Güzel ayrıntılı bilgiler için teşekkürler..
Ben geçenlerde yine burada ilk kez nuva ring denen halkayı duydum kızlar ve şaşırdım..
Hepsinden pratik geldi bana ve en az zararlısı diye anlatılıyor araştırdım..
Ama kullanan pek yok sanırım özellikle kullanıcı yorumlarını almak isterim?
Gözüm kulağım sizde
Vajinal Kontraseptif Halka - Nuva Halka / Nuvar Ring
İstenmeyen gebeliklerin önlenmesinde kullanılan yeni yöntemlerden birisi de vajinaya yerleştirilen halkadır. Vajinal halka 5.4 santimetre çapında ve 4 milimetre kalınlığında hormon içeren bir halkadır. Doğum kontrol haplarında da bulunan östrojen ve progesteron hormonlarını içeren halka kullanıcı tarafından vajina içerisine yerleştirilir. Yerleştirilmesi son derece kolay ve ağrısızdır.
Vajinal halka 3 hafta boyunca (doğum kontrol haplarında hap kullanılan zaman ile aynı süre) yerinde kalarak hormon salgılar. Üçüncü haftanın sonunda çıkarılarak 1 hafta kullanıma ara verilir. Bu süre içinde adet kanaması gerçekleşir. 1 haftalık aradan sonra yeni bir halka yerleştirilerek kullanıma devam edilir. Ülkemizde henüz bulunmamaktadır.
İçeriği östrojen hormonu en düşük dozlu doğum kontrol haplarından bile daha düşüktür. Şu anda kullanılan en düşük dozlu doğum kontrol hapı 20 mikrogram östrojen içerirken, halka 15 mikrogram östrojen içermektedir.
Yerleştirilmesi ve çıkarılması nasıldır?
Vajinal halka kullanıcı tarafından tarif formunda anlatıldığı şekilde son derece kolayca takılır ve çıkartılır.
Takılması tampon yerleştirilmesine benzer.
Bariyer bir yöntem olmadığı için yalnız takılması nedeni ile etkinliğinin azalması söz konusu değildir.
İlk kez kullanımda adet kanamasının ilk 3-4 günü içinde takılması gereklidir.
Nuva halka, nuva ring etkinliği ne kadardır?
Vajinal halkanın etkinliği doğum kontrol hapları ile benzerdir.
Bir yıllık kullanım sonrası başarısızlık oranı %0.7den daha düşüktür.
Vajinal Halka Doğum Kontrol Yöntemlerine yeni bir boyut getirmiştir, avantajları nelerdir?
- Her gün hap almayı gerektirmez, unutulması söz konusu değildir.
- Kullanımı son derece kolaydır, vajinada rahatsızlık oluşturmaz.
- Çok düşük doz hormon kullanılır.
- Etkinliği çok yüksektir.
- Kullanıma son verildiğinde doğurganlık hemen geri döner.
- Haplarda olduğu gibi ara kanamalar sıkça görülmez.
Öte yandan vajinal halka aynı tür hormonları içerdiği için doğum kontrol haplarında olduğu gibi istenmeyen gebeliklerin önlenmesi dışında bazı sağlık yararlarını da birlikte getirir;
- Yumurtalık ve rahim kanseri riskini azaltır.
- Adet kanaması sırasında görülen kram ve ağrıları azaltır.
- Adetleri düzene sokar.
- Kanama miktarını azaltır.
Dezavantajları nelerdir?
Vajinal halka kullanımı sırasında bazı istenmeyen etkiler ortaya çıkabilir. En sık karşılaşılan sorunlar şunlardır:
- Vajinal akıntıda artış
- Vajinal enfeksiyon
- Ara kanamalar
- Bulantı
- Memelerde hassasiyet
Aşağıdaki durumlar ortaya çıktığında mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz:
- Göğüs ve bacaklarda şiddetli ağrı
- Şiddetli karın ağrısı
- Nefes almada güçlük
- Ani görme kaybı ya da bozuklukları
- Şiddetli baş ağrısı
Kimler Kullanamaz?
