim belki düşünürdüm kafamçokkarıştıkimligini dün çıkarttrdm kimliğini ve melih buğra koydum deve oldğunu biodm peygamberimizin devesi die... ayrıca miraca yükselten burak değilmiydi...hem burak atı diolar ve o ismide koyan çok... bide ben rüyamda görmüştüm çok kararszdım koysammı die ama rüyamda bu ismi koy aç bakara suresini oku orda geçio dendi :Saruboceq:ve öylece koydum.. rabbim bilir artık ne diyem..cnm nasıl ağır gelirki bu isim anlamadım ama allahtan melih te koydum anlamıda güzel.şirin. sevimli demek..ama eski türk müslüman hükümdarının oğlunun adıda:saltuk buğra...nolcek şimdi:jeyyar:

mehmet-cem-bariş-deniz-inan-sinan-sefkan-serdar-sidar-kemal-sedat-oktay-devrim-umut-hüseyin-harun-hasan-orhan-ali-mustafa-sedar-özgür-volkan-taylan-cemgil-onur-ufuk-gökhan-mahir-levent- mesela erkek isimleri olarak bu isimler bana çok oyurakli ağir geliyor..hani derler ya ağirliginca...

Kizlarda da : cevahir-zeynep-zelal-müge-jülide-sinem-seda-sevda-simel-sevinç-sevil-buket-demet-duygu-şimel-güzide-aydan-nurseli-çiğdem-... gibi isimleri seviyorum

gerçekten guzel bı konu açmışsınız a.s.
çevremde o kadar degışık ısımler duyuyorumkı bazıları bana çok garıp gelıyor
örnegın yıgenım kızının adını ,,,bade,,, koydu ne anlama geldıgını kendısıde bılmıyor
evet şimdı bı bebek için çok guzel bı ısım ama 40 yaşlarda nasıl yakışırmı acaba bu ısım bılemıyorum sengözlerimebaksanab

canım hayırlı olsun güle güle büyüt bebeğini.benim oğlumda tarık buğra.deve anlamı var evet ama buğra eski türk hükümdarlarının çok kullandığı isim olduğu için koydum.rüyandada gördüysen iyi yapmışsın koymakla.ayrıca peygamberimizin atı burak.buğra değila.s.

kuzenimin adı aleyna kaydirigubbakcemile
amcam hava atmasını biliyo yok guzelmis yok kuranda geciyomus bilmem ne diye :mymeka:
simdi gorur gununu kaydirigubbakcemile

teşekkürler cnm senin oğlunuda allah bağışlasın....gamyoncuiremsu adaşlar demekk..
ne biliyim karasz kaldk ama yinede çok hoşuma gidiodu koydm niyelim artk adıyla yaşasnlarrŞenizkaydirigubbakcemile5

ebrar:hayır sahibi,özü sözü doğru olan,dindar
demekmiş.ben bir tane daha kızım olursa ebrar koymayı düşünüyorum.anlamı kötü değilmiş,çok sevindim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…