Selam Bende bir koruyucu anne adayıyım. Bulunduğum ilin Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvurdum. Benden bazı evraklar istediler. Tabi ki öncesinde internetten koruyucu annelik şartlarına baktım. Ben bekarım daha önce bekarlara çocuk vermiyorlardı. Ama yeni düzenlemeyle 25 yaşına geçen ve şartları uyan her birey hem evlatlık hemde koruyucu anne olabiliyor. Evrakları tamamlayıp il müdürlüğüne teslim ettim. Daha sonra ev görmesine geldiler. Sonra koruyucu aile olmamda sakınca olmadığına dair kabul yazım geldi. Bekar olana genelde erkek çocuk tavsiye etmiyorlar. Zaten bende kız istiyordum. Fakat kız çocuğuna talep çok olduğu için uygun eşleşme olana kadar biraz beklemek zorunda kaldım. Bazı arkadaşlar erkek çocukları olduğunu kız çocuk almak istediklerini fakat önerilmediğini yazmışlar. Ben 10 yaşında oğlu olan bir bayanın 2 yaşında bir kızın koruyucu annesi olduğunu biliyorum. Sorun olmuyor bence. Ben 10 ayda başvuru yaptım. Bu ayın 10 da uygun bir çocuk olduğunu ve görüşebileceğimi ilettiler. Çocuk yuvasına gittim ve miniğimle görüştüm. Burada şunu belirtmek isterim ki orada çocukların tüm ihtiyaçları karşılanmasına rağmen o kadar sevgiye muhtaçlar ki, onların tek ihtiyacı sıcak bir yuva ve çokça sevgi. Her gün farklı bir duyguyla dönüyorum yuvadan , yazımı okuyanlardan ricam sizlerinde imkanı varsa ne olur sizde bir hayata dokunun.Hemen kaynaştık. Bir süre yuvada görüşmemiz devam edecek. Bu süre çocukla iletişiminizin gidişatına göre uzun veya kısa olabiliyor. Ben haftada 4 gün ikişer saat zaman geçirdim ve inşallah mart başı evimizde olacak. Koruyucu annelikte çocuk devamlı sizinle kalıyor. Kendi ailesi oluyor, eğer aile görüşmek isterse ve kurumda uygun görürse ayda 1 kez 1 saat kurum gözetiminde görüşüyor. Siz aileyi ailede sizi bilmiyor. Eğer aile evlatlık verilmesini isterse kurum ilk size soruyor almak ister misiniz diye isterseniz size veriliyor. İstemezseniz sizden alınıp evlatlık sırası bekleyen aileye veriliyor.Yani evlat edinmeden farkı çocuğun sadece velayeti sizde değil. Gönüllü annelikte durum daha farklı, kuruma gidip oradaki çocuklarla zaman geçiriyor, hafta sonları ve tatillerde eve alabiliyorsunuz. Sormak istediğiniz birşey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim. ,