Östrojen veya doğum kontrol hapı kullanması sakıncalı olan kişiler vajinal halka kullanmamalıdır. Bunlara örnek olarak 35 yaş üstü sigara içen kadınlar, şeker hastalıkları, pıhtılaşma bozukluğu olanlar sayılabilir.
Vajinal halka mutlaka doktor önerisi ile kullanılmalıdır.
Canım bilgileri okuyunca haptan iyi bir tercih gibi geliyor bana sen ne düşünüyorsun?
Bekarlık gerçekten sultanlık.
Bende aynı şeyi düşünüyorum.
Birde arkadaşım bir jinekoloğa gitmişti, kendisinin iyi bir jinekolog olduğunu söylüyordu.
Jin. Op. Dr. Hakan Peker (google'da araştırabilirsiniz), onun sayfasına baktım, bu verdiğim bilgilerde daha bu halka Türkiye'de yok diyor.
Fakat Türkiye'ye gelmiş! Ve kullananlar memnun yazıyordu...
Araştırmakta fayda var
Kizlar, ben yaklasik 3-4 aydir kullaniyorum ve keske daha önce baslasaydim diyorum..! Kesinlikle tavsiye ediyorum!!!
Ayrica bende konu acmistim ama pek cevap alamamistim...demek ki o zamanlar yaygin degilmis...(http://www.kadinlarkulubu.com/aile-planlamasi/253737-quotvajen-halkasiquot-quotnuva-ringquot.html)
Cok rahat ve cok basit...Silikon´dan olan seffaf ince bir halka..! O´nu iki parmak arasina alip tampon kullaniminda oldugu gibi, vajina´ya veriliyor..! Hissedilmeyecek kadar ileri itiliyor..! 21 gün kaliyor ve 21. gün parmaginiz yardimi ile vajinadan cikartiyorsunuz..! Ilk cikartmada biraz acemilik cekebilirsiniz ama daha sonraki aylar daha pratik davraniyorsunuz..! 7 gün bosluk oluyor ve adet kanamasi gerceklesiyor..!
Ring´i cikarttiginiz günün ertesi haftasi, ayni gün ve ayni saatte yeni Ring takiliyor..!
O kadar yani..! Cok rahat inanin ve kesinlikle o´nun bir yerlere kacma yada kaybolma imkani YOK!
Bu aksam yeni halka takacagim...paketi actigimda resim ceker buraya eklerim Ring´in görüntüsünü..unutmasam eger...!!
Önemli Not: Eczaneden alindiginda soguk zinciri bozulmamali...Eve götürdügünüzde mutlaka buzdolabin´da saklayin kullanacaginiz güne kadar!! Yoksa hormonlarin etkisi azaliyormus..! Bekar arkadaslar "kizlik" konusunda doktorlarina danissin kullanmadan önce.
Bugün yeni paket acinca, merakinizi gidermek adina resim cektim...! olumunekankayizsmile
Merhaba bende 2011 geliniyim ve geçen sene benzer bi konu açıp sohbet etmiş öğrenmiştim detaylarını ,
yaklaşık 5 ay hap kullandım. ama baktım ki olmuyor hapı içmeyi unutuyorum. bıraktım ve 2 ay hastalanmadım. hormonları bozuyor malesef.
yıllarca kullanan çok yakın akrabalarım var. ama bana göre birşey olmadığına karar verdim.
bu da konum belki işinize yarar.
http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-...ek-arkadaslarimizdan-korunma-yontemlerii.html
Ben de en yakın zamanda dra gidip danışmayı düşünüyorum..
Aklıma en çok bu yattı
Tam olarak ne sorduğunu anlayamadım canım?
Yani geciktirici ilacı mı 28 gün içeceksin?
Eğer öyle ise neden öyle birşey yapacaksın ki?
