• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

koronali ile aynı evde

Bizden niye almıyorlar sizden niye aldılar 😂
Evler belirleyp gidiyorlarmş bütün evlere gitmyorlarmş.. Ben çok merak ediyordum bu virüsü gaçirdim mi diye deyince doktor şanslısın o zaman ki size çıktı demişti. Kura mı yapıyorlar bilmiyorum. niye aldılar bilmiyorum belki 30 yaş altı olduğumuz için belirtisiz geçiriyor muyuz diye bakmak için gelmiştirler 🤷‍♀️

şimdi bunun bilimsel açıklamasını merak ettiğim için soruyorum ...annemle babam dayımın cenazeye katıldı ve katılan herkes poziitif birtek babam ve bir akrana negatif..sonuç nekadar doğru bilmiyorum ama babam ısrarla iyi olduğunu söylüyor ...şimdi ise annemle karantinadalar ..annem bir odadan çıkmıyor pek WC ve duş hariç ..onlarda ortak değil ..cikincada maske ile çıkıyor ...tabağı çanağı odasında plastik olarak çöpte biriktiriyor gün sonunda kardeşim alıyor çöpü dikkatlice...şimdi bu ortamda babamda mutlaka korona olacak diye birşey varmı bilimsel olarak bu kesin olarak boylemidir ? etrafinizda varmı bu şartlarda durup korona olmayan...gercekten bilmiyorum...lütfen kimse sakin konu dışı irite mesajlar yazmasın zaten yeterince canım.burnumda ..
Kuzenim pozitif çıkmıştı karısı ve oğlu negatif. Eşler arasında bile bulaşma olmayabiliyo. Odaları ayırdılar. Kuzenim atlattıktan sonra çıktı. Siz bulaştığı yerden eminseniz ve üzerinden iki hafta geçtiyse ki test sonucu da negatif çıkmış. Adamı niye tecrit ettiniz😊

benim babam korona olmuştu aynı sizin gibi izole olduk bize geçmedi. bu biraz da şans işi gibi belki de bize geçti ama semptomsuz atlattık o da olabilir. ama korkmayın biz corona olduğunu öğrenmeden önce bilmediğimiz için babamla aynı evde iç içe yaşadık izole falan olmamasına rağmen o süreçte bile bize geçmedi yani öyle düşünün.
siz test olmadınız mi peki
Kuzenim pozitif çıkmıştı karısı ve oğlu negatif. Eşler arasında bile bulaşma olmayabiliyo. Odaları ayırdılar. Kuzenim atlattıktan sonra çıktı. Siz bulaştığı yerden eminseniz ve üzerinden iki hafta geçtiyse ki test sonucu da negatif çıkmış. Adamı niye tecrit ettiniz😊
ama sağlık ekipleri dedi karantina diye o yüzden oda tecrit edildi ..tecrit etmek ayırmak v.s

Hayır. Sağlık bakanı diyordu ya evlede ekip gönderiyoruz diye.. Bize de geldi. Evden bir kişiye hem covit testi hem antikor testi yapıyorlardı evde ben olduğum için bana yapıldı. Covit test yapıldı farkında olmadan şuan atlatıyormuyum diye bakmak için (negatif geldi) Bir de kan aldılar (artikor için) daha önce farkında olmadan geçirdim mi diye bakmak için bu test pozitif geldi
Daha önceden geçirmişim.. Ama ne zaman bilmiyorum
anladım iç rahatlatıcı bir test aslinda

Ailecek evleriniz çok uzak değil babacığini alsana yanına adam cigerden hasta demiştin😭😭

Birde sürekli neden insanların yazacaklarina baştan uyarı yapıyorsunuz? Çok irite duruyor bu yazılarınız.

Evet öyle ama işte hiç belli olmuyor, o yüzden evdekiler yine de birbirlerinden korusunlar kendilerini özellikle bulaştan sonraki 5-8. günlerde semptom gösterme olasılığı artıyor. Babanız cenazeden almasa bile annenizden almış olabilir. Bir sorun hissetmese bile beslenmesine, dinlenmesine dikkat etsin bu süreçte, kendini ihmal etmesin. Anneniz de inşallah bir an önce eski sağlığına kavuşursun
peki evdeki pozitif kişinin bulaştırma süresi ne kadardır bilginiz varmı ?

