Anket Korsan müzik,kitap,film???

Korsan ürünlerle aranız nasıl??

• Sadece müzik indiririm :(

OY: 3 42,9%
  • Film indiriyorum bazen :(

OY: 2 28,6%
  • Korsan kitap alıyorum arada

OY: 0 0,0%
  • Korsan birşeyim olmadı hiç

OY: 2 28,6%

• Ankete Katılan
    7
  • Anket Kapalı .

firstday

Canlarım ve ben
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
2.114
10
358
Korsancılık elbette iyi bir şey değil ve kanunen yasak...
Ama siz şarkı indiriyor, kitap v.s alıyor musunuz??

hmmm açık sözlü olmak gerekirse netten film ve mp3 indiriyorum
kitap genelde almamaya çalışırım ama kitap fiyatları malum:1no2:
özellikle kitap fiyatlarını düşürmeleri taraftarıyım, yoksa korsanın önüne geçmek zor
internet kısıtlanamıyor tabiki, günlük 5 site mahkeme kararı ile kapatılıyorsa 15i yayına giriyor.

ısrarla korsan almaya devam edeceğim tek şey microsoft yazılımları
office'e 500 küsür .net çalışacağım platforma 1000 dolar veremem
hakkını helal et sayın bill gates-tatlicadiarzu-

müzikleri indiriorm ama napiim şekerim bi şarkı için tüm bi albümümü aliim bataruz valla:1ninca:

ben de film indiriyorum..Çoğu zaman da program...
Kitap konusunda da kesinlikle fiyatlar düşmeli...Okumuyoruz toplumca diyoruz ama bir roman ateş pahası yani...Herkes bir kitaba 25 ytl vereniyebilir di mi ama

film de mp3 de hatta kitap da indiriyorum.ama korsan kitap almıyorum.onun yerine sahaflardan almayı tercih ediyorum.zaten yeni kitaplar hemen düşüyor ve çok uygun oluyor.ama bütçeye uygun olmadıkça bu korsan muhabbeti devam edecektir.aslında bu sektörlerin yeni internet teknolojisine uyum sağlaması gerektiğini düşünüyorum.internet gibi bir kolaylık varken kimse gidip albüm almaz,dvd almaz.buna çözüm bulmak da onların işi.

gönlünüz rahat ediyorsa tabii.. her şey korsan olsun, emeklerinin karşılığı verilmesin, zaten o adamlar da çeşit olsun diye yaratıcılıklarını zorluyorlar, üretiyorlar..

sizin yıllarınızı vererek yazdığınız bir kitabı kendini bilmezin teki fotokopi makinesinden çoğaltsın da sizin üzerinizden 2-3 liraya satsın yıllarınızı, diğerleri de alsın, ne olacak ki... alt tarafı yıllarınız, bir daha yazar, bir daha çeker, bir daha söylersiniz...
işiniz ne, onlar da çoğaltılsın, yayılsın, aç kalın hatta hatta bırakın bu sanat manat işlerini siz de korsancılığa girin, asıl para başkalarının sırtından geçinenlerde ya..

müzikleri indiriorm ama napiim şekerim bi şarkı için tüm bi albümümü aliim bataruz valla:1ninca:

tüketim çılgınlığıyla bir şarkıdan diğerine saldıracağımıza, bir albüm alıp özümseye özümseye keyfine vara vara hem de kul hakkını yememenin verdiği iç huzurla dinlemek bir başka güzel olsa gerek
yoksa 100 tane parça indir bunun keyfi nerde, huzuru nerde, kalitesi nerde ???

ben de film indiriyorum..Çoğu zaman da program...
Kitap konusunda da kesinlikle fiyatlar düşmeli...Okumuyoruz toplumca diyoruz ama bir roman ateş pahası yani...Herkes bir kitaba 25 ytl vereniyebilir di mi ama

haftada en az üç kitap okuma aşkına gelen kişi her kitaba 25 tl veremiyorsa her şehirde var olan kütüphanelere yazılsın bi zahmet... hep bahane hep bahane..