Doktor mu bu şekilde yapmanı söyledi veya o ilacın kullanım şekli öylemiymiş? :44:
Gerçekten pek birşey anlamadım, daha net yazabilirsen belki bildiğim birşeyi paylaşabilirim
Bende aynı şeyi düşünüyorum canım.
Bazılarında (bir arkadaşımın başına gelmişti) miğde bulantısı bile yapabiliyor.
Mahvolmuştu arkadaşım, o yüzden bende kısmetse bu haftasonu bir doktora gideceğim ve danışacağım.
Hemen kullanmaya başlarmıyım bilmiyorum ama doktorun tavsiyesine göre hareket edeceğim
Merhaba bende 2011 geliniyim ve geçen sene benzer bi konu açıp sohbet etmiş öğrenmiştim detaylarını ,
yaklaşık 5 ay hap kullandım. ama baktım ki olmuyor hapı içmeyi unutuyorum. bıraktım ve 2 ay hastalanmadım. hormonları bozuyor malesef.
yıllarca kullanan çok yakın akrabalarım var. ama bana göre birşey olmadığına karar verdim.
bu da konum belki işinize yarar.
http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-...ek-arkadaslarimizdan-korunma-yontemlerii.html
:) yani 21 günlük doğum kontrol hapını bitirip hasta olmamak için diğer 21günlük kutuya ara vermeden başlayacağım da aklıma takılan şu onu yarıda bırakıp ara verebilir miyim yoksa ikinci kutuyu da tamamen mi bitirmem gerek.. bir de ben hapı kullanmaya yeni başladım adetin ilk günü başlanıyor ya benim adetimi kesti ilacı kullananlar böyle bir tecrübe yaşadı mı?
:) yani 21 günlük doğum kontrol hapını bitirip hasta olmamak için diğer 21günlük kutuya ara vermeden başlayacağım da aklıma takılan şu onu yarıda bırakıp ara verebilir miyim yoksa ikinci kutuyu da tamamen mi bitirmem gerek.. bir de ben hapı kullanmaya yeni başladım adetin ilk günü başlanıyor ya benim adetimi kesti ilacı kullananlar böyle bir tecrübe yaşadı mı?
disariya bosalma dogum kontrol yöntemi degildir. cünkü erkek bosalmadan önce bir damla kaybeder, o hamile kalmaya yeterli olabilir. :)
hap sonradan hamile kalmaninzi zorlastirabilir tabi, ama ancak senelerce alirsaniz olabilir (5 seneden fazla). ama tabi her vücut degisik tepki verir bu tam olarak söylenemez.
ben bir haftadir hap aliyorum, benim aldigim hapin bir yan etkisi mide bulantisi. malesef midem cok bulaniyor. ama insallah gecer vücudum alisir diye umuyorum :)
bence en iyi korunma yöntemi hap, hergün unutma ihtimalinide telefondaki hatirlatma fonksiyonuyla sifirliyorum :)
saat kaçta aldığınızı bilmiyorum ama ben mide bulantısı olur belki diye gece 11de alıyorum belki sizde bu şekilde deneyebilirsiniz. birinci kutu bitmek üzere benim 21 günlük değil 28 günlük bi hap. hiç" ara verdim bugun mü başlayacaktım kaç gün oldu" gibi bi kaygı yok. şuan için bi sıkıntıda görmedim. çok uzun süre kullanmayı düşünmüyorum zaten eşim evlendikten 7 ay sonra askere gidecekbu 7 ay içinde prezerv. alışabilirsek askere gittiğinde hapı bırakıp geldiğinde de o şekilde devam edeceğiz..bakalım nasıl olacak hiç bi fikrim yok başka.. olmazsa hapa devam :44:
bence prezervatif daha rahat senin açında.üzerinde kayganlaştırıcı olduğu için canın yanmıyo.bir ara bende yasmin kullandım ama hiçkimse önermiyo ilacı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?