• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korunma yöntemleri...

SouvveniR

❤+❤ = ❤❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
11.481
8.058
448
İstanbul
Merhaba Kızlar,

Buradaki bir çok arkadaş gibi, bende evlilik telaşındayım.
Kısmetse 22 Eylül'de evleneceğim.
Şimdi kafama bir soru takıldı, benim kuzenim evlenmeden önce aşı ile korunma yöntemini tercih etmişti.
Hem rahat, hem hap unutma derdi yok, hap taşıma derdi yok, hem de farklı (açamayacağım nedenlerden) rahat olduğunu söyledi.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Evlenme arifesinde nasıl bir yönteme başvurdunuz?
Ne tavsiye edersiniz? Paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden düşüncelerini paylaşan herkese teşekkürler :34:

Çok alemsin Kadercim... :9::17:

Biraz müstehcen bir konu oldu farkındayım, fakat ne zamandır kafama takılan birşeydi.
Fikirlerinizi alayım istedim, hemde diğer evlenecek arkadaşlara fikir olsun...
Ayrıca, eğer çok söyleyemeyeceğiniz ama rahat olduğuna inandığınız (özellikle o gün için) fikirleriniz varsa özelden de bilgi geçebilirsiniz :34:

Bekarken ne güzel, insanın böyle dertleri olmuyor :1::1:

Teşekkür ederim , öyleyimdir :9:

Yok aslında yardımcı olmak isterim elbette ki.. Ama ne bileyim hangi kelimeyi seçeceğimi bilemedim birden :9:

Düğün günümde adettim , ilk birkaç gün yırttım paçayı yani :9:

Sonrasında da malum dakika 1 gol 1 kimse hemen hamilelik düşünmez.. Ama korunma hususunda biz de çok acemiydik ( Sanki şimdi değiliz :9: ).. Hapı duymuştum ama zararlı olabiliyormuş.. Aşıyı şu an duydum zaten..

Eşim korunacaktı ama o zamanda olmadı.. Nasıl desem :17: canı daha çok acıyor bayanın..

Sonunda hiç bir şey kullanmamaya karar verdik.. Sadece malum durumda dikkat ediyoruz , final dışarda oluyor desem :17::17::17: kafi sanırım :9:

Teşekkür ederim , öyleyimdir :9:

Yok aslında yardımcı olmak isterim elbette ki.. Ama ne bileyim hangi kelimeyi seçeceğimi bilemedim birden :9:

Düğün günümde adettim , ilk birkaç gün yırttım paçayı yani :9:

Sonrasında da malum dakika 1 gol 1 kimse hemen hamilelik düşünmez.. Ama korunma hususunda biz de çok acemiydik ( Sanki şimdi değiliz :9: ).. Hapı duymuştum ama zararlı olabiliyormuş.. Aşıyı şu an duydum zaten..

Eşim korunacaktı ama o zamanda olmadı.. Nasıl desem :17: canı daha çok acıyor bayanın..

Sonunda hiç bir şey kullanmamaya karar verdik.. Sadece malum durumda dikkat ediyoruz , final dışarda oluyor desem :17::17::17: kafi sanırım :9:

Hehehehe, mesaj alınmıştır canım!

Evet bak haklısın bu konuda, benimde çekincem bu. Dediğin gibi hamileliği ilk etapta düşünmeyeceğimiz için bende alternatifler araştırmaya çalışıyorum.
Aşıyı bende ilk kuzenimden duymuştum, sağlık ocaklarında ücretsiz yaptırılabiliyormuş (ama 2 sene önce demişti, şimdi nasıldır fikrim yok).
Onunda aşı kullanmasının sebebi senin dediğin unsur zannedersem (vaktinde konuyu çok açmadı, bende zaten böyle bir konu üzerinde pek durmayı sevmem).
Aşı kullanan var mı? Benim çokçası merakım bu, düşünüldüğünde aslında hap alımından farkı yok.
Fakat ben hap almaktan nefret ederim, aşı ayda 1 kere - adet dönemine yakın mı yoksa adet döneminden sonra mı öyle birşey olması lazım - yaptırtılıyor.
Sonra, bir sonraki adet döneminde aşı olunuyor... O yüzden bana daha mantıklı geldi, her gün bünyeme ilaç depolamaktansa, ayda 1 kere katlanılası birşey.
Kuzenim 2 senedir kullanıyor, herhangi bir kilo alımı olmadı, sağlık sorunu da yaşamadı, hamile de kalmadı :17:

Son düzenleme:

Evet bak haklısın bu konuda, benimde çekincem bu. Dediğin gibi hamileliği ilk etapta düşünmeyeceğimiz için bende alternatifler araştırmaya çalışıyorum.
Aşıyı bende ilk kuzenimden duymuştum, sağlık ocaklarında ücretsiz yaptırılabiliyormuş (ama 2 sene önce demişti, şimdi nasıldır fikrim yok).
Onunda aşı kullanmasının sebebi senin dediğin unsur zannedersem (vaktinde konuyu çok açmadı, bende zaten böyle bir konu üzerinde pek durmayı sevmem).
Aşı kullanan var mı? Benim çokçası merakım bu, düşünüldüğünde aslında hap alımından farkı yok.
Fakat ben hap almaktan nefret ederim, aşı ayda 1 kere - adet dönemine yakın mı yoksa adet döneminden sonra mı öyle birşey olması lazım - yaptırtılıyor.
Sonra, bir sonraki adet döneminde aşı olunuyor... O yüzden bana daha mantıklı geldi, her gün bünyeme ilaç depolamaktansa, ayda 1 kere katlanılası birşey.
Kuzenim 2 senedir kullanıyor, herhangi bir kilo alımı olmadı, sağlık sorunu da yaşamadı, hamile de kalmadı :17:

Evet mantıklı gibi.. Ama iyice araştır inşallah bir yan etkisi yoktur..

Mesela hap konusunda tabi herkeste olacak diye birşey yok ama önce hap ile korunup daha sonra hamile kalmaya karar veren insanlarda sorunlar olabiliyormuş, hapın etkilerinden dolayı.. Çok tüketildiğinden sanırım..

O yüzden tırsıyorum birşey kullanmaya :9: Erkeğin korunması sonuçta vücuda zarar verebilecek içilen yutulan kana karışan birşey değil diye eşim kullanacaktı.. Ama o da nasip değilmiş :9:

Hayırlısı bakalım.. Zor işlermiş bunlar :17:

aşı diye bir korunma yöntemi yok :) iğnedir muhtemelen kuzeninin dediğin. iğneyle günlük hapın farkı şu hapa dozu azar azar her gün alıyorsun iğnede bir kerede 3 aylık mı 6 aylık mı artık kaç aylık yaptırdıysan hepsini bir alıyorsun şırınga ile. çocuğu yakın vakitte düşünmeyeceksen iğne en mantıklısı çünkü iğneyi bıraktıktan bir süre sonra hamile kalabiliyorsun ancak zaten doktor da hemen hamile kalmayı tavsiye etmiyor.

ben de henüz bir yönteme karar vermedim açıkçası ama çocuk konusunda çok katı değilim o yüzden biz de kader gibi dışarı boşalmayı düşünebiliriz ilk etapta. malum o çok güvenli bir yöntem değil ama olası bir kaza canımı sıkmayacağı için problem yaratmayacaktır diye düşünüyorum. doğum yapmadan önce de vücudumun dengesini bozmak istemiyorum bir de o var. ilk çocuktan sonra daha ciddi önlemler alırız artık :)

Evet mantıklı gibi.. Ama iyice araştır inşallah bir yan etkisi yoktur..

