• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koruyucu aile bilgisi tecrübesi olan var mı

Konuya son yorum yapan birkaç kişiye cevabım ya okumadan yorum yapıyorsunuz ya da okuduğunuzu anlama probleminiz var. Konunun neresinde eşime ya da bana nikah düşer o yüzden istemiyorum yazmışım.
Algılayamayanlarınıza aynı cümlemi yeniden yazıyım. Demişim ki
Onun dışında dini açıdan başka yönleri de var mesela o çocuk büyüdüğünde erkekse bana kızsa eşime nikah düşmesi gibi. Ne ben ne eşim böyle bi düşüncede ya da korkuda değiliz. Kendi evladımız gibisahipleneceğimiz bi çocuk için asla ve asla böyle niyete sahip olamayız.h

Yetim hakkının ve yetimlere iyi davranmanın çok önemli ve değerli olduğu bir dinde, evlat edinmenin bu kadar karalaması ve ön yargılı bakılmasını anlamıyorum. Evlat edinmenin dini sakıncası, çocuktan evlatlık olduğunu gizlemek, soy sopun karışması ve bunun sonucunda oluşabilecek çeşitli mağduriyetlerdir. Kanun dışı yollarla evlat edinilmemişse böyle bir şey günümüzde zaten mümkün değil, evlat edinilmiş kişi onu alanların kütüğüne geçiyor evet ama evlat edinme işlemi, bütün bilgileri varsa biyolojik anne baba bilgisi de nüfus kaydında yer alıyor. Evlatlık olan kişi kendi öz anne babasına mirasçı da olabiliyor.Öyle soyun sopun karışması söz konusu değil. Tabii bu bilgiyi herkes göremiyor evlat edinen ve edinilen kişiler hariç kimse bilemez. Nüfus müdürlüğü hariç hiçbir yerde de çıkmaz. Kanun dışı yollarla evlat edinilmemişse tabii.
Ayrıca nikah düşer/düşmez meselesnde de şu kitasbı okumanızı tavsiye edebilirim.
http://www.kitapyurdu.com/kitap/evlat-edinme-islam-hukuku-acisindan/76878.html
Neyse, Mune elinde sopayla gelmeden susayım nmalum dini içerik yasak. :KK53:

Eğer şartların uygunsa (yaş gelir durumu yaşam kosullarin ve hazir oluşun)evlat edinmeye başvur.Evlat edinmede de koruyucu aile modelinde de bir çocuğun hayatına dokunuyorsun birine adina verirken diğerini devletle birlikte gözetimle yetiştiriyorsun aslında farkı sen de biliyorsun hazırsan başvur derim. Istersen bir de beni dinle evlat edinmek icin başvurmak istedim sahip olduğum maddi manevî olanaklarla eğitim düzeyiyle altıma kırmızı halı sereceklerini sandım ama öyle olmadı istediğim 0 -2 yaş grubunu yaşım dolayısıyla alamıyorum ben de peki koruyucu aile oluveriyim dedim aaaa yine o yaş grubunu vermediler. Kardeşim ben Türkiye ortalamasının % 1 i yim bu çocuklar kime veriliyor peki? Yurt içinde ve dışında pek çok gayrimenkulü olan bana yasim dolayisiyla vermediler onlar da oyle dediler zaten. Bu arada usa da falan yuzbin dolar falan harcadım çocuğum olsun diye ama olmadı. Şimdi bu meblağ elbet kaç çocuğun hayatına dokunurdu değil mi beni hiiiiic ama hiç suçlama çünkü ben bir değil 10 cocugun geleceğine dokunabilirdim ama yaş engeli var ya vermediler ben de bu dünyadan göçmeden önce bir çocuğun hayatına olumlu dokunmak istiyorum bu bir TÜRK çocuğu olsun diye 2 yıl bekledim ama o yaş grubunda yok. Oysa o çocuğa verebilecek maddi olanaklar icin ilan versem kimler basvurmazdi. Devletimiz iyi bilir dedim ihtiyacı olan bir çocuğun elinden tutabilirdim. O çocuk belki bugün hayata 3 0 önde baslayacakti. Dahası var lütfen iyi dinle ensest ilişkiden doğmuş veya atılmış veya istenmemis hiç önemli değil dedim. Sonuç 0. Hâlâ aranmadım. Ben çok kötü niyetliyim o çocuğu fena halde nüfus kutugume kayıt ettirmek istedim. Çünkü benden sonra da sağlam yere bassın diye. Ülkemi fena halde seviyorum burda doğdum ve burda öleceğim ama ölmeden önce bir TÜRK çocuğunu hayata olumlu kazandirabilsem çok mutlu olurdum inan. Ama bana bu olanak Istanbul da sağlanmadı. Yakında yurt dışına evlat edinme icin gidiyorum ne acı değil mi kendivatanımdan istenmeyen oraya buraya atılan hangi koşulda doğarsa doğsun kabullendigimi söylediğim bir çocuk bana yaşım dolayısıyla verilmiyor ve ben yurt dışına dolar ve eurolari götürüyorum ne acı değil mi?. Kimse beni ulkemizde bir çocuğun hayatinadokunamaz miydin diye suçlayamaz elimden geleni yaptim vermediler. Bizim çocuklarımız kimlere veriliyor Allah Aşkına?

