- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
Teşekkür ederim , öyleyimdir
Yok aslında yardımcı olmak isterim elbette ki.. Ama ne bileyim hangi kelimeyi seçeceğimi bilemedim birden
Düğün günümde adettim , ilk birkaç gün yırttım paçayı yani
Sonrasında da malum dakika 1 gol 1 kimse hemen hamilelik düşünmez.. Ama korunma hususunda biz de çok acemiydik ( Sanki şimdi değiliz).. Hapı duymuştum ama zararlı olabiliyormuş.. Aşıyı şu an duydum zaten..
Eşim korunacaktı ama o zamanda olmadı.. Nasıl desemcanı daha çok acıyor bayanın..
Sonunda hiç bir şey kullanmamaya karar verdik.. Sadece malum durumda dikkat ediyoruz , final dışarda oluyor desemkafi sanırım
cnm utanma o kadar en iyi korunma yöntemi bencede bende nişanlımla konuşuyorum ben hap içmek istemiyorum o da korunmak istemiyo dediğin gibi final dışarıda olacak artık dedi ikimizde yerlere yattık gülmekten yapacak bişi yok 9 ay 10 gün sonra bebeği kucağa almak var işin ucunda
cnm utanma o kadar en iyi korunma yöntemi bencede bende nişanlımla konuşuyorum ben hap içmek istemiyorum o da korunmak istemiyo dediğin gibi final dışarıda olacak artık dedi ikimizde yerlere yattık gülmekten yapacak bişi yok 9 ay 10 gün sonra bebeği kucağa almak var işin ucunda
Bence iyi bir başlık olmuş, bu konuda aydınlanmaya ihtiyacım var.
bide tecrübeli arkadaşlara soruyorum: takvim yöntemi nedir?
bildiğim kadarıyla adetin öncesi ve sonrası hamilelik açısından yanlış dönem.
yanlış mı biliyorum aceba?
bekarım ama bende merak ediyorum bunu..
her şeyi çeyizimizle götürürken bilmemiz gereken en önemli konulardan bana göre..
en güvenilir ve rahat olanı..güzel bir konu olmuş..
Evlenmeden önce bir jinekolaga (kadin doktoruna) gidin ve sizi dogum kontrol yöntemleri konusunda
bilgilendirmesini isteyin.
Bulundugunuz yere yakin bir saglik ocagi varsa, oradaki bir hemsireden de isteyebilirsiniz bu bilgiyi.
kızlar benimde 29 eylül düğünüm bende bayramdan sonra doktora gitmek istiyorum doğum kontrol hapı kullanacağım bende hesaplamalarıma göre zaten düğünden bir sonraki gün adet oluyorum balayında o yüzden geciktiricide verir doktor çünkü nişanlım prezervatifi pek kullanmak istemediğini söylediği için hapla korunacağız bakalım
ben de hapla korunacağım düğünüme birbuçuk ay kaldı ve senin gibi düğünün ertesi günü adet olacağım balayında olmak istemediğim için eczacıya danıştım hapı 21 günden fazla içebilirsin
7 günlük arayı vermeden dedi o zaman adet olmazmışım.. ama şimdi aklıma takılan şu; mesela 21 günlük diğer kutuya başladım onun hepsini hiç ara vermeden bitirmem mi gerek yoksa
mesela 28 gün hap içtim sonra 7 gün ara versem olur mu.. bilgisi olan varsa sevinirim tekrar eczacıya sormama bir türlü fırsat olmadı..
ben de hapla korunacağım düğünüme birbuçuk ay kaldı ve senin gibi düğünün ertesi günü adet olacağım balayında olmak istemediğim için eczacıya danıştım hapı 21 günden fazla içebilirsin
7 günlük arayı vermeden dedi o zaman adet olmazmışım.. ama şimdi aklıma takılan şu; mesela 21 günlük diğer kutuya başladım onun hepsini hiç ara vermeden bitirmem mi gerek yoksa
mesela 28 gün hap içtim sonra 7 gün ara versem olur mu.. bilgisi olan varsa sevinirim tekrar eczacıya sormama bir türlü fırsat olmadı..
Benim 6 ekim ve haftaya doktora gidip hapi alacagim.. Biz bu yönteme karar verdik.. Ve doktor bize cocuk istedigimizde sorun olmayacagini söyledi.. :)
Ben erken basliyorum cunku kilo
Fln alirsam diye veya hap
Iyi gelmezse diye.. Cok gec kalmak istemedim:)
merhabalar,
bende bu konuda epey bi araştırma yaptım kızlar.. nişanlım hap kullanmamı pek istemiyodu ama ben evliliğimizin ilk aylarında prezv. uğraşmak istemedim özellikle de ilk gece.. o yüzden doktora gittim ve hormon testi yaptırmak istedim iyi oldu doktor başka testlerde istedi evlenmeden önce iyi bi kontrol olsun dedi.
sonuçlarımda herhangi bi sıkıntı çıkmadı ve bana yazz 24+4 ü verdi yasminde kullanabilirsin ikisi arasında pek fark yok yan etkisi en az olan ilaçlar dedi. yazz ı tercih ettim telefonumada alarmımı kurdum hergün aynı saatte aksatmadan alıyorum. 16 gündür kullanıyorum herhangi bi yan etkiylede karşılamadım. umarım ilerleyen zamanlardada karşılaşmam
konuya ilgisi olan herkese tavsiyem hormon testinizi yaptırın benim içim daha rahat çünkü ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?