• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Çocuklara sosyal medya yasaklanacak

yasak varsa cezada olmalı, odana git cezası verecekler herhalde:KK45::KK45:

Ya yasak lafını duyunca valla sinirim zıplıyor artık .4 yıl önce 16 yaşındaki bir arkadaşım milletin bilgisayarına girip çökertirdi falan .Heyy yavrum heyyy.İstediğin kadar yasak koy ,hele şimdiki çocuklar tam anlamıyla pc ile büyüdüğü için daha da anlıyor bu işlerden .

Aklıma şey geldi bir de Türkiye'de twittera erişim engelinin konulduğu gün en çok tweet atılan gün mü ne olmuştu.Heheheh çok zeki ve azimli bir milletiz.Yasak neyse tam tersini yaparız.:KK53:

Siz alternatif sunun. Biraz yorun cocuklari. Uygulamali egitim sistemi olsun. Etkinlikler imkanlar olsun. Cocuk üretmeye alişsin. Anne babalar icin seminerler düzenleyin. Bedava kitap dagitin mesela cocuk egitimi ile ilgili. Yoksa yasak kolay iş.

yazıya katılıyorum.
Keşke yasaklayabilsek ama imkansız gibi.
Bilgisayarı çocuklar ve gençler kullanmalı ama sosyal medya çocuklar için gerekli değil.
Zamanlarını öldürücü de bir şey üstelik.

Yasaklamak çözüm değil, başarısız olurlar çünkü yeni nesil bilgisayar, akıllı telefon ve sosyal ağlarda çok iyiler, şifreler kırılır.

Onun yerine bilinçli kullanım öğretilmeli, hem ailelere hem çocuklara.

Çocukların bilgisayar yerine sosyal aktivitelere yönlenmesi isteniyorsa o vakit devlet tüm okullara spor salonları, zihinsel aktiviteler için odalar, müzik odaları yapmalı ve öğrenciler bunlardan ücretsiz faydalanmalı, hem bu tip aktivitelerin eğitmenlerine istihdam sağlanır, hemde aileler okul içinde olduğu için çocuklarını güvenle yollar.

Fena mı olurdu X bir devlet okulunda çocuklar piyano dersi, yüzme dersi, satranç dersi alsalar.

Çocukların arada bir çantalarını kontrol etmeyi aykırı bulmadım, bunu gizli gizli yapmak etik olmaz sadece, zira günümüzde ne yazık ki tek sorun sosyal ağlar değil, uyuşturucu gibi bir illet çok daha büyük bir sorun.
PC kullanımınında kapalı kapılar ardında olmaması sağlanabilir konuşularak, çocuklarla iletişimi sağlam tutarak otokontrol sağlanabiliyor pekala.

Back
X