• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Korunmalı mı? Korunmamalı mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

KurkmantoluS

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
14.036
38.576
598
(Uzun oldu ya kusura bakmayın)
Selam hanımlar :KK24:

kısa özet geçemeyebilirim özür olsun şimdiden:p
Hanımlar, 21 aylık evliyim yani yaklaşık 2 yıl. 18 aydır bebek düşünüyoruz fakat bi türlü beceremedik. İlk başta enfeksiyon çıktı ve 13 ay boyunca onunla uğraştık sonunda bitti hamd olsun:dua: bu sürede yaklaşık 8-9 ayda korunduk doktorun demesi ile.O zamanlarda da RAHİMDE YARA vardı ama doktor bunu sorun etmedi, doğum esnasında yakarız dedi. Gel gelelim bu raddeye gelemedik. Enfeksiyon u da atlatamayınca başka doktora gittim. Şükür ki o doktor çözdü işi.

asıl konuma geliyorum. Bu 3.doktorum ve kaderim gibi bu doktor da rahimde ki yaradan dolayı korun dedi bana. Ama ben sağlık açısından diyorum, korunup korunmamak sana kalmış diye de ekledi. Fitil ve krem kullandım. Adet olduktan sonra gel kontrol edelim ona göre korun yada korunma diyeceğim dedi. Ama virüsten dolayı gidemiyorum. Doktoru aradım müsait değildi, sekreteri üstüne bastıra bastıra gelmeyin dedi. Ama size kalmış diyerek açık kapıda bıraktı. Ben gitmeyi düşünmüyorum bu zamanda hastaneye.

şimdi size sorum şu.
çevrenizde yada kendinizde, rahimde yara varken hamile kalıp sağlıklı bi şekilde doğuran, yada tam aksini yaşayan var mı arkadaşlar.

ben artık korunmaktan çok sıkıldım. Sanki aylarım boşa gitmiş gibi geliyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. :KK36::KK36:

Şunu demeyi unutmuşum. Bu arada geçen ay pco çıktı. Eşim sperm testi yaptıracaktı oda yaptıramadı. Hormonlarımda bi sıkıntı yok şükür.
zaten kolay kolay da olmayacak o yüzden bola gitmesin zaman diye düşünüyorum:KK70::KK70:

yaşımda 25:confused:

Can içim bende yara minicikti ara kanama yapmıştı iliskide filan. Sende böyle bir şey yoktu sanırım. Ama bence rahim iç yuzeyinin yani bebenin tutunacağı yerin saglıksız olmasina sebep olabilir. Büyürse kanama alanların olur belki. Ama şu da var Allah ol derse olur. 🤷🏻‍♀️ Ben korun ya da korunma diyemem. Insallah en dogru kararı verirsin demeye geldim. 😘

Can içim bende yara minicikti ara kanama yapmıştı iliskide filan. Sende böyle bir şey yoktu sanırım. Ama bence rahim iç yuzeyinin yani bebenin tutunacağı yerin saglıksız olmasina sebep olabilir. Büyürse kanama alanların olur belki. Ama şu da var Allah ol derse olur. 🤷🏻‍♀️ Ben korun ya da korunma diyemem. Insallah en dogru kararı verirsin demeye geldim. 😘
Kuzu bende ara kanama vs hiç olmuyor. İlişki sırasında doktor yanma olur dedi, oluyordu ama artık olmuyor bende onu ıslanmaya bağladım. Çünkü yara hala varken ilişkide sıkıntı olmuyordu.
Of ama ilaç kuklandım belki geçti. Süreçte belli değil ben ne zaman ana olacammmm:KK42::KK42::KK42:

Kuzu bende ara kanama vs hiç olmuyor. İlişki sırasında doktor yanma olur dedi, oluyordu ama artık olmuyor bende onu ıslanmaya bağladım. Çünkü yara hala varken ilişkide sıkıntı olmuyordu.
Of ama ilaç kuklandım belki geçti. Süreçte belli değil ben ne zaman ana olacammmm:KK42::KK42::KK42:
Ah bebeğim benim. Ben denerdim galiba nasibim neyse o olsun diye. Pco da çıktı dedin. 🤷🏻‍♀️

Canım öncelikle geçmiş oldun ,,,, ilk evlendiğim zaman bende de yara varmış bilemedim ilişki esnasında yanma yapıyordu bende doktora gittim gün verdi gel yakalım dedi

Verdiği tarih de tam adet günüme denk geliyordu ki düzenli adet olurum korunmuyorduk da verdiği tarih de gittik adet olmamıştım doktora bekleyelim dedim yok yok hamile değilsindir dedi ve yarayı yaktı meğersem hamileymişim😱😱😱

Sonrasında düşük tehlikem filan oldu 9 ay kanama oldu ama çok şükür kızımı kucağıma aldım,,,,,,

İnşallah en kısa zamanda hayırlısıyla hamile olur bebeğini sağlıkla kucağına alırsın🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Daha bunu sormak için bile doktora gidemiyorken korunmaya devam derim, ben. Önümüz belli olsun. Şu an hamile olanlar kontrollerine gidemiyor, doğuma nasıl gideceklerini bilemiyorlar. Şu panik hâli bir durulsun. Ya virüs yok olsun ya da en azından bununla yaşamayı öğrenelim. Zaten bu stresle hamile kalmanız da zor olur. Sağlıklı kadınlar gecikiyor bu ara, benim bile yıllardır düzenli doğum kontrol hapı kullanarak saati saatine gelen reglim 11 gün gecikti, daha da olamadım.

Bu sefer gidebilseydin ya serom keşke, ama böyle olunca kötü denk geldi.. 😖

Yani yara varken bebek olması sorun olur mu senin ve bebeğin sağlığı açısından biliyor musun?

Askim bence korunma yani nezaman bebek olacagi zaten belli olmicakki Allah korusun belki esinin spermlerinde bozukluk var.
Benim arkadasim dogum kontrol hapiyla korunuyodu rahminde yara cikmis haptan dolayi doktor birak hapi dedi yarayi yaktilar sonra hamile kaldi.
Bu yara varken hamile kalirsan ne gibi sorunlar olurmus söyledimi?

Yara olmasi gebelige engel degil.ornek annem😁😁butun cocuklarinida sorunsuz hamile.kalip doğurmuş sukurler olsun.Yara icin korunmanizada bence gerek yok.bebek dusunuyorsaniz zaman kaybi olur.zira yara geçmiyor.annem kac kez dondurdu kac kez yaktirdi ama hala onla baki yarasi.

Canım öncelikle geçmiş oldun ,,,, ilk evlendiğim zaman bende de yara varmış bilemedim ilişki esnasında yanma yapıyordu bende doktora gittim gün verdi gel yakalım dedi

Verdiği tarih de tam adet günüme denk geliyordu ki düzenli adet olurum korunmuyorduk da verdiği tarih de gittik adet olmamıştım doktora bekleyelim dedim yok yok hamile değilsindir dedi ve yarayı yaktı meğersem hamileymişim😱😱😱

Sonrasında düşük tehlikem filan oldu 9 ay kanama oldu ama çok şükür kızımı kucağıma aldım,,,,,,

İnşallah en kısa zamanda hayırlısıyla hamile olur bebeğini sağlıkla kucağına alırsın🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Yaaa çok şaşırdım doktor neye dayanarak hamile değilsin diyebildi acaba🙄🙄
Peki yara yakıldığı için mi düşük tehliken oldu canım, yoksa yara varken hamile kaldığın için mi bunu bilebiliyor musun. ?
bu arada kızını Allah bağışlasın 🥰

Back