• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koruyucu aile ?

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Bu gece sosyal medyada gezerken koruyucu aile konusunda bir paylaşım gordum ve girdim. Aile ve sosyal hizmet bakanliginin sayfasinda cocuklara gecici olark koruyucu ailelik yapilabilecegini ogrendim.
25 yaş ustu evli bekar farketmiyormuş.
Il mudurluklerine basvuru yapiliyormuş bu konu hakkinda bilgisi olan varmi ?
2 senedir cocuk istiyoruz bende bir cocuk bakimi yapabilecek durumdayim ve bilgideyim. Hamile kalsam bile bunun sorun olmayacagini dusunuyorum ama internetteki bilgiler sinirli mesela yaş araligini secebiliyormuyuz bu cok onemli cunku kalkip 19 yasindaki bir cocugun bakimini ustlenemem cnku yasim 24.
Bilginiz var ise benimle paylasirsaniz sevinirim.

Bu gece sosyal medyada gezerken koruyucu aile konusunda bir paylaşım gordum ve girdim. Aile ve sosyal hizmet bakanliginin sayfasinda cocuklara gecici olark koruyucu ailelik yapilabilecegini ogrendim.
25 yaş ustu evli bekar farketmiyormuş.
Il mudurluklerine basvuru yapiliyormuş bu konu hakkinda bilgisi olan varmi ?
2 senedir cocuk istiyoruz bende bir cocuk bakimi yapabilecek durumdayim ve bilgideyim. Hamile kalsam bile bunun sorun olmayacagini dusunuyorum ama internetteki bilgiler sinirli mesela yaş araligini secebiliyormuyuz bu cok onemli cunku kalkip 19 yasindaki bir cocugun bakimini ustlenemem cnku yasim 24.
Bilginiz var ise benimle paylasirsaniz sevinirim.
Canım suara aynı seyleri arastırıp dusunmusuz. Form doldurmamız gerekıyormus aile ve sosyl hz. Lere.. Fakat ben evli olanların ve esınınde form doldurması sartını ogrendım. Uzunca bır süre düşünmek istıyorum. O cocuklara ıstıkrarlı bır yol arkadaslığı yapmalıyım yada hıc hayatlarına girmemeliyım.. Tedavılere devammı:) en son catlatma iğnesi oldum negatıf bu ay..

Canım suara aynı seyleri arastırıp dusunmusuz. Form doldurmamız gerekıyormus aile ve sosyl hz. Lere.. Fakat ben evli olanların ve esınınde form doldurması sartını ogrendım. Uzunca bır süre düşünmek istıyorum. O cocuklara ıstıkrarlı bır yol arkadaslığı yapmalıyım yada hıc hayatlarına girmemeliyım.. Tedavılere devammı:) en son catlatma iğnesi oldum negatıf bu ay..

Arayip bilgi aldim 183 den. Ama şunu da dusunuyorum ki uzun sure bizde kalabilirde kalmayabilirde hadi cocuga cook alistin ama vermen gerekiyor bu ne kadar zor birsey :(

Koruyucu aile olmak isterdim ancak kurum istediği takdirde geri alabiliyor yani ailesi isterse vs . Ben bunu kaldıramam, alışırım bağlanırım birgün alırlarsa diye yaşayama.Evlat edinmeyi istiyorum kimseler alamasın evladımı. Tabi benim düşüncem bu yönde, birçok koruyucu aile var , sadece bu yönünüde düşünün derim

Koruyucu aile olmak isterdim ancak kurum istediği takdirde geri alabiliyor yani ailesi isterse vs . Ben bunu kaldıramam, alışırım bağlanırım birgün alırlarsa diye yaşayama.Evlat edinmeyi istiyorum kimseler alamasın evladımı. Tabi benim düşüncem bu yönde, birçok koruyucu aile var , sadece bu yönünüde düşünün derim

Evet zaten onu dusundugum icin kararsizim yani afedersiniz bir kopek bile baksaniz alisiyosunuz veremiyorsunuz. Ki bu bir çocuk bakimini egitimini ustlenecek atesi ciktiginda basinda bekliceksiniz birlikte gezecek birlikte vakit gecireceksiniz.
Geri verme dusuncesi beni de huzursuz eder. Birde diyelmki 0 yas bebek aldiniz buyuynce sizi anne bilecek 3 yasinda ailesi isterse ne olacak :( cok uzucu bir durum. Bende sartlari okudugmda eksiklikler oldugunu farkettim

