Öncelikle tebrikler. Daha önce çocuk esirgeme kurumunda annelik yaptim ama koruyucu ailelik yapmadim. Yalniz su adrese bakmadiysaniz bakmanizi tavsiye ederim. www.koruyucuaile.gov.tr
Sadece bir yakınım var koruyucu aileydi çocuk büyüyünce malesef şimdi başlarına bela oldu.durmadan para istiyormuş ikide bir ariyormus sorun cikariyormus mahvoldular.Halbuki ne kadar da ugrasmislardi onun için ama şans tabi.bu kötü bir örnek tabi
Çocuk esirgeme kurumunda annelik nasıl yapılıyor. İş olarak mı yaptınız bunu yoksa gönüllü olarak yardım amaçlı mı yaptınız. Gönüllü olarak yapılan bişeyse ben de yapabilirim aslında.Öncelikle tebrikler. Daha önce çocuk esirgeme kurumunda annelik yaptim ama koruyucu ailelik yapmadim. Yalniz su adrese bakmadiysaniz bakmanizi tavsiye ederim. www.koruyucuaile.gov.tr
Gönüllü olarak yaptim. Belirlenen günlerde gidip çocuklarla çeşitli aktiviteler yapiliyordu. Ankara keçiören deki yurtta. Halen bu uygulama var mi bilmiyorum. Koruyucu ailelik tabii ki çok farklı. Ama sosyal hizmetlerin sayfasından da ayrintilu bilgi alabilirsiniz diye düşünüyorum.Çocuk esirgeme kurumunda annelik nasıl yapılıyor. İş olarak mı yaptınız bunu yoksa gönüllü olarak yardım amaçlı mı yaptınız. Gönüllü olarak yapılan bişeyse ben de yapabilirim aslında.
Evlatlık almak da isterim aslında ama eşim buna karşı çıkıyor. Koruyucu aile olmaya biraz ılımlı bakmaya başladı. Birde evlatlık almanın prosedürü biraz daha fazla sanırım. Şuan alışırım ayrılamam diye bi düşüncem yok ama o sürece girince bağ kurulunca nasıl olur orasını kestiremem tabi ki. Benim yaşım 30 eşimin 32 0-3 yaş grubu ya da 5 yaşa kadar olsun isterim heralde yaşlarımız bunun için uygundur. Birde cinsiyet seçebiliyormuyuz onu merak ettim.Koruyucu aile oldugunuz cocuk sadece sizin evinizde misafir ,3 cocuga kadar alabiliyorsunuz ,cocuk basi 400 kusur tl maddi destek veriliyor ,ayda 1 kontrole geliniyor ,
Misafir ettiginiz cocuk,basdka bir aileye evlatlik verilebilir ,ozellikle belirtiyim alisirim ayrilamam gibi bir durum varsa ,evlatlik almanizi onerirtim ,
Verilen cocuk sizin yas grubunuza uygun veriliyor ,merak ettiginiz birsey olursa destek olurum
Cocugunuzun hic bir ihtimalle olmama durumunda ,evlat edinme gerceklestiriyorlar ,Evlatlık almak da isterim aslında ama eşim buna karşı çıkıyor. Koruyucu aile olmaya biraz ılımlı bakmaya başladı. Birde evlatlık almanın prosedürü biraz daha fazla sanırım. Şuan alışırım ayrılamam diye bi düşüncem yok ama o sürece girince bağ kurulunca nasıl olur orasını kestiremem tabi ki. Benim yaşım 30 eşimin 32 0-3 yaş grubu ya da 5 yaşa kadar olsun isterim heralde yaşlarımız bunun için uygundur. Birde cinsiyet seçebiliyormuyuz onu merak ettim.
Başvuru yaptıktan ne kadar sonra dönüş yapılıyor acaba. İlk başta saatlik sonra
günlük görüşme oluyor yazıyor internet sitesinde. Başlıklar halinde yazmışlar sınıflandırma yapmışlar haftasonu ailede kalıyor falan yazılmış tam detaylı inceleyemedim ama biraz kafam karıştı.