Birebir ayni senaryoda babam korona oldu. Allahtan ayni annenizle babaniz gibi odalari ayırdılar. Babam kendini cooook iyi hissediyordu ve açıkçası odalari ayırma fikri inanılmaz saçma geliyordu ona. Test yaptırdı 10 gun sonra garanti olsun diye ve poziitif çıktı. Iyi diyoruz odalari ayirdilar
gercejtenmi ya :( önce negatifmiydi peki babanız ..odaları ayırmıştı degilmi...hiç semptomsuzmu pozitif çıktı :( üzüldüm simdi

Kuzenim ve teyzem olmuştu. Eniştem aynı evin içinde negatifti hic buluşmadı. Böyle geçiren çok tanıdığım var çok ilginç ama bazılarına geçmiyor. Doktor kuzenıme 5.günden sonra virüs bulaşıcılıgı yitiriyor demiş. Artık ne kadar doğru tartışılır. Geçmiş olsun kolaylıkla atlatırlar inşallah 🙏

İlla bulasacak diye bısey yokmus. Bircok ornek var etrafımda.

peki evdeki pozitif kişinin bulaştırma süresi ne kadardır bilginiz varmı ?
10-14 güne kadar bulaştırıcı olduğunu söylüyor yayınlar, ağır geçirenlerde bu süre 21 güne uzayabiliyor. Bazı arkadaşlar babanızı yanınıza almayı önermiş, bu sizin de bulaş zincirine katılmanıza neden olarak sizi de riske atar, böyle bir şeyin kimseye faydası olmaz. Zaten kardeşiniz yanlarında imiş; bu süreçte onların izole olması daha doğru. Babanızla kardeşiniz ise mümkün oldukça mesafeli ve ayrı ayrı olsunlar, tuvalet, banyo mecbur ortak ama havluları ayrı kullansınlar, sık sık el yıkasınlar. İnşallah daha büyük sıkıntılar olmadan atlatırsınız bu süreci.

gercejtenmi ya :KK43: önce negatifmiydi peki babanız ..odaları ayırmıştı degilmi...hiç semptomsuzmu pozitif çıktı :KK43: üzüldüm simdi
Hayir oncesinde test yapılmamıştı zaten belirti de yoktu. Biz cenazeye gittigi için temasli diye onlem amaçlı odasini ayirttik. 10 gun boyunca ve hic hic belirtisizdi yine garanti olsun diye 10 gun sonunda yaptirdigimiz testte pozitif çıktı. Birde oyle 14 gun zorunlu karantinaya girdi. Yani hic belirti olmadan 1 aya yakin karantinadaydi

Hayir oncesinde test yapılmamıştı zaten belirti de yoktu. Biz cenazeye gittigi için temasli diye onlem amaçlı odasini ayirttik. 10 gun boyunca ve hic hic belirtisizdi yine garanti olsun diye 10 gun sonunda yaptirdigimiz testte pozitif çıktı. Birde oyle 14 gun zorunlu karantinaya girdi. Yani hic belirti olmadan 1 aya yakin karantinadaydi
işte buna üzüldüm ..ama benim babamla annemde öyle oldu cenazeye gittik nolur nolmazdiye gittiler teste annem pozitif babam negatif çıktı .. insalah heo böyle devam eder :(

Kuzenim ve teyzem olmuştu. Eniştem aynı evin içinde negatifti hic buluşmadı. Böyle geçiren çok tanıdığım var çok ilginç ama bazılarına geçmiyor. Doktor kuzenıme 5.günden sonra virüs bulaşıcılıgı yitiriyor demiş. Artık ne kadar doğru tartışılır. Geçmiş olsun kolaylıkla atlatırlar inşallah 🙏
Allah'ım insalha bizimkilerde öyle olur negatif çıkan babam pozitif olmaz insalah o evde :( bulasicilik 5.gunden sonra bulaşmiyordur insalah gercekten

Back
X