Mesela hap konusunda tabi herkeste olacak diye birşey yok ama önce hap ile korunup daha sonra hamile kalmaya karar veren insanlarda sorunlar olabiliyormuş, hapın etkilerinden dolayı.. Çok tüketildiğinden sanırım..

O yüzden tırsıyorum birşey kullanmaya :9: Erkeğin korunması sonuçta vücuda zarar verebilecek içilen yutulan kana karışan birşey değil diye eşim kullanacaktı.. Ama o da nasip değilmiş :9:

Hayırlısı bakalım.. Zor işlermiş bunlar :17:

Yani, internetten de araştırıyorum.
O kadar çok seçenek ve o kadar çok duymadığım, tuhafsadığım bile olduğu ürünler, seçenekler var ki.
İnsanın ister istemez kafası karışıyor.
Dediğin gibi erkeğin kullandığı mantıklı, fakat yine de rahatsızlık verebilecek birşey (ilk açısından) o da düşündürmüyor değil.

Haplar konusunda bende aynı şeyi duydum.
Özellikle annem (ki annem bu konuları konuşmayı asla sevmez) ilacın zararlı olabileceğini savunanlardan.
Hamile kalmak istenildiğinde 1 yıl kadar geciktirebiliyormuş.
Bununla ilgili iki vaka duydum, ikisi de bir birinden farklı.
Eltim ilaç kullandığı için hamile kalmak istediğinde 1 sene gecikmeli olmuş, hatta doktora bile gitmişler sorun var mı acaba diye. O yüzden o tavsiye etmiyor.
Nişanlımın kuzeni ise ilaç kullandıkları halde evliliğinin 3. ayında hamile kalmış. Yani ikisi de kafa karıştırıcı.
Bünyeye göre değişiyor sanırım, ya hamileliği geciktiriyor, ya da o %1'lik kısımdan olup hamile kalabiliyorsun... :9: :9:

Zor hakikaten zor, kadın olmak zor :26:

benim nacizane tavsiyem iğne yaptırma helede çocuk sahibi olmamış bir kadın..ben hamile kalmadan önce doğum kontrol hapı kullanıyodum rahattı unutmadığın sürece tabi..geri çekilme yöntemine fazla güvenme öyle çokkk hamile kalan var çevrede..bende yeni evlencek biri için ya doğum kntrol hapı yada ok. en iyisi..

Canim hap kullananlarda var ignede var.. kadinlara gore prezervatif bile yaptilar sagolsunlar…lakinnn…
Her iyi birseyin ardinda birde kotu birsey var…tum korunma yontemlerini ele alirsak iclerinde en kesin olani hapmis…
Hatta rahim kanserini onluyor dendi..fakat bunun yani sira gogus kanserini tetikliyormus maalesef. Ne de olsa icilen sey hormondan ibaret. Prezervatifte ise yirtilma sansi oluyor filan diye duydum..ama ne kadar dogru bilemiyorum.

Spiral taktirip hamile kalan tanidiklarim var bu yuzden bu da iyi bir yontem degil sanirim. En iyisi sanirim eskilerden kalma yontem arkadasinda dedigi gibi…
Yan etkisi yok ama en ufak bir dalginlikta bebis gelebilir.

Buarada hap kullanip birakip bir sonraki aya gebe kalanlar var bu yuzden haptan sonra hamile kalmak zor tezine katilmiyorum.
Ben ozellikle hic birsey kullanmadim biraz iste bu eski yontemi kullandik, ama her an hamile kalicam diye dusunuyordum. cok cahilmisim o zamanlar, hamile kalmakta sandigimiz kadar kolay degilmis maalesef.