Çocuğum hiç bir ihtimalle olmaz gibi bi durum yok şuanda 4.5 yıllık evliyiz 1 sefer tüp bebek denedik olmadı ama normalde olmamasını gerektirecek bi sağlık sorunumuz yok raslantısal olduğunu söyledi doktorumuz.Cocugunuzun hic bir ihtimalle olmama durumunda ,evlat edinme gerceklestiriyorlar ,
Cocugu olan bir ailede olsaniz koruyucu olabiliyorsunuz ,yani bir nevi kendi evinizde kurumun bakici gibi oluyorsunuz ,
7\24 sizde kaliyor ,
Cinsiyet secebiliyorsunuz ,zaten once kurumdaki cocuklarlari goruyorsunuz ,size uygun yas araliklarini gosteriyorlar ,kurum icinde saatlik goruysmeleer yapiyorsunuz ,sonra size misafir gelmeye basliyor ,onun icin oda vs hazirliyorsunuz ,
Evlat edinme icin bebek alabilecek yastasiniz ,bebeklervdaha cok talep gordugu icin daha farkli yas gruplarini koruyucu aileye veriyorlar ,
Nacizane tavsiyem esinizle kurum ziyaretine gidin hatta bos vaktiniz varsa gonullu calisin,esiniz belki bu fikre daha sicask bakacaktir ,bende gonullu calisiyoirum hafta da 2 gun gidip bebeklerle ilgilenip ,cocuklara ders calistiriyorum ,
Boylelikle misafir mi evlat mi istediginize karar verirsiniz ,
2 aylik bir bebegi 3 yasinbac getirip ,evlat edinme karari alip kurum trarafgindan red alan birde bebegi baska aileye vermek zorunda kalan bir yakinim var ,
Bulundugunuz ildeki herhangi bir cocuk esirgeme kurumuna basvurabilirsiniz ,size yardimci olucaklardirÇocuğum hiç bir ihtimalle olmaz gibi bi durum yok şuanda 4.5 yıllık evliyiz 1 sefer tüp bebek denedik olmadı ama normalde olmamasını gerektirecek bi sağlık sorunumuz yok raslantısal olduğunu söyledi doktorumuz.
Son yazdığınız örnek te çok kötü olmuş.Allah sabır versin.Evlat edinme prosedürünü geçen yıl okumuştum sanki önce koruyucu aile olarak aileye veriliyor daha sonra evlat ediniliyor gibi kalmıştı aklımda. Demek yanlış hatırlıyorum.
Evlat edinmeye eşim dini açıdan karşı çıkıyor ve ikna edebileceğimi zannetmiyorum. Koruyucu ailelik için fetvaları diyanet ve sosyal güvenliğin ortak çalışmalarını okuttum öyle ılımlı bakmaya başladı.
Siz gönüllü olarak hangi ilde çalışıyorsunuz. Ben şuan çalışmıyorum hayli de boş vaktim var. Nereye nasıl başvurucaz. İlla çocuk benim evimde kalmak zorunda değil öyle de bi faydam dokunsa mutlu olurum.
Elalemi bosverin kendi mutlu ugunuzu dusunun bence bebekkken alın annesi babasi olun onlarin aileye ihtiyaci var abiye ablaya değilMerhabalar hanımlar bi süredir koruyucu aile olmak için başvuru yapmayı düşünüyorum. Eşim önceleri çok net bi şekilde karşı çıkıyordu bu düşünceme ama benim çok istediğimi anladığı için şu aralar daha ılımlı bakmaya başladı.
Aranızda koruyucu aile olan var mı. Bu süreç nasıl işliyor. Koruma altına aldığınız çocukla bağlarınız nasıl zorlandınız mı nasıl bağ kurdunuz? Çevrenizin tepkisi ne oldu? Olumsuz tepkileri nasıl aştınız? Bunları merak ediyorum. Bilgi sahibi olup benimle paylaşabilecek olan varsa çok sevinirim..
Merhabalar hanımlar bi süredir koruyucu aile olmak için başvuru yapmayı düşünüyorum. Eşim önceleri çok net bi şekilde karşı çıkıyordu bu düşünceme ama benim çok istediğimi anladığı için şu aralar daha ılımlı bakmaya başladı.
Aranızda koruyucu aile olan var mı. Bu süreç nasıl işliyor. Koruma altına aldığınız çocukla bağlarınız nasıl zorlandınız mı nasıl bağ kurdunuz? Çevrenizin tepkisi ne oldu? Olumsuz tepkileri nasıl aştınız? Bunları merak ediyorum. Bilgi sahibi olup benimle paylaşabilecek olan varsa çok sevinirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?