- 18 Nisan 2021
- 13
- 0
- 1
- 31
- Konu Sahibi Meralim8383
-
Allah'ım size bağışlasın inşallah benim bebeğimde de bişey olmazSanırım bana sordunuz. Doğum yaptım evet çok şükür bir sorun yok başımıza neler geldiğini az çok anlattım umarım sizin de iyi geçer
Amin inşallah. Sizin bebeğiniz de sağlıkla doğsun. Yok bizim çok şükür sadece korpus alt sınırda idi başka bir sıkıntı yoktuAllah'ım size bağışlasın inşallah benim bebeğimde de bişey olmazpeki sizin bebeğinize kalbin de de sorun var falan dediler mi ?
Kaçıncı haftada 12 çıktı. Kalp deliği önemli dğeil ki, kapanır gider. Kapanmasa da cerrahi yolla kapatılıyor? Amniyosentez yaptırsaydınız kafanız rahat ederdi. Şimdi kaçıncı haftadasınız?İlk başta yoktu sadece ölçümde 12 çıkmıştı bize aldırmayı önerdi heyet toplanarak. şimdi kalbinde iki tane delik var diyorlar ama o son zamanlarda çıktı yani doğsa bile çok yaşamaz diyen doktor bile oldu
27. Haftasında çıktı şu anda da 13 falan olmuşKaçıncı haftada 12 çıktı. Kalp deliği önemli dğeil ki, kapanır gider. Kapanmasa da cerrahi yolla kapatılıyor? Amniyosentez yaptırsaydınız kafanız rahat ederdi. Şimdi kaçıncı haftadasınız?
Bu yapı hiç olmadan bile normal devam eden çocuklar var deniyor. Sizin bir uzantı var kısa da olsa. Neden aldırmanızı önerdiler gerçekten anlamadım. Melih atahan Güner var prof Dr. Onu öneririm. Bu konularda pozitif.27. Haftasında çıktı şu anda da 13 falan olmuş
Peki şimdi doğumdan sonra ne yapacaklar? Çocuk nörolojisi mi bakacak? Çocuğa Mr falan mı çekilecek?Bu yapı hiç olmadan bile normal devam eden çocuklar var deniyor. Sizin bir uzantı var kısa da olsa. Neden aldırmanızı önerdiler gerçekten anlamadım. Melih atahan Güner var prof Dr. Onu öneririm. Bu konularda pozitif.
Peki şimdi doğumdan sonra ne yapacaklar? Çocuk nörolojisi mi bakacak? Çocuğa Mr falan mı çekilecek
Merhaba, aynı durumu ben de yaşıyorum, şu an nasıl bebeğiniz? Konuşuyor mu? Bir de eşilk eden baika bir problem var mıydı korpus kallasum kısalığından başka? Kalın mıydı mesela? Ya da bütün komponentleri var mıydı?merhaba eylem hanım benım oğlum 3 yaşında bizimde teşhisimiz corpos kallasum hıpoplazik
ama önce şunu söyliyim asla hiç bir zaman ümidinizi kesmeyin. sevgiyle iyileşmeyen rahatsızlık yoktur biz yürüyoruz koşuyoruız konuşmuyoruz henüz ama iyiye giden bir eğitim dönemimiz var en önemlisi de bu iyi bir özel eiğitim öğretmeniyle yaşıtlarını yakalama ihtimalleri çok yüksek .
Merhaba benim bebeğimde sınırda kisalik vardı ama doğuma yakın uzama oldu sorun kalmadı size de inşallah bir çıkış olsunBenimde bebeğimin beyninde corpus callosun görülmedi böyle olupta bebegi sağlıklı olanlar varmi merak ediyorum sizin son durumunuz nedir?
Merhaba benim bebeğimde sınırda kisalik vardı ama doğuma yakın uzama oldu sorun kalmadı size de inşallah bir çıkış olsun
Bazen olmaması daha iyi demişti doktorlar bana kısalık daha büyük sorundu ama çok şükür bizim doğuma kadar uzadı tamamladı şükür bebeğim sağlıklıBenim bebeğimde o yapı hiç yok malesefbebeğiniz nasil doğdu peki durumu nedir?
