- 21 Ağustos 2020
- 464
- 491
-
- Konu Sahibi Marshmallovv
Böyle olacağına hiç olmasın.
Hem para harcayacaksin, hem herkes gergin olacak,hem eglenemeyeceksin,hem kucaklaşamayacaksin, hem bir kişide hastalık varsa herkese yayılacak, yedi düvel 'kahya'nin düğünden bulaştı' diye seni karalayacak,ne cahilligin kalacak ne başka şey.. vicdan azabı da cabası.
Gerçekten gerek var mi?
Bak sitemizin kurucusu kazen abi bile coook çok yakınınin (anladığım kadarıyla kardeşinin) düğününde korona oldu, su an hastanede yatiyor
Yani hiç gerek yok. Düğün olmamasını herkes anlayışla karşılar. Hatta ne anlayışı,sevinçle karşılar.
Evin de tutulmus, geç işte kocanla.
Yakında yine sokağa çıkma yasaklari başlayacak diyorlar. Mis gibi dipdibe evinizde geçirirsiniz karantinanizi
Canim taki takacak adam dugun yapmasanizda takisini gonderir.Ama takmayacak insan koronoyi bahane eder ne gelir ne takar.Hic riske girmeyin.Gelinlikle foto cekimi yaptir.Bu senebin gelinleride boyle oldu yapacak birsey yok mutluluk olsun bosver
Valla köylerde çatır çatır düğün yapıyorlar arkadaşlar. Maske yok, sosyal mesafe sıfır. Jandarma geliyor hiçbir şey yapmadan gidiyor. Kimsenin umrunda değil korkuyoruz.
İki doktor arkadaşım açık hava düğünü yaptı. Gelmeyen arkadaşlarına küstü. Bende nikah şahidiydim. Şimdi ikiside covid oldular yatıyorlar. Test falan yaptırmadım ama birine bulaştırmayım diye bende karantinadayım hafif hafif başım ağrıyor ateş geliyor gibi. Ben olsam asla düğün yapmazdım bu dönemde.
Merhaba arkadaşlar, çok kötüyüm yardım edin. 5 Nisan da düğünümüz olacaktı malum yasak geldi martta nikah olmuştuk. Şubatta da her şeyden bi haber evi tutup döşedik ev kira. Sonra düğünü temmuza erteledik haziranda da tekrar eylüle aldık. Şimdi tekrar yasak gelmezse inşallah düğün yapıcaz ama kimse düğüne gelmiyor zaten bizde korkuyoruz az insan olsun kimseye bir şey olmasın diyoruz erkek ve kız tarafı düğünü de mecbur ayrı olacak ayrı yerlerde oturuyoruz o yüzden herkes bir yere de toplanmamış olacak kınam bizim taraf düğünle bir olacak. Ama hem kimseye bir şey olmasın diye korkuyorum hem kimse gelmezse nasıl sadece 40 kişi ile mi düğün olacak diye üzülüyorum böyle şeyleri de seven biriydim milletin düğünde bile coşardım. Cahillik edip halay horon etmicez hatta sürekli salon görevlisini uyarığ maskeleri kapataşım mesafeyi koruyalım dedirtcez ama merak ediyorum bu yıl bu şekil düğün yapan oldu mu nasıl geçiyor içinizde kalan bir şey var mı gibi gibi? Siz beni anladınız..
[/QUOT
Düğün yapsanda yapmasanda evlisiniz.Sagliginizi tehlikeye atmaya deymez diye düşünüyorum
Kına kapalı salondaydı, herkes maskeliydi kim indirse salon görevlileri hemen uyardı ama düğünde açık hava olduğu için sanırım pek kimse uymadı kurallaraPeki herkes maskeli miydi? Oyun vs olmuş muydu?
Ya burda da temmuzdan beri her perşembeden pazara kadar düğün oluyor bir tane korona duymadım. Alt katımız düğün salonu hatta sahibi geçen sene böyle yoğun değildim demiş.
Benim düğünüm yüzünden biri hastalanıp hayatını kaybetse mahvolurdum.kimsenin düğününe gitmedim kendi kuzenim de dahil gitmem de
Kına kapalı salondaydı, herkes maskeliydi kim indirse salon görevlileri hemen uyardı ama düğünde açık hava olduğu için sanırım pek kimse uymadı kurallara
Doğrudur çünkü bahar aylarindan ertelenen düğünler de şimdi yapılıyor Bize de yakın düğün mekanı var şuan bile davul sesi duyuyorum ki burda haftaici pek düğün olmaz genelde
Düğün yaptık canım iki hafta oluyor Kuzenimin düğünüydü Köy düğünü olduğu için denetim falan yoktu gündüz yemek, gelin alma, küçük kına, büyük kına, bayrak dikme, düğün... Bütün hepsi yapıldı Yaşlılar akşam düğününe pek katılmadı genç ağırlıkta idi Oynarken önce baya mesafe vardı sonra millet epeyce kaynaştı Bizim ordaki düğünlerde içki de çok içilir onun da etkisiyle erkekler iç içe oynadı desem yeridir
Yani düğün eski düğünler gibiydi, hatta şu düğünün üstünden on onbeş gün geçsin sağ salim diye dua ediyordum çok şükür köyde bir şey duymadik şuan
Ben bir şey merak ettim.
Temmuza alınan düğün tarihi gayet mantıklı imiş.
Neden Eylül ayına ertelendiniz?
Birde eviniz dayalı döşeli nikahiniz da varmış.
Üstelik pandemi de var bu kadar çok beklemenizi anlayamadım.
Ya aslında Perşembe nin gelişi Çarşamba dan belli olur...Sormayın haziran ayına gelmiştik hala düğün yasakları ne zaman kalkacak belli değildi salonda bize gelen tarih yok yazın yasak hep olabilir deyince aldık eylüle almaz olaydık vakalar da çok düşüktü risk böyle her yerde değildi. Düğünümüz olmamış baba evimden davullu zurnalı çıkmamışım diye babamın dibinde bekliyorum.
Allah askina yapmayin dügun falan arkadslar. Kiyin nikahinizi oldu bitti. Bu virus cogalmak yayilmak icin yer ariyor zaten sizde atese odun atmayin cahillik etmeyin.
Ya aslında Perşembe nin gelişi Çarşamba dan belli olur...
Aralık ayında çıktı hastalık geleceği vs.dunyada yayılma hızı...
Uzmanlar uyardı yazın uykuya geçecek son baharda artacak diye...
İki tanıdık da sizin gibi çok uyardı herkes bahardan önce Temmuz Ağustos yapın düğünü diye ama dinlemediler...
Sizin gibi düşünüyorlar şimdi.