• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koruyucu aile ?

Ben kendimi bildim bileli çocuk isterdim ama 6 yıllık evliyiz, son yıllarda tedavilerim arttı ilaç kullandım, 2 bebek kaybettim. Şimdi tüp bebek için bekliyorum. Kaliteli yumurtam olmadığı için tüp bebek bile yapamadım. Son denememiz artık, bir süre ara vermiştim bedenim ve ruhum çok yıprandı. Eşim için katlanıyorum. Hiç uğraşmak istemiyorum tedaviyle biran önce evlat edinmek istiyorum.
Benim evde minik kuşum var, elimle besler işten gelince herşeyi bırakır onunla oynarım gönlünü alırım önce. Biz gidince küsüyor :)
Bir çocuk sevilmezmi, doğurmuşsun yada evlat edinmişsin Allah kalbimi biliyor asla ayırmam.
Dediğin gibi doğurmamak sevgiye asla engel değil.
Rabbim herkese evlat sevgisi yaşatsın inş

Cnm detayli araştirma yaptim. Eger verilen bebek veya cocuk rizayla alinmişşa birdaha senden alma gibi bir durumlari olmuyor. Ama terk ise durum degisiyor ve almak.istemeleri halinde aliyorlar ama onunda belirli sureleri var. Yani evlat edinme yapabiliyorsun koruyucu ailede...
Cok guzel hikayeler okudum ve cok mutlu oldum...
Benim daha 2.senem seni dusunemiyorum bile rabbim gostermesin kimseye. Belki belli mi olur evlat edindikten sonra kendliginden hamile kalmişşin :) birlikte buyurler.

Istedigin yasi ve cinsiyeti secebiliyosun. Ben de bi ara cok dusunmustum bazi sartlardan olmadi. Orada yapayalniz hisseden bi cocuga evini, sevgini acmak muhtesem bi sey olur

Genellille yaşı genç olanlara 0-1 yaş veriyorlarmiş cnm biliyosundur sende. Ozel olmazsa sorabilirmiyim neden olmadigini. Cunku esimin darp olayi flaan var. Bunlar da goz onunde bulunduruluyormuş.

Ben bebekler için ciddi sıra olduğunu duymuştum teşebbüs etmeyi düşündüğünüz şey çok güzel belki bu da sizin sinavinizdir Rabbim en kisa zaman da kucaginizi doldursun hepinizin

Kurum belirliyor genelde yaş aralıgını. Ondan olabilir ben bebek diye tutturmuyorum 1 yas olur 1bucuk olur 2 olur 3 olur yani 5 e kadar yolu var. Ama 5 ten sonrası sıkıntı olabilir diye dusunuyorum...

Ben evlat edinmeyi isterim güzel bir şey çocuk içinde ama vazgeçerseniz Çocukta yıkılır

Bu gece sosyal medyada gezerken koruyucu aile konusunda bir paylaşım gordum ve girdim. Aile ve sosyal hizmet bakanliginin sayfasinda cocuklara gecici olark koruyucu ailelik yapilabilecegini ogrendim.
25 yaş ustu evli bekar farketmiyormuş.
Il mudurluklerine basvuru yapiliyormuş bu konu hakkinda bilgisi olan varmi ?
2 senedir cocuk istiyoruz bende bir cocuk bakimi yapabilecek durumdayim ve bilgideyim. Hamile kalsam bile bunun sorun olmayacagini dusunuyorum ama internetteki bilgiler sinirli mesela yaş araligini secebiliyormuyuz bu cok onemli cunku kalkip 19 yasindaki bir cocugun bakimini ustlenemem cnku yasim 24.
Bilginiz var ise benimle paylasirsaniz sevinirim.

Merhaba,
Oncelikle sadece su an icin cocuk sahibi olamadiginizdan degil, bir cocugun annesi olmayi cok istediginizden boyle bir dusunceniz oldugunu anladim yazdiklarinizdan. Bu harika bir sey, insanin icini isitiyor boyle dusunen insanlarin oldugunu gormek.
Arkadaslarin dedigi gibi, basvurunuzda yas araligi tercihi yapabiliyorsunuz diye biliyorum ben de. Cocugun geri alinmasina dair korkularinoz cok anlasilir, fakat yakin zamanda bu konuyu arastirdigimda genellikle biyolojik ailelerin boyle bir egilimi olmadigina dair bir bilgiye ulasmistim. Hatta kac cocuktan kacinin biyolojik ailesine dondugu rakamsal olarak da ifade edilmisti yazida. Tam hatirlamasam da bir elin parmaklarini gecmeyecek kadar az olduguna eminim.
Umuyorum dusuncenizi de hayata gecirirsiniz, biyolojik olarak da anneligi tadarsiniz. Dilerim arzu ettiginizden de guzel gunleriniz olur. Sevgiler. :)

Arkadaşlar esimle bu gece konuştum sert tepki vermesini beklerken gayet olumlu konuştu.
Bunun olabilecegini kendi cocugumuz gibi sevecegimizi kimseninde birsey demeye hakki olmadigini soyledi.
Sozleerini AMA biz cocuk istemedigimizi soylerken biyle bir hamle de insanlar neden diye sormazlarmi dedi ?
Ve de biraz zaman gecmsini bu zaman oldugnda bunun icin basvurabilecegimizi soyledi.
Bende sevindim baya.
Yani eşim kabul etti. Beklemiyordum ama beni sasirtti. Bende hikayeleri anlattikca daha cok hosuna gitti. Ben cok isterim bebek bile olsa alabilirim.
Sonrasinda hamile kalsam bile tabiki birakmak istemem adina evlat dedysk eger cinsi ne olursa olsun o evlattir ve kimse kaybetmek istemez diye dusunuyorum...