31.haftadayimFetal mr çekildim daha raporum sonuçlanmadı onu bekliyorum doktor mr da ufakta olsa birsey görünüyor o olabilir dedi mr sonucuna göre netleşecek
31.haftadayimBazen olmaması daha iyi demişti doktorlar bana kısalık daha büyük sorundu ama çok şükür bizim doğuma kadar uzadı tamamladı şükür bebeğim sağlıklı
Kaçıncı haftadasiniz emar ve kordonsentez yapıldı mi
Mr sonucu 1 günde çıkıyor normalde. Çıkınca yazar mısınız son durumunuzu?Fetal mr çekildim daha raporum sonuçlanmadı onu bekliyorum doktor mr da ufakta olsa birsey görünüyor o olabilir dedi mr sonucuna göre netleşecek
Merhabalar mr sonucum çıktı şu şekilde. FETAL MRGKlinik bilgi: 28 HAFTALIK, KORPUS KAL. AGENEZİSİ, EKSTREMİTELERDE KISALIK, BİL. VENTRİKÜLOMEGALİ 28 GEBELİK YAŞINA SAHİP OLGUDA;*KORPUS KALLOSUM AYIRT EDİLEMEDİ (AGENEZİ?). LATERAL VENTRİKÜLLERDE KOLPOSEFALİK GÖRÜNÜM DİKKATİ ÇEKTİ.*SEREBELLAR VERMİS İNFERİOR KISMI AYIRT EDİLMEDİ (HİPOPLAZİ?). 4. VENTRİKÜL İLE RETROSEREBELLAR FOSSA İLİŞKİLİ GÖRÜNÜMDEDİR. BEYİN SAPI VE DİĞER POSTERİOR FOSSA YAPILARI DOĞAL GÖRÜNÜMDEDİR. SUPRATENTORİAL ALANDA NÖRAL PARANKİMDE PATOLOJİK SİNYAL SAPTANMADI. SULKASYON VE GİRASYON HASTANIN GEBELİK YAŞI İLE UYUMLUDUR.Mr sonucu 1 günde çıkıyor normalde. Çıkınca yazar mısınız son durumunuzu?
Canım ne yorum yaptı doktor?Merhabalar mr sonucum çıktı şu şekilde. FETAL MRGKlinik bilgi: 28 HAFTALIK, KORPUS KAL. AGENEZİSİ, EKSTREMİTELERDE KISALIK, BİL. VENTRİKÜLOMEGALİ 28 GEBELİK YAŞINA SAHİP OLGUDA;*KORPUS KALLOSUM AYIRT EDİLEMEDİ (AGENEZİ?). LATERAL VENTRİKÜLLERDE KOLPOSEFALİK GÖRÜNÜM DİKKATİ ÇEKTİ.*SEREBELLAR VERMİS İNFERİOR KISMI AYIRT EDİLMEDİ (HİPOPLAZİ?). 4. VENTRİKÜL İLE RETROSEREBELLAR FOSSA İLİŞKİLİ GÖRÜNÜMDEDİR. BEYİN SAPI VE DİĞER POSTERİOR FOSSA YAPILARI DOĞAL GÖRÜNÜMDEDİR. SUPRATENTORİAL ALANDA NÖRAL PARANKİMDE PATOLOJİK SİNYAL SAPTANMADI. SULKASYON VE GİRASYON HASTANIN GEBELİK YAŞI İLE UYUMLUDUR.
Canım ne yorum m
Bizler gibi mr da net tani koyamamış dedi herkes doğumdan sonra netlesicekmis suan bebege giden kan akisi kotu nst kotu cikiyor 4 günde bir kontrollerim oluyor ölmesi bekleniyorCanım ne yorum yaptı doktor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?