koruyucu ailelik sorunları hakkında şu yazı dizisini takip ediyorum, faydası olur umarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
burda her yazılanları satır satır okudum
benim bir oğlum var 10 yaşında 6 yıldır ikinci evladıma kavuşmak için 3 miyon operasyonu bir dış gebelik bir tüp bebek biyokimyasal yaşadım oğlumun bir kardeşi olsun bir çocuga daha aile ortamı yaşatmak için eşimle son iki yıldır bunu devamlı düşünüyoruz. eşim sağolsun benden istekli düşük kanamam devam ediyor kendini toplayım yaz tatilinin sonuna doğru harekete geçmek istiyoruz.

Ben kendi adıma iki çocuk arasında anne olarak dengeyi sağlama konusuna takık durumdaydım
oğlum ile gelecek meleğin arasında esit ve adeletli karar alabilme yapma konusunda iki yıldır kendimi ölçüp tattıyorum
ilk zamanlar ürkütüyordu hakka girermiyim diye ama şimdilerde kendime güveniyorum. evlatlık başvurusu yapmak sanırım en güzeli rabbim yuvalarımıza gelecek kuzular içinde bizim içinde evladlarımız içinde hayırlısını nasip etsin

burdan başka deneyimleri olan varsa paylaşırsa sevinirim

Selam Bende bir koruyucu anne adayıyım. Bulunduğum ilin Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvurdum. Benden bazı evraklar istediler. Tabi ki öncesinde internetten koruyucu annelik şartlarına baktım. Ben bekarım daha önce bekarlara çocuk vermiyorlardı. Ama yeni düzenlemeyle 25 yaşına geçen ve şartları uyan her birey hem evlatlık hemde koruyucu anne olabiliyor. Evrakları tamamlayıp il müdürlüğüne teslim ettim. Daha sonra ev görmesine geldiler. Sonra koruyucu aile olmamda sakınca olmadığına dair kabul yazım geldi. Bekar olana genelde erkek çocuk tavsiye etmiyorlar. Zaten bende kız istiyordum. Fakat kız çocuğuna talep çok olduğu için uygun eşleşme olana kadar biraz beklemek zorunda kaldım. Bazı arkadaşlar erkek çocukları olduğunu kız çocuk almak istediklerini fakat önerilmediğini yazmışlar. Ben 10 yaşında oğlu olan bir bayanın 2 yaşında bir kızın koruyucu annesi olduğunu biliyorum. Sorun olmuyor bence. Ben 10 ayda başvuru yaptım. Bu ayın 10 da uygun bir çocuk olduğunu ve görüşebileceğimi ilettiler. Çocuk yuvasına gittim ve miniğimle görüştüm. Burada şunu belirtmek isterim ki orada çocukların tüm ihtiyaçları karşılanmasına rağmen o kadar sevgiye muhtaçlar ki, onların tek ihtiyacı sıcak bir yuva ve çokça sevgi. Her gün farklı bir duyguyla dönüyorum yuvadan , yazımı okuyanlardan ricam sizlerinde imkanı varsa ne olur sizde bir hayata dokunun.Hemen kaynaştık. Bir süre yuvada görüşmemiz devam edecek. Bu süre çocukla iletişiminizin gidişatına göre uzun veya kısa olabiliyor. Ben haftada 4 gün ikişer saat zaman geçirdim ve inşallah mart başı evimizde olacak. Koruyucu annelikte çocuk devamlı sizinle kalıyor. Kendi ailesi oluyor, eğer aile görüşmek isterse ve kurumda uygun görürse ayda 1 kez 1 saat kurum gözetiminde görüşüyor. Siz aileyi ailede sizi bilmiyor. Eğer aile evlatlık verilmesini isterse kurum ilk size soruyor almak ister misiniz diye isterseniz size veriliyor. İstemezseniz sizden alınıp evlatlık sırası bekleyen aileye veriliyor.Yani evlat edinmeden farkı çocuğun sadece velayeti sizde değil. Gönüllü annelikte durum daha farklı, kuruma gidip oradaki çocuklarla zaman geçiriyor, hafta sonları ve tatillerde eve alabiliyorsunuz. Sormak istediğiniz birşey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim. ,
Harikasınız,bu yazıyı 2017 de yazmışsınız,o zamandan bu zamana kadar neler değişti hayatınızda,herşey yolundadır ve çok mutlusunuzdur umarım.Bu geçen zamanı bize örnek olması ve ışık tutmsı açısından özetleyebilimisiniz?

Back