Evet zaten onu dusundugum icin kararsizim yani afedersiniz bir kopek bile baksaniz alisiyosunuz veremiyorsunuz. Ki bu bir çocuk bakimini egitimini ustlenecek atesi ciktiginda basinda bekliceksiniz birlikte gezecek birlikte vakit gecireceksiniz.
Geri verme dusuncesi beni de huzursuz eder. Birde diyelmki 0 yas bebek aldiniz buyuynce sizi anne bilecek 3 yasinda ailesi isterse ne olacak :KK43: cok uzucu bir durum. Bende sartlari okudugmda eksiklikler oldugunu farkettim
Aileleri evlatlık verilmesini istemiyorsa koruyucu aileye veriyor kurum, tabi o çocukların da ilgiye sevgiye ihtiyacı var ancak ben uzun yıllardır çocuk hasreti çekerken bu riski göze alamıyorum, Rabbim inş. Bizlere o yuvadan kurtulup ömür boyu yanımızda kalacak evlat nasip etsin. Huzurla büyütelim evlatlarımızı, tedavim devam ediyor bir bebeğim olsa dahi evlat edinmek istiyorum.

cok duygulandımm.. Cok guzel bır yazı olmş

Evet yaş araligini kendimiz secebiliyoruz. Bir tane kadinda yine bebek almiş 3 cocugu varmiş. Baya iyiyiz diyor 1.5 yasina gelmiş baba falan diyormuş yani aslinda bilmiyorum guzel şeyler bunlar. Ama ilerde cocuk kendini bildikten sonra evden ayrilabilirmiş yapabilirmiyim bilmiyorum

Aileleri evlatlık verilmesini istemiyorsa koruyucu aileye veriyor kurum, tabi o çocukların da ilgiye sevgiye ihtiyacı var ancak ben uzun yıllardır çocuk hasreti çekerken bu riski göze alamıyorum, Rabbim inş. Bizlere o yuvadan kurtulup ömür boyu yanımızda kalacak evlat nasip etsin. Huzurla büyütelim evlatlarımızı, tedavim devam ediyor bir bebeğim olsa dahi evlat edinmek istiyorum.

Benim içime başta çok sindi yani 1 sene bile olsa o cocugu yurtlarda birakmak yerine kendim bakma fikri cok guzel. Siz uzun zamandir istiyormussunuz basvuru yapabilirsiniz. Ne zaaman cikacagi da belli olmayabilir ya da geri alinmasi şuan mumkun olmayan bir bebek ya da cocuk olabilir. Bilmiyorm guzel bir uygulama.

http://blogcuanne.com/2012/07/16/bir-baska-dogum-hikayesi/
Cnm okurmusun

Çok zor okudum, sürekli araştırıp okuyorum bebeğini kalbinde taşıyan anneleri, eşim son tedavimin sonuçlanmasını bekliyor.
Bana kalsa çoktan başvurmuştum.
Sanırım babalar bizim kadar cesaretli değil, benden çok seveceğine eminim de cesaret yok.
Çok az kaldı, birgün ben de yazarım inş. hikayemizi

Hiçkimse alışamama gibi bir durum yaşamamiş ilk gorduklerinde işte bu benim kizm oglum vs demişler tabiki sarisin mavi gozlu diye kriterlere gerek yok ama nihayetinde bir cocuk bakmak dogurmaktan daha zor birsey. Rabbim kimseyi cocuksuzlukla sinamasin ama dogurmadigin birini de sevebilir bakabilirsin. Hikayeler icime oturdu resmen. Kac senedir cocuk istiyorsunuz ne tedavisi.oldun cnm ?