alıyorum napıım o kadar pahalı olmasalarmıs....

tebrik ediyorum

sayın nerissa bundan sonra turizm sektöründe para almadan çalışacaksınız, siz çalışacaksınız ama para vermeyeceğiz, sizin paranızı başkasına veriyoruz çünkü, o başkası sanki sizin yerinize çalışıyormuş gibi yapıyor, maalesef, kusura bakmayın... ama emeğim, alın terim, günlerim, yorgunluğum demeyin, sonuçta siz de emeğin karşılığı verilmesin, bana dokunmasın yılan ben işime bakarım diyenlerdensiniz...

düşülen durumu biraz olsun anlamışsınızdır umarım..

Son düzenleme:
insanların durumu belli e kitap ve dvd fiyatlarıda belli ozaman ülkenin yarısından çoğu okumayacak izlemeyecek

korsan olayı doğru demiyorum ama korsandan bu kadar rahatsızlarsa daha ucuza satıp sürümden kazanacaklar pahalı satıp hep belli bir kesime ulaşmaktansa.... zaten o sattıklarıda onlara yetiyorki 2, albüm film yada kitap çıkarıyolar

Son düzenleme:

artık ne diyim, aynen devam

Korsan Yayın Oranı Yarı Yarıya Arttı

EDİSAM’ın korsan yayın raporuna göre korsan yayın oranı bir sene içinde yüzde 40’tan yüzde 60’a çıkmış durumda. Korsanla mücadelede, yasalar yeterli ama yeterince uygulanmıyor.

Edebiyat ve İlim Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (EDİSAM) Başkanı Metin Celal, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, EDİSAM’ın korsan yayın raporunu açıkladı. Korsan yayınının her geçen gün arttığına işaret eden Celal, “Geçen yayın yılında sektörün yüzde 40’lık emeğini çalan korsanlar, bu sezon da bu oranı yüzde 60’a çıkarttılar ve yayıncı, yazar ve devletten yaklaşık 300 milyon YTL çaldılar” dedi.

ÜNİVERSİTE DERS KİTAPLARINDA KORSAN PAYI YÜZDE 90
Celal, bir çeşit korsan piyasasının varolduğuna da dikkat çekerek, üniversite ders kitaplarında da korsanın payının yüzde 90’lara ulaştığını anlattı.

“Korsanla mücadelede yasalar yeterli, uygulanmasını istiyoruz” diyen Celal, savcıların hızlı hareket etmesi, hakimlerin de hızlı kararlar almasını beklediklerini söyledi.

EN KÖTÜ KORSAN PİYASALARINDAN BİRİ TÜRKİYE
Uluslararası kuruluşlara göre “Türkiye’nin, dünyanın en kötü korsan piyasalarından biri olarak kalmaya devam ettiğini” dile getiren Celal, korsanla mücadelede yasaların uygulanması yönünde zafiyet yaşandığını, pek çok yerel yönetimin de sokakta korsan satışına izin verdiğini, hatta yer tesis ettiğini kaydetti.

KORSAN SATICILARA YER TAHSİS EDİLİYOR
Yerel yönetimlerin de yeterli sorumluluğu göstermediğini ve korsan satıcıları birer seçmen olarak gördüklerini savunan Celal, hatta bu kişilere, yer dahi tahsis edildiğini ileri sürdü.

EDİSAM 2. Başkanı Tuğrul Paşaoğlu da kıt imkanlarla, Birliğin, korsanla mücadele ettiğini anlattı.

Bandrol satışının meslek birliklerine verilmesini de isteyen Paşaoğlu, “Korsan, bir hırsızlıktır. Korsan, bir kamu suçudur. Bizler mafya usulü örgütlenmeye tek başımıza karşı çıkamayız” dedi.

Kaynak: ntvmsnbc.com
Tarih: 09 Ağustos 2006 Çarşamba

Son düzenleme:
Korsanın Zararları

• Kayıt dışı ekonomi sebebiyle Devletin trilyonlarca lira vergi kaybı olmaktadır.

