- 6 Aralık 2010
- 499
- 338
- 358
44 yaşında 2 erkek çocuk annesiyim. Ailemle bir çocuğa kol kanat germek 5 kişilik bir aile olmak istedik.Koruyucu ailelik ile ilgili biraz araştırma yaptım,eşim ve çocuklarım olumlu bakıyor. Eşimle aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünün ilgili birimi ile görüştük.Biz 0-2 yaş kız çocuk istiyorduk.Çocuk için evlat edinilme durumu oluşursa çocuğu evlat edinmek istiyordum .(bu durumun oluşması halinde sıra olmaksızın ilk olarak koruyucu aileye soruluyormuş) ama 4 yaşından küçük çocuk için evlat edinme şansım olmuyor. yani çocuk 4 yaşından küçükse yaş farkından dolayı çocuğu benden alıp başka bir aileye verebiliyorlarmışAyrıca 9 yaşında oğlum olduğundan yaş farkı az olacağından kız çocuğun komisyondan geçemeyebileceğini erkek çocuğun kolay geçeceğini söylediler.çocuk nekadar olursa yaş farkları da artmış olacak.benim ikilemim bu. eşim ise çocuğun ailesini dert ediyor, ya ailesi 'çocuğumu neden bir polise(eşim polis) verdiniz ' deyip sorun çıkartırsa diye endişe ediyor.Ne yapacağımı şaşırdım.bir tarafım 0-3 yaş arası olsa da belki kimseye vermezler diyor,bir tarafım ya verirlerse en iyisi 4-5 yaş bir çocuğu al diyor.küçük istememin sebebi ise bizi ailesi olarak benimsesin ama en önemlisi uyum süreci kolay olur,terkedilmesini anlayamadığı için daha az travma yaşamış olur diye düşünmemden.lütfen yardım edin ne yapayım koruyucu aile olanlar, koruyucu aile tanıdıkları olanlar veya koruyucu aile olmayı düşünenler var mı?