• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kosgeb ve kadın girisimcilere verilen destekleri bilen var mı

htclik07

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2015
509
143
23
53
Arkadaslar 24 yasındayım 2 çocugum var esim baskalarının yanında calısmama izin vermiyor çocuklarıda bırakcak kimsem yok zaten ama ben evde olmaktan çok sıkıldım bi yapmak istiyorum esim bebek giyim üzerine dukkan acma fikrimi onayladı ama elimizde yeteri kadar sermaya yok kosgeb hakkında bilgi sahibi yada kadın girisimcilere destek hakkinda bilgisi olan var mı hazır giyimi destekler mi kosgeb hibe alabilirmiyim kurslarına gitsem günlerdir arastırıyorum ama çıkamadım isin içinden bilen birileri varsa bi el atsın

Öncelikle bilmeniz gereken, destek harcamadan sonra veriliyor. Bende benzeri araştırmaları uzun zaman yaptım. Başlangıçta sizin gibi düşünüyordum. Sanki KOSGEB desteği peşin veriyormuş gibi lanse ediliyor, danışmanlık şirketi diye ortalıkta dolaşan şirketlerde bunu çok iyi bilip hayalleri olan insanlara karşı kullanıyorlar. Ben edindiğim bilgi kadarıyla size yardımcı olmaya çalışacağım;

1- Girişimci kursuna gidip sertifika alınıyor
2- İş yeri kuruluyor ve tüm harcamalar yapılıyor
3- Proje yazılıyor ve KOSGEB e veriliyor
4- Kurulun önüne çıkıp proje anlatılıyor
5- Proje onaylanırsa destek ödemesi yapılıyor

Ben bu bilgiye, youtube de dolaşırken tesadüfen gördüğüm bir video sayesinde ulaştım. Sonra videoyu çeken şirkete ulaştım ve bilgiyi teyit ettim, sonrada bu desteği almak için önce para harcamak gerektiğini öğrendim. Yani paranız varsa destek alabiliyorsunuz. Bu bilgileri de insanları umut tacirlerinden korumak için paylaşıyorum. Eğer hala ilgileniyorsanız size daha sonra sözünü ettiğim videoyu gönderebilir.

Back