• Korsan’dan gelen yüksek miktardaki para, organize suç örgütlerine gitmekte ve yasadışı işlerin finansmanında kullanılmaktadır.

• Eser sahipleri, yaratıcı emeklerinin karşılığını alamadığı “Yaratıcılık” engellenmektedir.

• Korsanın önlenememesi, yabancı sermaye yatırımın önündeki en büyük engellerden biridir.

• Uluslararası platformda saygınlığımızı zedelemesi yanında çeşitli (kotalar, ticaretin engellenmesi gibi) müeyyidelerle karşılaşılmaktadır.

• Ülkenin gerek ekonomisi ve gerekse kültür hayatı için vazgeçilmez olan müzik, sinema, ilim/edebiyat sektörlerinin uluslararası alanda rekabet şansını, gelişimini, bu sektörlerde nitelikli eserler üretilmesini engellemekte ve imkansız hale getirmektedir.

• Bilgi toplumunun en önemli itici güçlerinden olan yazılım sektörü gelişememektedir.
• Ekonomik gücü son derece zayıf olan yerli sektörler durma noktasına gelmek ve yerli üretim yapılamadığından İthalata büyük bedeller ödenmektedir.

• Bilgi toplumu / Bilgi ekonomisinin yarattığı yeni üretim şekli, bilgiye dayalı katma değeri yüksek ürünlerden oluşmaktadır ki, bunların tamamı “fikri haklar” korumasına muhtaçtır. Bu koruma sağlanamadığında, ülkemizin tarım/sanayi toplumu/ekonomisi çerçevesindeki üretimi değişmeyecek ve ihracat açığımız gün geçtikçe artacaktır.

Kaynak: KORSANA HAYIR! Neden mi? =)

KORSANLIKLA İLGİLİ İSTATİSİKLER

MÜZİK SEKTÖRÜNDE KORSANLIK

Uluslararası Alan / IFPI (Uluslararası Fonogram Yapımcıları Birliği) 2003 Korsan Raporu
• 1999 yılında 510 milyon adet Korsan CD üretilirken bu rakam 2002 yılında 1.1 milyar adede ulaşmıştır.
• Bu rakam, Dünyada satılan her üç CD’den birinin Korsan olması demektir.
• Müzik Sektörünün Korsan sebebiyle yıllık kaybı 4.6 milyar $. olarak hesaplanmaktadır.
Türkiye’deki Durum
• Farklı değerlendirmeler mevcut olmakla beraber; müzik eserlerinde (Kaset ve CD) Korsan kullanım oranının ortalama olarak %70’ler seviyesinde olduğu tahmin edilmektedir.
• Korsan üretimin %70 oranında yurt içinde yapıldığı ; geri kalanının ise yasa dışı yollarla yurda sokulduğu tahmin edilmektedir.
• Korsanın ulaşmış olduğu seviye sebebiyle, Müzik Sektörünün yıllık cirosu 1991 yılında 200 milyon $ iken 2001 yılında 50 milyon $ seviyesine düşmüştür.
• Müzik sektöründe korsan sebebiyle devletin vergi kaybının 37.Trilyon TL. olduğu tahmin edilmektedir.

YAYINCILIK SEKTÖRÜNDE KORSANLIK

Türkiye’de Yayıncılık Sektöründeki “Korsan” oranı %60 civarında tahmin edilmektedir ki; bu oran yaklaşık 300 trilyonluk bir “korsan” pazarı olduğu göstermektedir. Yayıncılık sektöründeki “korsan” oranlarında da çeşitli tahminler olmakla beraber; En fazla korsan üretimin kültür yayınları ile İthal kitap pazarında (%60’ın üzerinde) olduğu tahmin edilmektedir. Sırf bu iki alandaki toplam kayıp 80 Trilyon TL’yi bulmaktadır. Korsanın ikinci yüksek olduğu alan Ders kitaplarıdır; bu alandaki Korsan pazarı da 50 Trilyon TL. olarak tahmin edilmektedir.