Bunyeden bunyeye degisen bir durum bu… kimi yillarca hap kullanir istediginde gebe kalir kiminde ise olmaz…

doktora git
genel durumuna göre tavsiyede bulunsun

bence hap en iyisi ya da ria (spiral denilen şey yani)
hapı bıraktıktan sonra hemen doğurganlık geri döner ayrıca
çok defa gördüm ben hemen hamile kalan

geri çekilme yöntemi bir doğum kontrol yöntemi değildir.

aylık ve 3 aylık iğneler var ayrıca
bunlar da hormon içeren preparatlar

bir de deri altına yerleştirilen implantlar var

doktora gidip öğrenmek en mantıklısı

ayrıca bu konular neden müstehcen olsun yaa :))
bence okullarda bile öğretmek lazım
insan fizyolojisi, anatomisi ve üreme
sonra insanlar -sizin için demiyorum- netten filan saçma sapan yorumlara maruz kalıyorlar, bir sürü şehir efsanesi çıkıyor

deri altı ımplantlarını tavsıye ederım..

4 ya da 5 tane mınık çubuk kolunuza yerleştırılıyor.. hepsı bu..

iğneydı,kondomdu,haptı vesaıre uğraşmayın.. yanlış hatırlamıyorsam korunma oranı ımplantta % 85 tı..

bır araştırın..hatta bır doktorla görüşün..

bence de en iyisi doktora gitmek uzun bi süre çocuk düşünmüyosanız hap olabilir ama şu da var ki acaba nasıl bir bünyeye sahipsiniz isteyince hemen çocuk sahibi olabilecek misinz tabi ki dışardan kimyasal ilaçlar almak çok da faydalı değil mümkünse siz değil eşiniz korunsun en sağlıklısı bu bence ben hiç bşy kullanmadım doğ.kont.hapı filan
geçen ay tatile gidince mecburen adet geciktirici kullandım ona bile pişmanım yani...

benim nacizane tavsiyem iğne yaptırma helede çocuk sahibi olmamış bir kadın..ben hamile kalmadan önce doğum kontrol hapı kullanıyodum rahattı unutmadığın sürece tabi..geri çekilme yöntemine fazla güvenme öyle çokkk hamile kalan var çevrede..bende yeni evlencek biri için ya doğum kntrol hapı yada ok. en iyisi..

Tavsiye etmemenizi anlıyorum, fakat biraz zararlarını veya yan etkilerini biliyorsanız ve açarsanız sevinirim.
Yani neye göre tavsiye etmiyorsunuz?
Teşekkürler :34:

Canim hap kullananlarda var ignede var.. kadinlara gore prezervatif bile yaptilar sagolsunlar…lakinnn…
Her iyi birseyin ardinda birde kotu birsey var…tum korunma yontemlerini ele alirsak iclerinde en kesin olani hapmis…
Hatta rahim kanserini onluyor dendi..fakat bunun yani sira gogus kanserini tetikliyormus maalesef. Ne de olsa icilen sey hormondan ibaret. Prezervatifte ise yirtilma sansi oluyor filan diye duydum..ama ne kadar dogru bilemiyorum.

Spiral taktirip hamile kalan tanidiklarim var bu yuzden bu da iyi bir yontem degil sanirim. En iyisi sanirim eskilerden kalma yontem arkadasinda dedigi gibi…
Yan etkisi yok ama en ufak bir dalginlikta bebis gelebilir.

Buarada hap kullanip birakip bir sonraki aya gebe kalanlar var bu yuzden haptan sonra hamile kalmak zor tezine katilmiyorum.
Ben ozellikle hic birsey kullanmadim biraz iste bu eski yontemi kullandik, ama her an hamile kalicam diye dusunuyordum. cok cahilmisim o zamanlar, hamile kalmakta sandigimiz kadar kolay degilmis maalesef.