Merhaba,
Oncelikle sadece su an icin cocuk sahibi olamadiginizdan degil, bir cocugun annesi olmayi cok istediginizden boyle bir dusunceniz oldugunu anladim yazdiklarinizdan. Bu harika bir sey, insanin icini isitiyor boyle dusunen insanlarin oldugunu gormek.
Arkadaslarin dedigi gibi, basvurunuzda yas araligi tercihi yapabiliyorsunuz diye biliyorum ben de. Cocugun geri alinmasina dair korkularinoz cok anlasilir, fakat yakin zamanda bu konuyu arastirdigimda genellikle biyolojik ailelerin boyle bir egilimi olmadigina dair bir bilgiye ulasmistim. Hatta kac cocuktan kacinin biyolojik ailesine dondugu rakamsal olarak da ifade edilmisti yazida. Tam hatirlamasam da bir elin parmaklarini gecmeyecek kadar az olduguna eminim.
Umuyorum dusuncenizi de hayata gecirirsiniz, biyolojik olarak da anneligi tadarsiniz. Dilerim arzu ettiginizden de guzel gunleriniz olur. Sevgiler. :)

Çok tesekkur ederim. Tabiki allah uygun zamani bekliyordur benim icin. Ama evdeyim ve boyle bir dusuncem var. Dusuncemi hayata gecirmek icin erken oldugunu soyleyenler var. Sadece cocugum olmadigi icin degil ordaki bebeklere cocuklara gercekten uzuldugum icin de boyle birsey istiyorum. Yani hamilelik zor surec ve dogumda tabiki o aciyi cekmesende onu sen karninda tasimasanda ben bunu yapabilrm diye dusunuyorum. Cevremfe buna tepki gosterenlerin olacagini sanmiyorum ama neden diye soracaklardir. Neden sizin cocugunuz olmuyormu diye...

Çok tesekkur ederim. Tabiki allah uygun zamani bekliyordur benim icin. Ama evdeyim ve boyle bir dusuncem var. Dusuncemi hayata gecirmek icin erken oldugunu soyleyenler var. Sadece cocugum olmadigi icin degil ordaki bebeklere cocuklara gercekten uzuldugum icin de boyle birsey istiyorum. Yani hamilelik zor surec ve dogumda tabiki o aciyi cekmesende onu sen karninda tasimasanda ben bunu yapabilrm diye dusunuyorum. Cevremfe buna tepki gosterenlerin olacagini sanmiyorum ama neden diye soracaklardir. Neden sizin cocugunuz olmuyormu diye...

Bence cevrenizin dediklerine ve diyeceklerine kulaklarinizi tikayin. Onemli olan sizin ve esinizin ne dusundugu. Zamani ya da erken olduguna karar verecek olan da sizden baskasi degil. Siz gercekten istiyorsaniz, hazir oldugunuzu dusunuyorsaniz kimin ne dedigi gercekten onemli degil.
Biz ne yazik ki boyle bir ulkeyiz genel olarak. Evlenmisseniz ve belli bir sure gecmisse sizden o.ce baskasi dusunur artik cocuk sahibi olmaniz gerektigini. Ya da biyolojik olarak annesi olmadiginiz bir cocugun hayatinizda olmasini istiyorsaniz, cocugunuz olmadigi icin boyle bir seye karar verdiginiz hemen baslar dillerde dolasmaya. O yuzden hic cevrenin ne diyecegini ne dusunecegini dert etmeyin kendinize. Aslolan sizsiniz, sizin hayatiniz ve sizin kararlriniz.

Cnm detayli araştirma yaptim. Eger verilen bebek veya cocuk rizayla alinmişşa birdaha senden alma gibi bir durumlari olmuyor. Ama terk ise durum degisiyor ve almak.istemeleri halinde aliyorlar ama onunda belirli sureleri var. Yani evlat edinme yapabiliyorsun koruyucu ailede...
Cok guzel hikayeler okudum ve cok mutlu oldum...
Benim daha 2.senem seni dusunemiyorum bile rabbim gostermesin kimseye. Belki belli mi olur evlat edindikten sonra kendliginden hamile kalmişşin :) birlikte buyurler.

sana bişi sorabilir miyim evlilik senesine bakılıo mu

Çok çok güzel bir hikaye, son zamanlarda ben de düşünüyorum ciddi olarak... Yalnızca tek düşündüğüm; çalıştığım için ilgilenme durumum kurum tarafından nasıl değerlendirilir bilemiyorum. Tek istediğim orada kendisini yalnız değil de, ailesiyle birlikte evinde mutlu olan bir cana sarılmak

Kesinlikle cnm . Bende ciddi ciddi dusundum esimle konustum tamam dedi. Ama bir şarti oldugunu soyledi. 3.senemiz dolmadan bu kararin cok dogru olmayabilecegini soyledi. Yani 3.senemizde oturup daha ciddi bir sekilde bu konuyyu konusup basvurucaz dedi. Bende kabul ettim.