YAZILIM SEKTÖRÜNDE KORSANLIK
Türkiye’de ; Yazılım Pazarının toplam büyüklüğü 500 Milyon $ seviyesinde olup, Yerli Yazılım toplam Pazar içindeki payı %30-35 seviyesindedir.
• BSA Türkiye’nin tahminlerine göre Türkiye’deki Korsan kullanım oranları :
1995 % 90
1996 % 85
1997 % 84
1998 % 87
1999 % 74
2000 % 69
2001 % 64
2002 % 58
2003 % 54

• Dünyada Korsan Yazılım Kullanım Oranı % 39 olarak tahmin edilmektedir.

• Türkiye ortalaması dünya ortalamasının yaklaşık 15 puan üzerindedir. Korsan Yazılım Kullanım Oranının, 2006 yılına kadar, Dünya çapında %10’luk bir düşüş göstermesi halinde;

• BT sektöründe % 49’luk büyüme
• 1,5 milyon yeni istihdam
• 64 milyar dolar ek vergi kaynağı
• 400 milyar dolarlık ekonomik büyüme olacağı tahmin edilmektedir. Aynı hesaplarla Türkiye’ye bakıldığında, 2006 yılına kadar, korsan kullanım oranı % 58’den % 48’e düşerse ;
• BT sektörünün % 100’den fazla büyüyerek 3,8 milyar dolarlık hacme ulaşacağı,
• Ekonomiye 830 milyon dolar katkı sağlanacağı,
• 2.300 yeni istihdam sağlanacağı ve
• 59 milyon dolar ek vergi geliri elde edileceği tahmin edilmektedir

ODtü Tarafından Yapılan Korsan Ürün Anket'i

ODTÜ tarafından yapılan ankete göre, Türkiye’de tüketicilerinin yüzde 74’ü, orijinal ürün fiyatları yüksek olduğu için korsan ürünlere yöneliyor.

ODTÜ öğrencilerinin kurduğu Elektronik ve Elektrik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE Institute of Electrical and Electronics Engineers), CeBIT Eurasia Bilişim Fuarı’nda yaptığı korsan ürün kullanımı anketi sonuçlarını açıkladı. Fuar ziyaretçilerine yöneltilen 10 sorudan oluşan ankete göre, korsan kopyalama bilişim ve sanatın önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor. Birçok tüketicinin, kısa ve uzun vadede korsan kullanmaya devam edeceğini açıkça söylemesi ise konuya bakışın ne düzeyde olduğunun bir göstergesi.

Anket, kullanıcıların korsanı tercih etmesinin nedenleri olarak, düşük alım gücü, tüketici hakları konusunda bilinçsizlik, yasaların uygulamasındaki eksiklik, caydırıcı cezaların yaygınlaşmaması ve emek hırsızlığının toplum tarafından kabullenmesini gösteriyor. 100 trilyonluk kitap piyasasının yüzde 40’ının korsan olduğu tahmin edildiği Türkiye’de lisanssız yazılımın bu sektöre faturası 700 milyon doları aşıyor. Korsan CD ve kasetlerin müzik sektörüne maliyeti ise 10 trilyon TL.

korsan emek hirsizligidir evet ama kitap, album, dvd lere de hak ettikleri degerlerden fazla fiyat biciyolar. insanlari korsana kendileri itiyolar. cok ciddi boyutlarda korsan uretimi, tuketimi varsa o zaman korsana hayir diye bas bas bagircaklarina insanlari orjinale yonlendiren bir fikirle gelsinler. ben de istiyorum kitapligimda durmasini istedigim en sevdigim kitaplarin orjinal olmasini. lekesiz hatasiz.. ulkenin en cok okuyanlari gencler, ogrencilerken onlardan harcliklarinin nerdeyse tamamini orjinal kitaba yatirmalarini beklemek hayalperestlik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…