Bunyeden bunyeye degisen bir durum bu… kimi yillarca hap kullanir istediginde gebe kalir kiminde ise olmaz…

Söylediklerinize katılmakla beraber, yorumlarınız için teşekkür ederim.
Hala kafam "aşı" da, çünkü mantıklı olarak o geliyor. Fakat dediğim gibi iyi araştırmak lazım.
Konuyu da zaten bu yüzden açmayı tercih ettim, evli olan herkes bu konuda bir fikir sahibidir.
Aynı zamanda 1 günlük birşey değil, çocuk sahibi olmaya karar verene kadar kullanılması gereken birşey.
Ne kadar etraflıca bilgi edinebilirsem o kadar benim için iyi olacaktır ve diğer evlenecek arkadaşlar için de :34:

doktora git
genel durumuna göre tavsiyede bulunsun

bence hap en iyisi ya da ria (spiral denilen şey yani)
hapı bıraktıktan sonra hemen doğurganlık geri döner ayrıca
çok defa gördüm ben hemen hamile kalan

geri çekilme yöntemi bir doğum kontrol yöntemi değildir.

aylık ve 3 aylık iğneler var ayrıca
bunlar da hormon içeren preparatlar

bir de deri altına yerleştirilen implantlar var

doktora gidip öğrenmek en mantıklısı

ayrıca bu konular neden müstehcen olsun yaa :))
bence okullarda bile öğretmek lazım
insan fizyolojisi, anatomisi ve üreme
sonra insanlar -sizin için demiyorum- netten filan saçma sapan yorumlara maruz kalıyorlar, bir sürü şehir efsanesi çıkıyor

1 ay kala kesinlikle doktora gideceğim ve onun tavsiyelerini de alacağım.
Fakat hiç bilgisiz bir halde gitmek istemiyorum, konu hakkında biraz bilgim olursa, en azından doktor tavsiyelerini de ona göre değerlendiririm diye düşündüm.
Genel olarak yapım itibari ile araştırmayı severim, bu da hayatımı etkileyecek önemli konulardan biri bana göre.

Desteğin ve yorumun için teşekkür ederim.
Söylediklerine katılıyorum, bence de. Fakat yine de müstehçen algılayanlar olacaktır :34:

deri altı ımplantlarını tavsıye ederım..

4 ya da 5 tane mınık çubuk kolunuza yerleştırılıyor.. hepsı bu..

iğneydı,kondomdu,haptı vesaıre uğraşmayın.. yanlış hatırlamıyorsam korunma oranı ımplantta % 85 tı..

bır araştırın..hatta bır doktorla görüşün..

Bunuda ilk senden duydum..
Böyle bir korunma yöntemi de mi varmış?

Belki rahatlıktır, en azından unutma, rahatsızlık verme vs. gibi etkenleri yok.
Fakat ben derimin altına birşey yerleştirtemem, o konularda biraz hassasımdır.
Yine de önerin için teşekkür ederim, bunu da mutlaka araştıracağım :34:

bence de en iyisi doktora gitmek uzun bi süre çocuk düşünmüyosanız hap olabilir ama şu da var ki acaba nasıl bir bünyeye sahipsiniz isteyince hemen çocuk sahibi olabilecek misinz tabi ki dışardan kimyasal ilaçlar almak çok da faydalı değil mümkünse siz değil eşiniz korunsun en sağlıklısı bu bence ben hiç bşy kullanmadım doğ.kont.hapı filan
geçen ay tatile gidince mecburen adet geciktirici kullandım ona bile pişmanım yani...

Ben zaten doktora gitmeden kafasına göre doğum kontrol yollarının denenmesine karşıyım!
Her bünyenin kendine göre bir kabullenme ve kabullenememe gibi sorunları vardır.
Her doğum kontrol hapı, iğnesi vs. içerik olarak hormondur, bunları biraz araştırdım.
Zaten bir çok çeşit hap bulunmakta piyasada, bunların hangisi benim bünyeme göredir bunu ancak bir doktor tavsiye edebilir.
Ben bu görüşteyim, benim burada öğrenmek istedim en yaygın ve rahat olan doğum kontrol yönteminin ne olduğu?

Sonuçta hap kullanmakta, aşı kullanmakta vücuda dışardan verilen bir kimyasal.
Elbetteki en son tercihim bunlar olacak, fakat vakitsiz bir bebek sahibi olmak istemiyorum.
Araştırmakta fayda var yani bence..

