Düğün Korona'da düğün yapan var mı?

Düğün yok diye evli sayan yok bu ülkede nikahlıyım ev benim eşya benim içindeki adam benim evime arada gidiyorum diye anneme yanında sende git diyeni var ya gerçekten üstümüzde baskı olmasa ne düğünü kınası sade nikahla evlenirdim ya. 5 aydır çektiğimi bir ben bir Allah biliyor.

Canim taki takacak adam dugun yapmasanizda takisini gonderir.Ama takmayacak insan koronoyi bahane eder ne gelir ne takar.Hic riske girmeyin.Gelinlikle foto cekimi yaptir.Bu senebin gelinleride boyle oldu yapacak birsey yok mutluluk olsun bosver

Aynen herkes mutlu olsun ama bu yılın çiftleri 2 kat mutlu olsun çok çektik hakettik

Düğün yaptık canım iki hafta oluyor Kuzenimin düğünüydü Köy düğünü olduğu için denetim falan yoktu gündüz yemek, gelin alma, küçük kına, büyük kına, bayrak dikme, düğün... Bütün hepsi yapıldı Yaşlılar akşam düğününe pek katılmadı genç ağırlıkta idi Oynarken önce baya mesafe vardı sonra millet epeyce kaynaştı Bizim ordaki düğünlerde içki de çok içilir onun da etkisiyle erkekler iç içe oynadı desem yeridir

Yani düğün eski düğünler gibiydi, hatta şu düğünün üstünden on onbeş gün geçsin sağ salim diye dua ediyordum çok şükür köyde bir şey duymadik şuan

İki doktor arkadaşım açık hava düğünü yaptı. Gelmeyen arkadaşlarına küstü. Bende nikah şahidiydim. Şimdi ikiside covid oldular yatıyorlar. Test falan yaptırmadım ama birine bulaştırmayım diye bende karantinadayım hafif hafif başım ağrıyor ateş geliyor gibi. Ben olsam asla düğün yapmazdım bu dönemde.

Valla köylerde çatır çatır düğün yapıyorlar arkadaşlar. Maske yok, sosyal mesafe sıfır. Jandarma geliyor hiçbir şey yapmadan gidiyor. Kimsenin umrunda değil korkuyoruz.

Yani biz bilemedik 2019da nisana tarih aldık mecbur kaldık salonlar iade yapmıyor vs derken yine de takı olsun bitirelim diyoruz maskesiz ya da sarılanı görürsem ben uyaracam diyorum vs vs aklımıza değişik şeyler geliyor işte. Ama maske ve mesafeye uymadan düğün yapıyorlar kol kola halaylar horonlar sonra düğünlerde yayılıyor deniyor e öyle düğünde yayılır tabi yaa olan biz gibi düşünene oluyor. Herkesin maakeli olduğu ortamda Çift maske bol hijyen ve mesafe ile 20 dk düğüne girip takı veeip tebrik etmek 9 saat iş yerinde olmaktan daha riskli olamaz yoksa.

Peki herkes maskeli miydi? Oyun vs olmuş muydu?

Du

Ya burda da temmuzdan beri her perşembeden pazara kadar düğün oluyor bir tane korona duymadım. Alt katımız düğün salonu hatta sahibi geçen sene böyle yoğun değildim demiş.

Doğrudur çünkü bahar aylarindan ertelenen düğünler de şimdi yapılıyor Bize de yakın düğün mekanı var şuan bile davul sesi duyuyorum ki burda haftaici pek düğün olmaz genelde

Benim düğünüm yüzünden biri hastalanıp hayatını kaybetse mahvolurdum.kimsenin düğününe gitmedim kendi kuzenim de dahil gitmem de

Bizde mahvoluruz olmaz mıyız? Bulaş oluşmasım diye herkese biz çift maske dağıtıp sürekli anons edicez mesafeyi koruyun maskeyi çıkarmayın diye takı töreninden sonra da diewk bitiemeyi düşünüyoruz

Kına kapalı salondaydı, herkes maskeliydi kim indirse salon görevlileri hemen uyardı ama düğünde açık hava olduğu için sanırım pek kimse uymadı kurallara

Evet onu bende gördüm millet açık hava düğünlerinde ama açık hava nolacak yav deyip salıyor. Gelinle damada zorla maskenizi çıkarın bi foto alayım diyeni duydum ya

Doğrudur çünkü bahar aylarindan ertelenen düğünler de şimdi yapılıyor Bize de yakın düğün mekanı var şuan bile davul sesi duyuyorum ki burda haftaici pek düğün olmaz genelde

Aynen öyle 4 ay yasak vardı hepsi yaza iteledi mecbur kendi düğün salonumda şu an kasıma kadar doluymuş

Ben bir şey merak ettim.
Temmuza alınan düğün tarihi gayet mantıklı imiş.
Neden Eylül ayına ertelendiniz?
Birde eviniz dayalı döşeli nikahiniz da varmış.
Üstelik pandemi de var bu kadar çok beklemenizi anlayamadım.

İyi bari çok şükür yaa

Sormayın haziran ayına gelmiştik hala düğün yasakları ne zaman kalkacak belli değildi salonda bize gelen tarih yok yazın yasak hep olabilir deyince aldık eylüle almaz olaydık vakalar da çok düşüktü risk böyle her yerde değildi. Düğünümüz olmamış baba evimden davullu zurnalı çıkmamışım diye babamın dibinde bekliyorum.

Allah askina yapmayin dügun falan arkadslar. Kiyin nikahinizi oldu bitti. Bu virus cogalmak yayilmak icin yer ariyor zaten sizde atese odun atmayin cahillik etmeyin.

Ya aslında Perşembe nin gelişi Çarşamba dan belli olur...
Aralık ayında çıktı hastalık geleceği vs.dunyada yayılma hızı...
Uzmanlar uyardı yazın uykuya geçecek son baharda artacak diye...
İki tanıdık da sizin gibi çok uyardı herkes bahardan önce Temmuz Ağustos yapın düğünü diye ama dinlemediler...
Sizin gibi düşünüyorlar şimdi.

Allah askina yapmayin dügun falan arkadslar. Kiyin nikahinizi oldu bitti. Bu virus cogalmak yayilmak icin yer ariyor zaten sizde atese odun atmayin cahillik etmeyin.

Ya işte cahillikten değil vallahi riskin farkındayız arada kalmaktan hep. İlk düğün tarihimiz değil hiçbir şey bilmedsn nisana alınmıştı düğün tarihimiz zaten sonra korona ma çıktı salon ücretleri ödendi geri vermediler tarih ertelenir anca dediler iyi dedik biz ertelsdikçe korona arttı işte böyle böyle 5 ayda hiç beyaz olmayan saçımın şu an %20si beyazladı

Bizim etrafta eylüle ekime alın deyip durdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…