• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korunma yöntemleri...

denemeden bilemiyorum işte denemeyide ilk gece yapmak istemiyorum :1: işim, yaşım ve eşimin askerlik durumu nedeniyle sürprize hazırlıklı değilim o konuda önce bi kendimi koruyayım o arada da prezervatife bakacağız.. ben yasmin kullanmıyorum ama genel olarak araştırma yaptığımda (tek endişem kısırlık yapıp yapmadığıyla ilgiliydi) bazıları bıraktıktan hemen sonra hamile kaldığını bazıları 1 yıl sonra olduğunu (yada dahada uzun süre) falan okudum. sanırım kişiyle alakalı sonuçlar. abimler prezervatifle korunuyorlardı ve tam bir yıldır korunmuyorlar ama çocukları olmuyor. ikisininde test sonuçları gayet güzel çıkıyor. bu konu biraz karışık sanırım. risk aldım ve bir seçim yaptım mutlaka eksileri olacaktır hormon doğasına müdahele ediyorsun. şimdilik bu yola başladık zaman ne gösterecek bilmiyorum..:44:

tatlım kullanmayı bildikten sonra prezervatiftede sürpriz olmuyo merak etme.ama kendini nasıl rahat hissediyosan onu uygula nasılsa hepsiini demeyecek vaktin çok olacak evliliğin boyunca :9::9::9::9::9:

tatlım kullanmayı bildikten sonra prezervatiftede sürpriz olmuyo merak etme.ama kendini nasıl rahat hissediyosan onu uygula nasılsa hepsiini demeyecek vaktin çok olacak evliliğin boyunca :9::9::9::9::9:

işte bende onu diyorum kullanmayı bildikten sonra sürpriz olmaz tabi ama kullanmayı ilk gece öğrenemem :17: zamanla alışcaz :1:

işte bende onu diyorum kullanmayı bildikten sonra sürpriz olmaz tabi ama kullanmayı ilk gece öğrenemem :17: zamanla alışcaz :1:

saat kaçta aldığınızı bilmiyorum ama ben mide bulantısı olur belki diye gece 11de alıyorum belki sizde bu şekilde deneyebilirsiniz. birinci kutu bitmek üzere benim 21 günlük değil 28 günlük bi hap. hiç" ara verdim bugun mü başlayacaktım kaç gün oldu" gibi bi kaygı yok. şuan için bi sıkıntıda görmedim. çok uzun süre kullanmayı düşünmüyorum zaten eşim evlendikten 7 ay sonra askere gidecek :5: bu 7 ay içinde prezerv. alışabilirsek askere gittiğinde hapı bırakıp geldiğinde de o şekilde devam edeceğiz..bakalım nasıl olacak hiç bi fikrim yok başka.. olmazsa hapa devam :44:

bende aksam 9 da aliyorum hapi canim, mide bulantisi gecti zaten. ama simdide her 2 saatte bir karnim acikiyo :S
yememege calisiyorum insallah kilo almam dügüne kadar...:18:

prezervatifide cogu erkek istemiyo diye duydum :17: ama aslina bakarsan en iyisi o, hormonlarini alt üst etmiyo
hm hapin ilgincmis, hic ara vermeden devam aliyosan adet olmuomusun hic?

bu arada benim dügünüm senden bir hafta sonraymis :)

speedy oksler hormonları bozmaz hatta tam tersi bozuk olanlara filan veriliyo
sen kendin demişsin ya içmeyi unuttuğun için olmamış işte

bizzat hastalanamadığım için dr gittim
dr kendisi hapın etkisi olduğunu hapı bıraktıktan sonra 2 ay hastalanmamanın normal olduğunu anlattı.
yani hapı içmediğim doğru ama içmediğim için bozulmadı. içtiğim hap herkese aynı etki yapmayabiliyor.
benim adetim her ay aynı günde gelirken hala tam düzelmiş değilim.

Vermiş olduğun bilgi için teşekkürler canım, muhakkak senin açmış olduğun konuya da bir göz atacağım.
Peki hangi yöntemde karar kıldın?
[/I][/B]

5 ay kadar falan hap kullandım şimdi ise eşim korunuyor. :34:

ayrıca bir öneri ; ilk kez böyle şeyler kullanacağınız için % 70 hapı tavsiye ederim...

prezervtf ; herkeste iyi olmayabilir. alerjisi olan bile oluyor.

ertesi günü hapı içinde tutan tutmayan belli olmaz :34:

ve diğer yeni çıkan ürünlere de güven olmaz önce bilindik birşey ile başlayın sonra istediğiniz gibi değiştirin.

benim gittiğim dr bana böyle örneklerle açıklamıştı. yaşadığı tecrubeler sanırım..

ve her 6 ayda 1 korunma yöntemi değiştirilmeli demişti. :52:

Herkese yorumları için teşekkürler arkadaşlar.