O çocuklar zaten (ailesi belli olanlar var tabi ama) o kuruma tabirimi hoş görün "terkedilmiş" çocuklar.Kimi belki bir ipucu biliyor niye bırakıldığıyla ilgili kimi hiç bilmiyor.Onlar veda şansı bulamamış çocuklar,hesap soramamış çocuklar,kendini bildi bileli orda olanları düşünün benim neyim buraya bırakılacak kadar değersiz diye sorup cevap alamıyor.Kısacası ömürleri boyunca daha sağlıklı ilişkiler kurabilmeleri için sağlıklı bağlanmayı,sağlıklı vedalaşmayı,insan ilişkilerini hayatlarının neresine nasıl koyacaklarını öğrenmeleri gerekiyor.Siz de (sosyal hizmetler sağlıyordur sanırım) süreç öncesinde ve süreç boyunca psikolojik destek alarak buna yardımcı olabilirsiniz.Şu an hiç alışamazmışsınız gibi sanki ondan kısacık ayrılacak olsanız çocuğun gözü önünde bayılacakmışsınız gibi gelir biliyorum.Ama hazır olup öyle tanışabilirsiniz çocukla.Kısacası bu çift taraflı öğrenerek yürünecek bir yol

Hiçkimse alışamama gibi bir durum yaşamamiş ilk gorduklerinde işte bu benim kizm oglum vs demişler tabiki sarisin mavi gozlu diye kriterlere gerek yok ama nihayetinde bir cocuk bakmak dogurmaktan daha zor birsey. Rabbim kimseyi cocuksuzlukla sinamasin ama dogurmadigin birini de sevebilir bakabilirsin. Hikayeler icime oturdu resmen. Kac senedir cocuk istiyorsunuz ne tedavisi.oldun cnm ?
Ben kendimi bildim bileli çocuk isterdim ama 6 yıllık evliyiz, son yıllarda tedavilerim arttı ilaç kullandım, 2 bebek kaybettim. Şimdi tüp bebek için bekliyorum. Kaliteli yumurtam olmadığı için tüp bebek bile yapamadım. Son denememiz artık, bir süre ara vermiştim bedenim ve ruhum çok yıprandı. Eşim için katlanıyorum. Hiç uğraşmak istemiyorum tedaviyle biran önce evlat edinmek istiyorum.
Benim evde minik kuşum var, elimle besler işten gelince herşeyi bırakır onunla oynarım gönlünü alırım önce. Biz gidince küsüyor :)
Bir çocuk sevilmezmi, doğurmuşsun yada evlat edinmişsin Allah kalbimi biliyor asla ayırmam.
Dediğin gibi doğurmamak sevgiye asla engel değil.
Rabbim herkese evlat sevgisi yaşatsın inş

Istedigin yasi ve cinsiyeti secebiliyosun. Ben de bi ara cok dusunmustum bazi sartlardan olmadi. Orada yapayalniz hisseden bi cocuga evini, sevgini acmak muhtesem bi sey olur

Ben bebekler için ciddi sıra olduğunu duymuştum teşebbüs etmeyi düşündüğünüz şey çok güzel belki bu da sizin sinavinizdir Rabbim en kisa zaman da kucaginizi doldursun hepinizin

O çocuklar zaten (ailesi belli olanlar var tabi ama) o kuruma tabirimi hoş görün "terkedilmiş" çocuklar.Kimi belki bir ipucu biliyor niye bırakıldığıyla ilgili kimi hiç bilmiyor.Onlar veda şansı bulamamış çocuklar,hesap soramamış çocuklar,kendini bildi bileli orda olanları düşünün benim neyim buraya bırakılacak kadar değersiz diye sorup cevap alamıyor.Kısacası ömürleri boyunca daha sağlıklı ilişkiler kurabilmeleri için sağlıklı bağlanmayı,sağlıklı vedalaşmayı,insan ilişkilerini hayatlarının neresine nasıl koyacaklarını öğrenmeleri gerekiyor.Siz de (sosyal hizmetler sağlıyordur sanırım) süreç öncesinde ve süreç boyunca psikolojik destek alarak buna yardımcı olabilirsiniz.Şu an hiç alışamazmışsınız gibi sanki ondan kısacık ayrılacak olsanız çocuğun gözü önünde bayılacakmışsınız gibi gelir biliyorum.Ama hazır olup öyle tanışabilirsiniz çocukla.Kısacası bu çift taraflı öğrenerek yürünecek bir yol

Bu yolda genc basvuru yapanlara 0-1 yaş arasi bebek veriliyormuş yas ilerledikce cocuk yaşida ilerliyormuş zTen o kadar anne dogmuşuz ki o kadar annelik icgudumuz varki bence her bebege yada cocuga hemen alisabilirz

Back
X