Yorumun için teşekkür ederim :34:

kıs ben de yazdım ya implant diye :))
her gün almayı unutmam diyorsan zaten en iyisi dk hapı
tabi genel sağlık durumuna da bağlı

aşı dediğin aylık ya da 3 aylık iğneler canım :))

hepsinde hormon var ama prezervatif hariç

zaten geri çekilme bir yöntem değil :34:

implant diye bahsedilen şey koldan deri altına filan yerleştiriliyo diye biliyorum yıllar önce cerrahpaşa hastanesinde (yanlış hatırlamıyosam) annemlerle kadın doğuma gitmiştik bekleme salonunda broşürlerini görmüştüm yeni çıkmış güvenilir basit bi yöntem diye ama nerden baksan 10 sene rahat olmuştur ama yine de çok kişi bilmiyo galiba bu yöntemi
benim anlamadığım koldaki şey nasıl etki ediyo demek ki o da ilaç gibi kimyasal salgılıyo kana karışıyo heralde detayını bilen versa yazabilir mi acaba

Doğum Kontrol Yöntemleri

1.Hormonlu yöntemler

•Oral kontraseptifler (doğum kontrol hapları)
■Sadece progesteron içeren haplar(mini haplar)
■Kombine doğum kontrol hapları (oral kontraseptifler)
•Deri altı implantlar
•Enjeksiyonlar

2.Hormon içermeyen yöntemler

•Doğal yöntemler
■Geri Çekme Yöntemi
■Takvim yöntemi ile korunma
■Sütün koruması (laktasyon ile korunma)
•Bariyer yöntemleri
■Erkek Prezervatifi (erkek kondomu)
■Kadın prezervatifi (kadın kondomu)
■Spermisitler
•Rahim içi araçlar (spiral)
■Bakırlı rahim içi araçlar
■Hormonlu rahim içi araçlar

3.Kısırlaştırma(sterilizasyon)

•Kadınlarda kısırlaştırma
•Erkeklerde kısırlaştırma

4.Ertesi Gün Hapı
bunu kadınhastalıkları onlıne dan edındım..detayları mevcuttur..

implant diye bahsedilen şey koldan deri altına filan yerleştiriliyo diye biliyorum yıllar önce cerrahpaşa hastanesinde (yanlış hatırlamıyosam) annemlerle kadın doğuma gitmiştik bekleme salonunda broşürlerini görmüştüm yeni çıkmış güvenilir basit bi yöntem diye ama nerden baksan 10 sene rahat olmuştur ama yine de çok kişi bilmiyo galiba bu yöntemi
benim anlamadığım koldaki şey nasıl etki ediyo demek ki o da ilaç gibi kimyasal salgılıyo kana karışıyo heralde detayını bilen versa yazabilir mi acaba

İmplantlar yumurtlamayı baskılayıp rahim ağzından spermlerin geçişini önleyerek etki etmektedirler. Aynı zamanda mini haplarda olduğu gibi rahim içine gebeliğin yerleşmesini önlemektedirler. Genelse adetin 5–7. günlerinde uygulanır. İlk aydan itibaren koruyucudur. Genel olarak memnuniyet yüzdesi yüksektir. Genelde deri altı implantın çıkarılmasından 3 ay sonra yumurtlama normale döner. Doğum kontrol haplarının kullanılamadığı pıhtılaşma bozukluğu olanlar, kalp damar hastalığı olanlar, şeker hastaları ve hipertansiyonu olan kişilerde de kullanılabilmektedir. İmplant çıkarıldıktan sonra 1 yıl içinde yumurtalık fonksiyonları normale döner.

yanetkılerı baş ağrısı ve adet duzensızlığı,kesılmesı olabılıyormuş..çıkarılırsa bu şikayetler kaybolurmuş..

kaynak ;yukarıdakı ıle aynı

Back