Bir arkadaşın dediği gibi bir çok yöntemi denemek için bolca vakit olacak sonuçta.

Benim asıl dikkat çekmek istediğim konu "İLK OLARAK KULLANILACAK YÖNTEM" idi.

İnşallah bu anlamda da herkese az çok bilgi aktarılmış olur.

Her ne olursa olsun, uzman bir doktora danışmadan hiç bir doğum kontrol hapının veya hormon içerikli herhangi bir ürünün kullanılmaması gerektiğini unutmayalım! :kkk:

Ben daha doktora gitmedim, erken olduğunu düşündüm :17:
Fakat gittiğimde doktordan aldığım bilgileri burada da mutlaka paylaşacağım :34:

bende aksam 9 da aliyorum hapi canim, mide bulantisi gecti zaten. ama simdide her 2 saatte bir karnim acikiyo :S
yememege calisiyorum insallah kilo almam dügüne kadar...:18:

prezervatifide cogu erkek istemiyo diye duydum :17: ama aslina bakarsan en iyisi o, hormonlarini alt üst etmiyo
hm hapin ilgincmis, hic ara vermeden devam aliyosan adet olmuomusun hic?

bu arada benim dügünüm senden bir hafta sonraymis :)

bende bi iştah artması olmadı canım hatta 2 kilo bile verdim ama belkide sıcaklarda düğün koşuşturması yaptığımdan vermiş olabilirim her ne sebeple olduysada iyi oldu :9: prezervatifle ilgili olarakta eşim için bi sıkıntı yoktu aslında o hap kullanma ben korunayım dedi ama işte ben ilk başlarda zor olur ve bilgimiz olmadığı içinde riskli olur diye kullanmak istemedim:17::17:

ilk kutuyu dün akşam bitirmiş bulunuyorum kutudaki son 4 hapta koruma yok sadece vitamin varmış işte o 4 gün içerisinde adetin başlıyo. yani aslında 4 gün hormon almamış oluyosun. ara vermiyo olmak daha rahat sanki bugun ikinci kutuya başlıyorum..

ben bir saglıkcıyım ve iki ay öncesi bir egitimde kullanlan hapların akciğerlere pıhtı atma(pulmuner emboli) olasılığı oldugunu ögrendim ve bu çok hayatı tehlikeye sokan bi durum o yüzden kesinliklle kullanmıyorum

Slm kizlar..
Gecen hafta kadin doktoruma gittim
Ve bana hap verdi...
Daha baslamadim cünkü adetimin ilk günü gecmisti.. Ben agustosda vbasliycam ve dügünüm ekimde olcak.. Yani 2 ay korunmus olucam.. Yinede evde ve tabiiki balayinda esimde yaninda bulunduracak.. Egerki olurda ben hastalanirsam hap koruyormus..
Biz nisanlimla konustuk yanimizda bulunduracaz... Sizede fikir olsun diye yaziyim dedim.. Bunu herkes bilmiyormus...
Ve doktorum bana balayinda denize girdigimde dikkatli olmami söyledi... Yani girip ciktikdan sonra iyi kurulan fln dedi.. Ve istersem tampon kullanabilirmisim ki iltap kapmasin diye:)

prezervatif mantıklı geliyo bana nişanlımda diyoki iyi olmaz bişey hissetmezsin.. bişey hissedilmezse bu kadar insan niye kullansın

kızlar ben dr a gittim kistlerim miik minikmiş o yüsden belara önerdi...en kesin çözüm haptır ilk evlilik dönemi dedi..
fakat 2. kutu bitince korunmaya başlıyomuşum ama biz 1. kutu bitince evleniyos yani 1 ay eşimde koruncak prezervatifle ilk gece nasıl olcak ki:31:

Benim dr bana ilk günden korudugunu sôyledi ama adetinin ilk gününde baslarsan .. Yani mesela bugün adetinin 3. Günü yarin hapa basliyorsun.. O zaman koruma 100% olmuyor..
Ama eger bugün adetinin 1. Günüyse ve sen bugün Baslarsan 99% koruyor..

arkadaslar hapin hangi andan itibaren korudugu tamamen hapa bagli..
bazi haplar hemen ilk alindigi günden itibaren korurken, bazilarida 1 ay sonra koruyor :36:

Evlenmeden önce bir jinekolaga (kadin doktoruna) gidin ve sizi dogum kontrol yöntemleri konusunda
bilgilendirmesini isteyin.
Bulundugunuz yere yakin bir saglik ocagi varsa, oradaki bir hemsireden de isteyebilirsiniz bu bilgiyi.
Bilgi istiyorsun ama onlar da sana bu yöntemleri sayıyorlar arasından seçmek yine sana kalıyor ben ikinci bebeğe eşim korunurken hamile kaldım off aklım çok karışık üçüncü de sürpriz yapar gelir diye korkuyorum

Back