KOSGEP GİRİŞİMCİ DESTEKTEN YARARLANLAR VARMI ?

mavisinesi

Laz'ın Eşi :))
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
250
26
118
KIZLAR KOSGEP GİRİŞİMCİSİ OLUP, İŞ KURANINIZ VARMI ŞARTLARI NASIL GERÇEKTEN OLUYOR MU BÖYLE BİRŞEY DEVLET KATKILI GERİ ÖDEMESİZ İŞ KURMA ???? BİLENLER LÜTFEN CEVAP YAZSIN

Benim niyetim var ama prosedürü çokmuş.Projenizi vermeniz gerekiyor.Adınıza şirket kurmanız gerekiyor.Proje kabul edilirse veriyorlar.Çok kolay değilmiş.Bir de kuracağınız işle alakalı kurs filan varsa ona gitmek gerekiyor.

Canım ben Kosgeb'i gecmiste aramıstım bir guzel azar işitmistim. Size telefonda anlatmakla mı ugrasacagız siteyi inceleyin dediler. O zaman siteyi inceledim nerede kimsenin yapmak istemeyeceği isler var onlara yardımci oluyorlardi ya da daha dogru bir ifadeyle hic biri benim ilgi alanimda ya da yapabileceğim işler deģildi.

Once sen isi kuruyorsun sonra eğer onlar onaylarlarsa sana para desteğinde bulunuyorlar.

Yani once onların destek verdigi alanları sitelerinden incele ya da senin farklı yaraticı bir fikrin varsa ofislerine giderek ya da yazılı veya telefonda fikrini anlat ve destek alabilecegin bir iş fikri mi sor. Onaylasalar bile once sen kendi paranla gerekeni yapacaksin sonra onlar gelip seni denetleyip harcama faturalarina falan bakıp uygun bulurlarsa belli bir miktarda odeme yapacaklar.

Yani aslinda kosgeb sana iş kurmuyor sadece destek oluyor. Fakat uygulamalar zamanla değisebilir sen guncel bilgi icin bence sitelerine bir bak. Kolay gelsin.

Anladm piyasada is yok 6 aydir bir fiil her turlu is gorusmesne gidiyorum ofisten tenizlik isine kdr cayciliktan tekstile kdr ama ne geei donen ne bsey hyr is tecrubemde var ama ne hikmetse olmuyo bnde bari dukkan mi acsam dedm arasttma yapiyordm gercektn cok prosedru var ve arkadsn da dedgi gbi sn acicaksn etceksn gtceksn onlar uygun gorurse snradn odeme yapck

Farklı bir konuda da yazmıştım kısaca ozetlemek için tekrar yazıyorum.

Öncelikle eğitime katılıyorsunuz, eğitim sonunda kurula projeni sunuyorsun eğer onaylanırsa kosgeb arkanda. Sana bir bütçe verirler o bütçeyi, kirana, personeline, veya ofis malzemelerine harcayabilirsin. Ama şöyle bir durum var, sigorta mı ödeyeceksin, yada kira mı ? Sen önce cebinden ödemeni yapıyorsun, dekontunu ve ödeme talep formunu doldurup kosgeb'e gönderiyorsun 2 ay içinde ödediğin tutarı hesabına yatırıyorlar. Sistem her zaman bu şekilde işliyor.

Kosgepten faydalanmak istiyorsanız bir miktar birikiminiz olması şart. Kıra, malzeme alımı, şirket kurulum harcamaları, personel aylığı vs gibi harcamaları siz yapıyorsunuz. Faturalarını verip ödem e bekliyorsunuz. Yaklaşık 2 ay içinde ödeniyor.
Yani paranız yoksa zor

Ben elimden geldigince yazayim
Oncelikle sifirdan baslayamiyorsunuz. Elinizde para olmali var olan sermayeyi arttiriyorsnz.
Kursa basvuruyorsunuz kurs cikar ama sonra proje asamasi onemli
Projeyi teslim edip sunuyorsunuz kabul gorurse onlarin yonlendirmesi ile adim atiyorsunuz. Ama hammadde veya emege dayali islere alamazsiniz. Cogunluk makine icin cikiyor odeyemessiniz el koymak icin
Kiranin yuzdesi diger kalemlerim yuzdesini odeyip dekonta kdr eklediginiz hak edis ile basvurdugunuzda para size yatiyor
Eskiden faturaya yatiriyorlarmis fakat suistimal ile degismis once siz yatirip dekontu goturdugunuzde para alabilirsiniz
Odemeler iki sene sonra basliyor yuklu ve bence imkansiz

Kiranın yüzdesi ve diğer kalemler derken tam anlamadım açıklayabilirmisiniz ? Siz bizzat kosgebten destek aldınız mı ?

Kiranın yüzdesi ve diğer kalemler derken tam anlamadım açıklayabilirmisiniz ? Siz bizzat kosgebten destek aldınız mı ?

Mesela kiranin belli yuzdesini kullanacaginiz makinanin yuzdesini veya ofis mobilyalarinin yuzdesini geri oduyor

Hepsi belgelenmeli odendikten sonra size geri oduyorlar

Paranin tamamini size verip istediginiz gibi kullandirtmiyorlar

Benim esimin kardesi basvurdu ve vazgecti cunku mobilyasini almisti bir anlami kalmiyordu

Ablam proje yaziyordu kosgeb e başvuranlar icin birkac kisi, nikâh şekerleri gibi is yeri açtı, pastane vs tarzı. Bu alanda çalışıyor. Isterseniz sorup yazarım.

Ne zaman başvurdu ki ? Yeni sistem mi boyle anlamadım. Bizde kosgebden destek ile açtık dükkanı. Kiramızın %100'ünü odüyor. Ayriyetten ofise aldığımız 5000 TL'lik bilgisayarında kdv hariç tamamını odüyor.

Ne dükkanı açtınız? Aslında bende düşünüyorum, Köfteci falan açmış olsam veriyorlar mı birde önce projemi sunuluyor.

Ne dükkanı açtınız? Aslında bende düşünüyorum, Köfteci falan açmış olsam veriyorlar mı birde önce projemi sunuluyor.

Temizlik malzemeleri üzerine açtık biz dükkanı. Önce kayıt olup kursa gidiyorsunuz kursu tamamladıktan sonra sertifikanız veriliyor. Kursta size detaylı bilgiler verilecek zaten her türlü. Daha sonra proje hazırlıyorsunuz. Projenizi kurula sunuyorsunuz, kurul onaylarsa size bir bütçe veriyorlar bu bütçeyi, demirbaşlarınıza, kiranıza, personelinize kullanabiliyorsunuz. Ama arkadaşlarında dediği gibi, önce siz ödemenizi yapıp fatura, dekont, kira kontratı vs evraklarınızla beraber kosgebe gönderiyorsunuz 2 ay içinde ödemenizi yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…