Bence olabilir cokta sevap bisey.
Ama ben sizin yerinizde olsam " gecici " diyince bi tereddut ederim. Mesela tanidiklarim var gecici olrak cocuklari agirladilar evlerinde. Ama bi zaman sonra galiba geri gitmeleri gerek( sartlari duzelince, annesi babasi bulununca, geri donunce, hayatta olan aile bireyleri bulununca). Evdeki cocuklari 2 ise 4 oldu.
Ama siz diyosunzki cocuk ozlemi var. O gecici sure bittiginde siz cok zorlanicaksiniz ayrilirken. Ben sizin yerinizde olsam kimsesi olmadigi kesinlesmis, yuvada kalan cocuklara yonelirdim. Siz buyutursunz ve sizi annesi babasi bilir. Evladiniz sayarsiniz ayrilikta olmaz.

Ama ben sizin yerinizde olsam " gecici " diyince bi tereddut ederim. Mesela tanidiklarim var gecici olrak cocuklari agirladilar evlerinde. Ama bi zaman sonra galiba geri gitmeleri gerek( sartlari duzelince, annesi babasi bulununca, geri donunce, hayatta olan aile bireyleri bulununca). Evdeki cocuklari 2 ise 4 oldu.
Ama siz diyosunzki cocuk ozlemi var. O gecici sure bittiginde siz cok zorlanicaksiniz ayrilirken. Ben sizin yerinizde olsam kimsesi olmadigi kesinlesmis, yuvada kalan cocuklara yonelirdim. Siz buyutursunz ve sizi annesi babasi bilir. Evladiniz sayarsiniz ayrilikta olmaz.

Koruyucu aile dyince benimde aklima o geldi ama evlatlik almak demek direk size bir cocuk geliyor ve prosedurlerle uzerinize aliyorsunuz sorumlugu o gudnen sonra hep sizde. Koruyucu aile oyle degil bildigim kadariyla 2 senelik gozetim ardindan uzerinize eger engel yoksa aliyorsunuz. Mesela okuduklarimda genclerw daha kucuk bebekler dusuyor kimsesiz tecavuz bebegi annenin istemedigi ya da mecbur vermek zorunda oldugu bebekler. Zaten kurum oyle oneriyormuş.
Yoksa bende baglanip vermek konusunda kararsizdim. Ama devletle iş birligi icinde pedogoglar esliginde buyutuyosunuz aldiginiz cocugu

Koruyucu aile dyince benimde aklima o geldi ama evlatlik almak demek direk size bir cocuk geliyor ve prosedurlerle uzerinize aliyorsunuz sorumlugu o gudnen sonra hep sizde. Koruyucu aile oyle degil bildigim kadariyla 2 senelik gozetim ardindan uzerinize eger engel yoksa aliyorsunuz. Mesela okuduklarimda genclerw daha kucuk bebekler dusuyor kimsesiz tecavuz bebegi annenin istemedigi ya da mecbur vermek zorunda oldugu bebekler. Zaten kurum oyle oneriyormuş.
Yoksa bende baglanip vermek konusunda kararsizdim. Ama devletle iş birligi icinde pedogoglar esliginde buyutuyosunuz aldiginiz cocugu

Evet anliyorum. Ben sirf o baglanmanizi dusunerek oyle bi tavsiyede bulundum. Tabi evlatlik edinmek Allahin cocuk nasip etmedigi ciftler icin. Saglik sorunlarindan dolayi uzun zamandir cocuk sahibi olamayanlara. Sizin 3 senelik evli oldugnuzu goz ardi etmisim.
Bence evet ilerde Allah size elbette hayirlisyla cocuklar nasip eder yine, sirf o vakta kadar 2 3 seneligine bi yavruya korucu aile olabilirsin. Cok guzel bi dusunce.

Benim de korkum o.. Bir süre sonra ondan ayrılmak istemeyeceğim, ben bağlandığım zaman, herhangi birşey olur da koparsam ki ( bu benim hayatımda anlamı olan, en kıymetlilerim içinde olacak) yıkılırım.. Yani ne biliyim çocuğu ailesi geri almak isterse, yada bir akrabası çıkarsa.. Tamam bencillik etmeyeyim belki bu çocuk açısından çok mutluluk verici birşey, ama diğer yandan ben..? Ayrıca çalışma durumum ne derece ve nasıl değerlendirilir bilmiyorum. Açıkçası kırılmaktan da korkuyorum bu durumda.. Diyorum ya tek istediğim, onu sevip sahiplenen bir ailesi olduğunu hissetsin, onu destekleyen onunla vakit geçiren birilerinin sevgisi, sıcaklığını hissetsin isterim:anne::KK46::KK52:

Back
X