Koruyucu melegınız burda:-)

kader_metin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
26
0
mrb sevgili anne adaylari yada anneler yaklasik 3haftadir bu adrese üyeyim bende 5aylik evliyim ve suanda 4,5 aylik hamileyim ve bir oglum olacak neyse anlatmak istediigm su buraya sizlere anne adaylarina faydali olmaya geldim aslinda bende bilmedigim cok sey ögrendim burdaki anneler sayesinde hepsinede cok tsk ediyorum neyse sevgili arkadaslar ben tip okumus biriyim doktor asistanligi okudum ve burda yurtdisinda hastanede 3ay kadin dogun doktorunun yaninda calistim söyle konulara göz attim da genelde hamile kadin larin yada olmak isteyenlerin cok sorunlari var onlari beraber cözelim...
1. her adet gecikmesi hamilesiniz anlamina gelmez, stress sikinti hava degisikliligi düzensiz beslenmede adet gecikmesine sebeb olur, ayrica eger kendinizden süpeleniyorsaniz eczaneden bir test alip yaptirin zaten 3gün bile adetiniz gecikse test bunun cvbini yine veriyor, belirtilerine gelince: mide bulantisi kusma adet gecikmesi gögüslerde sisme ve aci hissi gögüs damarlarinin belirginlesmesi, karin ve kasik agrilari istahsizlik bas dönmesi ve sik sik idrara cikma en baslica belirtilerdir.
hamile bayanlara gelince bakiyorum cok sikintiya sokuyorsunuz kendinizi bakin akinti olunca sakin dert etmeyin özellikle 3aydan itibaren akinti cogalacak bolca ic camasiri degistirin ve ince betlerden kullanin eger akinti sariysa yada kahverengi kirmizi tonlardaysa mutlaka doktora basvurun bir enfeksiyon söz konusu olabilir kasik agrilari ve karin agrilari normaldir göbeginize agirlik cöktügünden buagrilarla karsilasabilirsiniz ayrica istahsizlik oluyor sakin korkmayin engec 4aydan sonra istahiniz aciliyor iyi beslenin lütfen yanlariniz yani sag ve sol taraflariniz ayriyorsa bagirsak sorunu yasiyorsunuzdur suanda bende yasiyorum bunu anlami bolca su icin ve oldukca sol tarafa yatmaya özen gösterin ve iki dizinizin arasina ince bir yastik koyun... arkadaslar lütfen baska sorunlariniz varsa ne olursa olsun sorun ben burdayim seve seve cvp veririm her sorunun cvb bende mevcut hoscakalin:teytey:

ohh valla hosgeldin iyiki geldin:KK70:ben 25 haftaligim ve sac dökülme sorunu yasiyorum daha simdiden...nette arastirdigimda lohusalik döneminde sac dökülmesine rastlanir deniliyor..peki benim neden simdi dökülüyor normalmi sence??gecen ay demir eksikligim vardi belki ondandir dedim hap kullandim degerlerim yeniden yükseldi ama hala dökülüyor cok degil ama beni korkutuyor...senin bi tavsiyen varmi???

cnm sagol ıyıkı geldın.bende 34 haftalık hamısım.agzım 2 gundur cok kuruyor.su ıcıyorum en fazla5 dk sonra yıne susuyorum.ılk hamılelıgım cok tecrubesızım.acaba kolesterol mu var bende.moralım cok bozuk ya...

birincisi arkadasimiz agiz kurulugu icin sormus hamilelik zamaninda aslinda normal görünüyor normalde bir insanin 2litre su icmesi gerekiyor hamilelik sirasindada günde 2litre icilmesi gerekiyor belki suyu az tüketiginiz icindir yada onun disinda tansiyon ve kolestrolda agiz kurulugu yapiyor onun disinda mide de yada yemek bórusunda sorun varsa oda sebebtir

bir bayan arkadasimizda sac dökümelsini sormus gayet normal aslinda benimde suan asiri dökülüyor hatta kollardaki bacaklardaki tüyler bile azaliyor amaonun disinda demir eksikligide sebebtir ama belli aydan sonra saclarin telleri kalinlasiyor her hamilede bir degil amademir eksikligi icin lütfen hap aliniz...fisfisfis

beni yazınız çok tatmin etmedi...
bu bilgiler çok genel hepimiz biliyoruz bunları....

yazim kimleri tatmin etmediyse daha baska sorunlari varsa buyursun sorsunlar bunlar sadece genel bilgilerdi bunlari bilmeyen ben cok anne adayi taniyorum hersoruya acigim demistim zaten!!!

bilmeyen olabilir ama bunlara + farklı bilgiler ekleyin o zaman...çünkü çok genel arkadaşım çok bilinen şeyler yani...mesela kimsenin aklına gelmeyen ve bilmemiz gereken bilgiler tecrübelerinizden yararlanalımm...

tesekkur ederım arkadasım.1 ay once dra gıttım yemek borumda ıltıhap cıktı ılac tedavısıyle gectı.surup falan verdı dr.tansıyonum dusuk olur genelde yada normal.cok sukur yuksek olmadı hıc.ama bende kolesterolden suphelenıyorum.druma bır danısayım.su az ıcmıyorum ama neden boyle oldu anlamadım.bazı arkadaslarda hamılelık sekerı demısler.ama seker ölçumum yapıldı ve normal çıktı.teşekkür ederım...

X